Hosting za fauliranje: je li to točno za vas?

Objava: Vaša podrška pomaže održavanju web mjesta! Naplaćujemo naknadu za preporuku za neke usluge koje preporučamo na ovoj stranici.


SerLXSmallBez obzira jeste li novi u hostovanju ili želite prebaciti, bit ćete u potpunosti svjesni da je stanka prva stvar koju želite izbjeći.

Prekidi su glavni problem za hosting kupaca, a to je jedan od glavnih razloga što ljudi mijenjaju pružatelje usluga.

Web domaćini koriste produženje rada kao marketinšku strategiju, nudeći istaknuta jamstva i obećanja za nadoknadu. (Neka jamstva su bolja od drugih.)

Neki pružatelji hostinga idu korak dalje; nude “suvišni” ili “faulirani” hostingi. Ideja je jednostavna: pripremite sigurnosnu kopiju ako glavni poslužitelj padne, čime eliminirate jednu slabu točku u bilo kojem postavljanju hostinga.

No, izraz ‘suvišni’ počeo je značiti mnogo različitih stvari u svijetu hostinga. Pogledajmo što zapravo znači suvišno.

Suvišna rješenja: profesionalci

Kod većine vrsta hostinga vaše se web mjesto nalazi na jednom poslužitelju.

Ako se nešto dogodi tom računalu, vaša će web stranica propasti. Ne vraća se ponovo dok se ne premjesti negdje drugo ili ne popravi računalo.

Neuspjesi mogu dovesti do katastrofalnih gubitaka podataka i produženog zastoja. Ako vodite posao, posljedice bi mogle biti izgubljeni prihod, frustrirani kupci i neugodnosti za osoblje.

Suvišni hosting pokušava vas zaštititi sigurnosnom kopijom koja preuzme nekoliko minuta ili sekundi. Ali nisu svi viškovi jednaki.

Različite definicije redundantnosti

Kao primjer, izabrat ćemo tri web-domaćice i pogledat ćemo njihove neskladne hosting pakete. Napomena: ovi paketi i cijene bili su točni u vrijeme pisanja članka (travanj 2010).

  • Draknet nudi rješenje pogrešaka koje uključuje izdvajanje duplikatne kopije web mjesta u zasebnom centru podataka. Ako se nešto dogodi s njihovim glavnim centrom podataka, on ažurira DNS kako bi uputio na drugi poslužitelj. Ovo je skupo; 60 USD za račun s pogreškama (koji morate ažurirati sami) ili 90 USD za onaj koji se ažurira tjedno.
  • Suvišni paket Site5 sličan je postavljanju oblaka ili mreže. Nema sigurnosne kopije; sve se web lokacije nalaze na virtualnim strojevima koji se mogu odmah premjestiti na drugi fizički stroj. Ovo je povoljnije (od 25 USD mjesečno) i pomaže u zaštiti od naglog prometa.
  • Hosting Zoom pobliže zrcali mrežno druženje. Nekoliko poslužitelja dijeli opterećenje koje stvara web mjesto, a svaki od njih preuzima različite funkcije (e-pošta, web itd.). Svaki stroj sadrži sigurnosnu kopiju funkcionalnosti drugog. U slučaju neuspjeha, bilo koji od njih može preuzeti sve uloge. Ovo je najjeftinija opcija, počevši od 8 dolara mjesečno.

Pogledajte ovo pomno. Samo Draknet nudi visoku razinu viška.

Dok druga dva plana štite od neuspjeha jednog računala, web lokacija će i dalje nestati ako postoji problem u podatkovnom centru ili mrežnoj razini.

Imajući sigurnosne kopije web mjesta na geografski različitom mjestu, samo neuspjeh u centru podataka i aplikaciji za zaustavljanje može rezultirati značajnim ispadima u Draknetu.

Redudant vs. Grid ili Cloud

Za mnoge svrhe suvišni hosting je upravo to: blagoglagoljiv.

Zapamtite: Nisu svi suvišni hostingi jednaki. Nisu svi planovi uključuju onu vitalnu sigurnosnu kopiju izvan web lokacije koju pruža Draknet.

Bez tog elementa, hosting u oblaku i hosting hosting pružaju brojne iste pogodnosti uz djelić cijene:

  • Uz hosting hosting, vaša web lokacija ne postoji na jednom fizičkom poslužitelju. Postoji na virtualnom stroju unutar grupe fizičkih poslužitelja. Ako jedan fizički poslužitelj naiđe na pogrešku, na rad mreže neće se ozbiljno utjecati.
  • Uz hosting u oblaku, postoje stotine fizičkih poslužitelja u oblaku. Jedan neuspjeh gotovo da i nema utjecaja.

Trebam li kupiti višak hostinga?

Kvarovi hardvera se događaju, ali su rijetki. Većina prekida rada nastala je zbog problema s usmjeravanjem ili drugim datacentrom. Vjerojatno ćete doživjeti više prekida rada zbog vlastitih grešaka nego zbog hardverskog problema.

Ako suvišni plan hostinga ne nudi mogućnost sigurnosnog kopiranja web mjesta na drugom fizičkom mjestu, malo je koristi od suvišnog računa u odnosu na mrežni ili oblačni hosting. Ali vi ćete platiti privilegiju, tako da ćete morati sami uputiti posljednji poziv.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me