BitCoin: Što danas moraju znati vaši djedovi i bake

Objava: Vaša podrška pomaže održavanju web mjesta! Naplaćujemo naknadu za preporuku za neke usluge koje preporučamo na ovoj stranici.


kako-objasniti-Bitcoin-na-svoj-djed i baka

Bitcoin postoji od 2009. godine, i iako više nije jedina provincija tvrdoglavih web-majstora i sretnih (ako je ponekad zaboravih) špekulanata, to nije ni ime kućanstva. U istraživanju 2014. koje je provela digitalna financija i medijski gigant The Street, samo dva posto anketiranih reklo je da posjeduje bitcoine, više od tri četvrtine nikada nije čulo za virtualnu valutu, a manje od petine je reklo da će ikada razmisliti o korištenju Bitcoina (ili bilo koju alternativu tradicionalnoj valuti). Punih 80% reklo je da će više posjedovati zlato u usporedbi s bilo kojom kripto-valutom, ali s obzirom na dugu ljubavnu vezu čovječanstva sa sjajnim metalima, to teško da je iznenađenje.

Ono što ipak iznenađuje jest prekid poznavanja bitcoina među različitim dobnim skupinama. Dok se starijim osobama (poput vaših roditelja ili drage stare bake) čini se malo stalo do takve vrhunske financijske čarobnjaštva, isto istraživanje koje je podvuklo Bitcoin niski profil sa širom javnošću također je otkrilo iznenađujuće stanje: ispitanici koji su pali u 50 -Do demografske dobi od 64 godine bili su najpoznatiji (sa 30%) s Bitcoin-om, nadmašivši mlađe generacije za 10%.

To je rečeno, istraživanje britanskih Bitcoina iz 2013. pokazalo je da je prosječni “bitcoiner” najvjerojatnije muškarac u svojim ranim 30-ima koji ima puno radno vrijeme, vezu i ljubav prema kapitalizmu (ili barem virtualnoj raznolikosti ). Dok bi vaš otac ili baka mogli biti zainteresirani za Bitcoin, ako ste mladi momak sa štreberkom vibru, moguće je da će vas gledati kako biste objasnili kako oni mogu pretvoriti tu mirovinu u blistavo cyber-lukre.

Srećom, osnove bitcoina je prilično lako savladati i dobro se uskladiti s primjerima iz ne-virtualnog svijeta (uključujući novčanike i ključne kodove). Iako je malo vjerovatno da ćete biti pozvani da na sljedećoj obiteljskoj večeri objasnite detaljnosti rudarstva i stope raspršivanja, vjerojatno bi vam trebalo pregledati osnove (samo u slučaju da djed odluči da želi pretvoriti vaše nasljedstvo!)

Kako objasniti bitcoin svojim bakama i djedovima

P.S. Obavezno pogledajte naš članak o programima za upućivanje webmastera koji isplaćuju bitcoin!

ol {
list-style-type: nijedan;
}

Kako objasniti bitcoin svojim bakama i djedovima

Jeste li ikad pokušali objasniti Bitcoin svojim bakama i djedovima? To’nije teško ako dobro shvatite osnove.

Što je bitcoin Draga?

Bitcoin je valuta, baš poput $, £, €, ¥. Ali bitcoini su decentralizirani digitalni novac koji se elektronički stvara, drži i troši širom svijeta.

Bitcoin je sličan i različit od uobičajenog novca:

$, £, €, ¥BTC
Potkrijepljeno je od …Proizvodi, usluge i gospodarstvo zemlje izdavateljiceProizvodi, usluge i zdrav konsenzus korisnika
To upravlja …Središnje bankeMatematika i raspodijeljeno računanje
Međunarodni transfer traje…Nekoliko danaNekoliko minuta
Troškovi međunarodnih transfera…Do 10 £ ili 2-3% transakcijeOd 0 do 0,01 USD
Nakon što ste uplatili …Povrat novca je mogućNema povrata novca

Zamisliti bankovni račun ili kreditna kartica: umjesto plaćanja u gotovini, kupci prenose konvencionalni novac putem banke. Bitcoin djeluje isto – proizvode možete kupiti na internetu ili unovčiti za druge valute. Što’Novo je što ste izrezali posrednike: banke i platna društva.

Nabavite bitcoin!

Kupite ga putem internetske razmjene ili izravnim pologom

 • Zamislite banku u kojoj otvorite račun u stranoj valuti:
  1. 1. uđete unutra
  2. 2. Otvorite račun
  3. 3. Uložite nešto novca za kupnju stranih gotovina koje ćete staviti na svoj novi račun
 • U Bitcoin verziji:
  1. 1. Prijavite se na mrežnu platformu za razmjenu Bitcoin-a ili izravno depozit
  2. 2. Otvorite Bitcoin “račun” (tj. “Novčanik”)
  3. 3. Doznačite novac ($, £, € itd.) S bankovnog računa ili uplatite kod lokalnog Moneygram agenta u gotovini kako biste dobili bitcoine po trenutnim tečajevima.

Kupite fizički bitcoine

 • Narudžba renomiranih neovisnih proizvođača. Budite spremni platiti više za fizički bitcoin od njihove nominalne vrijednosti.

Mine to

 • Kupite rudarsko računalo i oslobodite ga u svojoj rezervnoj sobi.

Pohranite svoje bitcoine!

U svom ‘novčanik’

 • Zaboravite na kožnoj preklopnici – Novčanik je digitalna pohrana na internetu, na računalu ili mobilnom telefonu. Novčanik je poput bankovnog računa bez banke.

U vašoj tajnoj ladici / prtljažniku / jastuku

 • Čak se i fizički bitcoini mogu provoditi samo na mreži. Svaka fizička kovanica ima internetsku adresu kojoj možete pristupiti sa zaporkom (privatnim ključem) skrivenom u kovanici. Zatim možete prenijeti Bitcoin u svoj novčanik ili ga odmah potrošiti.

Bitcoin novčanik sadrži:

Adresa (adrese)

 • Zamislite broj bankovnog računa. Vaš Bitcoin novčanik također sadrži takav broj (ili više njih) i svaka adresa ima bitcoin stanje. Tijekom transakcije adresa je vidljiva svim korisnicima u mreži.

Privatni ključevi

 • Ovo je tajni kod (sličan PIN-u) koji se generira za svaku adresu na kojoj držite bitcoine. Ovaj je ključ poznat samo vama i omogućuje prijenos novca iz Bitcoin novčanika u drugi.

Potrošite ih!

 1. 1a. Na liniji na više od 15.000 mrežni trgovci.

  • Otvorite novčanik pomoću vlastite Bitcoin adrese …
 2. 1b. Na prodajnom mjestu: U kafićima i trgovinama prilagođenim Bitcoinima širom svijeta, ako imate pristup pametnom telefonu u svoj bitcoin novčanik.

  • Upotrijebite svoj telefon za skeniranje koda prikazanog na računu.
   • Odobrite transakciju na svom telefonu.
    • Pričekajte da mreža potvrdi ovu transakciju. U prosjeku to traje 10 minuta …
 3. 1c. Na razmjeni Bitcoin – zamijenite Bitcoin za $ ili druge valute.
 4. 2. Upotrijebite svoj privatni ključ za autorizaciju prijenosa na prodavaču Bitcoin novčanik.
 5. 3. Transakciju obrađuje mreža ‘rudara’: računala koja potvrđuju vašu transakciju.
 6. 4. Transakcija se šifrira = pretvara se u alfanumerički kod.
 7. 5. Zatim se uključuje u “blok” s drugim transakcijama u posljednjih 10 minuta.
 8. 6. Blok transakcije obrađuje tisuće rudara radi provjere. Oni su poput virtualnih knjigovođa koji svaku transakciju bilježe u transakcijama glavne knjige nazvanim “blok lanac”.
 9. 6a. Nakon što je blok ‘miniran’, rudari dobivaju nagradu od 25 bitcoina, a ponekad i naknadu za transakciju. Možete se pridružiti rudarima i zaraditi svoj dio rudarskih nagrada i naknada.
 10. 7. Svi vide vašu transakciju i adresu u lancu blokova – ali ne i vaš privatni ključ, vaše bitcoin stanje ili osobne podatke. To osigurava da se niti jedan Bitcoin ne potroši dva puta, niti jedan Bitcoin ne otme i nije izložen nikakav osobni podatak.
 11. 8. Transakcija je potvrđena! Potrošili ste svoje bitcoine!

Pravo-O. Ali je li stvarna?

Stvarno koliko je vaš novac na bankovnom računu, ali ne možete ga potrošiti u gotovini i Bitcoin’prihvaćanje još nije daleko od univerzalnog.

Mogu li kupiti svoje povrće s Bitcoin-om?

Vjerojatno još nisu kod lokalnog trgovina, ali je’samo je pitanje vremena.

Je li bitcoin transakcija jeftina?

Naknada za rudare obično se kreće između 0 i 1 američkog centa, što je duboko ispod uobičajenih naknada za kreditne kartice.

Divno. Da li je sigurno?

Prijenos Bitcoin-a može biti sigurniji od transakcija putem kreditnih kartica’ne uključuje osobne podatke i podatke o kreditnim karticama. Novčanik i privatni podaci pohranjuju se na vašem računalu ili vašem mrežnom novčaniku – i to’ovisi o vama kako biste ih čuvali.

Uspjeh? Dobro. Sada pričekajte sljedeće obiteljsko okupljanje da dođemo do definicija ‘hash rate’, ‘teškoća’ i ‘siročadi’. I pokušajte izmamiti iskren osmijeh kada njegov Bitcoin saldo zaviri u vašu.

* Sva kotirana valuta je u USD.

izvori

 • Često postavljana pitanja – bitcoin.org
 • Objašnjene transakcijske naknade za bitcoin – bitcoinfees.com
 • Kupite prave bitcoine – buyphysicalbitcoins.com
 • Prosječne naknade za obradu kreditne kartice – cardfellow.com
 • Fizički bitkoini Casascius – casascius.com
 • Početnik’s Vodič za bitcoin – coindesk.com
 • U bilo kojem trenutku kupite prekrasnu valutu koja je otkupljiva za bitcoine u vašem digitalnom novčaniku – titanbtc.com
 • Usporedba naknada za bankovni prijenos – mybanktracer.com
 • Guttmann, B (2013), Biblioteka Bitcoin – books.google.co.uk
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me