eNom 2020. godine: Što kažu eNomovi kupci?

eNom Uvod

eNom je davatelj zajedničkog hostinga i jedan od najvećih registraca imena domena na webu. eNom nudi širok raspon planova za hosting, račune preprodavača, usluge registracije imena domena i alate za izradu web stranica. eNom je dio Rightidea, tvrtke koja posjeduje više tvrtki za registraciju imena domena. Do kolovoza 2014. godine, Rightide je bio dio Demand Media-a, ali u to vrijeme Rightide je isključen kao neovisna tvrtka s fokusom na registraciju i upravljanje domenama..


eNom je u recipročnom partnerstvu s Dreamhostom. U zamjenu za oglašavanje Dreamhostovih VPS-ovih usluga i usluga računalstva u oblaku, eNom dobiva svu tvrtku za registraciju imena domene koju obavljaju Dreamhostovi kupci.

eNom je osnovan 1997. godine kao veleprodajna tvrtka s nazivima domena koja je osnažila preprodavače koji su nudili registraciju domena i s njima povezane usluge pod vlastitim brandovima. 2006. godine eNom je otkupio konkurenta BulkRegister, čime je eNom postao drugi najveći registar domena. Danas BulkRegister djeluje kao servis eNom-a, a posjet web stranici BulkRegistera prikazuje web lokaciju koja je identična web-lokaciji eNom-a, osim markiranja.

Planovi za web hosting

eNom nudi razne dijeljene planove za hosting poslužitelja. Njihov web hosting proizvod je Linux zajedničko okruženje poslužitelja. Trenutno postoje tri razine usluge, a sva tri plana uključuju ograničenja prostora za pohranu, propusnost, račune e-pošte, broj baza podataka i broj domena koje se mogu ugostiti.

Dijeljeni poslužitelji rade sa 64-bitnim CentOS 5 i Apache web poslužiteljem, a korisnici mogu pristupiti svom prostoru na poslužitelju putem upravljačke ploče Plesk. Svi planovi hostinga uključuju 24/7 telefonsku podršku, podršku e-pošte i nadzor poslužitelja. Ostale značajke koje se nude sa svim web hosting planovima uključuju:

  • Do 50 dopuštenih domena po računu s neograničenim poddomenama.
  • Usluga e-pošte s poslužitelja e-pošte koja je odvojena od web poslužitelja. Podrška za SMTP odlaznu poštu i POP3 dolaznu poštu. Filtriranje neželjene pošte i virusa i pristup web-pošti svim računima e-pošte.
  • FTP pristup dostupan je sa svim računima, ali podrška se ne nudi za SFTP.
  • Svi poslužitelji su spremni za SSL, a uključuju alate za zaštitu od hakera, blokiranje neželjene pošte, SQL zaštitu od ubrizgavanja i blokiranje poznatog špijunskog softvera i zlonamjernog softvera.
  • Dopušteno je do 15 MySQL relacijskih baza podataka, a PHPMyAdmin predviđen je za upravljanje bazama podataka. Automatske dnevne sigurnosne kopije i nadzor poslužitelja baze podataka uključene su u svaki račun.
  • Pristup Webalizer i AwStats osiguran je s upravljačke ploče.
  • Dostupna je instalacija popularnih skripti jednim klikom.
  • U ponudi su podrška za najpopularnije programske jezike: HTLM, CSS, JavaScript, Tomcat JSP, JSON, Ruby on Rails, XML, PHP, Server Side Includes (SSI), CGI / Perl, Python, Fast CGI, .htaccess dozvoljen i više.

Pored standardnog web hostinga, nudi se i platforma za izradu web stranica s integriranim hostingom za cijene nešto više od standardnih planova za web hosting. Ovisno o odabranom planu, između 47 i 208 predložaka dostupno je s planovima za izradu web stranica, a rezultirajuća web stranica može sadržavati između 10 i neograničen broj stranica. Prostor za pohranu ograničen je na samo 250 MB s najmanjim planom, ali ne ograničava se na vrhunskom planu izrade web stranica. Platforma za bloganje je integrirana u platformu, mogu se izrađivati ​​prilagođeni izbornici, a podržana je i integracija Google karata. Nadograđeni planovi za izradu web stranica uključuju dodatne značajke kao što su integracija Google Analytics, kontakti, obrasci za uređivanje slika i integracija e-trgovine.

E-pošta nije uključena u planove za izgradnju web mjesta, ali može se kupiti kao dodatak. Pored toga, možete kupiti dodatnu uslugu mobilnih web stranica kako biste optimizirali svoju web lokaciju za korisnike mobilnih uređaja.

Plan za izgradnju web mjesta ne omogućuje pristup poslužitelju. Tako kupci koji odaberu plan za izradu web stranica neće moći ugostiti više web lokacija s jednog računa.

Općenito, čini se da plan za izradu web stranica ne pruža preveliku vrijednost jer su oglašeni predlošci prilično datirani, a dodavanjem odaziva i usluge e-pošte znatno će povećati mjesečni trošak.

Registracija domena

Kao drugi najveći registrator domena, eNOm nudi registraciju imena domene kao samostalnu uslugu ili u kombinaciji s planovima web hostinga. Platforma za registraciju domene usmjerena je na račune preprodavača koji će skupno upravljati registracijom i obnavljanjem imena domene. Mnoge značajke upravljanja nazivima domena neće biti primjenjive na pojedine korisnike web hostinga, ali donijet će puno vrijednosti preprodavačima koji upravljaju velikim portfeljem korisničkih domena.

eNom nudi i alate za nadgledanje objavljivanja novih domena najviše razine (TLD) i predregistraciju za određene nazive domena koristeći nove TLD. Pored toga, ako već imate domene registrirane na drugom mjestu, a niste zadovoljni DNS uslugom koju primate, možete kupiti pristup poslužiteljima naziva domena eNom-a.

Podrška i služba za korisnike

eNom oglašava 24/7 pristup podršci za telefon i e-poštu. Međutim, nismo mogli pronaći nikakve podatke o prosječnom vremenu odziva ili vremenu zadržavanja poziva. Jedini pokazatelj pravovremenosti koju smo uspjeli pronaći bio je odricanje od odgovornosti na stranici Kontaktirajte nas da eNom nastoji „riješiti sve upite u roku od 24 do 48 sati.“ Bilo bi nepošteno pretpostaviti da bi se izjava odnosila na sve upite podrške, ali to je opći pokazatelj reaktivnosti koju je eNom obvezao da će.

Naplata & Pravila plaćanja

Planovi hostinga mogu se kupiti na mjesečnom, tromjesečnom, polugodišnjem ili godišnjem ciklusu naplate. Popust na mjesečni trošak plana primjenjuje se na cikluse naplate koji nisu mjesečni ciklus. Ugovor o usluzi web hostinga ne predviđa povrat neiskorištene unaprijed plaćene naknade u slučaju otkazivanja računa, a jamstvo povrata novca ne spominje se. Mogući su povrat sredstava za otkazivanje računa, ali ako je tako, izdaju se isključivo po nahođenju eNom-a.

Sažetak / zaključak

eNom nudi prilično standardne zajedničke planove za web hosting. Njihovi se planovi cijene po konkurentnim cijenama i uključuju sve standardne značajke koje biste očekivali od zajedničkog hosting plana.

eNom je u nekoliko pogleda zaostajao. Prvo, nedostatak bilo kakve politike povrata novca ili politike povrata trebao bi uzrokovati pauzu kod novih kupaca prije prijave na produženi rok. Drugo, ograničenja koja su postavljena na širinu propusnosti i prostora na disku za većinu planova prilično su restriktivna u usporedbi s mnogim pružateljima usluga zajedničkog hostinga koji nude neograničene resurse. Treći. Hosting planovi za izgradnju web mjesta prilično su skupi i ograničeni su za značajke u usporedbi s drugim vodećim platformama za izgradnju web mjesta.

Gdje eNom sjaji u registraciji i upravljanju velikim brojem domena. Ako tražite račun preprodavača s jakim alatima za upravljanje nazivima domena, eNom je dobra opcija.

.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me