Kako automatizirati dodatke WorkdPress u 2020. godini [Savjet: Imajte sigurnosnu kopiju plana]

Objava: Vaša podrška pomaže održavanju web mjesta! Naplaćujemo naknadu za preporuku za neke usluge koje preporučamo na ovoj stranici. 35 Dodataka za stavljanje WordPress-a na automatski pilot


Voditi blog je dugotrajno, a pisanje za njega samo je pola posla. Također trebate održavati softver na vašem poslužitelju da biste osigurali da je siguran i brz. Za korisnike WordPressa, to dodaje nebrojene zadatke na popis obveza, ali zanemarivanje održavanja može ostaviti hosting račun otvoren za napad.

Imajući to na umu, evo 35 dodataka koji će vam pomoći da pokrenete WordPress blog na automatskom pilotu.

Prije nego što počneš

Trčanje WordPress-a na automatskom pilotu može biti rizično. Dodaci će unositi promjene u vaš kôd i vašu bazu podataka bez vašeg znanja. Potrebna je samo jedna loša postavka za oštećenje baze podataka ili jedno neuspjelo ažuriranje za onemogućavanje vaše web lokacije. Kao takav, morate imati sigurnosni plan prije nego što počnete.

Mnogi pružatelji hostinga nude sigurnosne kopije za svoje kupce, a oni će biti oglašeni kao dio hosting paketa. Ali provjerite sadrži li vaš plan sigurnosne kopije kojima možete pristupiti. Ponekad zapravo ne možete koristiti sigurnosne kopije koje domaćini uzimaju; koriste se samo u slučaju problema s vlastitim poslužiteljima domaćina.

Čak i ako ste posve sigurni da vaš domaćin pruža kvalitetne, korisničke sigurnosne kopije, dobra je ideja sami postaviti nešto. Kao prvo, može vam potrajati više vremena nego što biste željeli da vaš domaćin obnovi vaše datoteke.

Bez obzira na to, trebali biste stvoriti sigurnosnu kopiju i spremiti je negdje na sigurno prije nego što počnete automatizirati WordPress. Napute za izradu sigurnosne kopije možete pronaći na web stranici WordPress.

Automatizacija WordPress postova

Svakodnevno bloganje je odličan način za izgradnju prometa i postizanje rangiranja vaše web lokacije na Googleu. Ali pisanje dobrog posta može trajati satima. Neki potraju nekoliko dana. Kad nema vremena, prirodno je pokušati napraviti prečice i automatizirati stvaranje sadržaja. Ali nabavljanje dodatka za automatsko stvaranje vašeg sadržaja nije dobra ideja.

Međutim, postoje tehnike i dodaci pomoću kojih možete ukloniti proces pisanja i pojednostaviti stvaranje sadržaja.

 1. WPeMatico: dodaci za automatsko prijavljivanje uzimaju sadržaj iz RSS feeda i objavljuju ga na vašem blogu. Ovo nije tehnika koja bi se trebala koristiti na većini web stranica, ali postoje ograničene situacije u kojima dodatak poput WPeMatico može biti koristan. Na primjer, možete upotrijebiti RSS feed s jedne web lokacije za umnožavanje postova na drugom, pod pretpostavkom da postoje kanonske veze. Ovo bi vam moglo pomoći u stvaranju kolaborativnog ili zajedničkog bloga s nekoliko pod web lokacija.
 2. WP RSS Aggregator: dodaci agregatora stvaraju blog uvozom sadržaja iz kombinacije različitih izvora, učinkovito povlačeći gostujuće postove s web-lokacija koje daju doprinose. To je slično autoblogu. WP RSS Aggregator omogućava vam podešavanje vremena objavljivanja na feedu. Slično je s WPeMatico, ali nema značajke marketinga ili kampanje.
 3. Skupne slike u postove: ako želite stvoriti postove o fotografijama koje ste snimili ili dijelove portfelja koje ste stvorili, Bulk Images to Posts idealan je. Odaberite slike koje želite prenijeti, postavite oznake, vrste objava i kategorije, a zatim prenesite. Dodatak će stvoriti novi post za svaku sliku, a vi možete ući i urediti svaku kako biste dodali ostatak svog sadržaja. To olakšava automatsko stvaranje blogova iz foto albuma, dionica ili infografika.
 4. Automatski planer posta: Sadržaj zakazivanja izvrstan je način da se vaš blog automatski ažurira. Možete pisati postove prije vremena i nakon toga objavljivati ​​ih u unaprijed određeno vrijeme. Ali ako imate puno sadržaja za objavljivanje, zakazivanje svega može postati zamorno i komplicirano. Ovaj se dodatak brine za vas. Nakon što objavite postove na skici, postavit će ih nasumično objavljivanje. Također može nasumično objaviti stare postove ako želite reciklirati stari sadržaj. Postoji jedna nedostatak: ona funkcionira samo ako posjetitelji redovito učitavaju stranice na vašoj web lokaciji jer treba pokrenuti WP-Cron kako bi radio.
 5. Automatsko popunjavanje datuma objave: ako zakažete puno postova, praćenje budućih datuma posta može biti zbunjujuće. Ovaj dodatak automatski izračunava datum objave na temelju postova koje ste već dobili u redu čekanja.
 6. Automatski oznaka posta: dodavanje oznaka u post može biti zamorno. Mnogi od nas to jednostavno zaboravljaju. Ako često blogirate, označavanje može potrajati puno vremena. Automatsko slanje poruka može učiniti sve teško za vas: samo odredite ključne riječi i pustite ga da radi.
 7. Automatski alternativni tekst: ovaj dodatak automatski ispunjava alt tekst za vaše slike. Koristi Microsoftov API za kognitivne usluge Computer Vision za automatsko skeniranje slike i pretpostavljanje najboljeg alt teksta. Da bi ovo uspjelo, dodatak treba omogućiti prilikom prijenosa slike. Ne može retroaktivno primijeniti alt tekst na slike u Media Library.
 8. Automatski NBSP: koristan mali dodatak koji u vaš sadržaj postavlja nerazbijajuće prostore koristeći izraze koje definirate. Pomoću njega zadržavajte imena, naslove i druge srodne riječi na istoj liniji radi bolje čitljivosti.
 9. Automatski Paginiraj postove: razbijanje postova na stranice može predstavljati bol. Ovaj dodatak traži kratki kôd vašeg sadržaja na kojem želite da se stranica dijeli, stvara nove stranice za svaki odjeljak i automatski stvara brojeve stranica za odjeljke.
 10. Čarobni umanjeni post: automatski stvara istaknutu sliku za vaš post skeniranjem sigurnih izvora. Prikladno je ako često zaboravite dodati predstavljenu sliku ili nemate vremena da ih ručno pronađete i prebacite. Precizne informacije o licenciranju nisu jasne, ali programer kaže da skenira Google Images, Pixabay i Flickr.
 11. WP cijevi: ovaj dodatak za automatizaciju rukovodi mnogim gore navedenim zadacima u jednom dodatku, tako se smanjuje rizik da bi se neki dodaci mogli sukobiti jedan s drugim. WP Pipes temelji se na konceptu koji stoji iza Yahoo! Pipes, alat za automatizaciju koji je omogućio svakome da kombinira različite društvene feedove i račune, a čini prilično dobar posao automatizacije nekih zadataka koji su uključeni u pisanje sadržaja. WP cijevi upravljaju automatskim uvozom, autobloggingom, društvenim objavljivanjem, podcast feedima, izradom sitemap-a i integracijom bbPress-a..

Automatiziranje sigurnosnih kopija WordPressa

Sigurnosne kopije najbolje rade ako su automatizirane, tako da se ne trebate prijavljivati ​​i ručno izrađivati ​​sigurnosne kopije. Možete odabrati izradu sigurnosne kopije na istom poslužitelju na kojem je vaša web lokacija ili sigurnosno kopiranje na drugog poslužitelja ili pružatelja usluga oblaka. Sigurnosna oklada je sigurnosna kopija na drugog poslužitelja ili davatelja usluga, jer ste zaštićeni ako vam cijeli poslužitelj propadne. Ali to može značiti da morate platiti naknade za pohranu vaših sigurnosnih kopija.

 1. Updraft Plus: sigurnosno kopiranje i WordPress datoteka i njegove baze podataka. Značajno je to stvoriti sigurnosnu kopiju svakog drugačijeg rasporeda. Besplatna verzija podržava izradu sigurnosnih kopija za različite okuse Amazon S3, plus Dropbox, Rackspace Cloud, Google Drive ili Cloud Storage, DreamHost DreamObjects i OpenStack (Swift). Dodatak se također može sigurnosno kopirati na e-poštu i putem FTP-a.
 2. Rezervna baza podataka za WP: ovaj dodatak izrađuje sigurnosnu kopiju vaše baze podataka, a ne vaše datoteke, ali podržava FTP, e-poštu, Dropbox i Google disk. Ako vam nedostaje prostora za pohranu, to je bolje nego ništa.

Automatsko dijeljenje WordPress društvenih medija

Kada je u pitanju automatsko objavljivanje blogova na stranicama društvenih medija, WordPress korisnici su razmaženi zbog izbora. Proizvođači WordPress-a stvorili su vlastiti dodatak – Jetpack – koji može upravljati mnogim društvenim kanalima za vas. Ako vam treba širi izbor opcija društvenih medija, nećete biti razočarani.

 1. Ruksak za letenje: ovaj dodatak olakšava dijeljenje društvenih mreža zahvaljujući modulu Publicize. Jednostavno povežite svoje društvene račune i automatski šaljite postove na ovlaštene kanale kada su objavljeni. Možete čak postaviti da prepozna oznaku i samo automatski objavite sadržaj koji ima tu oznaku. Jetpack ima puno drugih korisnih značajki; trebat će vam WordPress.com
  korisničko ime i lozinku za upotrebu.
 2. Automatski poster na društvenim mrežama: ovaj dodatak nudi izbor od 22 različite društvene mreže, tako da možete širiti svoj sadržaj još šire.
 3. WP za pufer: zakači se na vaš račun na usluzi Buffer i omogućava vam da stavite u red sadržaj koji je postavljen. To vam omogućuje objavljivanje članaka kad god želite, a pritom još uvijek koristite svoj raspored međuspremnika za maksimalno izlaganje.

Automatiziranje WordPress komentara za komentare

Ako ste uključili komentare za postove ili stranice, vjerojatno dobijate mješavinu legitimnih povratnih informacija i neželjene pošte. Bez pravih dodataka, područje “ispod crte” može biti magnet za smetnje u radu i zlouporabu. No ako zanemarite odjeljak s komentarima, na kraju ćete otkriti da je vaš blog onemogućen zbog objavljivanja neželjenih veza, a to bi na kraju moglo naštetiti vašoj ocjeni. Upravljanje komentarima može predstavljati bol, ali postoje neki jednostavni načini za suzbijanje neželjene pošte i ubrzavanje postupka.

 1. Akismet: ovaj dodatak treba biti instaliran na svaki blog koji poziva komentare. Filtrira poznate neželjene pošte i loše IP-ove, pomažući u zaustavljanju protoka nekorisnih ili štetnih povratnih informacija.
 2. Integracija WordPress ReCaptcha: dodavanje polja reCaptcha u obrazac za komentare vrlo je učinkovit način provjere automatiziranih neželjenih poruka. Ovaj dodatak reCaptcha nudi jednostavan sustav “klikni i klikni”, ili tradicionalno polje za unos koda. Djeluje s obrascima za prijavu, prijavu i komentare, kao i bbPress, BuddyPress, AwesomeSupport, WooCommerce i Ninja Forms.
 3. Automatsko odobravanje komentara: omogućuje vam da na nekim listama stavite određene komentare kako biste bili sigurni da će njihovi komentari uvijek biti objavljeni. Ovaj dodatak funkcionira čak i ako ste u području postavki uključili ručno odobrenje komentara.
 4. Automatski planer komentara: s ovim dodatkom vaš WordPress blog može automatski odobriti komentare u nasumičnim vremenima. Budući da ne možete moderirati komentare prije njihova objavljivanja, ovaj se dodatak mora upotrijebiti zajedno s pouzdanim dodatkom za filtriranje neželjene pošte (poput Akismet).

Automatizirano upravljanje bazom podataka WordPress

Ako ne znate što radite, ne preporučuje se nered sa WordPress bazom podataka. Ali, postoje slučajevi kad je potrebno čišćenje da bi web stranica glatko radila. Kako dodajete i uklanjate dodatke ili sadržaj, vaša WordPress baza podataka se napuhava, a velik dio tih podataka može se ukloniti da se optimizira rad vašeg web mjesta. Ne zaboravite da je taj dodatni dodatak postavljen prije nego što instalirate bilo koji od ovih pomagala za automatizaciju baze podataka.

 1. WP Optimizirajte: ovo je alat za čišćenje vaše WordPress baze podataka. Može ukloniti revizije postova, izgubljene komentare i sadržaj i optimizirati bazu podataka bez potrebe za upotrebu phpMyAdmin-a. Tu je i značajka za zakazivanje zadataka čišćenja koje ste odabrali za potpunu automatizaciju. Također možete odlučiti zadržati podatke nekoliko tjedana prije čišćenja.
 2. Bolje brisanje revizije: svaki put kada uređujete post ili stranicu, WordPress sprema reviziju, tako da možete pogriješiti na stariju verziju ako pogriješite. S vremenom biste mogli završiti tisuće revizija koje su zatrpale vašu bazu podataka. Rizično je pokušati ručno očistiti revizije, tako da dodatak Better Delete Revision sve radi za vas..
 3. Automatski Changer Domain: automatski ažurira naziv vaše domene u WordPressu. Ovo je prikladno ako ste se preselili na novi domaćin i uklonili potrebu da se zabrljate s kodom ili se slučajno zaključate sa svoje nadzorne ploče.

Automatizacija ažuriranja koda WordPress

Od verzije 3.7 WordPress je do srži imao ugrađen vlastiti skript automatskog ažuriranja. Automatski će se primijeniti velika izdanja. Ako također želite instalirati manje verzije, možete prilagoditi postavke dodacima.

 1. Jednostavan upravitelj ažuriranja: ovaj dodatak nadograđuje na jezgri funkcionalnosti u WordPress-u, dodajući automatska ažuriranja za teme i dodatke (sve ili izbor). Možete odlučiti i instalirati manja izdanja i ažuriranja za razvoj, kao i ažuriranja za prevoditeljske datoteke. Ono što je presudno, također vam omogućava da onemogućite sva automatska ažuriranja i onemogućite e-poruke s obavijestima koje WordPress obično šalje kada se ažurira..
 2. Automatska ažuriranja dodataka: jednostavan način ažuriranja vaših dodataka. Možete onemogućiti ažuriranja za pojedine dodatke i primati obavijesti e-poštom kada se dodaci ažuriraju.
 3. Automatska godina autorskog prava: jednostavan, ali koristan dodatak koji automatski ažurira godinu u izjavi o autorskim pravima u podnožju.
 4. ažuriranje: ažurira dodatke, teme i temeljni kod u WordPressu. Ima ručni i automatski način rada.

Automatsko upravljanje sadržajem WordPress-a

Održavanje starog sadržaja svježim može biti teško prilikom stvaranja postova na svom blogu. Evo nekoliko dodataka koji će vam pomoći prepoznati pogreške ili neispravne veze.

 1. Prekinuta provjera veze: mrtve veze čine da je vaš blog zastario i mogu frustrirati korisnike koji traže informacije. WordPress za vas može automatizirati postupak provjere veze. Obavještava vas putem administrativnog zaslona ili e-poštom ako se na vašoj web lokaciji nađu mrtve veze. Također možete odlučiti automatski prikazati prekinute veze koristeći drugu CSS klasu, tako da postoji vizualni trag koji možda neće raditi. To vam kupuje neko vrijeme da ručno pregledate i promijenite prekinute veze.
 2. Prekinuta provjera veze za Youtube: isto kao gore, ali posebno za web stranice s teškim videozapisima i ima za cilj spriječiti vlasnike web mjesta da poslužuju videozapise koji više ne rade.
 3. Validirani: djelomično automatizira postupak provjere pogreške u kodu. Sadržaj možete provjeriti s nadzorne ploče WordPressa, štedeći vas tako da posjetite drugu web stranicu i ručno zalijepite URL. Ne ispravlja automatski vaš kôd, ali će istaknuti probleme koje trebate popraviti.
 4. otkloniti neispravnost: automatski prikazuje informacije o pogrešci u programu WordPress s ovim dodatkom.
 5. Jednostavna automatska veza: skenira vaš popis unaprijed definiranih ključnih riječi i veza, a zatim ih automatski zamjenjuje povezanim inačicama, gdje god se pojavile. Ovo je zgodan način da retrospektivno dodate pridružene veze u sadržaj ili poboljšate interno povezivanje unutar starijih postova.
 6. WP karta u stvarnom vremenu: generira kartu mjesta koju možete smjestiti na stranicu i automatski je ažurira kada se novom mjestu doda novi sadržaj. Napomena: ovaj dodatak ne stvara kartu XML mjesta.

Automatizacija sigurnosti WordPressa

Infekcija zlonamjernim softverom može stići sa svih vrsta mjesta, od hakiranog dodatka do napada brutalnim silama na vašoj stranici za prijavu u WordPress. Uklanjanje zlonamjernog softvera nije zadatak slabovidnih osoba; samo pronalaženje izvora infekcije može biti problematično.

 1. GotMLS: automatski pretražuje zlonamjerni softver na vašoj web lokaciji, a također automatski zakrpa datoteke u WordPressu koje mogu biti ranjive za napad. Ako se pronađe sumnjiv kôd, GotMTLS može automatski očistiti pogođene datoteke.
 2. Wordfence: izvješća o prometu i hacku uživo, automatsko otkrivanje prijetnji i vatrozid koji ažuriraju svoja sigurnosna pravila u letu. Ovaj dodatak također dodaje dvofaktorsku provjeru autentičnosti i skenira ranjivost Heartbleed-a.

Sažetak

Automatiziranje WordPress-a može ukloniti veliki broj zamornih zadataka administratora koji dolaze s vođenjem bloga. Jedino što ne možete pouzdano automatizirati je stvaranje kvalitetnog sadržaja. Za to će vam trebati ljudska pomoć. Ali automatizacija drugih zadataka može vam dati više vremena za to.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map