NOVO STUDIJ: Koje se domene čuvaju, a koje odbacuju? [Podaci o .COM vs Sve ostalo]

Objava: Vaša podrška pomaže održavanju web mjesta! Naplaćujemo naknadu za preporuku za neke usluge koje preporučamo na ovoj stranici. Koje se domene čuvaju


Prema našem novom istraživanju ponašanja u registraciji domena u vodećim domenama najviše razine (TLD), odlučili smo zadržati samo 30% domena koje registriramo..

Jeste li ikad imali odličnu ideju za web mjesto i kupili domenu – samo da bi nestala godinu dana kasnije? To nije neuobičajeno.

Namjeravali smo da otkrijemo kako često ljudi puštaju domene svake godine (stopa oticanja) i koja od najpopularnijih TLD-ova najviše trpe..

Analizirajući uzorak podataka koji obuhvaća milijun domena registriranih u osam vodećih TLD-ova, to smo ustanovili 29,79% domena obnavlja se svake godine. Od 70,21% domena koje nisu obnovljene, 41,22% preostaje da istekne, dok 28,99% registriraju drugi korisnici.

Bez obzira na to jesmo li domeni zbog visokih troškova druge godine ili se jednostavno trudimo slijediti naše ideje nakon impulsivne, špekulativne ili optimističke registracije, podaci pokazuju da se manje od jedne u tri domene svake godine obnavlja.

Richard Kershaw na WhoIsHostingThis.com rekao je: “Željeli smo saznati više o ponašanju registracije domena, pa smo naručili ovo istraživanje o milijun domena – ispada da je stopa porasta za domene mnogo veća nego što mislim da bi mnogi očekivali.”

Istraživanje

Ovdje na WhoIsHostingThis.com željeli smo razumjeti više o našem ponašanju kada je riječ o registraciji domena: koliko se domena obnavlja, koliko ih je ponovno registrirano od strane drugih registracijskih registracija, a koliko im preostaje da isteknu i ponovno se vrate u prodaju?

Kako bismo istražili ta pitanja i otkrili druge trendove, stupili smo u kontakt s Whois XML API-om, vodećim domenama Whois, DNS, IP i cyber-pretnje podataka o obavještavanju cyber prijetnji svima, od tvrtki Fortune 500 do vladinih agencija i jedinica za kibernetičku kriminalitet.

Uzorak

Whois XML API prikupio je podatke o milijun domena registriranih na osam najpopularnijih TLD-ova prema broju registracija domena. Svi su gTLD osim ccTLD .CN (Narodna Republika Kina), ali neki bi vas mogli iznenaditi.

Nasumično odabrani uzorak sačinjen je od sljedećih domena:

TLDVeličina uzorka
.COM796501
.NETO84.153
.VRH53.691
.ORG35.844
.INFO17.655
.CN7111
.XYZ3840
.BIZ1205

Whois XML API proučio je broj jedinstvenih imena domena stvorenih od 2012. Nakon toga je analiziralo koliko je domena registrirano, ali nisu obnovili registraciju u prvoj godini. Kao i koliko je domena registrirao početni podnositelj registracije koji se nije uspio obnoviti s domenom koji ga je pokupio potencijalni skvoter.

Naši nalazi

Koji se TDL-ovi ispadaju - animacija

Samo 30% registriranih domena čuva se nakon godinu dana

Od milijun domena koja čine uzorak, samo 29,79% domena zadržali su podnositelji registracije. 70,21% domena nije obnovljeno, niti im je preostalo da isteknu (41,22%) ili su ih drugi registrirali (28,99%).

Stope obnavljanja značajno se razlikuju prema TLD.

TLD-ovi koji su zabilježili najveći postotak domena zadržanih nakon godinu dana bili su .NET, .ORG i .INFO, sa stopama obnavljanja od 46,31%, 44,24% i 34,56%.

TLD-ovi s najmanjim postotkom obnavljanja bili su .TOP, .BIZ i .CN, sa stopama obnavljanja od 22,22%, 16,60% i 1,72%.

Domene obnovljene

Svake godine preostaje više od dvije u pet domena koje istječu

41,22% analiziranih domena ukupno je izbačeno, a podnositelji registracije su im omogućili da isteknu i postanu dostupni drugima..

TLD-ovi s najvećim postotkom odbačenih domena bili su .CN s ogromnim 97,19%, .XYZ s 58,33% i .BIZ sa 50,04%.

Oni sa najnižim dijelom domena koji preostaju do isteka bili su .COM sa 43,12%, .ORG sa 28,85% i .NET sa 19,28%.

Domene nisu obnovljene

28,99% domena ponovno se registriraju od strane drugih korisnika

28,99% domena u uzorku nije obnovljeno, već ih je drugi korisnik ponovno registrirao.

.NET (34,41%), .TOP (33,75%) i. BIZ (33,36%) bili su TLD s najvišim stopama ponovne registracije..

.XYZ (16,82%), .INFO (15,54%) i .CN (1,10%) zabilježili su najniže stope ponovne registracije..

Ažurirano u domenama

Prosječna stopa miješanja za domene je preko 70%

Registranti su odlučili da ne zadrže 702,133 od milijun analiziranih domena: to je stopa rasta od 70,21%.

Kada to razbijemo po TLD-u, možemo vidjeti da su TLD-ovi s najvišom stopom otkucaja .CN (98,28%), .BIZ (83,40%) i .TOP (77,78%).

Oni s najnižom stopom otkucaja su .INFO (65.44%), .ORG (55.76%) i .NET (53.69%).

Stopa usporavanja domene

Stopa hlađenja za .CN domene nalazi se kroz krov preko 98%

Dok je prosječna stopa miješanja za domene već preko 70%, stopa mjerenja za .CN domene mnogo je veća i dostiže 98,28%.

Od onih koji nisu čuvani, samo je 1,10% ponovno registrirao netko drugi. Obnovljeno je samo 1,72% .CN domena.

.Registracije COM domena u odnosu na ostale

.COM TLD je najpopularniji. Od tih koje smo analizirali zadržano je 28,09%, a 71,91%. Od smanjenih 28,79% su ponovno registrirali drugi korisnici, dok je najveći postotak, 43,12%, istekao.

Podatak

Sažetak podataka studija TLD

Ovdje pristupite našim podacima. Molimo vas da navedite WhoIsHostingThis.com kao izvor ako ponovo koristite podatke za vlastite projekte.

Naša metodologija

Za izradu ovog izvještaja naručili smo Whois XML API za prikupljanje uzorka od milijun domena u osam TLD-ova po broju registracija domena godišnje.

Podaci su prikupljeni u listopadu 2019. godine s jedinom svrhom pripreme ovog izvješća.

Nisu obrađeni osobni podaci za potrebe GDPR-a za ovu studiju.

Ako imate pitanja o metodologiji ili studiji općenito, molimo kontaktirajte nas. Rado ćemo im odgovoriti.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me