Jolt pregled web hostinga: usluga tvrtke Young Company sa sjedištem u Velikoj Britaniji

Jolt.co.uk Uvod

Ispleten s WebHostingBuzz 2015. godine, Jolt je vrlo mlada tvrtka. Ima jedan centar podataka, koji se nalazi u Newarku, Nottinghamshire. Jolt pruža uslugu prvenstveno kupcima u Velikoj Britaniji, iako posluje s nekim međunarodnim poslom.


Do 2012. domena jolt.co.uk pripadala je mrežnom mjestu za igre. Sadašnja hosting usluga stekla je domenu, ali nema drugu vezu sa starom web stranicom.

Što Jolt nudi

Usluge tvrtke Jolt uključuju zajedničko web hosting, cloud VPS hosting, specijalni cloud hosting i namjenske poslužitelje. Također ima reseller program za zajedničko hosting.

Dijeljeni web hosting

Paketi web hostinga nude razuman skup značajki čak i na najnižoj razini cijena. Pohrana datoteka nalazi se na SSD pogonima, cPanel je uključen za upravljanje web mjestima. Broj dostupnih adresa e-pošte kreće se od 10 do neograničeno. E-pošta dolazi sa zaštitom od neželjene pošte i omogućuje pristup putem POP3, SMTP, IMAP ili web pošte. Izrada sigurnosnih kopija dodatna je opcija, ali svakako se isplati.

Softver je izgrađen na CloudLinux, Apache i MySQL. Datotečni sustav koristi CageFS koji maksimizira privatnost korisnika od svih ostalih na istom poslužitelju. Dostupni su SSH školjki i SFTP za prijenos datoteka. Vlasnici računa mogu koristiti i uređivati ​​svoje .htaccess datoteke. Programeri mogu koristiti PHP (verzije 4-7), Python i Perl.

Kupci koriste vlastite domene, a ne poddomene Jolta. Dobivanje domene može zahtijevati jednokratnu naplatu ili biti uključeno u plan. Alternativno, kupac može koristiti postojeću domenu. Comodo pozitivni SSL certifikat dolazi s najvišim slojem, a ostale vrste certifikata na razini DV dostupne su kao dodaci. EV certifikati, koji pružaju višu razinu povjerenja u identitet vlasnika, nisu dostupni putem Jolta, niti se dijele SSL certifikati.

Slojevi viših cijena, kao što biste očekivali, dolaze s više dostupnih baza podataka, pohrane, propusne širine, poštanskih sandučića i dopuštenih domena. Neograničeno pohranjivanje i propusnost dostupni su s najvišim slojem, ali naravno ništa zapravo nije neograničeno. Pravila o prihvatljivoj upotrebi objašnjavaju koja su ograničenja.

Virtualni privatni poslužitelji

Za one koji žele malo više, dostupni su virtualni poslužitelji temeljeni na oblaku. Kupac može odabrati između pola tuceta Linuxa. VPS omogućava potpuni pristup korijenu, kupac ga može ponovo pokrenuti ako je potrebno. Na raspolaganju su planovi s različitim količinama memorije, prostora na disku i propusnosti. Planovi ne uključuju cPanel, ali možete ga dobiti kao dodatni. Mogu pokrenuti bilo koji softver koji je u skladu s uvjetima usluge.

Hosting prodavača

Agencije, dizajneri i programeri mogu kupiti paket za hosting prodavača. Oni mogu upravljati svim stranicama svojih krajnjih korisnika putem cPanela i Web Host Managera. Softaculous je uključen za jednostavnu instalaciju aplikacija. Ovi paketi mogu funkcionirati za organizacije koje upravljaju s više web lokacija, čak i ako ih zapravo ne prodaju.

Web Host Manager (WHM) uključen je u distribuciju hostinga. To je upravljačka ploča koja omogućuje prodavaču dodavanje web lokacija, postavljanje planova hostinga i određivanje ograničenja resursa za pojedine web lokacije. WHMCS je dodatna ploča koja upravlja upravljanjem klijentima i naplatom računa. Uključuje ili je dodatni trošak, ovisno o planu koji prodavač odabere.

Namjenski poslužitelji

Konačno, kupci mogu unajmiti ekskluzivno korištenje fizičkog poslužitelja i pokrenuti gotovo bilo koju vrstu softvera. Opcije uključuju upravljanu podršku i brze podatkovne veze. Dostupni su i Linux i Windows poslužitelji. A Jolt će pomoći u migraciji s prethodnog domaćina.

U raspravi o svojim posvećenim poslužiteljima, Jolt kaže da “djeluje kroz više podatkovnih centara u Sjedinjenim Državama.” Ti se američki centri podataka ne spominju nigdje drugdje. Nije jasno je li to pogreška ili Jolt koristi centre podataka u SAD-u samo za namjenske poslužitelje.

Specijalizirani paketi

Jolt nudi nekoliko specijalnih paketa. Paketi poslovnog web hostinga pogodni su za mala i srednja poduzeća. Oni uključuju besplatnu domenu i SSL certifikat, s dodatnom IP adresom kao dodatnom opremom. WooCommerce, OpenCart, ZenCart i Magento sve su podržane opcije e-trgovine.

Srednje tvrtke koje traže snažnije rješenje za e-trgovinu mogu potražiti Joltov oblačni hosting Magento. Planovi su osmišljeni za desetine tisuća posjetitelja ili više, tako da nisu jeftini. Ali ako imate toliko mnogo kupaca, vjerojatno si to možete priuštiti. Neovisno o vašoj veličini, Jolt vam omogućuje da povećavate ili povećavate kako se njihove potrebe mijenjaju.

Dostupan je WordPress paket za dijeljenje hostinga, s instalacijom jednim klikom. Premium teme dostupne su na popustu, a dodataka nema ograničenja.

Za obrazovne ustanove, Jolt nudi Moodle hosting. Moodle je sustav upravljanja učenjem koji pruža internetsko učenje i donosi sadržaje tečaja. Uključuje značajke poput internetskih kvizova, foruma za raspravu i alata za suradnju.

podrška

Kupci imaju pristup mrežnoj dokumentaciji i mogu dobiti podršku ako predaju kartu ili koriste internetski chat. Wiki je pomalo grub, ali sadrži puno informacija ako ste marljivi. Jolt obećava da će se odgovoriti na ulaznice za pomoć u roku od trideset minuta, a na zahtjeve za čavrljanje u 60 sekundi.

Blog o statusu pruža informacije o problemima i ispadima, a korisnici se mogu pretplatiti putem e-pošte. Stanje uživo dostupno je na zajedničkim i preprodavačim poslužiteljima, VPS operaterima i osnovnoj mreži.

Za i protiv

Jolt je nova i relativno mala tvrtka koja nije vezana za nijedno matično poduzeće. S pozitivne strane, to mu daje motivaciju i sposobnost da zaista obraća pažnju na svoje kupce. To također uključuje i određenu količinu rizika. Tvrtka bi mogla propasti ili bi katastrofa mogla zahvatiti njezin pojedinačni podatkovni centar.

Nema dalekosežnog CDN-a za udaljene korisnike koji omogućuju brzo učitavanje stranica. Kupci koji bi izvukli najviše koristi od tvrtke Jolt su oni sa sjedištem u Velikoj Britaniji ili u blizini, a njihova je publika lokalna.

Možda nije najkonzervativniji izbor, ali Jolt je dobro prilagođen kupcima koji žele ići lokalno i dalje dobiti solidnu uslugu i podršku.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map