Kako dobiti besplatno ime domene od WhoIsHostingThis

Objava: Vaša podrška pomaže održavanju web mjesta! Naplaćujemo naknadu za preporuku za neke usluge koje preporučamo na ovoj stranici.


Kako dobiti besplatno ime domene

Engleski jezik ima zanimljive, da ne spominjemo kontradiktorne izreke. Možda ste čuli “najbolje stvari u životu su besplatne”, mada to zapravo ovisi o onome što smatrate “najboljim stvarima”. Ali možda ste čuli i da “u životu ništa ne dolazi besplatno”, što je malo realnije.

Iako je moguće dobiti besplatna imena domena, uvijek ćete naići na fini tisak, a ako niste svjesni svih uvjeta i pravila, možda ćete se naći s neočekivanim računom niz cestu.

Besplatno ime domene s planom hostinga

Da biste izgradili web lokaciju s vlastitim hostom, prvo morate osigurati ime domene. Prvi dio tog procesa je pronalazak onog koji već nije uzet, a što postaje sve teže i teže kako godine prolaze, a sve više i više web stranica širi se putem interneta. Nakon što pronađete dostupno ime domene koje radi za vaše potrebe, htjet ćete je što prije prevariti.

Imena domena možete kupiti od registrara domena, a cijene su obično prilično povoljne. Imena domena obično možete kupiti i od pružatelja usluga hostinga u trenutku dok postavljate svoj hosting plan. No, mnogi pružatelji hostinga ponudit će besplatno ime domene kada se prijavite za jedan od njihovih hosting planova. To je mali perk, osmišljen da vas zavede na korištenje njihovih usluga hostinga, i dobar je.

Ali kao što ste možda i nagađali, postoji ulov. Naziv domene obično je besplatan samo prvu godinu. Nakon toga, uobičajena cijena kupnje / obnove počet će se dodati te vaš godišnji račun za hosting.

To, međutim, nije nerazuman posao. Dobijanje dobre web lokacije s vlastitim domaćinima može koštati od manje od 100 do nekoliko tisuća dolara, ovisno o tome koliko sami radite, unajmite li profesionalnog web dizajnera i stotinu drugih odluka koje morate donijeti.

Prije nego što se prijavite za hosting, provjerite nude li neki pružatelji hostinga koji vas zanima nude besplatna imena domena. Vjerojatno ćete ih naći nekoliko, pa provjerite i recenzije hostinga kako biste vam pomogli da odaberete onaj koji je najbolji za vas.

Koliko god potrošili da biste web mjesto pokrenuli i pokrenuli, lijepo je uštedjeti malo novca na imenu domene. Međutim, posebno je korisno ako vam je proračun pretjerano kratak, a vi sami mnogo radite kako biste uštedjeli novac. Znajte samo to da biste zadržali svoju domenu, morat ćete je početi plaćati godinu dana nakon što se prijavite.

Besplatno ime domene s nadogradnjom na hosting

Osim što ponekad nude besplatna imena domena kada se prijavite za hosting plan, neki pružatelji usluga hostinga ponekad će ponuditi i besplatno ime domene prilikom nadogradnje hostinga. Na primjer, ako je vaša web lokacija prerasla kapacitet koji nudi vaš zajednički plan hostinga, a želite nadograditi na virtualni privatni poslužitelj ili VPS hosting, to vas može kvalificirati za naziv besplatne domene.

Obično to možete iskoristiti na nekoliko načina. Budući da nadograđujete, već posjedujete web lokaciju i domenu, tako da ćete možda moći primijeniti besplatnu ponudu za obnovu domene umjesto da kupujete novu domenu. Ako je vaša domena registrirana kod vašeg davatelja hostinga, to je prilično jednostavno. Ako to nije slučaj, morat ćete prenijeti ime svoje domene svom domaćinu, što nije ni malo lako, ali ni previše nije opterećujuće. Vaš pružatelj usluga hostinga može vam pomoći da to učinite ako niste sigurni kako.

Ili, čak i ako već imate web lokaciju za koju nadogradite hosting, možete uzeti besplatno ime domene i kupiti potpuno novo. Ovo je idealno ako planirate izgraditi drugu web stranicu, bilo u vrijeme obnove ili u nekom trenutku budućnosti.

Besplatno ime domene sa besplatnim web mjestima

Da, to zaista i postoji. Ali još jednom, postoji ulov, ali ovo je još veći ulov nego da treba platiti deset dolara po putu. Ulov je da nikad nećete posjedovati web mjesto. Pripada subjektu koji vam pruža web mjesto i naziv domene.

Primjeri za to uključuju WordPress.com
, Blogger, Tumblr i druge web stranice koje omogućuju besplatno postavljanje stranica ili čitavih web lokacija. Stvar je u tome što vi zapravo ne dobijate besplatno ime domene. Možete vam koristiti naziv domene koji je priložen usluzi.

Na primjer, ako želite izgraditi web mjesto pod nazivom Savjeti za uštedu novca koji kupuju, stvarna domena može biti nešto poput moneysavingshoppingtips.com. Međutim, ako to web mjesto izgradite na besplatnoj usluzi kao što je WordPress.com
, domena bi umjesto toga bila nešto poput moneysavingshoppingtips.wordpress.com.

To znači da imate malo ili nikakvu kontrolu nad onim što se događa s vašom web stranicom. Ako iz bilo kojeg razloga WordPress.com
osjetili da vaša web lokacija nekako krši njihove uvjete pružanja usluge, mogli su odmah i bez upozorenja zatvoriti vašu web lokaciju. To je malo vjerojatno, ali ako bi iz nekog razloga WordPress.com jednostavno otišao, to bi učinila i vaša web lokacija, opet bez upozorenja.

Prilagođenu domenu možete dobiti s web mjesta poput WordPress.com
, ali morate platiti za tu nadogradnju, tako da u tom trenutku to više nije besplatno ime domene ili web lokacije.

Biti u mogućnosti besplatno izgraditi web mjesto i dobiti na taj način besplatno ime domene, ovisno o tome koji su vaši planovi za vašu web lokaciju. Ali ako gradite poslovnu web lokaciju ili planirate svoj blog ugraditi u posao koji donosi prihode, to vjerojatno nije najbolja opcija.

Kombinacija besplatnih usluga

Dok obilazite hostove i nazive domena, bez sumnje ćete trčati na web lokacijama poput gybo.com. Ovu uslugu vodi Google, a nudi i besplatni naziv domene i besplatnu web stranicu. Evo ga – ulov: besplatan je samo prvu godinu. Nakon toga naplatit će vam se mjesečno i za web mjesto i za naziv domene, pod uvjetom da ste domenu registrirali na gybo.com. Ako ne, platit ćete samo hosting.

Opet, ovo bi mogla biti dobra opcija ako samo želite izgraditi malo osobno web mjesto ili ste početnik koji pokušava naučiti uloge i nedostatke pokretanja web stranice prije nego što uložite u to kao dugoročni projekt. Imajte na umu da gybo.com (i druge usluge poput njega) postavljaju ograničenja na besplatnom web mjestu. Primjerice, on će sadržavati samo tri stranice, 25 MB prostora na disku i 5 GB propusnosti. Osim toga, ne uključuje nikakve adrese e-pošte temeljene na domeni ili bilo kakvu podršku za e-trgovinu.

Te značajke, kao i više prostora na disku, stranica i širina pojasa, dostupni su za dodatne naknade.

Naša ponuda besplatne domene

S vremena na vrijeme možda ćete vidjeti ne samo pružatelje usluga hostinga, već i druge tvrtke i web mjesta povezana s hostingom koja će korisnicima i čitateljima pružiti posebne ponude. Na primjer, upravo ovdje na WhoIsHostingThis.com imamo neprekidnu besplatnu ponudu domena za sve koji doprinesu pregledu naše web stranice..

Jednostavno je. Jednostavno pregledajte kvalificiranog domaćina (postoji ih nekoliko) i provjerite je li kvalitetan i originalan pregled te ga pošaljite. Vašu recenziju moderirat će urednici naše web lokacije. Nakon što ga objavite i ako se kvalificirate, dobit ćete besplatan vaučer domene.com. Isprobaj!

Budite u toku s objavama poput ove pretplatite se na naš RSS feed ili slijedite @WhoIsHosting na Twitteru.

Slika obrezana s hostinga domena od strane mreže Network7. Licencirano pod CC BY 2.0.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map