Kako pokrenuti web mjesto za e-trgovinu

Objava: Vaša podrška pomaže održavanju web mjesta! Naplaćujemo naknadu za preporuku za neke usluge koje preporučamo na ovoj stranici. Kako pokrenuti web mjesto za e-trgovinu


Odmah razmislite o ovoj frazi: pokrenite web mjesto za e-trgovinu. Čini se da bi to mogla biti najlakša stvar na svijetu, zar ne? To je u osnovi izgradnja web stranice, stavljanje nekih proizvoda na nju, dodavanje funkcije košarice i voilà! Bavite se poslom! Nije ništa poput nekada trebalo:

 • bilo izgraditi ili unajmiti trgovinu.
 • kupiti znakove.
 • skladištenje, raspakiranje i prikaz inventara.
 • zaposlite ljude da rade u vašoj trgovini.

Bilo je potrebno mnogo unaprijed uloženog vremena i novca, a ako pothvat nije uspio, rezultati bi mogli biti katastrofalni.

Odobreno, pokretanje i pokretanje web mjesta za e-trgovinu nudi puno nižu prepreku za ulazak u trgovački prostor, ali to ne znači da nema nekih važnih stvari koje treba uzeti u obzir – ili da ćete ostvarivati ​​profit daleko. Pretpostavimo da ste na pola puta za izgradnju web lokacije za e-trgovinu, a vi ste već odlučili koje proizvode prodavati i krenite odmah na pokretanje web lokacije.

Izradite poslovni plan

Da, morate. Ne pokrećete samo web mjesto; započinjete posao, a svaki posao započet bez plana predodređen je za neuspjeh. Slijedeći plan osiguravat ćete da postižete prekretnice i rastete onako kako želite.

Još važnije, ako namjeravate pozvati bilo koga da uloži u vaš posao, nitko vam neće predati novčanicu, a da prethodno nije vidio vaš poslovni plan. Moraju znati da će vratiti povrat svoje investicije, a jedini način na koji to možete pokazati je solidan poslovni plan.

Ako ga nikada prije niste napisali, to je u redu. Zahvaljujući internetu, većina stvari – poput pokretanja stranice za e-trgovinu – jednostavnija je nego ikad prije. Provjerite web stranice poput RocketLawyer.com za predloške i setove poslovnog plana. Upravljanje malim poduzećima također nudi bezbroj resursa za nove vlasnike poduzeća. Ako vam i dalje nije lako raditi stvari, možete unajmiti poslovnog savjetnika koji će vam pomoći.

Odaberite domenu

Rasprave o tome treba li domene markirati ili ne su brojne i zahtijevaju odvojeno ispitivanje. Dno crta je, morate odabrati ime domene prije nego što počnete graditi web mjesto. Bez obzira na najbolje prakse odabira stvarnog imena, jedna stvar koju treba imati na umu je .com domena će se većini ljudi lakše sjetiti nego .net ili .biz.

Ako uzmete .com koji želite, pokušajte pronaći nešto drugo prije nego što pribjegnete drugom dodatku domene koji možda neće vidjeti toliko prometa. Ne zaboravite na ime vaše domene. Ne treba točno odgovarati nazivu vaše tvrtke koliko god je nezaboravan i može se dobro brendirati.

Odaberite web-domaćina

Skoro ste spremni za izgradnju vaše web lokacije za e-trgovinu, ali prije nego što to možete učiniti, potreban vam je komad internetske nekretnine u kojoj će vaša web lokacija prebivati. Odabir web-domaćina je lakši nego što mislite.

Najbolje je pronaći nekoliko onih koji nude hosting e-trgovine ili jednostavnu integraciju košarica, a zatim usporedite web domaćine na temelju tih značajki, cijene, usluge i svih ostalih čimbenika koji su vam važni, pročitajte neke preglede o svakoj od njih i izaberite onu koja će izaći ispred.

Jedna od najvažnijih odluka o hostingu koju možete donijeti za web mjesto e-trgovine je kupovina namjenskog ili upravljanog hostinga. Namjenski hosting smanjit će vjerojatnost da će se web mjesto smanjiti ili pokrenuti zbog smanjene propusnosti i pružiti višu razinu sigurnosti svojim kupcima. Ovo je posebno važno kada kupci na vašem web mjestu pružaju brojeve kreditnih kartica i druge osobne podatke.

Upravljani hosting ponudit će sve te značajke, a imat ćete i duševni mir u slučaju da se web mjesto spusti usred noći ili dok ste na odmoru, domaćin će raditi na tome da se vrati i pokrene kao što je brže moguće, bez ikakve intervencije od vas.

Na kraju, odaberite domaćina i vrstu hostinga koji će nuditi brzinu. Koliko je brzo web mjesto za e-trgovinu i učitavanje stranica proizvoda presudno za privlačenje kupaca i dovršavanje prodaje. Ako kupac stavi proizvod u košaricu, a zatim mora predugo čekati da bi mogao izvršiti transakciju, vjerojatno će jednostavno napustiti košaricu i preći na web mjesto koje im omogućuje da obave više kupovine. brzo.

Odaberite košaricu

Baš kao i domaćini, opcije košarica obiluju. Možda to još niste svjesni, ali internetske košarice mogu učiniti mnogo više od prostog obavljanja novčanih transakcija. Puno softvera za košaricu također može učiniti sljedeće:

 • navedite kodove kupona (ako ih nudite).
 • pratiti dostavu za kupce.
 • kupcima pružiti opcije i cijene isporuke.
 • šaljite obavijesti e-poštom i vama i vašim kupcima kada se izvrše kupnje.
 • i puno, puno, mnogo više.

Opet je stvar smanjiti se na nekoliko natjecatelja, a zatim odabrati onog koji vam se najviše sviđa ili koji, čini se, skuplja najpozitivnija mišljenja. Ne zaboravite provjeriti je li vaša košarica kompatibilna s domaćinom kojeg ste odabrali.

Žičani okvir i dizajnirajte svoju web lokaciju

Ako niste upoznati s pojmom, uokvirivanje veze u osnovi znači mapiranje onoga što će vaša web lokacija sadržavati i gdje će se stvari nalaziti. Radi se više o funkcionalnosti i upotrebljivosti nego estetici, gdje dolazi dizajn. Žičani okvir će naznačiti stvari poput mjesta navigacijskog izbornika, gdje će se pojaviti okvir za pretraživanje, koliko je svaka stranica, što se pojavljuje iznad i ispod preklopa, koliko stranica i na kojim će se stranicama nalaziti vaša web stranica itd. To će vam pružiti plan koji ćete slijediti prilikom izrade sadržaja koji će ići na vašu web lokaciju i naznačit će gdje će se proizvodi prodavati na vašoj e-trgovini. site će se naći i kako će biti kategorizirani i organizirani.

Bez obzira da li sami dizajnirate web mjesto za e-trgovinu ili je dizajner napravio to za vas, žičani će vam okvir pomoći da saznate koje se značajke trebaju istaknuti, koje mogu biti manje istaknute, koje boje koristiti itd..

Sada ste na pola puta za pokretanje vaše web lokacije.

Dio 2 – Pokretanje web stranice za e-trgovinu

Napisali ste poslovni plan, kupili pamtljivu domenu, postavili web hosting i uredili svoje web mjesto za e-trgovinu..

Na putu ste za profitabilnu budućnost – ako to učinite ispravno. Možda zvuči kao lagan prijedlog, ali izgradnja web lokacije za e-trgovinu nije poput postavljanja bloga. Gradite posao oko prodaje proizvoda kupcima koji će vam vjerovati svojim novcem. Jednim pogrešnim korakom može se spustiti čitav pothvat, i to prije nego što se stvarno spusti s tla.

Najbolji način da se izbjegne katastrofa je imati plan i dobro postaviti temelj prije nego što počnete bilo što prodavati. Bit ćete u puno boljoj poziciji da se postavite – i svoju web lokaciju za e-trgovinu – za uspjeh.

Odlučite koje značajke trebate uključiti

Što mislite, osim proizvoda koje ćete prodavati na web mjestu e-trgovine, što bi bilo korisno za vaše kupce i povećati prodaju? Blog? Kupnja vodiča? Usporedni grafikoni proizvoda? Imajte na umu da su značajke poput kupovine vodiča i usporednih ljestvica prilično statične i ne bi ih trebalo ažurirati često (ovisno o proizvodima koje prodajete, naravno), ali blog će zahtijevati redovita ažuriranja i održavanje da biste ostali relevantan, zanimljiv i vrijedan kako za vaše kupce tako i za vaše web mjesto.

Ako vas ne zanima ili ne možete držati korak s blogom, vjerojatno je bolje da ga ne uključujete. Jedino što je gore od toga da uopće nemate blog na svojoj web stranici za e-trgovinu jest postavljanje bloga koji sjedi u zastoju, zbog čega izgleda kao da se vaša web lokacija nikad ne ažurira i nije vas briga za vaše poslovanje ili kupce. Ako nemate blog, to neće negativno utjecati na vašu prodaju koliko i napušteni blog.

Ako želite imati blog, ali jednostavno nemate vremena ili vještine pisanja za održavanje, razmislite o ugovoru s autorskim pravom da napravi sadržaj za vas. Pazite, koga unajmite. Deset dolara za blog blog može se činiti kao krađa, ali dobivate ono što plaćate. Ulaganje u kvalitetan sadržaj koji je dragocjen za vaše kupce i povećava prodaju uvijek je dobra poslovna odluka i vrijedi trošiti.

Izradite mehanizam za usluge kupcima

Svaki put kada stvorite tvrtku koja nudi nešto u zamjenu za novac, stvarate odnos s kupcima. Je li ta veza korisna za obje strane leži u najvećem dijelu u vašim rukama. Ako kupci nemaju načina da vas kontaktiraju kada nešto pođe po zlu (a u nekom će trenutku i to biti), to može izazvati nepovjerenje i uzrokovati gubitak trenutnih i potencijalnih kupaca.

Morate odlučiti kako će kupci moći stupiti u kontakt s vama kad imaju pitanja ili problema s njihovim narudžbama. Jednostavan kontakt obrazac? Telefonski broj? Podrška za chat uživo? Troškovi za te opcije uvelike variraju, kao i učinkovitost. Ako navedete kontakt obrazac, hoćete li pratiti e-poštu kako bi osigurali da kupci pravovremeno dobivaju odgovore? Ako pružite podršku za chat uživo, bit ćete dostupni 24 sata dnevno ili ćete platiti uslugu koja će vam biti na raspolaganju?

Ako tek počinjete, razmislite da ispočetka potražite s najmanje jeftinom, ali još uvijek učinkovitom opcijom i nadogradite na bolju podršku kako vaše poduzeće raste i povećava vaš prihod. Dno crta je, bez obzira na odabranu metodu, osigurati brigu o svojim kupcima. To je ono što ih tjera da se vraćaju.

Market Vaše web mjesto

Nakon što ste kupili domenu i hosting, dizajnirali i naselili web mjesto proizvodima i dobrim sadržajem, vrijeme je da otvorite svoja vrata kupcima. Ali gdje su? Kao što možda otkrijete bez ikakvog planiranja, kupci se ne pojavljuju da kupuju jednostavno zato što ste izgradili web mjesto za e-trgovinu. Morate izvući riječ.

Marketinški plan trebao bi biti dio vašeg poslovnog plana. Hoćete li koristiti društvene medije? Hoćete li kupiti oglase s plaćanjem po kliku? Što je s tradicionalnim oglašavanjem na radiju ili u novinama? Hoće li sadržajni marketing raditi za vas? Sve su to stvari koje treba razjasniti prije lansiranja.

Jednom kada se vaša web lokacija pokrene, a imate sve svoje oglašavačke i društvene račune, vrijeme je da riješite riječ. Obitelj i prijatelji mogu se računati na to da će vam pomoći pri širenju riječi, ali nemojte popustiti na društvene medije kao važno marketinško sredstvo.

Samo nekoliko stvari koje možete učiniti su:

 • ponudite kupone isključivo osobama kojima se sviđa vaša stranica na Facebooku ili tweetete pomoću određenog hashtaga koji stvorite
 • potražite na Twitteru da spominje svoje proizvode i odgovarajte na te tviteraše vezama na vaše novo web mjesto e-trgovine
 • obratite se blogerima u vašoj vertikali i zamolite ih da pregledaju vaše proizvode ili ponudite postovima gosta da saznaju više o vašem poslovanju
 • prikvači fotografije svojih proizvoda na Pinterestu, s vezama natrag na vašu web lokaciju

Marketing putem društvenih medija ovdje nudi previše kanala i mogućnosti, pa napravite malo domaćeg zadatka da biste smislili kako te mreže funkcioniraju za vas i vašu web lokaciju e-trgovine..

Održavajte svoju web lokaciju

Nakon što je vaša web lokacija izgrađena, privlačite kupce i vršite prodaju, vaš posao nije gotov. Morate pratiti svoju web lokaciju kako biste osigurali da ona funkcionira onako kako bi trebala u svakom trenutku. Jedna od najgorih stvari koja se može dogoditi web mjestu e-trgovine je da ona propadne usred noći, a zatim, da se kupci počnu žaliti – glasno i javno – da ne mogu obaviti kupnju koju žele napraviti. Otklonite tu vrstu katastrofe pomoću alata i usluga za praćenje web mjesta, poput upravljanog hostinga.

Također budite sigurni da su sve stranice proizvoda ažurirane. Ako prodajete vlastite proizvode, trebalo bi biti prilično lako pratiti ono što je dostupno i što se ukida. Ako ste prodavač, ne želite uznemiriti kupce nudeći proizvod na vašoj web lokaciji koji proizvođač više ne proizvodi.

Oduprite se iskušenju da preuredite ili reorganizirate web mjesto često. Web lokacije za e-trgovinu nailaze na poseban izazov u izgradnji povjerenja s kupcima. Ljudi vam predaju svoj novac; oni žele i trebaju biti u mogućnosti vjerovati vašoj web lokaciji, a dio tog povjerenja dolazi iz toga što se ne susreću s poteškoćama u navigaciji i kad mogu pronaći ono što žele kad to žele. Ako neprestano mijenjate stvari, kupci će postati frustrirani i prestat će kupovati s vama.

Stvaranje web mjesta za e-trgovinu, samo po sebi, nije tako teško, u stvari. Ali potrebno je planiranje i dobra izvedba kako bi uspjeli i prerasti u dugoročan, uspješan i profitabilan pothvat. Nikad ne podcjenjujte moć kvalitete i dobre usluge kupcima.

Zadnja izmjena: ožujak 2015

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me