FastHosts u 2020. godini: Što kažu pregledi klijenata FastHosts?

Uvod u FastHosts

FastHosts je dobro osnovana web hosting tvrtka sa sjedištem u Gloucesteru, Velika Britanija. Tvrtka je osnovana 1999. godine, što joj je omogućilo više od desetljeća gostovanja u poslu. Kao 1&1 Internet i Sedo.com, FastHosts je sada dio United Internet AG-a koji je velika njemačka organizacija za internetske usluge. FastHosts nudi sveobuhvatan asortiman usluga, od hostinga web stranica do širokopojasne mreže i pohrane u oblaku.


Čini se da je registracija imena domena glavni fokus tvrtke FastHosts. Što se tiče hostinga, čini se da tvrtka nema specijalitet.

Mnoge tvrtke koje se bave hostingom hvale se nizom nagrada koje se odnose na njihove usluge. Iako je do ovih nagrada često lako doći, neke ih je vrijedno napomenuti. 2011. godine FastHosts osvojio je nagradu za Microsoft Global Hosting Solutions partnera godine, za koju sam smatrao da je vrijedna spomena u ovoj recenziji..

Hosting planovi za FastHosts

FastHosts svojim klijentima pružaju četiri različita zajednička hosting paketa za izbor. Korisnici također mogu birati između Linux ili Windows operativnih sustava za svoje hosting i mogu birati između planova do tri godine kako bi dodatno smanjili troškove.

  • Osobni paket omogućuje kupcima da ugoste jedno web mjesto, s do 50 poddomena, 50 početnih poštanskih sandučića, 1 MySQL bazom podataka i 5 FTP računa. Ovaj paket dolazi s 5 GB diskovnog prostora i neograničenom propusnošću.
  • Business Bronze paket korak je od osobnog paketa s 50 GB diskovnog prostora, 500 poddomena, 10 MySQL baza podataka, 500 početnih poštanskih sandučića i 50 FTP računa.
  • Paket Business Silver omogućuje kupcima hosting dva web mjesta i nudi neograničen prostor na disku, poddomene i početne poštanske sandučiće. To omogućuje kupcima da ugosti 100 MySQL baza podataka sa 100 FTP računa.
  • Web hosting plan Business Gold dodaje neograničene MySQL baze podataka i FTP račune u Srebrni plan. Korisnici mogu ugostiti do 3 web stranice.

Dostupna su dva reselerska paketa putem Fasthostova, ukoliko kupci žele prodati vlastiti hosting prostor. Postoji paket za nove preprodavače i onaj za tvrtke s naprednijim zahtjevima. Pokretači dobivaju 20 GB prostora na disku i neograničenu propusnost dok napredni preprodavači dobivaju neograničen prostor. Za preprodaju je dostupan i Windows i Linux hosting. Zanimljivo je da su napredni preprodavači u Velikoj Britaniji također u mogućnosti preprodati širokopojasne usluge.

Linux i Windows sa sustavom VPS hosting dostupan je putem FastHosts-a. Na raspolaganju su jedan Starter paket i dva profesionalna paketa. Postoji i prilagodljivi napredni paket tako da kupci mogu postaviti svoj VPS s različitim hardverskim mogućnostima. To započinje s 512 MB RAM-a, 50 GB diskovnog prostora i 1 procesorom, a do 16 GB RAM-a, 1 TB prostora na disku i do 4 procesora. Svaki plan dolazi s neograničenom propusnošću i 2 IP adrese.

Za kupce koji traže namjenski poslužitelj FastHosts nudi 6 hardverskih opcija, u rasponu od 2 jezgrenog procesora s 2 X 250 GB SATA prostora na disku i 4 GB RAM-a do 32 jezgrenih procesora, 2 X 120 GB SSD & 2 X 2 TB SATA prostora na disku i 64 GB RAM-a. Korisnici mogu birati između niza operativnih sustava koji se temelje na Linuxu i Windows-u te dobivaju neograničenu propusnost.

Cloud hosting dostupan je i putem FastHosts-a, ali kupci moraju izravno kontaktirati prodajni tim kako bi razgovarali o tome, tako da ne mogu detaljnije opisati to u ovoj recenziji.

Brzi odmor Uptime / stanke

FastHosts se ne pohvali sa produženjem rada svog poslužitelja i ne objavljuje nikakve statistike o produženom radu. VPS i namjenski poslužitelji hosting korisnika dobivaju SLA i 99,99% produženog jamstva, što im omogućava da potražiju besplatni hosting za jedan dan za svaki sat stanke.

FastHosts posjeduje vlastiti podatkovni centar i ne iznajmljuje prostor drugdje. Farma poslužitelja nalazi se u Gloucesteru u Velikoj Britaniji i nadzira se 24 sata dnevno. Data centri su u potpunosti osigurani i koriste sigurnosne sustave napajanja kako bi ih održali i radili u slučaju nestanka struje.

Podrška za FastHosts

Kupcima FastHosts-a dostupan je širok spektar mogućnosti podrške. Podrška započinje s izvješćima o stanju sustava uživo, gdje kupci mogu provjeriti ima li poznatih problema. Tu su i baza znanja, niz korisničkih vodiča, provjera zdravstvenog stanja domene, centar za obuku (koji uključuje brojne webinare) i blog.

FastHosts nude podršku 24 sata dnevno, 7 dana u tjednu i putem interneta i na telefonu. Tvrtka je također na Twitteru, Facebooku, LinkedInu i Google+, a tvrtka aktivno potiče svoje kupce da ih prate. Još važnije, tvrtka uspostavlja vezu sa svojim kupcima putem ovih kanala u slučaju bilo kakvih problema s podrškom.

FastHosts u vijestima

FastHosts je relativno velika hosting tvrtka i pojavila se na nekim istaknutim vijestima, iako nijedna od novina koje sam pronašao ne odnosi se na lošu uslugu ili stanke.

Upravljačka ploča FastHosts

Kupci dijeljenog hostinga tvrtke FastHosts dobivaju prilagođenu upravljačku ploču za upravljanje svojim web stranicama. Međutim, malo je dostupnih informacija o upravljačkoj ploči pa je teško usporediti to s cPanelom i Pleskom.

Kupcima VPS hostinga pruža se Plesk.

FastHosts dodaci

Postoji čitav niz dodataka i besplatnih ponuda s FastHosts hosting planovima, s nekoliko dodataka koje drugi domaćini ne pružaju. To uključuje besplatnu izgradnju web mjesta, Google Adword kredite, Bidvertiser kredite i Mirago kredite. Alat za statistiku web mjesta zvan MatrixStats dolazi s svakim hosting računom, a tu je i besplatna usluga TrafficDriver SEO usluga za poslovne hosting klijente. Često se SEO usluge naplaćuju, pa je ovo zanimljiv dodatak.

Dijeljeni hosting dolazi s besplatnim instalacijskim programom s jednim klikom i podržava niz aplikacija kao što su PHP, Perl, Python, WordPress, Drupal, Joomla i još mnogo toga. Korisnici s Windows hostingom koji kao dodatak kupuju Professional Mailbox također dobivaju Outlook 2010 besplatno.

Politika garancije za povrat novca / otkaza FastHosts

Za razliku od većine drugih web hosting tvrtki, FastHosts ne nudi nikakvu garanciju povrata novca za svoje kupce. Međutim, postoji 30-dnevno besplatno probno razdoblje alata za izradu web stranica, pa kupci mogu to isprobati prije kupnje bilo kojeg hosting paketa.

Pravila o otkazivanju FastHosts-a od kupca trebaju obavijestiti 30 dana. Ako kupac otkaže prije isteka dogovorenog roka, ostat će odgovoran za preostale troškove.

Sažetak FastHostova

FastHosts nude prepoznatljiv raspon usluga hostinga, izdvajajući ih od nekih domaćih pokretača mlinova koje sam pregledao. Nepostojanje garancije povrata novca moglo bi odložiti ponešto, ali opet, Microsoftovo priznanje uvelike ide ka izgradnji povjerenja u usluge koje FastHosts pruža.

Lokacija podatkovnog centra privlači kupce koji žele osigurati da njihova web lokacija bude domaćin u Velikoj Britaniji, a ogroman spektar usluga može uskladiti samo nekoliko drugih tvrtki. Razina mogućnosti podrške koju FastHosts pruža također je veliki plus, kao i njegovo usvajanje modernih tehnika podrške putem kanala društvenih medija.

Velik niz mogućnosti web hostinga neke ljude može odbaciti, a mislim da bi moglo biti komplicirano da se prvi timeri uhvate u koštac sa onim što je u ponudi.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me