Sucuri pregled: Trebate li ulagati u njihove usluge sigurnosti web stranica?

Sucuri Uvod

Sucuri pruža usluge sigurnosti web stranica utemeljenih na oblaku od prevencije do oporavka.


Sucuri su suosnivali Daniel Cid (sada CTO) i Tony Perez (CEO) 2010. godine sa sjedištem u Sjedinjenim Državama, ali imaju zaposlenike na mnogim lokacijama širom svijeta.

Sve usluge Sucuri temelje se na oblaku – nema softvera za preuzimanje ili instaliranje. Umjesto toga, usluge su dostupne putem mjesečnih pretplatničkih planova. Oni pružaju kontinuirano skeniranje antivirusa i zlonamjernog softvera, uklanjanje zlonamjernog softvera i popravak hakova, praćenje reputacije marke i crnih popisa te DDoS zaštitu. Njihove usluge rade na bilo kojoj vrsti web mjesta, uključujući WordPress, Joomla ili Magento. Također pružaju korisničku podršku i zajamčena vremena odziva od strane tima za reagiranje na nezgode i uklanjanje zlonamjernog softvera.

Za klijente na razini poduzeća, Sucuri nudi i prilagođene konfiguracije koje uključuju napredne sigurnosne značajke poput mrežnog sustava za nadzor integriteta (NBIMS), prilagođene ugovore o razini usluge ovisno o vašim potrebama i profesionalnu integraciju u vaše postojeće sigurnosne sustave.

Sigurnosni paket web stranica (WSS)

Pretplata Sucurijeve sigurnosne stope web stranica (WSS) ukupna je antivirusna usluga za vašu web lokaciju.

Vaša će se web stranica redovito skenirati zbog zlonamjernog softvera i znakova pokušaja hakiranja. Ako je vaša web lokacija hakirana, Sucuri će popraviti štetu. Usluga uključuje i praćenje reputacije marke i crnih popisa, kao i SSL certifikat i PCI (industrija platnih kartica) usklađenosti za web lokacije e-trgovine..

Postoje tri različite razine pretplate, ovisno o učestalosti skeniranja i vremenu odziva za popravke. Pretplata na poslovnoj razini uključuje i podršku za dobivanje podrške putem live chat-a, osim ulaznica za podršku.

DDoS zaštita

Sucuri također nudi zaštitu od DDoS (Distributed Denial of Services) napada. Ova je usluga uključena u pretplatu na WSS.

Svrha DDoS napada je da poremeti vašu web stranicu povećanjem prometa i upotrebom čitavog vašeg CPU-a, memorije i propusnog opsega kako zakoniti korisnici ne mogu doći do vaše web stranice. DDoS napadi se nazivaju “distribuirani”, jer dolaze s više mjesta (iako su često prevarani), pa ih je teže otkriti i suzbiti..

Trajni napad može imati ogroman utjecaj na vaše mrežno poslovanje uzrokujući izuzetno sporo vrijeme utovara ili stanke. Ako se problem ne riješi, to može uzrokovati gubitak web hostinga zbog kršenja njihovih Uvjeta pružanja usluge.

Sucurijeva DDoS zaštita & Služba ublažavanja namijenjena je otkrivanju i blokiranju svih vrsta DDoS napada, ali su se specijalizirali za napade tipa 7 (HTTP-poplave). HTTP Flood Attack je kada napadač pokušava koristiti GET / POST zahtjeve kako bi preopteretio svoj web poslužitelj. Kako se ovakav napad događa preko HTTP-a ili HTTPS-a, lakše i jeftinije se izvodi, što ga čini najčešćom vrstom DDoS napada.

Većina Sucurijevih pretplatničkih usluga uključuje zaštitu razine DDoS razine 7, ali napredniji paketi uključuju zaštitu 3 i 4 razine..

Sucuri vatrozid

Sucuri uključuje upotrebu svog vlastitog vatrozida u WSS pretplati, ali možete odlučiti i kupiti pretplatu samo za vatrozid (bez antivirusa ili usluge uklanjanja / čišćenja). Vatrozid vas štiti od brutalnih pokušaja hakiranja vaše web stranice, uključujući posebnu zaštitu za WordPress, Joomla i druge CMS-ove.

Vatrozid također štiti od napada koji koriste prednosti ranjivosti koda, kao što su SQL injekcije.

Prevencija protiv zlonamjernog softvera uključena je i u vatrozid. Ako je vaša web lokacija zaražena, može se upotrijebiti za instaliranje trojanskog softvera na računala posjetitelja, krađu njihovih podataka za prijavu na druge web stranice ili u druge svrhe. Zlonamjerni programi koji zaraze vašu web stranicu mogu lako naštetiti ugledu vaše marke, jer posjetitelji mogu misliti da je zlonamjerni softver došao od vas.

Vatrozid radi na svim platformama i na svim vrstama web mjesta. Nije potrebna instalacija softvera; samo napravite promjene na DNS-u tako da se vaš promet filtrira kroz njihovu sigurnu mrežu prije odlaska na vaš web poslužitelj. Koriste optimizaciju performansi i pametno predmemoriranje kako bi poboljšali brzinu vaše web stranice unatoč dodatnom zaustavljanju.

Čišćenje i popravka haka od zlonamjernog softvera

Ako su vaše web stranice na pretraživačkim mrežama stavile na crnu listu, vaši se posjetitelji žale na upozorenja o zlonamjernom softveru ili virusu, vaš je web domaćin onemogućio vašu web lokaciju zbog sigurnosnih problema ili se s vašom web stranicom događaju druge čudne stvari, možda ste bili hakirani.

Sucuri uključuje zajamčena vremena odziva za uklanjanje zlonamjernog softvera i uslugu popravka hakova (od 4 do 12 sati, ovisno o vašem pretplatničkom paketu).

Ako je vaša web lokacija hakirana, sigurnosni analitičari Sucuri procjenjivat će svaku datoteku i bazu podataka kako bi saznali što se točno dogodilo i kako to popraviti. Izvršit će popravke, očvrsnuti vašu web stranicu protiv ponovne infekcije i pružiti detaljno izvješće o tome što je pronađeno i savjetovati vas kako poduzeti korake za izbjegavanje budućih napada. Sucuri jamči da će vaša web stranica biti 100% očišćena.

Podrška i služba za korisnike

Podrška je dostupna 24/7/365. Svi zahtjevi za tehničku podršku moraju se podnijeti putem sustava ulaznica. Za netehničku podršku ili prodajna pitanja možete ih kontaktirati putem sustava ulaznica, live chat-a, e-pošte ili telefona.

Pravila naplate i plaćanja

Možete platiti kreditnom / debitnom karticom ili Paypalom.

Sucuri će vam ponuditi povrat novca ako iz bilo kojeg razloga ne uklone infekciju. Ako odlučite otkazati u roku od 30 dana od prijave, a još uvijek niste poslali nikakve zahtjeve za uklanjanje zlonamjernog softvera, možete zatražiti i potpuni povrat novca.

Možete otkazati u bilo kojem trenutku podnošenjem opće karte za podršku da biste zatražili otkazivanje. Od vas će se tražiti da odgovorite na kratko istraživanje o tome zašto otkažete.

Sažetak

Sucuri je sjajan za tvrtke koje nemaju svoj interni stručni tim za sigurnost, posebno ako rukujete osjetljivim informacijama ili se moraju pridržavati zakona o sigurnosti ili privatnosti. Svaki vlasnik web stranice koji bi mogao biti ranjiv na DDoS napade ili hakere trebao bi razmotriti ulaganje u Sucuri kako bi zaštitio svoju web lokaciju.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map