Poboljšajte svoje matematičke vještine: Vodič za matematiku na mreži za A +

Objava: Vaša podrška pomaže održavanju web mjesta! Naplaćujemo naknadu za preporuku za neke usluge koje preporučamo na ovoj stranici.


Živimo u eri vođenoj tehnološkim mogućnostima, što uključuje razumijevanje mnogih različitih predmeta iz znanosti, tehnologije, inženjerstva i matematike (STEM). Međutim, iz te četiri kategorije sve ovisi o čvrstoj sposobnosti matematike.

Bez obzira koristite li trigonometriju za razvoj GPS aplikacije, testiranje električne struje na robotskom servo-motoru ili koristite složenu formulu za upravljanje kamerom u motoru za igre, svi tehnički poslovi zahtijevaju dobro razumijevanje različitih oblika matematike.

Savjeti za matematiku

osnovni & Matematičke vještine u srednjoj školi

Polazna točka za svu matematiku je sposobnost razumijevanja brojeva brojenjem, usporedbom, što na kraju dovodi do množenja, dijeljenja, decimalnog sustava, negativnih brojeva. Većina učenika će osnovnu školu matematiku završiti s osnovnim vjerojatnostima, ulozima, omjerima, kvadratnim korijenima i grafovima

Srednju školu općenito karakterizira razumijevanje geometrije pomoću pitagorejskog teorema, dodavanje kutova, linearnih funkcija i uvođenje u algebru.

Savjet za rani matematiku: ponavljanje je ključno u ovoj fazi. Gamifikacija može pomoći u pamćenju i povećat će vrijeme provedeno na upoznavanju s konceptima.

Srednjoškolske matematičke vještine

Algebra je kamen temeljac gotovo sve korisne matematike, upotreba simboličke logike presudna je za gotovo sve naprednije koncepte, nužna je i za korištenje varijabli u računalnom programiranju. Srednjoškolci uče koristiti algebru za rješavanje kvadratnih jednadžbi, ali tada počinju učiti grafiku, geometriju više razine i snažni fokus na trigonometriju.

Učenici srednje škole naučit će složene brojeve, raspodjelu vjerojatnosti, vektorsku matematiku, serijsku matematiku, a sve to vodi prema računici. Većina naprednih studenata uzeti će godinu ili dvije tečaja prije mature. Razumijevanje izračuna apsolutno je bitno za bilo koji znanstveni ili inženjerski stupanj, a toplo se preporučuje čak i studentima informatičke tehnologije.

Srednjoškolski matematički savjet Savjet: Trig, Trig, Trig poznavanje identiteta triga pokazat će se izuzetno korisnim u naprednijim konceptima. Potražite probleme s praksom koji zahtijevaju puno grafikona & grafovi. Za zaista avanturističke studente, rani uvod u negativne brojeve u troku s Eulerovom formulom može biti od pomoći.

Napredne matematičke vještine

Na faksu ili bilo kojem drugom programu učenja nakon srednje škole fokus na matematičkim vještinama bit će usmjeren na veće razumijevanje računa. To znači razumjeti i izvedenice i integraciju izuzetno dobro, biti u stanju razumjeti kako integracija funkcionira, ali i pamtiti važne prečace i trikove.

Paralelno s razumijevanjem sirovog računa, studenti imaju izazov da se bolje upoznaju s vektorima te se upoznaju s konceptom matrične matematike. Suočavanje s matricama podrazumijeva potpuno novi način izvođenja dodavanja, množenja i razumijevanja operacija kao apstraktni koncept.

Odatle se izračunavanje može proširiti tako da djeluje u tri dimenzije i uvodi se uporaba više sustava diferencijalnih jednadžbi. Studenti će ovdje naučiti da na neka pitanja imaju više odgovora i počet će koristiti matricu za rješavanje složenih problema diferencijalnog računa..

Svako istraživanje izvan toga postaje više specijalizirano ili primijenjeno. Matematičke fakultete na Sveučilištu uče razne metode, ali u konačnici koriste sustav „dokazivanja“ kako bi demonstrirali ovladavanje predmetom. Stvari poput teorije skupova i matematike tenzora bit će korisne za fizičke znanosti, a pojmovi iz statistike primjenjuju se na gotovo sva područja studija.

Savjet za napredno učenje: upoznajte se s računalnim softverom. Mathematica izuzetno dobro može pomoći u računici. Učenje kako numeričke integracije u programskom jeziku također može biti duboko prosvjetljujuće za studente znanosti. Također, pronađite ili započnite studijske skupine što je češće moguće.

Primijenjene vještine matematike

Izvan akademskih područja, matematika se još uvijek koristi na različite načine. Programiranje zahtijeva čvrsto razumijevanje logike, što može biti vrsta matematike.

 • Teorija skupova korisna je za razumijevanje nizova, a serijske funkcije s matricom matematike korisne su za manipuliranje tim nizovima.
 • Trigonometrija koristan je za gotovo sve što se odnosi na geografske informacijske sustave, a ima veze s podacima o položaju i definiranjem oblika ili kutova za određivanje granica.
 • Račun gotovo je univerzalan za bilo koji oblik inženjeringa ili statistike. Svaka tvrtka koja kaže da radi sa “velikim podacima” trebala bi biti u stanju razumjeti stopu promjene trendova kako bi mogla napraviti snažna predviđanja.

Čak i netehnički poslovi zahtijevaju veliko razumijevanje matematike. Svi koji rade u tvrtki morat će biti u mogućnosti procijeniti postotak, crtati linije trenda kako bi odredili stope rasta i biti u stanju uravnotežiti račun s jednostavnom algebrom. Ovo može biti istina bilo da je tvrtka u maloprodaji, uslugama prehrane ili u internetskim aplikacijama.

Savjet za primijenjenu / radnu snagu Math Pro: zadržite neke svoje korisnije školske knjige, Wikipedija neće imati problema sa vježbom.

Korisni resursi

Većina preporučuje

Khan Academy Ova web stranica pruža interaktivne izazove i zadatke koje možete koristiti za poboljšanje matematičkih vještina. Odaberite trenutnu razinu matematike i krenite svojim tempom dok učite, rješavate i poboljšavate. Kad vas zaglave, na raspolaganju su savjeti i videozapisi koji će vam pomoći.

MIT Open Courseware Mnogo različitih tečaja na različite teme, a mnogi obuhvaćaju koncepte iz napredne matematike.

Tečajevi matematike na Courseri Nudeći predavanja koja su video predavanja uživo, mrežni projekti i više, pohađajte nastavu besplatno ili plaćajte certifikat. Postavite na mnogo različitih razina iskustva.

Math Inspiration stranice

21 ozbiljno cool karijere koje trebaju matematiku Pročitajte o nekim karijerama koje zahtijevaju dobre matematičke vještine. Kratki odjeljci uključuju se za profesije poput animatora, arhitekta, znanstvenog novinara, dizajnera interijera i još mnogo toga.

Pet povijesnih matematičara koje biste trebali znati Ovaj članak pruža kratke biografije pet istaknutih matematičkih genija koji su se upravo dogodili kao žene. Profili uključuju one Sofije Kovalevske, Emmyja Noethera, Ade Lovelace i još mnogo toga.

Nacionalni centar za statistiku obrazovanja Pročitajte zanimljive činjenice o obrazovanju i matematičarima, igrajte matematičke igre, uzmite kvizove i poboljšajte svoje cjelokupne vještine rješavanja problema.

Poznate matematičke materije Ovaj resurs nudi popis poznatih osoba koje su bile sve matematičke smjernice.

Članak o matematičkoj zabavi tako da pokaže roditeljima kako bi oni otkrili različite načine kako učenje matematike zabaviti za vas.

K-12 Alat za podučavanje

Razgovarajući kalkulator Zabavite se rješavati matematičke probleme pomoću ovog govornog kalkulatora koji može riješiti sve, od zbrajanja i oduzimanja do množenja i dijeljenja.

Igre za izgradnju akademskog znanja vještina Ova web stranica proizvedena na Sveučilištu u Kansasu čini učenje zabavnim. Ako sadrži razne igre koje mogu poboljšati i izazvati vaše matematičke vještine, a da to ni sami niste shvatili. Na web mjestu se nalaze i odjeljci za pomoć u vezi s domaćim zadaćama, sitnice i cool videozapise.

E-učenje za djecu Kao globalna neprofitna zaklada, e-učenje za djecu pruža besplatne internetske tečajeve iz matematike, znanosti, tipkovnice i čitanja za mlade u dobi od 5 do 12. Odaberite razinu ocjene i počnite koristiti ovu živopisnu, animiranu stranicu da se odmori svoje matematičke vještine na zabavan način.

Nacionalna knjižnica virtualnih manipulativa Ova web stranica nudi linkove do stotina interaktivnih, virtualnih vodiča koji vam mogu pomoći da bolje razumijete i vizualizirate koncepte na koje možete naići tijekom svakodnevnog matematičkog studija..

Funbrain Izazovite svoje matematičke vještine pomoću ovog mrežnog obrazovnog igrališta. Pronađite igre koje zahtijevaju da riješite udjele, utvrdite postotke, oduzimate, množite i još mnogo toga. Uživajte u živopisnim animacijama koje ovu web stranicu čine ugodnim mjestom za učenje.

Igre za množenje Matematika Ova web stranica motivira za brzo razmišljanje za rješavanje matematičkih problema koji su ugrađeni u igre. Da biste pobijedili u igrama utrka, letenja, trčanja ili flash-karata, morate riješiti probleme na vrijeme.

MangaHigh Math Games Ova web stranica nudi izbor visokokvalitetnih matematičkih igara koje vam mogu pomoći poboljšati matematičke vještine. Igrajte se protiv druge djece i osvajajte igre rješavanjem matematičkih problema pravodobno.

Obrazovne matematičke aktivnosti Igrajte različite matematičke igre koje uključuju dijelove, množenje, dijeljenje, zbrajanje i oduzimanje.

Otvaranje stalka za limunadu Koristite matematičke vještine za donošenje poslovnih odluka tijekom pokretanja virtualnog stalka za limunadu.

Napredni alati za učenje matematike

Calculus.org Postavlja ispite s odgovorima, probleme s postupnim rješenjima, uzorke problema.

Calculus-help.com Flash videozapisi i interaktivne vježbe s fokusom na video tutorijale kako bi se demonstrirali osnovni pojmovi u računici.

MIT Open Courseware Više video predavanja podučava nekoliko različitih koncepata za računanje.

Video predavanja Sveučilišta Princeton, Adriana Bannera na Princetonu, od akademske godine 2006, besplatno.

Informacije o matematičkoj karijeri

Matematičko udruženje Amerike Saznajte o popularnim izborima karijere koje možete učiniti sa diplomom matematike.

Zavod za statistiku rada zadirkuje vaš mozak otkrivajući koliko novca matematičari mogu zaraditi. Otkrijte što matematičari rade i kako to postati.

Također vas zanimaju:

Vodič za redne brojeve – pregled i poveznice na mrežne izvore.

Koji programski jezik treba naučiti? – HTML, Python, JAVA, PHP? Ilustrirani vodič koji pokriva najčešće jezike skriptiranja i programiranja.

Ilustrirani vodič za web hosting – Želite pokrenuti vlastitu web stranicu? Prije nego što napišete prvi dio HTML-a, trebat će vam web domaćin … i saznajte što to znači.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map