Hetzner Online u 2020. godini: Što kažu recenzije internetskih klijenata Hetzner?

Hetzner Uvod

Hetzner je njemačka hosting tvrtka osnovana u Gunzenhausenu, Bavarska. Domaćin nudi zajednički web hosting, namjenske poslužitelje, virtualne privatne poslužitelje (VPS), kolokaciju, kao i upravljane poslužitelje i ostale usluge.


Hetzner je započeo kao obiteljsko poduzeće. Sada je korporacija s oko 200 stalno zaposlenih, ali i dalje predsjeda njezin osnivač, Martin Hetzner. Tvrtka je započela s radom 1997., a trenutno upravlja s dva park-centra za podatke u Falkensteinu, Vogtlandu i Nürnbergu. Sjedište tvrtke je Gunzenhausen, Bavarska.

Od sredine 2015., udio na globalnom tržištu Hetznera je 1,28, što ga stavlja iza Amazon Web Services, ali ispred SoftLayera.

usluge & Specijalizacije

Zajednički

Hetzner nudi četiri različita zajednička hosting plana, počevši od plana s jednom domenom s 2 GB prostora za pohranu. Sljedeća tri plana nude 5, 10 i 20 domena, s 10GB, 25GB i 50GB za pohranu. Ovi planovi također dolaze s neograničenom propusnošću. Tvrtka ne nudi potpuno neograničeno planovi ?? svi njegovi zajednički planovi dolaze s jasnim ograničenjima pohrane.

Posvećen

Jedan od Hetznerovih specijaliteta posvećeni su poslužitelji i nude više od desetak različitih planova za odabir. Plan ulazne razine dolazi s jednom iPV4 adresom i IPv6 podmrežom, zajedno s 960Gbps teorijske propusnosti.

Čini se da se poslužitelji temelje samo na Intelovim procesorima, ali paketi na ulaznoj razini oslanjaju se na stolne procesore Intel Core serije, a ne Xeon čipove. S druge strane spektra, Hetzner nudi brojne Dell PowerEdge servere, temeljene na šestojezgrenim i okta-core Xeon procesorima, s do 128 GB DDR4 memorije.

Hetzner nudi i tri virtualna plana privatnog poslužitelja, počevši s pristupačnom jednojezgrenom ponudom s 1 GB memorije i 25 GB prostora za pohranu tvrdog diska. Tvrtka također nudi šest upravljanih poslužitelja na temelju procesora Intel Core i Intel Xeon. Spremanje u čvrstom stanju dostupno je na upravljanim poslužiteljima, što na virtualnim poslužiteljima nije slučaj.

Kolokacija

Osim tradicionalnog hostinga, Hetzner nudi i usluge kolokacije. Možete birati između tri različita sloja (1/3 stalak do punog regala s naprednim hlađenjem napajanja). Hetzner također pruža usluge registracije domena i prodaje SSL i certifikate (Thawte i RapidSSL).

Hetznerova infrastruktura

Pored svojih europskih centara za podatke, koji se nalaze u Falkenstein-u i Nürnbergu u Njemačkoj, Hetzner upravlja i podatkovnim centrima u Midrandu i Cape Townu u Južnoj Africi. Tim objektima upravlja njegova južnoafrička podružnica.

Većina Hetznerovih centara podataka dizajnirana je i djeluje interno. Njihova postrojenja koriste više suvišnih uplinka, uključujući vlaknaste optičke veze do Nirnberga i Frankfurta. Hetznerovi europski podatkovni centri također su povezani s Deutscher Commercial Internet Exchange (DE-CIX) putem 200Gbps veza.

Tvrtka se zalaže za korištenje obnovljivih izvora energije, a oslanja se na hidroelektrane kako bi opskrbila svoje centre podataka.

Naplata, podrška i služba za korisnike

Iako se Hetzner nalazi u Njemačkoj, oni nude podršku i tehničku dokumentaciju na njemačkom i engleskom jeziku.

Hetzner se oslanja na višestruke oblike podrške. Podrška putem e-pošte dostupna je putem automatiziranog robota za podršku ili putem konsoleH. Dostupna je i tradicionalna podrška putem e-pošte. Što se tiče telefonske podrške, tvrtka navodi više od deset različitih brojeva, svi u Njemačkoj. Oni se mogu koristiti za izravan kontakt s određenim odjelima, kao što su računovodstvo, registar domena, upravljani ured poslužitelja ili namjenski poslužitelji u različitim podatkovnim centrima.

Iako je odluka o popisu mnogo različitih brojeva i omogućavanje korisnicima da stupe u kontakt s različitim odjelima svakako dobra ideja, trebali biste imati na umu da brojevi nisu besplatni i da je većina njih dostupna samo tijekom radnog vremena u Njemačkoj. Datacentri su jedina iznimka, do njih se može doći svakodnevno, sedam dana u tjednu.

Dostupne su brojne mogućnosti plaćanja i ciklusi naplate. Ne morate se pridržavati dugotrajnog plana, čak i ako želite dobiti namjenski poslužitelj.

sigurnosti & Nadgledanje poslužitelja

Hetzner ne nudi tradicionalno jamstvo za produženu produktivnost, ali prema neovisnim izvorima, ukupni produžetak tvrtke u posljednjih pet godina bio je 99,99%.

Sažetak

Iako Hetzner nudi nekoliko različitih usluga, većina je njegova usmjerenost na pružanje namjenskih poslužitelja. Iako se smatra davateljem poslužitelja s ograničenim proračunom, Hetzner nudi niz atraktivnih planova, posebno ako ste na tržištu pristupačnog i malog poslužitelja..

Također je vrijedno napomenuti da Hetzner koristi većinu svježeg hardvera u većini svojih planova. SSD pohrana opcija je na svim namjenskim poslužiteljima. Ovo je možda Hetznerovo najveće prodajno mjesto; ne trebate potrošiti bogatstvo da biste dobili najnoviju tehnologiju, jer oni nude najnoviji hardver u svim planovima.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map