27 sjajnih generatora uštede vremena za dizajnere

Objava: Vaša podrška pomaže održavanju web mjesta! Naplaćujemo naknadu za preporuku za neke usluge koje preporučamo na ovoj stranici.


Uzorci su jedno od najčešće korištenih sredstava u web dizajnu. Važan su vizualni element koji može uvelike utjecati na korisničko iskustvo posjetitelja.

No, kako će vam reći većina dizajnera, stvaranje uzoraka ispočetka može biti dugotrajan proces, pogotovo ako je vaš cilj stvoriti bešavni uzorak. Srećom, Internet nudi obilje resursa koji vam mogu pomoći i uštedjeti vam vrijeme na dizajnerskim projektima.

Danas smo zaokružili najbolje generatore besplatnih modela za dizajnere. Provjerimo ih:

Top 27 besplatnih generatora uzoraka

 1. Patternify: koristite Patternify za generiranje bešavnih uzoraka piksela po pikselu. Alat podržava opcije boja i prozirnosti, a isporučuje se s malim nizom pripremljenih uzoraka koje možete prilagoditi vlastitim željama. Gotov uzorak možete preuzeti u obliku PNG-a ili u formatu Base64 zajedno s odgovarajućim CSS kodom.
 2. Gesternizer: ovaj alat omogućuje vam stvaranje uzoraka na temelju geometrijskih oblika. Možete odabrati između kruga, kvadrata ili trokuta. Opcije omogućuju podešavanje neprozirnosti, broja linija, njihove debljine i zakrivljenosti. Konačni uzorak može se spremiti i preuzeti u SVG formatu.
 3. Tartanmaker: Tartanmaker vam pomaže stvoriti uzorke koji izgledaju poput tartana. Odaberite svoje boje, podesite debljinu pređe i bilo je dobro. Možete i pregledati njihovu galeriju za inspiraciju ili samo preuzeti obrazac ako žurite.
 4. Stripe Generator: ako više volite pruge, onda je Stripe Generator alat za vas. Prije preuzimanja gotovog uzorka u PNG formatu možete mijenjati veličinu pruge, boje, razmak, boju pozadine i drugo..
 5. ColourLover bešavne: web-lokacija ColourLover najpoznatija je po svojim zadivljujućim paletama boja, ali možete ih koristiti i za stvaranje prekrasnih bešavnih uzoraka. Alatna traka na lijevoj strani omogućuje vam odabir oblika ili crte i možete rotirati, mijenjati veličinu i raspoređivati ​​oblike sve dok ne stvorite savršen uzorak za svoj dizajn.
 6. Patternizer: ovaj generator uzorka omogućuje vam odabir boja za pruge i podešavanje neprozirnosti, širine, raskoraka i pomaka. Nakon što završite, kliknite karticu koda da biste dobili CSS kôd za svoju web lokaciju.
 7. GeoPattern: ovo je možda jedan od zgodnijih generatora uzoraka na listi. Sve što trebate učiniti je započeti tipkati slučajne riječi i alat će generirati uzorak na temelju vrsta uzoraka poput osmerokutova, preklapajućih krugova, plus znakova, sinusnih valova, šesterokutnika i još mnogo toga.
 8. PlaidMaker: PlaidMaker će generirati jedinstveni karirani uzorak. Odaberite boju, a zatim kreirajte vodoravne i okomite uzorke odvojeno. Inače, pregledajte njihovu galeriju da biste vidjeli unaprijed izrađene dizajne i preuzmite ih u PNG formatu.
 9. Generator teksture buke: ako volite uzorke buke, ne zaboravite označiti ovu stranicu. Izrada vlastitog uzorka je tako jednostavna kao što je odabir boje i podešavanje razine buke.
 10. bgMaker: dok sučelje izgleda pomalo datirano, ovaj generator obrazaca i dalje spakira udarac. Možete stvoriti uzorke savršenih piksela ili pregledati njihovu galeriju za unaprijed napravljene dizajne.
 11. PatternCooler: ovaj generator uzoraka pokreće vas s unaprijed napravljenim uzorkom koji ćete tada moći prilagoditi svojim potrebama. Prilagodite boje, teksturu ili nasumično generirajte boje da biste dodali jedinstveni oblik na unaprijed dizajniranom uzorku. Njihova je knjižnica prilično velika, a uzorak možete preuzeti u JPG ili PNG formatu.
 12. Običan uzorak: Jednostavan uzorak omogućuje vam stvaranje uzoraka u SVG formatu na temelju različitih oblika. Možete prilagoditi veličinu i boju pozadine, kao i rotaciju, mjerilo i boju oblika. Možete čak i otpremiti svoje SVG-ove.
 13. StripeMania: još jedan generator uzorka pruga koji vam omogućuje definiranje širine pruge, razmaka, orijentacije i boja. Oni također imaju galeriju unaprijed dizajniranih uzoraka koje možete urediti i preuzeti.
 14. StripedBackgrounds: pruge generirane ovim alatom dolaze u vertikalnom formatu i možete odabrati do pet različitih boja.
 15. Obrasci ponavljanja: ovaj alat pretvara vaše slike u privlačne obrasce. Možete odabrati različite dijelove slike za drugi uzorak i prilagoditi veličinu. Alat je dostupan besplatno na mreži, ali postoji i mogućnost preuzimanja plaćene verzije za Windows i Mac.
 16. Patternico: koristite ikone FontAwesome da biste stvorili bešavne uzorke i prilagodili veličinu uzorka, prozirnost i boju pozadine. Također možete prenijeti vlastitu pozadinu prije preuzimanja gotovog uzorka u PNG formatu. Na web mjestu se nalazi i zabavna opcija za stvaranje emoji uzoraka.
 17. Generator pozadinskih slika: ovaj alat omogućuje odabir boje pozadine za vaš uzorak i jedan od mnogih unaprijed pripremljenih uzoraka. Tada možete mijenjati intenzitet uzorka, razinu buke, način miješanja i možete preokrenuti uzorak. Rezultat je suptilan, a opet zanimljiv učinak.
 18. PatternNinja: koristite slike iz njihove besplatne biblioteke ili prenesite vlastiti kako biste stvorili uzorak visoke rezolucije koji se može koristiti i za ispis i za web. Prilagodite boje, rotaciju, dodajte slike, promijenite veličinu i još mnogo toga.
 19. Japonizer: kada projekt nazove japanske uzorke, Japonizer će vam dobro doći. Možete stvoriti vlastiti uzorak od nule ili koristiti jedan od unaprijed izrađenih uzoraka iz njihove galerije.
 20. HalftonePro: ovaj alat omogućuje vam upotrebu jedne od njihovih slika za generiranje uzorka i izvoz u PNG formatu. Možete odabrati između slika, oblika ili uzoraka te prilagoditi boju i veličinu. Tu je i plaćena verzija koja vam omogućuje učitavanje vlastitih slika i preuzimanje uzoraka u SVG formatu.
 21. Uzorak modularne mreže: rešetke su uvijek korisne kada je u pitanju web i grafički dizajn. Ova aplikacija omogućuje vam stvaranje modularnih rešetki koje možete preuzeti za upotrebu u Photoshopu ili kao PNG uzorak. Možete kontrolirati broj modula, širinu oluka, širinu i visinu modula, veličinu osnovne crte i veličinu platna.
 22. Trianglify Generator: ovaj se alat može koristiti za stvaranje pozadina s niskim stupnjem poliranja s atraktivnim gradijentima i unaprijed odabranim bojama. Možete prilagoditi širinu, visinu, varijancu i veličinu ćelije. Konačni uzorak može se preuzeti u PNG i SVG formatu.
 23. Trianglify Background Generator: još jedan low-poly pozadinski generator s više opcija od prethodnog. Koristi nekoliko stotina paleta boja ColourLovers i ColorBrewer kao početna točka. Dostupne su i dodatne postavke kao što su vrsta gradijenta i obloga ćelije.
 24. Ravni površinski shader: ovaj alat koristi dinamičniji pristup za generiranje pozadinskih uzoraka. Izgleda slično kao gore spomenuti generatori trokuta u pozadini, međutim izvor svjetlosti se nikad ne prestaje kretati što pozadini daje dinamičniji izgled. Vrijedno je napomenuti da se brzina kretanja svjetlosti može postaviti na 0 radi smanjenog učinka.
 25. Generator dimnih pozadina: zadimljene pozadine mogu dodati zanimljiv učinak, a ovaj alat omogućuje vam generiranje vlastite verzije. Kontrole vam omogućuju postavljanje boja dima i pozadine, kao i neprozirnost, širina linije i broj oblaka dima.
 26. PolyGen aplikacija: ako jednostavno ne možete odoljeti uzorcima čak i dok ste u pokretu, morate provjeriti ovu aplikaciju, dostupnu i za Android i iOS. Možete stvoriti apstraktne pozadine i kristalne uzorke temeljene na fotografijama kad god želite.

Stvorite vlastiti uzorak u nekoliko minuta

Uzorci su zabavni za korištenje i mogu odmah povećati vizualnu privlačnost web stranice. S gore spomenutim alatima imate puno resursa za generiranje jedinstvenih uzoraka za godine koje dolaze. Možete ih koristiti ne samo kao pozadine za web stranice i blogove, već i za korice društvenih medija. Upotrijebite naš popis da biste pronašli najbolji generator uzoraka za svoj projekt i uštedjeli vrijeme na stvaranju bešavnih dizajna. A sada, pređite na to!

Daljnje čitanje i izvori

Imamo više vodiča, vodiča i infografika vezanih za slike i dizajn:

 • Zaustavite krađu internetskih slika: saznajte više o zakonima koji se odnose na slike.
 • Hosting za slike: naučite kako ugostiti svoje slike na mreži.
 • Kako ukloniti ukradene fotografije na mreži: ako stvorite vlastite slike, saznajte kako ih zaštititi.

Tajne ubojice bloga: slike

Odlično pisanje je presudno za blog blog. Ali slike mogu učiniti da vaše riječi blistaju. Pogledajte našu infografiku, Tajne ubojitog bloga: Slike.

Tajne ubojice bloga: slike
Tajne ubojice bloga: slike

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me