Neograničeno gostovanje: što je ulov?

Objava: Vaša podrška pomaže održavanju web mjesta! Naplaćujemo naknadu za preporuku za neke usluge koje preporučamo na ovoj stranici. Neograničeno hosting: što je ulov?


Započnimo s onim očiglednim: Ne možete dobiti ništa za ništa, a stvarno ne postoji neograničeno, dobro, ništa – posebno ne za ono što platite.

Mjesta sa švedskim stolom koja možete jesti računaju na to da ćete se napuniti nakon tanjira ili dva, povremeno jede šupljikava noga s visokim metabolizmom. Čak i tada će se neka mjesta upustiti kad smatraju da su izgubili dovoljno novca na velikom jedu.

Hosting davatelji usluga nisu iznimka. Što je bolja marketinška taktika nego ponuditi neograničen hosting? Koji web izdavač ne bi to želio iskoristiti? Čekaj, sada, prije nego što pobjegnete i prijavite se na neograničen račun za hosting i uđite u probleme. Pogledajmo što neograničeno hosting stvarno znači i što uistinu možete dobiti za svoj novac.

Što je neograničen hosting?

Gotovo svaki pružatelj usluga hostinga nudi neograničen plan hostinga, a oni će sadržavati značajke poput neograničenog prostora na disku i neograničene propusnosti. Zvuči previše dobro da bi bilo istinito, zar ne? Pa, da i ne.

Većina izdavača odabire zajedničke hosting planove iz nekoliko razloga. Oni su isplativi, a obično su samo web-mjesta koja imaju velike sigurnosne brige ili veliku količinu prometa doista potrebna posvećenom hostingu. Ali prosječni bloger može dobiti sasvim u redu s zajedničkim hostingom.

Jedan komercijalni poslužitelj može držati tisuće računa. Stvarna količina prostora na disku koju zauzima jedno web mjesto često je prilično mala. Ovo u prvom redu može postojati dijeljeni hosting i zašto ga možete učiniti po tako niskoj cijeni. Šest ili sedam dolara mjesečno za hosting može vas pitati kako to na zemlji hosting hosting usluga može donositi. Pomnožite to čak i s samo 1000 računa, zatim 12 mjeseci, zatim brojem poslužitelja koji domaćin može imati … vidite kako zbraja.

Zapravo je više od toga da se osjećate kao da postižete sjajan posao. Zamislite kako biste se mogli osjećati kada je domaćin rekao da imate samo 50 GB prostora na disku. Svaki put kad na web mjesto prenesete nešto novo, morali biste pratiti koliko ste prostora zauzeli i koliko vam je ostalo. Kako se vaša web lokacija povećavala, čak možete doći do brisanja starijih stavki kako biste napravili mjesta za nove. Kakva bi to gnjavaža bila!

Ali ako vam domaćin kaže da vam je prostor neograničen, možete se opustiti. Možete prenijeti bilo što želite, kad god želite i ne opsjednuti koliko prostora zauzimate. I suočimo se s tim, stvarno biste se žurili prijaviti se za račun ako domaćin kaže: „Neograničeno hosting! Pa, dok ne potrošite previše resursa i tada ćete ili morati platiti više novca ili ćemo vas odsjeći! ” Pa, to i kažu. To je samo u Uvjetima pružanja usluge (TOS), a ne u marketinškim materijalima.

Dakle, kada domaćin nudi neograničen prostor na disku i širinu pojasa, slično onom buffet restoranu koji sve možete jesti, to je vrlo razumna pretpostavka da ga ionako vjerojatno nećete mnogo koristiti. U osnovi, što zapravo znači kada domaćin kaže da pružaju “neograničeno hosting” je da ne postavljaju ograničenje prostora na disku ili širine pojasa.

Ulov

Naravno da postoji ulov, ali prije nego što se uhvatite oružja protiv svog domaćina zbog zavaravanja, uzmite u obzir ovo: Svatko koga uhvati ulov u neograničenom hostingu nema tko kriviti osim sebe.

Dobro ste pročitali. Evo zašto.

Dosadašnja činjenica je da ako se prijavite na neograničeni plan hostinga, a zatim nastavite koristiti tonove propusnosti nudeći streaming videozapise, hosting ogromnih foto-albuma ili uz saznanje da web mjesto na kojem ćete biti domaćin vidi mnogo prometa na svakodnevno, već ste prekršili TOS većine pružatelja usluga hostinga. Niste to pročitali? Pa, opet, to ste sami krivi.

Većina TOS-ovaca domaćina kaže gotovo iste stvari. Većina njih jasno navodi što “neograničeno” znači, a što NE znači, a ne znači doslovno neograničeno. To znači da nema nametnute ograničenja sve dok aktivnost vaše web lokacije ne optereti poslužitelj, što znači da grickate resurse koje dijelite sa svim drugim izdavačima koji imaju web lokaciju na tom poslužitelju.

Dijeljenje poslužitelja s drugima znači da morate igrati fer. Pokušati pokrenuti web mjesto koje stvarno treba ogromnu širinu propusnosti na zajedničkom planu hostinga koji košta samo sedam dolara mjesečno nije pametna poslovna odluka. Na taj ćete način možda moći doći neko vrijeme, ali kada domaćin vidi zagušenje i povuče se na poslužitelj i istraži, otkrit će vašu aktivnost i poduzeti akciju.

Što se događa ako koristim previše propusne širine?

Možete izgubiti web mjesto. Ne stvarno. Ako vaš domaćin otkrije da ste iskoristili svoj “neograničeni” plan, oni mogu onemogućiti vašu web lokaciju i uskratiti vam pristup svom hosting računu, čime će vas učinkovito zaključati i onemogućiti vam pristup datotekama vaše web lokacije (ako ste niste ih vratili negdje drugdje, što biste zapravo trebali učiniti).

Ako budete imali sreće, domaćin će biti dovoljno ljubazan da vam omogući malo vremena za prikupljanje datoteka prije nego što ih potpuno izbrišete, ali ne moraju. Kršili ste TOS; domaćin ne mora uopće razmatrati.

Kako mogu izbjeći gubitak web lokacije?

Prvo se prijavite za pravu vrstu računa za hosting. Upotrijebite alat za usporedbu hostinga i unesite ono što želite potrošiti, koliko prostora na disku i širinu pojasa mislite da će trebati vašem web mjestu i sve ostale čimbenike koji se odnose na vašu web lokaciju. Tako ćete brzo i lako prepoznati koji domaćini nude ono što vam treba. Nećete morati trošiti toliko vremena skakajući s web hostinga na hosting stranicu da biste naučili što je na raspolaganju, a od početka ćete znati hoće li domaćin koji odaberete moći prilagoditi vašu web lokaciju.

Čak i ako tek započinjete s malom web lokacijom, ali imate planove da ona vremenom raste, budite oprezni pri odabiru neograničenog plana. Ako se stvari doista uzmu, možda ćete prerasti taj plan prije nego što to znate. Umjesto da riskirate da se web mjesto propadne i izgubi taj zamah, odaberite plan koji vam omogućuje dodavanje prostora na disku i propusnosti dok idete..

To može pasti na gluha uši, ali stvarno biste trebali pročitati TOS svog domaćina. Jedina stvar gora od uklanjanja vaše web lokacije zbog kršenja zakona je znati da bi se to moglo izbjeći uz malo samoobrazovanja.

Studija slučaja: problem s neograničenim hostingom

Računi za hosting rijetko su potpuno neograničeni – unatoč onome što zamućuje.

O žabicama

U srpnju 2010. godine Frogpants, mreža popularnih tehnološki podcasta, propala je.

Web mjesto se nalazi zajedno s još 13 osoba na “neograničenom” hosting računu od 7 USD mjesečno.

Frogpants je velika mreža široka širina pojasa. Iako je tehnički u okviru njegovih prava tumačiti ‘neograničeno’ hosting kao neograničeno, realno, to se nikada ne bi dogodilo..

Neograničeno znači ograničeno

Frogpants je vjerojatno koristio priličnu širinu pojasa. A da bi zaštitio svoje kupce, BlueHost ga je jednostavno morao prekinuti bez upozorenja u dokumentu o Uvjetima usluge.

Bluehost se našao u situaciji u kojoj mora ili bijes i prekid veze jednog kupca ili rizik bijesa bezbroj drugih kupaca puštajući da njihova usluga degradira.

Neograničeno gostovanje kupaca moglo bi biti isključeno zbog niza čimbenika, uključujući:

 • Visoka upotreba FTP-a – širina pojasa ili razmak.
 • Prekomjerna e-pošta upotreba – na primjer, korištenje jeftinog zajedničkog računala za korporativnu e-poštu.
 • Kršenje kršenja opcije “Neograničeno” Ograničenje – kad domaćin kaže da je neograničeno u redu osim za određene aktivnosti (poput medijskog hostinga).

Učenje lekcije

Očito, svakome kome je potreban neograničen hosting potrebno je pročitati uvjete i pravila svojih domaćina.

Nitko nije bio pobjednik u ovom slučaju, ali “neograničeno” gostovanje je ugrađeno u industriji i malo je vjerojatno da će se promijeniti. Kao takav, na hostingu je da se uvjeri da razumije granice “neograničeno”.

Stranica je posljednji put ažurirana: ožujka 2015

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map