Vultr pregled: kako se mjeri oblak infrastrukture?

Naša presuda: # 1 za računske instance

Vultr
nudi razne hosting hosting planove, uključujući namjenske cloud servere i blok pohranu. Opremljeni su čistom SSD memorijom, Intel Xeon CPU-om, izborom prilagođenih i industrijskih standardnih kontrolnih ploča i globalnim podatkovnim centrima, istovremeno omogućujući odabir između različitih Linux distribucija, uključujući CentOS.


Kliknite bilo kojeg Vultra
veze na ovoj stranici za postizanje namjenskog hostinga u oblaku visokih performansi od 60 USD mjesečno.

Pros:

 • Veliki raspon planova kako u pogledu performansi tako i cijena
 • Čvrsta oblačna infrastruktura
 • Satnica za naplatu koja se lako nadgleda

Cons:

 • Nije prilagođen početnicima
 • Nema live chat ili telefonske podrške

Pročitajte recenzije stvarnih kupaca Vultr-a. Ako se Vultr ne čini baš prikladnim za vašu web lokaciju, potražite alternativu na našoj web stranici s najboljim web domaćinima.

Je Vultr najbolji domaćin za vašu web stranicu?

Radoznali o nečem konkretnom? Skočite na naše najpopularnije odjeljke:

 • Pregled stručnjaka – pročitajte našu temeljitu analizu stručnjaka za gostovanje, Davida Delonyja.
 • Najbolje recenzije – pogledajte što kupci Vultra gotovo imaju za reći.
 • Planovi hostinga – usporedite najbolje Vultr planove za hosting i njihove cijene.
 • Najčešća pitanja – pronađite odgovore na najčešća pitanja o Vultru!

Vultr.com
je web hosting tvrtka s timom od preko 60 ljudi sa sjedištem u Matawanu, New Jersey. Oni imaju 16 podatkovnih centara preko 4 kontinenta i nude oblačne usluge – uključujući oblak i namjenski hosting.

Ovaj pružatelj usluga hostinga pruža uslugu raznim kupcima, bilo da je riječ o 2,50 USD mjesečno hostingu u oblaku ili poslužitelju golog metala visoke performanse. U ovom ćemo pregledu pogledati što Vultr nudi i za koga je prikladan.

Vulta i prednosti

Ako ne želite čitati čitav Vultr pregled, započnite s prednostima i nedostacima da biste dobili grubu predstavu o tome što se nudi.

prozodija

 • Čvrsta oblačna infrastruktura

 • Veliki raspon planova kako u pogledu performansi tako i cijena

 • Globalni centri podataka na 4 kontinenta

 • Čista SSD pohrana

 • Satnica za naplatu koja se lako nadgleda.

kontra

 • Techno-pametni hosting i vjerojatno nije prilagođen početnicima

 • Nema live chat ili telefonske podrške

 • Nema fleksibilnosti u datumu plaćanja.

Usluge i specijalizacije

Tvrtka ima tri glavne usluge: Vultr Cloud Compute ili VC2, blok pohranu i namjenske instance.

VC2 je usmjeren za intenzivne računalne zadatke, blok pohrana je za, dobro, za pohranu, a namjenska instanca nudi prednosti i privatnog oblaka i upravljanog poslužitelja.

Jedna stvar koju Vultur nudi da mnoge druge hosting tvrtke nemaju root pristup.

Fleksibilnost operativnog sustava i softvera

To znači da korisnici mogu napraviti velike promjene u operativnom sustavu, kao i biti u mogućnosti uređivati ​​glavne konfiguracijske datoteke bez upotrebe datoteka poput Apacheova .htaccess.

Korisnici mogu birati između nekoliko glavnih distribucija Linuxa, kao što su Ubuntu, CentOS i Debian. Dostupni su i Windows i FreeBSD. Korisnici mogu prenijeti vlastite boot .iso datoteke. To znači da kupci imaju maksimalnu fleksibilnost s softverom.

Mogu koristiti osnovni LAMP (Linux, Apache, MySQL, PHP) ili miješati stvari s FreeBSD poslužiteljem koristeći NGINX za web poslužitelj, PostgreSQL za bazu podataka i Python za hosting stvarne aplikacije.

Vultr Cloud Compute V2

Ovaj osnovni, ali učinkovit plan računalstva u oblaku vrlo je prilagodljiv i nudi se u 10 različitih slojeva:

Pohrana (SSD)
CPU
Memorija
Širina pojasa
Cijena / mj
Cijena / h
10 GB1512 MB0,5 TB$ 2,50$ 0,004
10 GB1512 MB0,5 TB$ 3,50$ 0,005
25 GB11024 MB1 TB$ 5.00$ 0,007
55 GB12 GB2 TB$ 10.00$ 0,015
80 GB24 GB3 TB$ 20.00$ 0,030
160 GB48 GB4 TB$ 40.00$ 0.060
320 GB616 GB5 TB$ 80.00$ 0.119
640 GB832 GB6 TB$ 160.00$ 0,238
1280 GB664 GB10 TB$ 320.00$ 0,476
1600 GB2496 GB15 TB$ 640,00$ 0,952

Namjenski primjerci i pojednostavljeni goli metali (namjenski poslužitelji)

Vultr izlaže dva namjenska izbora poslužitelja: namjenske instance (oblačni poslužitelji) ili pojednostavljeni bare metali (namjenski hardverski poslužitelji).

Ova su rješenja idealna za aplikacije koje zahtijevaju visoke performanse ili visoka privatnost, jer se sustav ne dijeli.

Svi namjenski planovi dolaze sa:

 • 100% zajamčena SLA

 • SSD pogoni

 • Korijenski pristup

 • Besplatna zaštita od DDoS-a (samo u Sjevernoj Americi)

 • Jednostavan za integraciju API-ja

 • Vultrova moćna upravljačka ploča (ili Plesk, cPanel i druge alternative).

Namjenski poslužitelji u oblaku

Za one koji žele veću kontrolu nego što dijeli sustav nudi, namjenske instance omogućuju korisnicima da iznajme postotak poslužitelja ili čitavog stroja.

Posvećeni oblak je dostupno samo u Vultrovom New Jerseyju i Japanu podatkovnih centara. Osnovna namjenska instanca kreće se od 60,00 USD mjesečno i ima 2 CPU-a, 8192 MB memorije i 10 TB propusnosti.

Goli metalni poslužitelji

Poslužitelji Bare Metal su novi i mogu se kupiti kao jedinstveni program koji nudi:

 • E3-1270v6 Procesor

 • 8 CPU-a @ 3,8 Ghz

 • 32768 MB memorije

 • 5000 GB propusne širine

 • 10GbE Ethernet.

Ovaj plan košta 120,00 USD mjesečno ili u Vultrovom formatu naplate 0,179 USD na sat.

Upravljačke ploče i aplikacije

Korisnici upravljaju svojim primjercima kroz atraktivnu web-upravljačku ploču. Korisnici mogu pokrenuti poslužitelje, ponovno ih pokrenuti, stvoriti nove slike i ponovno instalirati operativni sustav.

To olakšava upravljanje izvan opsega ili stvari koje je nemoguće učiniti bez pristupa konzoli, poput ponovnog pokretanja sustava bez odjave, kao što se može dogoditi sa SSH-om..

Upravljačka ploča također korisnicima omogućuje pristup podršci, naplati, podružnicama i statusu računa. Na prvi pogled mogu vidjeti njihovu upotrebu CPU-a, propusnost i troškove.

Aplikacije, mobilne aplikacije i pristup konzoli

Upravljačka ploča je također dostupno kao mobilna aplikacija, tako kupci mogu provjeriti svoje poslužitelje u pokretu. Korisno je i za inženjere dežurstva jer mogu daljinski pristupiti i dijagnosticirati probleme sa poslužiteljima, čak i kad možda nisu u blizini računala.

Upravljačka ploča nudi pristup konzoli. To omogućava administratorima da koriste naredbenu liniju za obavljanje zadataka izvan opsega dok ostaju prijavljeni.

Vultr također ima niz popularnih aplikacija koje se mogu instalirati jednim klikom, kao što su Drupal, Docker i WordPress. To korisnicima štedi puno vremena instalacije tih aplikacija ispočetka.

Vultr infrastruktura i sigurnost

Svi Vultrovi primjeri rade na SSD-ovima, što daje značajno povećanje brzine u odnosu na uobičajene tvrde diskove. To znači brže vrijeme učitavanja stranica. SSD-ovi se nalaze na visoko dostupnim klasterima.

Vultr ugošćuje tri kopije blokovskih pogona za pohranu za suvišnost u slučaju da se s pogonom nešto dogodi.

datacenters

Vultr ima 16 datacentra koji se nalaze na nekoliko kontinenata, uključujući Sjevernu Ameriku, Europu, Aziju i Australiju. Vultr može posluživati ​​web stranice koristeći anycast adrese.

Vultr Datacentres

9 datacentra nalazi se u SAD-u, a dodatnih 7 u:

 • London

 • Pariz

 • Frankfurt

 • Amsterdam

 • Singapur

 • Tokijo

 • Sydney.

To znači da ako korisnik razmjeni poslužitelje u Vultrovim centrima podataka na različitim lokacijama, korisnici će dobiti stranicu koja im je geografski najbliža.

Ugled tvrtke i vjerovanje u brzinu podržani su širokim svjetskim širenjem datacentra.

Privatne mreže

Vultr omogućuje i regionalne privatne mreže za jedan račun. Klijent može imati prednji web proxy, nekoliko računalnih poslužitelja i blokirati pohranu sve zajedno.

Logično će izgledati kao vlastita mreža iako im je domaćin daljinska tvrtka. Svaki poslužitelj može imati više IPv4 adresa, s opcijom za podršku IPv6.

Vultr također sadrži BGP najavu korisnikovog IP adresa, što znači da korisnik može koristiti vlastitu IP adresu s Vultrom.

Odličan izbor za programere

Korisnici mogu koristiti i Vultrov API za automatsko zavrtanje instanci i postavljanje upita o njihovom statusu. Sve se operacije obavljaju preko standardnog HTTP-a.

To čini Vultr dobar izbor za ljude koji razvijaju web aplikacije. Budući da API koristi HTTP i JSON, programeri ga mogu koristiti s gotovo bilo kojim skriptnim jezikom, jer mnogi od njih već sadrže knjižnice za obradu obje ove metode.

Kupčevi poslužitelji raspoređeni po centrima podataka neće uspjeti u slučaju da nestane zbog dodatne pouzdanosti koristeći istu IP adresu.

Korisnička podrška, nevremena i naplata

Tehničkom podrškom upravljamo stvaranjem karata putem nadzorne ploče. Vultrov tim za korisničku podršku ne nudi live chat ili podršku putem telefona.

Vultr također ima opsežan odjeljak s dokumentacijom na svojoj web stranici koji pokriva niz uobičajenih administrativnih zadataka. To bi trebalo odgovarati svima, od početnika do iskusnih Unix / Linux čarobnjaka.

Teme uključuju instaliranje i konfiguriranje Linuxa, web poslužitelja i drugih popularnih aplikacija.

Jamstvo neisplate vremena i naknada

Tvrtka tvrdi da 100% produženog čvora domaćina i mreže u svojoj SLA.

Vultr nudi kredite za produženje rada u slučaju da tvrtka pretrpi kvar, do 672 sata u slučaju prekida rada tijekom sedam sati.

Naplata usluga hostinga

Vultr nema dugoročne ugovore koji kupcima pružaju veću fleksibilnost. Vultr može naplaćivati ​​korisnike bilo po mjesecu ili po satu.

Korisnici mogu plaćati popularnim kreditnim i debitnim karticama.

Sažetak

Vultr je hosting tvrtka specijalizirana za računalstvo u oblaku, i što je još važnije, brzo računalni oblak. Dobar je izbor za one koji žele prilagodljivo iskustvo.

S više podatkovnih centara i SSD-om za pohranu, Vultr je pouzdana opcija za gotovo sve aplikacije.

Ako ste web programer – tek na početku ili sa višegodišnjim iskustvom – dobra su opcija. Posjetite Vultr.com
sad da vidim jesu li oni pravi za vas.

Vultr često postavljana pitanja

 • Koju vrstu hostinga nudi Vultr?

  Vultr nudi dvije različite vrste hostinga u oblaku: Vultr Cloud Compute (VC2) i Vultr namjenske instance (namjenski oblačni poslužitelji). Treća vrsta hosting plana je konvencionalni namjenski poslužitelj nazvan Bare Metal Simplified.

 • Ima li Vultr podršku uživo?

  Vultr ne pruža podršku uživo u chatu. Jedini put korisničke podrške koji nudi Vultr je sustav ulaznica putem e-pošte. Korisnici mogu poslati kartu za tim za podršku sa općim upitima dok postojeći kupci mogu postavljati i tehničke upite.

 • Koju vrstu skladišta nudi Vultr?

  Zajedno sa svojim moćnim cloud poslužiteljima i hosting uslugama, Vultr nudi i SSD pohranu. Najveći dostupni skladišni paketi uključuju SSD blokove veličine 2 × 240 GB, alternativno SSD blokove 4 × 120 GB.

 • Kako funkcionira naplata po satu s Vultrom?

  Vultr naplaćuje sve svoje usluge hostinga po satnici. Sve do ograničenja mjesečne stope od 672 sata (28 dana) internetskog vremena, korisnicima se naplaćuju njihove odgovarajuće satnice. Internetsko vrijeme veće od 28 dana dolazi bez dodatnih troškova. Na primjer, ako ste na ugovoru za namjenski poslužitelj Bare Metal i bili ste online 592 sata prošlog mjeseca, naplatit će vam se 592 x vaša satnica.

 • Kako se izračunava naboj širine pojasa?

  Naplata propusne širine ne izračunava se na pojedinačnom ulaznom ili odlaznom putu. Ukupni troškovi propusnosti vašeg oblaka hostinga ili namjenskog plana poslužitelja određuju se najvećom propusnom širinom bilo vašeg ulaznog ili odlaznog prometa. Ako imate ulaznu propusnu širinu od 15 GB i izlaznu propusnu širinu od 8 GB, naplatit će vam se za propusnu širinu od 15 GB..

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map