Enjin hosting pregled: poslužitelji, forumi i web stranice za igrače

Enjin Uvod

Video igre postale su multiplayer fenomen sada kada svaki uređaj ima internetsku vezu, čak i konzole. Iako su videoigre već dugo velik posao, baza igrača sve se više profesionalizirala. Igrači se ne samo međusobno povezuju u igrama kao što je Minecraft, već formiraju i timove u kojima se natječu za vrlo stvarne offline nagrade. To znači da igrači trebaju internetsku prisutnost. Enjin je jedna hosting tvrtka koja pokušava udovoljiti rastućoj potražnji s web hostingom koji nudi prilagođene igračima.


Prvi dojam

Enjinova web stranica je atraktivno dizajnirana s brzim poveznicama na značajke i cijenama. Stranica ima naglasak na Minecraft.

usluge

Enjin se specijalizirao za pružanje usluga hostinga igračima. Tvrtka ima specijalnost čak i unutar niše, preusmjeravajući svoje usluge na vrlo popularni Minecraft. Tvrtka nudi servere za igru ​​kao i web stranicu kako bi je reklamirali.

Enjin, kao i mnoge druge moderne tvrtke za web hosting, nudi svog graditelja web stranica. Mnogi ozbiljni igrači tehnički su vješti, ali možda ne žele trošiti sate ručno kodirajući HTML. Enjin nudi i web forum. Forumi su primarni način na koji igrači međusobno komuniciraju putem interneta, tako da je to glavna značajka web mjesta usmjerenog na igre.

Jedna značajka koju Enjin dodaje svojim forumima nema puno drugih platformi foruma
gamification. Korisnici foruma mogu steći razinu iskustva i zaraditi bodove interakcijom s drugim korisnicima. Te su nagrade prilagodljive. Korisnik možda želi dodijeliti korisnicima dostizanje pragova za broj objavljenih postova ili mogu dobiti bodove na njihov rođendan.

Forumi web mjesta ugošćuju tisuće korisnika. Najveći, Mineplex, ima preko milijun članova. Društvo ima popis zajednica, koji može vidjeti najveći broj članova. Najpopularniji forumi su Minecraft.

Vlasnici web mjesta mogu držati štap kao i mrkvu. Postavke omogućuju im definiranje upozorenja i kazne za radnje poput neželjene pošte. Kazne mogu uključivati ​​i zabranu korisnika u potpunosti. Korisnici mogu skupiti određeni broj bodova upozorenja prije nego što započne kazna.

Pored foruma, korisnici imaju i profile na društvenim mrežama i chat.

Enjin također nudi izvorne mobilne aplikacije za Android i iOS koje korisnicima omogućavaju pristup istom sadržaju putem svojih mobilnih uređaja kao i na web mjestu.

Integracija igara

Pokazujući predanost tvrtke igranju igara, Enjin nudi integraciju s nekoliko popularnih igara, uključujući World of Warcraft, Minecraft, Final Fantasy XIV i Star Wars: The Old Republic. Fokus je na igrama za više igrača jer ove vrste igara potiču vrste zajednica koje mogu imati koristi od web prisutnosti.

Ostala funkcionalnost dostupna je putem modula. Enjin kaže da ih nudi više od 50, dodajući stvari poput blogova, wikija i sustava za podršku ulaznicama, kao i već spomenute chat i društvene mogućnosti. To kupcima pruža priliku da prilagode svoje web stranice.

Enjin ima mogućnost integriranja značajki igre u web mjesto. Kupci mogu prodavati Minecraft predmete, ljestvice i druge stvari pomoću DonationCraft. Korisnici se mogu pretplatiti na pakete i iskoristiti kupone. Također postoji mogućnost sprečavanja povrata troškova.

Značajke administracije

Web-lokaciji koja trguje korisničkim sadržajem često će trebati više administratora. Korisnici mogu definirati administratore i pseudo-administratore za web lokaciju. Pseudo administrator ima pristup određenim upravljačkim pločama, ali ne svim.

Mnoge igre iskorištavaju moćne grafičke čipove dostupne za stvaranje stiliziranog izgleda, a igračka zajednica također uzima dizajn ozbiljno. Srećom, pomoću alata za izradu web stranica moguće je stvoriti prilagođene teme.

Tvrtka također lansira vlastitu kripto valutu pod nazivom Enjin Coin, sličnu BitCoinu, u listopadu 2017. Enjin je rekao da će korisnicima omogućiti trgovinu i prodaju virtualne robe.

podrška

Enjin nudi nekoliko opcija za tehničku podršku. S obzirom na to da je igranje ovih dana na mreži, nije iznenađujuće da većina podrške dolazi preko Enjinove web stranice. Tvrtka nudi tradicionalni sustav na osnovi ulaznica kao i forum. Forum se temelji na istom softveru foruma koji koristi za svoje klijente, tako da je jasno da Enjin jede vlastitu hranu za pse. Tvrtka koja koristi vlastiti proizvod glasuje o povjerenju.

Iako kupci mogu postavljati pitanja na forumu za podršku, ohrabruju se da prvo provjere Enjin centar za pomoć. Centar za pomoć sadrži mnoštvo odgovora na najčešća pitanja korisnika. Enjin također koristi forum kako bi najavio ažuriranja svojih usluga. Tvrtka koristi isti sustav gamifikacije koji koristi za svoje kupce, što znači da se korisnici potiču na sudjelovanje na forumu. Enjin koristi ovaj sustav nagrađivanja kako bi najavio korisnike u projektima poput prevođenja.

Tvrtka također održava Slack kanal za podršku.

Čini se da Enjin ne nudi mogućnost migracije s drugih domaćina. S obzirom na nišu na koju Enjin apelira, to nije iznenađujuće. Jednostavno još nema toliko domaćina usmjerenih na igranje.

Nivoi usluga i naplate

Enjin održava tri razine usluga.

Viši slojevi uključuju više prostora za pohranu, upozorenja, kazne i DDoS zaštitu. Čini se da se ovi slojevi dopadaju profesionalnijim domaćinima igara. S rastućom profesionalizacijom videoigara, klanovi i konkurentni igrački timovi bit će zainteresirani za hosting na razini poduzeća za svoje poslužitelje i igračke zajednice.

Plaćanja se obavljaju putem PayPala, a kreditnom karticom putem TrialPay-a.

Infrastruktura

Dok je Enjin obećavao hosting na razini poduzeća, tvrtka je usko usredotočena na infrastrukturu na svojoj web stranici. Web mjesto ne spominje gdje se nalaze njegovi centri podataka ili koji su operativni sustavi dostupni za poslužitelje. Taj je propust namjerni kao očigledan potez „sigurnosti kroz nesigurnost“; u e-poruci od Enjin je rečeno da tvrtka te podatke čuva povjerljivima.

Također nema jamstava za produženje rada na web mjestu. Čini se da se Enjin odlučio natjecati po svojim značajkama, a ne produženom vremenu, iako bi SLA mogao biti vrlo važan za mnoge igrače kao i tvrtke..

Poanta

Enjin je jedinstvena ponuda u svijetu web hostinga – privlačna niši igrača. Ljudi koji žele pokretati servere ili zajednice temeljene na igrama trebali bi Enjin ozbiljno razmisliti.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me