NXT-G Programiranje: Programirajte svoje LEGO-ove da rade dobre stvari?

Objava: Vaša podrška pomaže održavanju web mjesta! Naplaćujemo naknadu za preporuku za neke usluge koje preporučamo na ovoj stranici.


NXT-G je grafički računalni programski jezik posebno dizajniran za programiranje LEGO MINDSTORMS NXT kit za robotiku. Na temelju LabVIEW, NXT-G sadrži razvojno okruženje za povlačenje i ispuštanje s grafičkim funkcijskim blokovima i “snopovima nizova” za povezivanje funkcija i usmjeravanje toka programa.

NXT-G dizajniran je za programe koji se pišu u potpuno grafičkom okruženju, a da ne zahtijeva nijedan redak koda. To, plus uključivanje LEGO robota, NXT-G čini popularnim jezikom za upoznavanje djece i studenata s računalnim programiranjem i robotikom.

Iako dizajniran posebno za LEGO kreacije, NXT-G je sposoban za programiranje stvarnih aplikacija i upravljanje senzorima i komponentama bez LEGO marke..

Povijest

LEGO MINDSTORMS NXT programibilni komplet robota prvi je put objavljen 2006. godine, zamijenivši LEGO-ov Robotics Invention System. NXT komplet uključuje kompletan set robotike, kao i softverski program NXT-G.

Jezgra NXT kompleta je NXT Intelligent Brick, računalo koje kontrolira sve vaše robotske kreacije. Opeka je sposobna primati do četiri senzora i upravljati do tri motora. U originalnom se kompletu nalazila i dva motora, dva senzora na dodir i senzor svjetla. 2009. godine LEGO MINDSTORMS NXT 2.0 predstavio je senzore boja i daljine.

Pokretanje LEGO MINDSTORM NXT također je označilo uvođenje programskog jezika NXT-G. Dok se jednostavno programiranje NXT izuma može obaviti pomoću upravljačke ploče na Inteligentnom opekom, za složenije programe korisnici moraju koristiti ili NXT-G programsko okruženje koje dolazi u kompletu, ili kupiti programsko okruženje treće strane. koja djeluje na Ciglu, kojih ima mnogo, uključujući LabVIEW.

EV3

LEGO je 2013. objavio novu verziju svoje robotske platforme, EV3. Softver koji se isporučuje uz ovaj set evolucija je na prethodnom programskom jeziku NXT-G. Kao takav, zadržava gotovo istu funkcionalnost, ali i dodaje nekoliko novih značajki. Ono što je najvažnije, budući da platforma EV3 pokreće Linux, ima pristup nekoliko novih vrsta portova, uključujući USB priključak i Micro SD utor – koji se mogu koristiti za učitavanje alternativnih operativnih sustava. Iako su novi blokovi uglavnom kompatibilni s unatrag, dodaci su potrebni za upotrebu sa starijim NXT softverom, a neke će značajke biti nedostupne. NXT blokovi mogu se koristiti s EV3 softverom, ali neće moći u potpunosti iskoristiti novije softverske značajke.

Vodič

Budući da je LEGO MINDSTORMS NXT dizajniran posebno za djecu i škole, na raspolaganju su vam brojni besplatni resursi i mrežne poduke jer učitelji vole dijeliti. Bilo da tražite neke unaprijed testirane planove lekcija ili lako slijedljive vodiče koji će djecu podučiti programiranju, ove bi web stranice trebale biti vrlo korisne:

 • STEMcentrično: ovo je mjesto dizajnirano za promociju i pružanje resursa za STEM obrazovanje, pa je njihov udžbenik stvoren posebno za upotrebu u školama. Posebno je omiljen jer su sve lekcije kratki videozapisi, što ga čini idealnim za upotrebu u učionici i samostalan učenje. Kao bonus, svi se videozapisi mogu preuzeti za izvanmrežnu upotrebu ako nastavite negdje bez brze internetske veze.
 • Generacijski roboti: ovo web mjesto pokriva sve što trebate znati kako biste započeli s NXT-G, uključujući i sistemske zahtjeve koje trebate ispuniti da biste instalirali njihov softver, kako raditi u razvojnom okruženju, koji su programski blokovi dostupni, kako povežite ih i kako stvoriti svoj prvi program.
 • Dr Graeme: ovi se udžbenici raščlanjuju na dvosatne sesije kako bi se mogli koristiti u školama. Svaka lekcija započinje izazovom, predstavljajući dizajn ili problem koji učenici trebaju riješiti, a zatim pruža korake programiranja za rješenje problema. Neke se lekcije temelje na webu ili tekstu, a druge uključuju videozapise.

knjige

Na raspolaganju je nekoliko knjiga o programiranju s NXT-G, iako većina pokriva isti materijal, jer je većina NXT-G knjiga dizajnirana za mlade, početnike programere. Prije nego što ponestanete i kupite neku od ovih knjiga, vjerojatno ćete prvo htjeti odabrati LEGO MINDSTORMS NXT set jer će knjiga biti beskorisna bez nje.

 • The Art of LEGO MINDSTORMS NXT-G Programiranje Terry Griffin: napisana za djecu, roditelje i nastavnike, ova knjiga vodi čitatelje kroz svaki aspekt programiranja s NXT-G, uključujući koncepte jezgrenog jezika, preferirane prakse programiranja i strategije za otklanjanje pogrešaka. Knjiga je već na početku usmjeravala čitatelje da naprave vlastiti testni robot koji će im koristiti za pokretanje složenih programa koje kreiraju.
 • LEGO MINDSTORMS NXT 2.0 Discovery Book: Vodič za izgradnju i programiranje robota Laurens Valk za početnike: ovo je još jedan početnički vodič za programiranje i stvaranje robota s NXT 2.0 setom. Sadrži nekoliko interaktivnih vodiča, upute za izgradnju osam robota, 50 primjera programa i više od 70 izazova za poticanje čitatelja da razviju vlastiti kod.
 • Knjiga ideja LEGO MINDSTORMS NXT: Dizajn, izum i izgradnja Martijn Boogaarts i dr. Napisala ekipa koja stoji iza bloga NXT STEP, uključujući jednog od originalnih organizatora LEGO svijeta, ova knjiga opet pokriva osnove razvoja NXT-a, ali brzo se upuštamo u naprednije koncepte programiranja NXT-G i dizajna robota. Studenti će naučiti dizajnirati široku paletu robota, uključujući robota koji igra škare Rock Paper, automat slotom, skenerom, pa čak i vozilima.
 • Napredni NXT: Da Vincijeva knjiga izuma (tehnologija na djelu) Matthiasa Paula Scholza: ovo je jedna od rijetkih NXT knjiga napisana za napredne programere. Obuhvaća različita NXT programska okruženja i podučava programere naprednom razvoju NXT iako stvara robotske verzije mnogih Leonardo da Vincijevih izuma.

Zaključak

Bez obzira jeste li učitelj koji želi izgraditi osnovne programske vještine svojih učenika, roditelj u nadi da će nadahnuti svoju djecu ili mlad, perspektivan programer, kompleti LEGO MINDSTORM NXT savršeni su praktični uvod u programiranje i robotiku. Koncepti koje djeca razvijaju programiranjem s NXT-G primjenjivat će se na bilo koji jezik koji ubuduće odabere, bilo da se drže drugog grafičkog jezika poput LabVIEW ili Pure Data ili prijelaza na tradicionalniji jezik temeljen na tekstu.

Dizajn s NXT-G omogućava djeci da istražuju brojne aplikacije programiranja, osim jednostavne manipulacije slikama na zaslonu računala. Kroz stvaranje nekoliko vrsta robota razvit će fizičke uređaje u stvarnom svijetu, produbljujući svoje razumijevanje programiranja, robotike i inženjerstva.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map