Alternative WebFaction: Što sada možete učiniti da nestane WebFaction?

Pregled web hostinga Hosting

Istaknuta slika webFakcije


Dugi niz godina WebFaction je bio popularan sve-u-jednom web domaćin. Oni su sebe označili kao “hosting za programere” pružajući veliku kontrolu i pristup mnogim razvojnim alatima. Ali nažalost, WebFaction više nije. Postao je dio GoDaddyja.

Ako ste bili zainteresirani za hostovanje s WebFaction-om, trebate pogledati nekoliko dobrih opcija. O njima ćemo raspravljati u nastavku.

Tko posjeduje WebFaction?

“WebFaction” je trgovački naziv Swarm Limited, tvrtke sa sjedištem u Londonu koju su 2006. godine osnovali Remi Delon i Richard James Cooper..

Tvrtka je bila u vlasništvu internetske grupe Paragon koja je bila registrirana u Engleskoj i Walesu. GoDaddy je 2016. godine kupio njihovu matičnu tvrtku, Host Europe Group. Zatim je krajem 2018. WebFaction objavio da postaje dio GoDaddyja. Promjena je postala službena počevši od 2019. godine.

WebFaction pružao je zajednička rješenja temeljena na oblaku i hostinga usmjerena prema programerima softvera. Tvrtka je ponudila ukupno šest različitih hosting planova (jedan zajednički plan hostinga, pet hostinga utemeljen na oblaku), svaka naplaćena po paušalnoj tarifi na mjesečnoj osnovi. Ovisno o tome koji od ovih planova bi bio pravi za vas, odredite koja je alternativa za vas najbolja.

Alternativa za WebFaction

U nastavku ćemo govoriti o značajkama koje je WebFaction koristio za pružanje klijentima. Ali ako samo tražite alternative, razmislite o sljedećem.

A2 hosting

Logotip A2 hostinga

Za cijeli raspon planova hostinga za razvojne programere, razmislite o A2 hostingu. Postoje neke upravljane mogućnosti, ali ako ste voljni staviti mast za lakat, možete uštedjeti nešto novca i odlučiti se za mogućnost samoupravljanja.

Oni nude zajedničke planove za hosting. S pozitivne strane, oni su jeftiniji. S negativne strane, ne nude postavljenu RAM memoriju.

Trebat ćete zamijeniti planove za oblak WebFaction s jednim od A2 Hosting VPS planova. Upravljane verzije tih planova su nešto skuplje, ali znatno snažnije. Neupravljane verzije vrlo su jeftine ako se bavite zahtjevima njihovog održavanja.

LiquidWeb

Tečni web logotip

LiquidWeb je još jedna dobra opcija, posebno za one koji traže više premium web hostinga. Većina tekućeg weba opcijama se u potpunosti upravlja, baš kao i opcije WebFaction-a.

Oni ne nude zajednički hosting, tako da ne postoji stvarno usporediva zamjena za zajednički plan WebFaction-a. Međutim, oni nude moćne planove hostinga po povoljnim cijenama u oblaku.

Jedna od mana LiquidWeb-a je ta što oni koriste iskusnog vlasnika web mjesta i njihovo sučelje može biti teško za korištenje. Ali oni pružaju vrhunski web hosting.

GoDaddy

GoDaddy Logo

GoDaddy je web domaćin s potpunom uslugom, a kao zadani put migracije s WebFaction-a, vrijedi provjeriti. Nažalost, izravne usporedbe nema.

Plan zajedničkog hostinga WebFaction-a više je sličan VPS planu GoDaddy-ja. GoDaddy ne nudi cloud hosting, tako da je sve te planove najbolje zamijeniti VPS planovima više razine.

WebFaction Planovi

Mogućnosti hostinga

WebFaction je ponudio mali broj potpuno opremljenih, potpuno upravljanih opcija web hostinga iz kojih možete izabrati. Paketi nisu bili prilagodljivi, što je omogućilo WebFaction-u naplaćuje paušalni mjesečni iznos za koju god opciju odabrali.

Bilo ih je dostupne dvije osnovne vrste hostinga:

 • Dijeljeni hosting: hosting na ulaznoj razini s manjom raspodjelom resursa po nižoj cijeni. Dostupan je samo jedan zajednički plan hostinga.
 • Cloud hosting: višeslojni hosting odgovara ekvivalentu virtualnom privatnom poslužitelju (VPS). WebFaction je ponudio 5 planova za hosting u oblaku.

Dijeljeni hosting

WebFaction je ponudio jedan osnovni (potpuno upravljani) zajednički hosting plan. Za stan mjesečnu naknadu od 10 USD, dobili ste 1 GB RAM-a, 100 GB SSD-a i 1 TB propusnosti.

WebFaction PlanoviBio je udoban niz planova u ponudi od WebFaction-a.

Ako vam je potrebno više resursa, ali niste bili zainteresirani za nabavu plana hostinga u oblaku, možete naručiti dodatne zajedničke planove.

Agregirani resursi

Višestruki zajednički planovi sakupljaju prostor na disku i propusnost (ali ne i memoriju) na svim poslužiteljima.

Mogli biste i vi dodajte još prostora na disku i namjenskih IP adresa na vaš račun za dodatnu mjesečnu naknadu, ali niste bili ograničeni u broju domena i aplikacija koje biste mogli imati po računu.

Web hosting sa sjedištem u oblaku

Ponuđena WebFakcija pet različitih razina cjelovitog upravljanja, programerima utemeljenim na oblaku. Planovi hostinga u oblaku bili su verzija VPS hostinga za WebFaction.

WebFaction razlikuje svoje hosting pakete temeljene na oblaku na temelju količine RAM-a koju ste dobili s paketom. Ovdje je što ste dobili sa svakim paketom:

 • $ 20: 2 GB RAM-a, 1 jezgra procesora, 15 GB SSD prostora, 1,5 TB propusnosti
 • $ 30: 4 GB RAM-a, 2 jezgre CPU-a, 45 GB SSD prostora, 2 TB propusnosti
 • $ 60: 8 GB RAM-a, 4 CPU jezgre, 90 GB SSD prostora, 3 TB propusnosti
 • $ 120: 12 GB RAM-a, 6 jezgara procesora, 180 GB SSD prostora, 4 TB propusnosti
 • $ 240: 24 GB RAM-a, 8 CPU jezgara, 360 GB SSD prostora, 5 TB propusnosti

WebFaction je uvijek primjećivao slijedeće upozorenje za sve koji su procijenili količinu memorije i pohrane koju nude oblačni paketi za hosting:

RAM i pohrana emisije u planovima poslužitelja u oblaku bile su približne a mogu varirati zbog korištenja resursa od strane poslužiteljskog operativnog sustava i infrastrukture za hosting.

Tehnologije koje podržavaju WebFaction

Podržane tehnologije

Kao web host za programere softvera, WebFaction podržava mnoge različite tehnologije, čak i na razini zajedničkog hostinga.

Podržali su Python, Ruby, Perl, PHP, C / C ++ i Java skriptne jezike.

Koje su baze podataka podržane?

U pogledu baza podataka, tvrtka je podržavala MySql, PostgreSQL, SQLite i MongoDB i mnoge druge. (Imajte na umu da su mnoge podržane tehnologije isporučene s instalacijskim programom jednim klikom.)

Mogli biste i vi instalirajte vlastite jezike skriptiranja i druge poslužiteljske alate jer ste imali potpuni pristup školjkama.

Infrastruktura WebFaction

Infrastruktura

Centri podataka WebFaction nalazili su se u SAD-u, Singapuru i Europi (tvrtka nikad nije navela konkretnije detalje).

Svi hosting planovi dolazili su s brzim procesorima, SSD za poslovne prostore, i korištenje podatkovnih centara svjetske klase i pratećih mreža.

Svi su poslužitelji predinstalirali s učvršćenom konfiguracijom CentOS 7.

Upravljačka ploča

WebFaction nije koristio popularnu upravljačku ploču cPanel; umjesto toga, ispočetka su izgradili vlastitu upravljačku ploču. Imao je sve značajke i alate dostupne na cPanelu, te dodatne značajke usmjerene programerima.

S upravljačke ploče imate puni pristup i kontrola vaših DNS zapisa, a mogli biste nadzirati pohranu i propusnost.

Instalacije i dodaci jednim klikom

Instalacija jednim klikom bila je dostupna za širok raspon aplikacija, uključujući Django
, WordPress, Drupal, Git i još mnogo toga.

WebFaction nudi brojne dodatne značajke usmjerene prema programerima koje obično ne biste pronašli s zajedničkim hostingom, uključujući:

 • Potpuni SSH pristup poslužiteljima
 • Prilagođeni API
 • Sposobnost pokretanja bilo kojeg prilagođenog alata ili okvira.

Oni također automatski uravnotežuju vašu aplikaciju na strojevima i centrima podataka.

baze podataka

Pomoću WebFaction-a možete postaviti neograničen broj baza podataka, besplatno.

Odabrali ste vrstu baze podataka koju koristi vaša web stranica, dok su mnogi drugi web domaćini u paketu MySQL sa svojim planovima naplatili vam alternativne mogućnosti.

E-mail

Svi planovi WebFaction isporučeni su s opsežnim uslugama e-pošte, uključujući i slijedeći 5 značajki:

 1. Neograničen broj adresa e-pošte dostupan preko SMTP, POP, IMAP
 2. Dostupnost web pošte
 3. Zaštita od neželjene pošte
 4. Pravila na strani poslužitelja za rukovanje dolaznim porukama
 5. Auto-responders.

Na prednjoj strani e-pošte WebFaction je imao prekrili većinu osnovnih kutova.

WebFaction Monitoring i sigurnosne kopije

Nadgledanje i sigurnosno kopiranje poslužitelja

WebFaction-ovi planovi hostinga obuhvaćali su u potpunosti upravljane poslužitelje koji su se svakodnevno nadgledali i redovito ažurirali sigurnosnim zakrpama.

Oni također održavali vatrozid koji je blokirao veze na ulaznim portovima osim ako to nije izričito dopušteno.

Sigurnosne kopije

WebFaction pruža tjedno automatizirane sigurnosne kopije sustava Windows:

 • Kućni imenici
 • Računi e-pošte
 • baze podataka
 • CRON poslovi.

WebFaction je, međutim, jasno rekao da njihove sigurnosne kopije nisu zajamčene i da su na kraju korisnici odgovorni za vlastite podatke.

migracije

Morali ste migrirati postojeće web lokacije na WebFaction. Tvrtka nije pružala nijednu vrstu migracijskih usluga, ali imala je nekoliko zapisa o tome kako to možete učiniti.

Webfaction je, međutim, ponudio uslugu migracije za prijenos vaših podataka ako ste nadogradili s zajedničkog hostinga na cloud hosting.

E-trgovina i domene

Ako pokrećete web mjesto za e-trgovinu ili planirate baviti plaćanjem, svi WebFaction poslužitelji su u skladu sa PCI-DSS.

Tvrtka je zajamčila da će vaša web lokacija biti proći sigurnosnu provjeru potrebnu za dokazivanje usklađenosti (pod pretpostavkom da niste poduzeli ništa da biste poništili sigurnosne mjere WebFaction-a na vašoj web lokaciji).

Koliko je važna PCI-DSS sukladnost? Vrlo. Pogledajte donju tablicu da biste razumjeli zašto.

PCI kompatibilanNon-PCI
Rizik sigurnosnih kršenjasmanjenavisok
Razina povjerenjaIndustrijski standardIspod prosjeka
UnovčavanjepovećanZnatno manje
Novčane kazneNema rizikarizičan
Izgradnja markeVelika potporaKontraproduktivno

Imena domena

WebFaction nije registrirao domenu, tako da tvrtka nije ponudila bilo koju vrstu usluga registracije domena. Ako vam je potrebno naziv domene za vaše web mjesto, negdje drugdje ćete morati dobiti prilagođenu domenu, a zatim konfigurirati svoje postavke DNS-a tako da upućuje na vaše web mjesto WebFaction.

WebFaction Support

Korisnička podrška i dokumentacija

WebFaction nudi tehničku podršku isključivo putem sustava ulaznica ili putem internetskog foruma. (Ovo je jedno područje u kojem ste vjerojatno sretniji s alternativom WebFaction.) Nisu pružili telefonsku podršku ili podršku putem live chat-a. Tvrtka je, međutim, tvrdila da je njegova centar za podršku bio je osoblje 24/7 i da bi netko odgovorio na vaše pitanje u roku od nekoliko minuta.

Kakva je vrsta dokumentacije bila tamo?

Na web mjestu WebFaction možete pronaći osnovnu dokumentaciju, uključujući korisnički vodič, dokumentaciju softvera i API dokumentaciju.

Također su ugostili aktivni Q koji je moderirao korisnik&Web mjesto u zajednici na kojem bi korisnici mogli dobiti karmu za konstruktivno sudjelovanje. I članovi osoblja WebFaction-a javno odgovarao na pitanja kupaca na mjestu zajednice.

Pravila naplate i plaćanja

Kupci se mogu odlučiti za mjesečni, godišnji, 24-mjesečni ili 36-mjesečni ciklus naplate. (Ovo je prilično standardno i za alternativne domaćine.) Mjesečni računi su bili automatski se obnavlja i naplaćuje svaki mjesec, dok se drugi ciklusi mogu ručno plaćati i obnavljati.

Uplate se mogu izvršiti putem Paypala ili kreditne kartice. Visa i MasterCard prihvaćeni su za sve faze naplate, dok su Discover i American Express prihvaćeni samo za dugoročne pretplate.

WebFaction nije prihvatio čekove ili novčane naloge.

Otkazivanje

Možete u bilo kojem trenutku otkazati račun, ali pravila povrata malo su različita, ovisno o tome imate li zajednički plan hostinga ili plan hostinga u oblaku.

WebFaction početna stranicaPrilično standardna početna stranica s WebFaction-a – jednostavna je za kretanje!

Dijeljeni računi za hosting su s 60-dnevna garancija povrata novca. U prvih 60 dana ili usluge možete iz bilo kojeg razloga otkazati i dobiti puni povrat. Nakon razdoblja od 60 dana, još uvijek možete otkazati, ali ne biste primili povrat. Imajte na umu da većina alternativnih domaćina pruža kraće jamstvo.

Računski hosting računa utemeljeni na oblaku mogao biti otkazan u bilo kojem trenutku, a korisnici s tim planovima uvijek bi primali povrat za neiskorišteni dio usluge nakon tekućeg mjeseca.

Pregled WebFaction-a

Za i protiv WebFaction-a

Sveukupno, WebFaction je bio dobra hosting tvrtka. Kao i svi domaćini, imao je prednosti i nedostatke. Općenito, možete pronaći hosting koji je usporediv s njim.

prozodija

 • Tjedno automatizirane sigurnosne kopije
 • Mnogo opcija ciklusa naplate
 • Velikodržavna podrška.

kontra

 • Prilagođena upravljačka ploča (za nove ljude može biti poteškoća)
 • Određeni brojevi resursa u oblaku bili su “približni”.

Sažetak

WebFaction je bila solidna hosting tvrtka i dobar izbor za programere kojima je potreban hosting-friendly hosting omogućila im je da se usredotoče na razvoj umjesto administracije poslužitelja.

Iako možda niste imali toliko kontrole koliko biste imali s nekompliciranom opcijom VPS hostinga od drugog davatelja, niste se morali brinuti ni za gadne detalje konfiguriranja i nadgledanja vašeg poslužitelja.

savitljivost

WebFaction ponudio an nevjerojatna količina kontrole i fleksibilnost u njihovom zajedničkom planu web hostinga u odnosu na ostale davatelje usluga. Za one kojima je potrebno više resursa, njihovi planovi hostinga utemeljeni na oblaku omogućili su vam potpuno upravljani plan.

Oni koji su prioritetno podržali podršku uživo putem telefona ili chata trebali su potražiti negdje drugdje, ali upitnik WebFaction-a&Zajednica stranica je bila vrlo aktivna s osobljem i kupcima, a mnoge su kritike navodile brzinu i učinkovitost sustava za podršku ulaznicama.

Više mogućnosti za WebFaction

 • A2 hosting
 • LiquidWeb
 • SiteGround
 • Bluehost
 • Hostgator
 • Hostinger
 • DreamHost
 • InterServer
 • KnownHost
 • Cloudways
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map