Globat u 2020. godini: Što kažu pregledi klijenata Globat?

Gobat.com Uvod

Globat.com osnovan je 2001. godine i tvrdi da mu je cilj web hosting učiniti dostupnim svima. Tvrtka je smještena u Americi, a ugošćuje više od desetljeća iskustva s više od deset tisuća web stranica na svojoj mreži.


Tijekom godina, Globat.com je stekao niz drugih pružatelja usluga web hostinga kao što su Hostaway.net, Newista.com i Completehostingsolutions.com. Globat.com je također dio Endurance International grupe, zajedno s drugim brandovima poput BlueHost, FatCow i Hypermart.

Globat.com je uglavnom usmjeren na zajednički web hosting, ali nudi niz dodatnih usluga za svoje kupce. Sudeći prema njegovoj web stranici, jednostavnost je ključna kada su u pitanju njihovi hosting planovi.

Planovi hostinga na Globat.com

Globat.com svojim klijentima nudi samo zajednički web hosting za Linux. Dostupna su dva plana. Svaki pruža neograničen prostor na disku i propusnost, a kupci mogu ugostiti neograničene domene.

 • Plan GX01 ograničava broj MySQL baza podataka koje klijent može ugostiti na 50. Ovaj plan kupcu pruža početni ShopSite, omogućavajući im prodaju 15 proizvoda.
 • GX19 plan nudi jedini iskorak iz svoje niske cijene. Označen kao “vaše rješenje za e-trgovinu”, ovaj plan omogućuje neograničene MySQL baze podataka i pruža ShopSite Plus značajku, omogućava 50 proizvoda.

Na raspolaganju je niz dodataka za dijeljene hosting planove Globat.com. To uključuje sigurnosne kopije web mjesta, SSL certifikat i SiteLock. Kupci mogu kupiti i dodatne usluge. Globat pruža klijentima mogućnost da uspostave profesionalnu SEO kampanju, kupuju profesionalne usluge dizajniranja web stranica i dobiju ugovornu Facebook stranicu. Međutim, sve to košta skupo.

Globat.com također nudi partnerski program i program preporuke. Prodajni program omogućuje kupcima da prodaju dodatni trošak vlastitog poslužiteljskog prostora.

Vrijeme rada Globat.com / vrijeme mirovanja

Globat.com ne daje nikakva jamstva o svom radu, niti objavljuje nikakve statistike o produženom vremenu za svoje poslužitelje. Poslužitelji Globat.com nalaze se u dva podatkovna centra u Bostonu, SAD, i koriste ujedinjeno okruženje poslužitelja.

Podaci se redovito sigurnosno kopiraju, a mreža poslužitelja nadzire se 24 sata dnevno, 7 dana u tjednu. Poslužiteljske farme imaju i rezervno napajanje UPS-a i dizelski generator kako bi sve radile i radile u slučaju prekida napajanja.

Podrška za Globat.com

Globat.com pruža 24/7 korisničku i tehničku podršku u slučaju problema s njihovom uslugom. To uključuje uslugu razgovora uživo, američki telefonski broj i internetsku konzolu za podršku kako bi kupci mogli postavljati pitanja i ulaznice za podršku. Postoji i baza znanja, vodiči za korisnike i niz udžbenika za potrebe samopomoći.

Zanimljivo je da Globat.com svojim kupcima pruža obrazac za povratne informacije, što nagovještava da su otvoreni za prijedloge. Ne postoji nazočnost Facebooka za tvrtku koju bih mogao pronaći, ali postoji Twitter račun. Čini se da trenutno nije vrlo aktivan; u vrijeme pisanja ovog članka zadnji je tweet bio 2009. godine, kao odgovor na upit kupca.

Globat.com u vijestima

Na web stranici Globat.com nalazi se vijest i dobio sam dojam da je tvrtka napravila vijesti u velikim američkim TV mrežama. Međutim, nisam uspio pronaći nijedan članak. Čini se da su priče koje je objavila vlastita priopćenja za javnost. Najnovije izdanje je iz 2008., pa se čini da se ova stranica više ne koristi.

Pregled interneta i tehničkih blogova sugerira da Globat.com nije privukao nikakvu drugu pažnju u medijima, ni dobru ni zlu.

Globat.com upravljačka ploča

Planovi web hostinga za Globat.com samo naznačuju da dolaze s upravljačkom pločom koja kupcima pruža upravitelje datoteka, statistiku web mjesta i druge uobičajene značajke upravljanja. Na stranicama vodiča nalazi se videozapis u kojem možete pogledati prilagođenu ploču, a to bi definitivno pomoglo u nesmetanom prelasku na inače nepoznati sustav. Čini se da upravljačka ploča nije glatka kao cPanel ili Plesk, pa bi to moglo izgubiti dio privlačnosti Globat.com, posebno među iskusnijim web hosting klijentima.

Globat.com dodaci

Korisnici Globat.com dobivaju širok spektar dodataka kako bi ih iskušali da se prijave. Tu spadaju Google alati za webmastere i Adwords krediti, Yahoo! marketinške kredite, izradu besplatnih stranica i ostale marketinške alate.

Globat.com hosting podržava PHP, Perl, Mambo, Joomla, WordPress i širok izbor drugog softvera za izradu web stranica.

Globat.com Pravila o garanciji / storniranju novca

Kupci Globat.com dobivaju 30-dnevno jamstvo povrata novca kako bi ih uvjerili ako ne budu u krivu za svoje usluge. Ovo jamstvo vrijedi samo za korisnike koji koriste kreditnu karticu kada se prijave i ne uključuju naknade za registraciju imena domene, naknade za postavljanje i druge dodatne usluge koje su kupili..

Globat.com pravila o otkazivanju upućuju da kupci trebaju otkazati 30 dana za otkazivanje računa. Nećete moći naplatiti cijeli rok ugovora ako ga otkažete prije njegovog isteka, ali nema naznaka kako Globat.com donosi ovu odluku.

Sažetak Globat.com

Globat.com ima slogan tvrtke “Web hosting je jednostavan”, i teško je s tim se ne slagati. Tvrtka nudi samo dva hosting plana i oba se temelje na zajedničkom modelu. Kupce koji žele prijeći zajednički hosting htjet će potražiti negdje drugdje.

Usluge u ponudi na Globat.com usmjerene su pomaganju početnicima koji grade početnike da brzo i učinkovito postaju online, poduprti s uslugama izrade web stranica i SEO uslugama. Ovo bi im učinilo dobar izbor za nove male tvrtke koje žele započeti i raditi na internetu, ali možda ne za tvrtku koja je na rubu rasta..

Često postavljana pitanja Globat

 • Da li Globat nudi i Windows i Linux hosting planove?

  Dostupni su samo Linux hosting planovi.

 • Da li Globat nudi namjenske servere ili VPS planove?

  Ne, tvrtka nudi samo zajedničke planove hostinga.

 • Da li Globat nudi besplatnu domenu sa svojim hosting planovima?

  Da, oni nude jednogodišnju besplatnu registraciju domena uz kupnju jednog od dva njihova hosting plana.

  Uz to, možete registrirati neograničen broj domena s njegovim GX19 hosting planom, kao i registrirati domene bez kupnje hosting plana.

 • Da li Globat nudi prijenose domena i web stranica?

  Tvrtka nudi besplatne usluge prijenosa domene. Pomoć u migraciji web stranica dostupna je uz fiksnu naknadu koja uključuje premještanje web lokacija temeljenih na CMS-u.

 • Globatske mogućnosti podržava Globat?

  Programi podržani na Globat hosting hosting planovima uključuju CGI, osim jezika na strani PHP, Perl i drugih.

 • Postoje li graditelji web mjesta?

  Globat pruža graditelj web mjesta sa sjedištem u pregledniku CM4all, kao i brojne programe za instalaciju jednim klikom za najpopularnije CMS aplikacije poput WordPressa i Joomla!

 • Ima li Globat mjestima sigurnosti neke mjere?

  Tvrtka nudi besplatni zajednički SSL na svim računima i CISP zaštitu.

 • Ima li Globat podršku za značajke e-trgovine?

  Njihovi paketi dolaze spremni za aplikacije za e-trgovinu, uz mogućnost korištenja instalatora jednim klikom za njihovu instalaciju.

  Uz to, tvrtka u potpunosti podržava obradu PayPal kreditnih kartica, različite razine SSL certifikata i Doba proizvoda.

 • Da li Globat nudi neograničen prostor za pohranu i propusnost?

  Oglašavaju neograničen prostor za pohranu i propusnost s mogućnošću hostinga neograničenog broja web stranica i adresa e-pošte.

  Međutim, u njihovom korisničkom ugovoru jasno se navodi da zadržavaju pravo na korektivne mjere ako se otkrije zlouporaba.

 • Mogu li ugostiti galerije slika?

  Domaćin nudi besplatnu galeriju fotografija sa svojim paketom GX19.

 • Mogu li ugostiti audio i video zapise?

  Tvrtka nudi RealAudio i RealVideo streaming opcije, kao i QuickTime Streaming sa svojim hosting planovima.

 • Koju kontrolnu ploču nude?

  cPanel se nudi na svim hosting planovima.

 • Koje oblike plaćanja prihvaća Globat?

  Prihvaćaju sve glavne kreditne kartice i PayPal. Godišnji ugovori dostupni su s uvodnom cijenom hosting planova koji se obnavljaju redovnom cijenom.

 • Postoji li garancija povrata novca?

  Tvrtka nudi 30-dnevno jamstvo povrata novca.

 • Da li Globat nudi garanciju za produženje rada?

  Da, nude 99-postotno jamstvo.

 • Ima li Globat internetsku liniju za podršku?

  Da, tvrtka ima internetsku liniju za podršku klijentima i internetsku chat podršku. Korisnička podrška dostupna je samo na engleskom jeziku.

 • Hoće li Globat sigurnosno kopirati web stranicu za mene?

  Oni izvode i održavaju sigurnosne kopije za svoje interne svrhe. Kupcima se savjetuje da sami naprave sigurnosne kopije. No, tvrtka nudi nekoliko opcija plaćenih sigurnosnih kopija kao dodatak uz svaki hosting plan.

 • Gdje su njihovi centri podataka?

  Imaju dva datacentra u Bostonu, Massachusetts.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map