Ne znam kakve su vaše potrebe za širinom pojasa? Evo kako treba učiniti matematiku

Objava: Vaša podrška pomaže održavanju web mjesta! Naplaćujemo naknadu za preporuku za neke usluge koje preporučamo na ovoj stranici.


Jedan od ljepših izazova u pronalaženju rješenja za hosting je određivanje kolike će propusnosti poslužitelja vašoj web lokaciji trebati. Kada uspoređujete planove za hosting, propusna širina (zajedno s prostorom za pohranu) postaje mnogo važnija.

Za razliku od prostora za pohranu, koji se po potrebi lako kontrolira brisanjem ili prebacivanjem sadržaja, propusna širina zahtijeva fleksibilnost i suptilan izračun. Ne želite platiti više nego što trebate, ali također ne želite kupce odvratiti ili se baviti ponekad značajnim kaznama za prelazak dodijeljenog iznosa.

Pa koliko vam je potrebna širina pojasa? Ako želite uložiti malo vremena i izračuna kako biste to shvatili, možete uravnotežiti i širinu pojasa i proračun.

Širina pojasa po brojevima

Ako pokrećete novu web lokaciju, izračunavanje širine pojasa nešto je hitac u mraku. Najbolji je pristup praćenje aktivnosti vaše web lokacije prvih nekoliko mjeseci nakon što je aktivna, kako biste odredili stvarnu mjesečnu upotrebu i u skladu s tim prilagodili svoj račun..

Za više uspostavljenih web lokacija izračunavanje procijenjene širine pojasa je jednostavno:

  1. Procijenite prosječnu veličinu stranice na vašem web mjestu, u kilobajtima (KB). Ako ne znate, upotrijebite Pingdomov test vremena učitavanja na nekoliko stranica i uzmite prosjek.

  2. Pomnožite ovu vrijednost s prosječnim mjesečnim brojem posjetitelja.

  3. Pomnožite rezultat iz koraka 2. s prosječnim brojem pregleda stranica po posjetitelju.

Imajte na umu da vaši proračuni moraju sadržavati sve vaše web lokacije koje se nalaze na poslužitelju. Ako (na primjer) na istom računu imate dvanaest domena, odvojite vrijeme za dodavanje veličina stranica, posjetitelja i pregleda stranica na svim domenama. (Ako matematika nije vaše jako odijelo, MarbleHost ima osnovni alat koji vam može pomoći. Čak pretvara konačni odgovor u GB, što čini korisnim za određivanje kolike ćete širine pojasa kupiti bez potrebe za nošenjem decimalnog broja.)

Ovi jednostavni proračuni trebali bi vam dati predstavu o propusnosti koju možete očekivati, ali potrebno je malo više matematike. Ako se raspoređivanje upotrebe temelji samo na tim grubim procjenama, neće vam dati cjelovitu sliku; morat ćete uzeti u obzir stvarne izazove i prilike.

Ostavljajući sobu da raste

Većina web lokacija ne koristi veliku propusnost. Ako nemate velike medijske datoteke ili ne prenosite puno sadržaja, obično ih možete dobiti ispod 10 GB mjesečno. Na primjer, za skromno popularan blog s 1000 posjetitelja dnevno, veličinom stranice od 100 kb i 2 pregleda stranica po prosječnom posjetitelju trebat će samo oko 8,5 GB propusnosti mjesečno.

Naravno, ovi brojevi su samo procjena, a odnose se samo na ovdje i sada. Budući da ne želite mijenjati planove ili domaćine svaki put kada se vaši podaci promijene, trebate planirati za budućnost i pružiti sebi prostor i razlog za rast.

Nekoliko čimbenika može utjecati na propusnost vašeg web mjesta.

  1. Promjene izgleda: Ako promijenite izgled svoje web lokacije, možete povećati veličinu stranice i koristiti više propusne širine.

  2. Rast prometa: Uz malo sreće, promet na vašoj web lokaciji će rasti.

  3. Soba za rast: Kako dodajete više stranica, obično se povećava i broj pregleda stranica, posebno onih s pauka na tražilicama. A ako želite dodati više domena, obično je daleko povoljnije i povoljnije učiniti to sa svojim postojećim računom nego kreiranjem novog.

  4. Prometni šiljci: Neočekivani skokovi prometa, poput onih izazvanih web-lokacijama društvenih vijesti, mogu uzrokovati da se upotreba propusnosti udvostruči ili čak utrostruči u jednom mjesecu.

Na mnogo načina, izbor širine pojasa uvelike je poput kupnje drva za ogrjev gdje je opće pravilo sakupiti onoliko koliko vam treba, a zatim ga udvostručiti ili utrostručiti. Pomoću širine pojasa, htjeli ćete umnožiti procijenjene potrebe pet- ili čak deset puta.

Iako nikad ne možete potrošiti više od dijela svoje partije, nećete moći platiti prekomjerne račune ni od najgušćeg prometa. Uz to, s obzirom da je dodatna širina pojasa izuzetno povoljna kada se ugradi u plan usluga (svakako jeftinije od plaćanja prekomjernih troškova ili troškova isključivanja vaše web stranice tijekom vrhunca vremena), to je dobro isplativo. Kupnjom dodatne propusne širine (i puno toga) ne samo da ubuduće jamčite hosting, već kupujete i duševni mir koji proizlazi iz saznanja da ćete biti spremni za sve što vam se dogodi.

Budite u toku s objavama poput ove pretplatite se na naš RSS feed ili slijedite @WhoIsHosting na Twitteru.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me