Saznajte više o karijeri u računalnim znanostima

Objava: Vaša podrška pomaže održavanju web mjesta! Naplaćujemo naknadu za preporuku za neke usluge koje preporučamo na ovoj stranici.


Uvod

U ovom su izvoru nabrojane neke od najčešćih vrsta računalno usmjerene karijere, srodne vještine i veliki resursi – poput internetskih tečajeva – koji će vam pomoći da započnete na pravom putu.

Koristite navigaciju s desne strane da biste preskočili pojedine vrste poslova ili nastavili čitati dolje za kratki uvod, povijest i opće potrebne preduvjete važne za bilo koji put karijere u računalu i tehnologiji.

Povijest karijere računala

Prije 1980-ih, većina računala radila je na izuzetno visokoj razini. Akademski profesionalci napisali su napredne sustave za upotrebu u mainframes i trgovačkim centrima podataka.

Devedesetih je komercijalni internet počeo postajati dostupan javnosti, a porast e-pošte zauvijek je promijenio način na koji se komunikacija odvijala u tipičnom uredu.

Sada smo apsolutno zasićeni računalima i ugrađenim uređajima, a očekuje se da će se ovaj trend nastaviti, možda ćemo jednog dana vidjeti minijaturna računala unutar naših tijela.

Ne postoji niti jedna karijera u računarstvu, ali temeljno razumijevanje inženjerskih i programerskih vještina može se prilagoditi bilo kojoj specijalizaciji.

Preduvjetne vještine

Temeljne matematičke vještine

U većini programa ne morate znati puno matematike, samo osnovni redoslijed operacija. Za određene vrste analitike ili testiranja poznavanje statistike može biti od pomoći. U svijetu postoji puno programera koji su išli na koledž studirati netehničke fakultete.

Poznavanje računice ili linearne algebre može biti vrlo korisno, ali nije potrebno za sve uloge. Geo-prostorni, znanstveni, obrada slike i drugi specijalizirani programi zahtijevat će, naravno, više znanje iz matematike.

Osnovno poznavanje računala

Programiranje je stanje uma. Biti u stanju razumjeti varijable, petlje, uvjete, funkcije i metode prilično je potrebno za bilo koju tehničku ulogu računala.

Poznavanje osnova programiranja može čak pomoći rukovoditeljima projekata ili rukovoditeljima da naprave pametnije vremenske rokove za razvoj proizvoda ili za klijente.

Komunikacijske vještine

Programeri su ljudi i imaju širok izbor osobnosti i sklonosti; rad sa svim vrstama ključan je uspjeh u računalnoj karijeri.

Čvrsti rokovi i nemogući tehnički zahtjevi mogu biti recept za stres i katastrofe, a mogu se spriječiti iskrenom raspravom i realnim očekivanjima.

Korištenje komunikacijskih okvira poput Agile Scrums ili “Team-Ware” za upravljanje zadacima može biti vrlo korisno za brži rad.

Vrste poslova

Web programer i dizajner

Jedna od najvidljivijih karijera mogao bi biti web programer.

Sadržaj koji se konzumira putem interneta možda je jedan od najraširenijih oblika medija, pa je to jedno od područja s najviše prakse. Ovaj bi posao mogao uključivati ​​mnogo freelancinga, ali jednako tako lako može biti dio etablirane savjetničke trgovine.

Dobre vještine za učenje: HTML, JavaScript, CSS, SQL, web poslužitelji, 1-2 jezika programiranja, Google Analytics, grafički alati kao što je Adobe Photoshop

Mjesta za početak:

 • W3Schools.com

 • Codecademy.com

 • Udacity.com

 • Udemy.com – Kompletan tečaj za web programere

 • Webdeveloper.com Forum.

Programer za softver i OS

Općenitiji naziv, programer softvera ili operacijskog sustava će raditi na softverskim aplikacijama. To može biti za desktop aplikacije, mobilne ili složenije web aplikacije.

Inženjer operativnog sustava napisao bi kôd koji definira kôd koji omogućava računalno sučelje onako kako znamo da ga korisnici doživljavaju. Ovdje je ogromno područje raznolikosti, pa niti jedan skup vještina nije apsolutni.

Dobre vještine za učenje: C / C ++, Xcode, Objective-C, Java, .NET

Mjesta za početak:

 • Microsoft Virtual Academy – Tečajevi za razvoj aplikacija

 • Googleova klasa Python

 • Googleov tečaj C ++

 • Razvoj aplikacija za iPad i iPhone.

Developers Devices and Networking Developers

Povezano s općim programerom softvera, ali različitog na mnogo načina.

Pisanje koda za rukovanje fizičkim uređajima i mrežnim usmjerivačima je puno drugačije od pisanja čistog softvera. Izrada uređaja može zahtijevati strože poznavanje računalne znanosti i inženjeringa samog hardvera.

Dobre vještine za učenje: C / C ++, 1-2 drugi jezici programiranja, UNIX, Linux, programiranje mrežnih utičnica, mreža + certifikacija, elektronički krugovi

Mjesta za početak:

 • Programiranje internetskih utičnica

 • F5 besplatni tečajevi za obuku

 • Seminar o upravljačkim programima za Windows od strane OSR-a

 • Ugrađeni Linux razvoj treninga za Kernal

 • Linux Foundation Driving Training.

Hardver i elektrotehnika

Ne bi bilo računalnih programera bez računalnog inženjerstva. Tvrtke poput Intel, AMD, Nvidia i Radeon, sve stvaraju elektroniku.

Bilo da se radi o računalnim procesorima, memoriji ili pohrani, svaki je dio računala potreban za izum, izradu i proizvodnju. Uobičajeno je da se proizvodnja događa u Kini, ali inženjering je globalni napor.

Uz to, specijalizirana računala i elektronika mogu se pronaći u svemu, od automobila do medicinske opreme.

Dobre vještine za učenje: Elektrotehnika, fizika, šesterokutna, ispitivanje jedinica, obrada slike, 3-4 odgovarajuća programska jezika

Mjesta za početak:

 • Study.com – Kako postati inženjer hardverskog dizajna

 • Računalne strukture – MITOpenCourseware

 • Altera – tečajevi za online programere hardvera.

Poslovna analitika i statistika

Voditi posao bilo koje veličine može vam trebati mnogo energije i truda. Biti u stanju mjeriti uspješnost tog posla može biti još teže. Iz tog razloga, poslovni ili analitički podatak je nastao.

Negdje između financijskih uloga, statističara i inženjera podataka, analitičar isprepliće više izvora podataka u mjerljive brojeve koji ukazuju na zdravlje ili uspješnost određenog projekta ili organizacije.

Dobre vještine za učenje: Excel, Visual Basic, SQL Server, Visual Studio, R, Python, Statistika, napredna matematika, finansije

Mjesta za početak:

 • Microsoft Virtual Academy – tečajevi poslovne inteligencije

 • Study.com – Karijere analitičara poslovne inteligencije

 • Vodič za Excel VBA – Excel Easy

 • Pokušajte sa školom R – Code.

Osiguranje kvalitete i SDET

Svaka vrsta razvoja softvera ili hardvera mora pregledati kvalitetu projekta. Inženjer softverskog razvojnog inženjera u testu (SDET) presudan je za projekte gdje neuspjeh nije opcija.

Ti inženjeri izvode posebne automatizirane testove softvera kako bi otkrili operativna ograničenja određene aplikacije ili uređaja. Ovo testiranje provodi se prije puštanja u širu korisničku bazu, bilo da se radi o internom alatu ili komercijalnom proizvodu.

Dobre vještine za učenje: Ispitivanje jedinica, SQL, 1-2 jezika programiranja, selen, specijalizirani automatizirani alati

Mjesta za početak:

 • Guru 99 – Besplatni udžbenici selena

 • Obuka WhiteboxQA SDET.

IT i tehnička podrška

Informatički tehnolozi i osoblje za tehničku podršku su među najkritičnijim članovima korporacijskog ekosustava.

Te se uloge općenito terete glatkim radom stotina do tisuća radnih stanica i poslužitelja datoteka. Oni također trebaju implementirati sigurnosni i korporativni softver za kontrolu, pokretanje administrativnih poslova i ažuriranja softvera za sve u tvrtki.

Dobre vještine za učenje: Instalacija operativnog sustava, upravljanje dokumentima, SQL, A + certifikacija, vještine korisničkog servisa

Mjesta za početak:

 • Microsoft Virtual Academy

 • Besplatno Linux obuka na mreži

 • Obuka za internetsku sigurnost Cybrary.it.

Upravljanje projektima

Nije svaki posao s računalom isključivo tehnički. Postoje netehničke uloge koje olakšavaju rad programerima softvera i pomažu komuniciranju rukovoditeljima s izazovima u pogledu performansi.

Voditelji projekata mogu implementirati razne alate ili metode rada temeljene na timu kako bi se projekt pratio i pratio koliko njihov tim radi efikasno.

Dobre vještine za učenje: Agilna metodologija, Softver za upravljanje projektima, „Timski pribor“, Ticketing Systems, Excel, SQL, Microsoft Office, Microsoft Project, Visio

Mjesta za početak:

 • Tečaj upravljanja projektima Coursera

 • PMP program certifikacije

 • Scrum Training Series.

Akademske i računalne znanosti

Zapravo postoje računalne karijere koje su usredotočene uglavnom na eksperimentalne projekte i usredotočene na proces otkrivanja i objavljivanja.

Sve škole, instituti i velike tvrtke imaju „laboratorijske“ timove koji stvaraju nove ideje za izgradnju hardvera ili softvera u nadi da će pronaći inovaciju.

Korporativni istraživački laboratoriji uglavnom su usmjereni na više proizvoda, dok bi se akademsko okruženje moglo usredotočiti na objavljivanje radova ili na poboljšanje računalnog obrazovanja.

Dobre vještine za učenje: Izuzetno varijabilno, ovo bi moglo biti bilo što. Trebao bi znati poznavanje 3-4 programska jezika i biti u stanju pisati dobro.

Mjesta za početak:

 • Akademska karijera za eksperimentalne računalne znanstvenike i inženjere

 • Kako imati lošu karijeru u istraživanju / akademiji

 • Karijere u području informatike i računalnog inženjerstva.

Daljnje veze i resursi:

Računalno programiranje – Uvod, vremenski okvir i resursi.

Koji kôd treba naučiti? – Vizualni vodič najčešćih programskih jezika.

Kako naučiti djecu kodiranju – Web stranice, aplikacije i igre koje pomažu nadahnuti djecu da nauče programiranje.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me