Razvoj RapidWeaver-a: Izrađujte web stranice na vašem Macu pomoću predložaka

Objava: Vaša podrška pomaže održavanju web mjesta! Naplaćujemo naknadu za preporuku za neke usluge koje preporučamo na ovoj stranici.


RapidWeaver je alat za izradu web stranica za Mac. Kao i graditelji web stranica koje pružaju brojne hosting planove, RapidWeaver koristi predložak za dizajn i prilagođavanje vlastite web stranice. Za razliku od većine njih, RapidWeaver se može preuzeti izravno na vaše računalo, omogućujući vam potpunu slobodu od određenog pružatelja usluga hostinga. Dakle, ako se odlučite premjestiti na drugi web domaćin, možete jednostavno stvoriti sigurnosnu kopiju postojeće web lokacije i premjestiti je na novi host u samo nekoliko klikova.

Na tržištu postoji puno stvaralaca web mjesta za povlačenje i ispuštanje, od kojih većina uključuje pregršt predložaka, ali RapidWeaver se izdvaja održavanjem ažurnih modernih predložaka, tako da vaša web stranica ne izgleda kao da je bila razvio prije petnaestak godina. S više od 50 tema koje se mogu prilagoditi pomoću uređivača povuci i ispusti, RapidWeaver nudi jednostavno rješenje za stvaranje modernih, moćnih web mjesta.

RapidWeaver također ima iscrpnu biblioteku dodataka, uključujući sve, od značajke internetske trgovine do naprednih izgleda i dizajna treće strane. Pomoću ovih, kao i ugrađenih HTML i CSS uređivača, napredni web dizajneri mogu dodatno prilagoditi svoje web stranice.

Internetski resursi

Puno je web stranica posvećenih RapidWeaveru, a probijanje do onih koje vam samo pokušavaju prodati vlastite dodatke može biti malo naporno. Ako ste tek započeli s uslugom RapidWeaver, ove će vam web stranice pomoći da budete postavljeni, ugodni i dobri na putu za objavljivanje prve web stranice.

 • Realmac Software: službeni dom RapidWeavera. Pronaći ćete veze za preuzimanje, brze upoznavanja i veze do drugih korisnih resursa, kao što su tutorijali i njihovo web mjesto u zajednici.
 • Najčešća pitanja o RapidWeaver-u: uz odgovore na uobičajena pitanja o RapidWeaver-u, ovo web mjesto uključuje udžbenike, softverske savjete i opća znanja o dizajnu web stranica, HTML-u i osnovama rada Weba.
 • RapidWeaver Central: Na ovom mjestu nalaze se najnovije vijesti o RapidWeaveru i osvrti na najnovije hrpe, teme i druge dodatke. Oni također pružaju savjete i savjete za dizajn, za one kojima je potrebna dodatna pomoć, kao i svoje hrpe i teme – to će vas koštati, ali ostatak njihovih savjeta je besplatan.

Tutoriali

RapidWeaver osmišljen je kako bi bio intuitivan, a općeniti razvoj web stranica neće zahtijevati dubinsko proučavanje programa ili HTML-a. Međutim, za napredniji razvoj ti resursi mogu vam pomoći postati stručnjak za RapidWeaver.

 • Vodiči za RapidWeaver: ovaj skup besplatnih tutorijala uključuje 10 lekcija za početnike o kreiranju novog projekta, dodavanju i organiziranju stranica, odabiru teme, spremanju projekata, korištenju dodataka i objavljivanju vaše web stranice, kao i nekoliko desetaka naprednih predavanja o temama poput skupovi, prilagođavanje tema, pomoću dodataka, poboljšanja brzine, indeksiranja pretraživanja i izrade metaoznaka.
 • RapidWeaver učionica: ovo plaćeno mjesto udžbenika nudi desetke lekcija o svemu, od kretanja softverom do rada s temama i postavljanja web lokacije za e-trgovinu. Ako tražite dubinsko razumijevanje kako najbolje iskoristiti svoj RapidWeaver softver, ovo je mjesto koje trebate ići. Kako bi vam predstavili dubinu njihovih lekcija, imaju preko 600 minuta videozapisa samo na radu s temama.
 • Show RapidWeaver: ova podcast serija dostupna je i na iTunes. Autori svaki tjedan pokrivaju teme izrade web stranica, poput izrade prilagođenih stranica s pogreškama 404, odabira teme i upravljanja htaccessom. Oni također uključuju povremene RapidWeaver i opće Mac najave koje bi mogle biti zanimljive korisnicima RapdidWeavera.

Online zajednice

Ako tražite odgovore na određena pitanja, kontaktiranje članova zajednice često je najjednostavnije i najpouzdanije rješenje. Ove RapidWeaver zajednice vrlo su aktivne i spremne su da pomažu jedna drugoj.

 • Realmac Forums: službeni forumi RapidWeaver-a izuzetno su aktivni i pokrivaju sve, od savjeta za instalaciju, SEO do integracije sa YouTubeom. Pomicanje po forumu može biti malo neodoljivo, jer su teme u početku navedene prema redoslijedu ažuriranja, a ne prema temama. No možete lako filtrirati po kategorijama da biste se usredotočili na početnička pitanja, teme, podcaste, zahtjeve za značajke i još mnogo toga.
 • Prostor Weavera: izvorno zajednica G +, ova se grupa preselila na svoje web mjesto 2016. Trenutno imaju preko 800 članova koji razgovaraju o svemu, od rješavanja problema do filozofije web dizajna.

knjige

Nećete naći toliko knjiga na RapidWeaveru, koliko ćete imati složenije alate za razvoj web mjesta, jednostavno zato što je RapidWeaver jednostavan za naučiti i na raspolaganju je puno besplatnih mrežnih resursa (vidi gore). Međutim, za one koji preferiraju fizičku knjigu ili žele razviti napredna znanja o dizajniranju web stranica, preporučujemo nekoliko knjiga.

 • Joe Workman Vodič za početnike RapidWeaver 5: namijenjena prvenstveno web programerima za početnike, ova knjiga započinje samim osnovama (preuzimanje, instaliranje i postavljanje softvera) i napreduje početnom izradom web stranica, dizajnom i objavljivanjem. Koristi obilje snimaka zaslona i pruža uzorak koda koji se može koristiti u vašim projektima. Za iskusnije korisnike nudi i raspravu o naprednim konceptima, kao što su hrpe, HTML, CSS i tehnike rješavanja problema.
 • Vizualni vodič za učenje RapidWeaver-a 5 od strane Hawes-a i Meadows-a: prvenstveno namijenjen početnicima, ova knjiga prolazi čitatelje kroz sve osnovne funkcije RapidWeavera-a koristeći jednostavne vodiče, korak po korak. Obuhvaćene su i neke napredne teme, poput SEO praksi i korištenja multimedije, ali općenito je ovo vrlo vizualni, usporeni vodič, savršen za one koji su zastrašeni idejom o izgradnji vlastite stranice.
 • HTML i CSS: Dizajn i izgradnja web stranica Jon Ducketta: ovaj vrlo vizualni uvod u HTML i CSS savršena je popratna knjiga za korisnike RapidWeavera koji žele razumjeti kôd koji stoji iza svoje web lokacije i žele dodati dodatnu prilagodbu izvan standardnih mogućnosti softver.

Zaključak

Mnoge tvrtke koje se bave gradnjom web stranica same su se preselile s radne površine u oblak, posebno s dizajnom web stranica temeljenim na predlozima, jer većina domaćina sada nudi besplatne programere web stranica, a programi poput WordPressa i Joomla postaju lakši za upotrebu svih vrijeme. Ipak, RapidWeaver i dalje privlači nove korisnike, jer se predloške neprestano ažuriraju kako bi ostali svježi i profesionalni, a korisničko sučelje savršeno za početnike. Ako tražite jednostavan, ali moćan graditelj web stranica koji nije vezan za vaš web domaćin ili drugu internetsku uslugu, vrijedno je skinuti demo verziju i pokusati RapidWeaver.

Daljnje čitanje i izvori

Imamo više vodiča, vodiča i infografika vezanih za kodiranje i izradu web stranica:

 • Sastavljanje dobrog HTML-a: ovo je čvrst uvod u pisanje dobro formiranog HTML-a i korištenje HTML softvera za provjeru valjanosti.
 • CSS3 – Intro, vodiči & Resursi: ovo je sjajno mjesto za početak učenja izgleda web stranica.
 • Resursi ASP.NET: ovaj vodič upoznat će vas s Microsoftovim .NET okvirom za stvaranje web stranica.

HTML za početnike – Ultimativni vodič

Ako zaista želite naučiti HTML, stvorili smo članak o duljini knjige, HTML za početnike – Ultimate Guide I zaista je to krajnji vodič; vodit će vas od samog početka do majstorstva.

Koji kôd treba naučiti?
HTML za početnike – Ultimativni vodič

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map