Vodič za premještanje web-domaćina

Objava: Vaša podrška pomaže održavanju web mjesta! Naplaćujemo naknadu za preporuku za neke usluge koje preporučamo na ovoj stranici.


Odluka da napustite svog trenutnog pružatelja usluga u korist onome koji bolje odgovara vašim potrebama je teška odluka. Jedna od stvari koja webmastere često drži na mjestu da ne naprave promjene jest premještanje web stranice s jednog domaćina na drugi. Srećom, zamjena domaćina s minimalnim ili čak nikakvim stankama nije moguća.

Ključno je istražiti postupak prije nego što započnete, pažljivo isplanirajte svoj potez i uključite svog novog domaćina u proces kako bi tranzicija bila što jednostavnija.

Planirajte svoj pokret

Prvi korak u procesu prelaska s jednog pružatelja usluga hostinga na drugi je pažljivo planiranje poteza.

Prilikom odabira novog domaćina budite pažljivi i promišljeni. Istražite. Ako ste se odlučili na promjenu, vjerojatno postoji dobar razlog za to. Obavezno se ne vratite u istu staru situaciju s novim pružateljem usluga hostinga. Provedite istraživanje prije prijave novog plana.

Nakon što odaberete domaćina, odvojite vrijeme za razmišljanje o procesu migracije.

Najčešće okruženje hostinga je zajednički Linux poslužitelj s bazama podataka MySQL i upravljačkom pločom cPanel. U ovom ćemo udžbeniku pokazati kako premjestiti web mjesto između dva domaćina koji nude ovo okruženje. Ako vaš potez uključuje egzotičnije ili sofisticiranije okruženje, osigurajte da postoji potpuna kompatibilnost između datoteka vaše web lokacije i baze podataka i novog okruženja u koje se krećete razgovorom s odjelom za podršku novog domaćina prije prijave..

Također biste trebali pažljivo razmisliti o načinu strukturiranja vaše web stranice. Jednostavne web stranice mogu se sastojati od samo nekoliko statičkih datoteka HTML, CSS i JavaScript. Premještanje ovih vrsta web-lokacija treba samo nekoliko minuta. Međutim, danas velika većina web stranica pokreće sustav upravljanja sadržajem neke vrste. Sastoje se od dvije glavne komponente: datoteke web mjesta i baza podataka.

Razmislite o djelovima zagonetke na web-lokaciji koje ćete trebati premjestiti i ponovno sastaviti na svom novom računu za hosting. U većini slučajeva postupak će izgledati ovako:

 • Kopirajte datoteke i baze podataka s vašeg postojećeg računa za hosting.
 • Pošaljite datoteke i baze podataka na svoj novi hosting račun.
 • Testirajte svoju web lokaciju na novom poslužitelju.
 • Usmjerite domenu na poslužitelje imena vašeg domaćina.
 • Pričekajte nekoliko dana da biste bili sigurni da se nova konfiguracija poslužitelja imena proširila u cijelom DNS sustavu.
 • Zatvorite svoj stari račun za hosting.

Kopirajte datoteke i baze podataka svoje web lokacije

Vaš je cilj kopiranja datoteka i baze podataka web stranice snimiti trenutni snimak vaše web stranice kakav je upravo sada, tako da vaši posjetitelji nikada neće znati da se nešto promijenilo iza scene.

Jedna stvar koju trebate imati na umu prilikom kopiranja datoteka vaše web stranice jest da je struktura mape bitna. Bez obzira na strukturu mapa na vašem postojećem hosting računu, nemojte se miješati s njim. Preuzmite datoteke web mjesta točno onakve kakve jesu i prenesite ih na svoj novi račun bez izmjene.

Ako premještate stvari ili mijenjate imena datoteka, riskirate prekid unutarnjih veza ili još gore, čitav vaš sustav upravljanja sadržajem.

Kopirajte datoteke svoje web lokacije

Postoji nekoliko različitih načina kopiranja datoteka s vaše web stranice. Jedna uobičajena metoda je korištenje FTP klijenta, kao što je Filezilla, za obavljanje zadatka.

Korištenje FTP-a za kopiranje datoteka vaše web stranice na vaše računalo postupak je u 4 koraka:

 1. Na računalu napravite mapu u koju ćete kopirati datoteke svoje web lokacije. U našem slici ispod, stvorili smo datoteku pod nazivom Datoteke web mjesta & Baza podataka i spremio na radnu površinu kako biste ga lakše pronašli.
 2. Povežite se s postojećim računom hostinga putem FTP-a i pronađite datoteke svoje web lokacije. U većini slučajeva oni će se nalaziti u public_html mapa.
 3. Povucite sve datoteke svoje web lokacije u mapu koju ste stvorili i pričekajte da se preuzimanje preuzme.
 4. Otvorite mapu i provjerite jesu li datoteke preuzete kako ste namjeravali. Ako je sve u redu, zatvorite FTP vezu.

Filezilla: Kopirajte datoteke na računalo

Nakon dovršetka preuzimanja datoteke, bit će vidljiva.

Filezilla: datoteka preuzeta

Sljedeći korak je kopiranje baze podataka na vašoj web lokaciji. Međutim, ako se vaša web stranica sastoji od statičkih HTML, CSS i JavaScript datoteka, a nije povezana s bazom podataka, spremni ste datoteke za web mjesto učitati na poslužitelj.

Kopirajte svoju bazu web stranica

Zatim ćete htjeti preuzeti bazu podataka koja je povezana s vašom web stranicom. Da biste to učinili, koristit ćete program koji vam je dao trenutni pružatelj usluga hostinga. Najčešća vrsta baze podataka je MySQL baza podataka, a najčešća aplikacija za rad s MySQL bazama podataka je phpMyAdmin.

Ako vaša web lokacija nema bazu podataka, ovaj korak možete u potpunosti preskočiti i nastavite dalje i učitati datoteke svoje web lokacije.

Ako vaša web lokacija koristi drugu vrstu baze podataka, kao što je PostgreSQL baza podataka, tada ćete morati koristiti odgovarajuću aplikaciju za tu vrstu baze podataka, kao što je phpPgAdmin u slučaju PostgreSQL baza podataka.

Da biste kopirali MySQL bazu podataka, idite na svoju trenutnu upravljačku ploču računa računa i potražite PhpMyAdmin na upravljačkoj ploči vašeg računa. Evo kako ikona izgleda u cPanelu.

cPanel baza podataka

Kliknite na phpMyAdmin i bit ćete prijavljeni u aplikaciju pomoću koje ćete locirati odgovarajuću bazu podataka i preuzeti kopiju.

Na lijevoj strani prozora vidjet ćete popis baza podataka na vašem računu. Odaberite bazu podataka za web mjesto koje se krećete i kliknite je. Zatim odaberite opciju Izvoz a zatim pritisnite vrh kartice, a zatim kliknite ikonu Ići gumb za preuzimanje svih vaših baza podataka u SQL formatu.

Izvoz PhpMyAdam

Pronađite preuzetu SQL datoteku i premjestite je u istu mapu kao i datoteke vašeg web mjesta kako biste lakše pronašli kada vam je potrebna.

Postavite web lokaciju i bazu podataka na svoj novi hosting račun

Da biste postavili web mjesto na svom novom računu za hosting, morat ćete učiniti četiri stvari:

 • Stvorite novu bazu podataka na svom novom računu za hosting.
 • Učitajte tablice baze podataka u novu bazu podataka.
 • Izmijenite datoteke vaše web stranice tako da odražavaju vaše novo ime i vjerodajnice baze podataka.
 • Pošaljite datoteke vaše web lokacije na poslužitelj.

Postavljanje nove baze podataka

Ovisno o tome kako je konfiguriran vaš hosting račun, stvorit ćete novu bazu podataka koristeći phpMyAdmin ili MySQL čarobnjaka podataka. Upotreba čarobnjaka malo je korisnija i intuitivnija, tako da ćemo to pokazati na način koji ćemo pokazati.

Prvo pronađite čarobnjaka na svom novom računu hosting cPanel.

Čarobnjak MySQL baze podataka

Na sljedećem zaslonu unijeti ćete naziv nove baze podataka. Možete koristiti bilo koje ime koje želite.

Čarobnjak za MySQL bazu podataka 1

Na sljedećem zaslonu stvorite korisnika i lozinku za bazu podataka. Dobro je, iako nije obavezno, koristiti taj Generator lozinki stvoriti jaku lozinku. Samo budite sigurni da ste ga spremili negdje na sigurno, tako da ga možete pronaći kad zatrebate.

U ovom trenutku je dobra ideja upisati ime baze podataka, korisničko ime i zaporku. Nakon što sigurno spremite one gdje ih možete lako ponovo pronaći, kliknite Stvori korisnika.

Čarobnjak za MySQL bazu podataka 2

Na sljedećem zaslonu odaberite SVE PRIVILEGE potvrdni okvir i kliknite Sljedeći korak.

Čarobnjak za MySQL bazu podataka 3

Na sljedećem će se zaslonu pojaviti poruka o uspjehu koja vam daje do znanja da korisnik kojeg ste stvorili ima privilegije u bazi podataka. Vaša je baza podataka sada postavljena i spremna za vas da uvezete sql podatke koje ste preuzeli s prethodnog računala.

Čarobnjak za MySQL bazu podataka 4

Učitajte podatke u novu bazu podataka

Vratite se na svoje cPanel sučelje i odaberite phpMyAdmin. Sada biste trebali moći pronaći novu bazu podataka koju ste upravo stvorili u bočnoj traci s lijeve strane prozora.

Odaberite bazu podataka koju ste upravo stvorili i kliknite opciju Uvoz karticu uz vrh prozora. Na stranici Uvoz odaberite Odaberite datoteku i odaberite datoteku baze podataka.

Odaberite Prijenos baze podataka

Nakon što pronađete i odaberete datoteku baze podataka, pomaknite se do dna stranice i kliknite Ići. Nakon nekoliko sekundi vidjet ćete poruku koja vam daje do znanja da je uvoz bio uspješan.

Izmjena datoteka web mjesta

Ako se vaše web mjesto sastoji i od datoteka s web mjesta i baze podataka, morat ćete modificirati datoteke svoje web lokacije kako biste ih povezali s bazom podataka koju ste upravo stvorili.

Datoteka koju ćete trebati izmijeniti da biste povezali svoju web lokaciju i bazu podataka ovisit će o softveru na kojem je web mjesto izgrađeno. Evo datoteka koje biste trebali potražiti ako koristite jedan od tri najpopularnija sustava za upravljanje sadržajem:

 • WordPress: wp-config.php;
 • Joomla: configuration.php;
 • Drupal: postavke.php.

Evo kako će izgledati promjene u WordPressu.

WordPress Konfiguriraj ažuriranje

Ako radite s Joomlom, konfiguracijska datoteka izgleda znatno drugačije.

Joomla! Ažuriranje konfiguracije

Drupal više liči na WordPress nego na Joomla, ali poredak i format su malo drugačiji, zato obratite pažnju prilikom unošenja detalja u svoju bazu podataka, korisnika i zaporke.

Ažuriranje postavki Drupala

Sada spremite promjene koje ste napravili i zatvorite datoteku. Ako za pokretanje web stranice koristite drugi softver, morat ćete potražiti dokumentaciju koja se odnosi na vaš softver da biste pronašli ispravnu datoteku koju želite izmijeniti.

Pošaljite datoteke svoje web lokacije

Sada ste spremni za prijenos datoteka sa svoje web lokacije. Najlakši način za prijenos datoteka je korištenje FTP klijenta. Ako nikad niste koristili FTP za povezivanje s vašim novim hosting računom, prvo morate stvoriti novog FTP korisnika. Vratite se na svoju novu upravljačku ploču računa hosting računa i potražite je FTP računi ikona.

Postavite FTP račun

Slijedite upute za stvaranje FTP korisnika, a zatim upotrijebite informacije koje pruža pružatelj hostinga za povezivanje FTP klijenta s vašim novim hosting računom.

Zatim pronađite public_html mapu i povucite datoteke svoje web lokacije u nju.

FTP datoteke za učitavanje web stranica

Ne zaboravite da prilikom prijenosa datoteka vaše web stranice morate održavati istu strukturu direktorija. Dakle, ako su datoteke vašeg web mjesta sadržavale izravno u public_html direktoriju na vašem starom hosting računu, stavite ih izravno u isti direktorij na vašem novom računu za hosting. Isto tako, ako su datoteke vaše web stranice sadržane u poddirektoriji unutar public_html, zrcalo tog izgleda direktorija na vašem novom računu za hosting.

U slučaju našeg primjera, sve se datoteke naše web stranice nalaze u direktoriju koji se zove wordPress koji je bio poddirektor od public_html. Dakle, prilikom prijenosa datoteka na novi račun prenijeli bismo čitavu wordPress direktorij u public_html direktoriju tako da rezultirajući put datoteke izgleda ovako: / public_html / wordpress.

Vodiči za pomicanje određenih vrsta web stranica

Gore navedeni postupak osnovno je objašnjenje kako premjestiti datoteke i baze podataka za najčešće web stranice u okruženju zajedničkog hostinga. Međutim, postoje mnogi vodiči specifični za aplikaciju koji će pružiti detaljnije upute koje su jedinstvene za aplikaciju koja ovlašćuje vaše web mjesto.

Evo nekoliko najpopularnijih aplikacija za web mjesto i dokumentacije koju biste trebali pregledati prije premještanja web mjesta:

 • WordPress Codex: Premještanje WordPressa
 • Dokumentacija zajednice Drupal: Premještanje web mjesta
 • Joomla! Dokumentacija: Kopiranje Joomla Web stranice
 • phpBB Baza znanja: Prebacivanje vašeg odbora na novog domaćina ili domenu
 • Priručnik za MediaWiki: Premještanje Wiki

Testirajte svoju web stranicu prije nego što krenete uživo

U idealnom slučaju testirati ćete vezu između vaše web stranice i baze podataka prije nego što počnete živjeti sa svojom web stranicom koju organizira vaš novi domaćin. Međutim, to je napredna tehnika koju možemo opisati samo na visokoj razini jer postupak varira od jednog sustava za upravljanje sadržajem i pružatelja usluga hostinga do drugog.. Javite se svom novom pružatelju usluga hostinga ako vam je potrebna pomoć u ovom koraku.

Ako ne testirate vezu prije nego što pokažete domenu na nove poslužitelje imena hosta, planirajte prijelaz s poslužitelja imena vašeg starog hosta na poslužitelje imena novog domaćina za vrijeme kada vaša web lokacija ima niži promet. Za mnoge web stranice kasno u noć preko vikenda dobro je vrijeme za planiranje prijelaza. Proučite statistiku posjetitelja vaše web stranice kako biste odredili najbolje vrijeme za izmjene uz minimalne poremećaje u slučaju da nešto pođe po zlu.

Prije pristupa uživo trebat ćete napraviti dvije stvari za pristup svojoj web stranici:

 • Utvrdite na koji način domaćin omogućuje privremene URL-ove i formulirajte URL za pristup vašem računu.
 • Prilagodite podatke o konfiguraciji vaše web stranice koji se mogu pohraniti u konfiguracijsku datoteku ili u tablicu baze podataka tako da odražavaju privremeni URL.

Vaš domaćin može pružiti dokumentaciju koja sadrži podatke potrebne za formuliranje privremenog URL-a. Ako ne možete pronaći potrebnu dokumentaciju, za pomoć se obratite odjelu za podršku svog domaćina.

U većini slučajeva će vaš privremeni URL izgledati ovako:

http://hostserver123.com/~account/

Prvi dio adrese sastoji se od izravne adrese vašeg poslužitelja, a drugi dio je korisničko ime vaše upravljačke ploče kojem prethodi nagib. Izravnu adresu vašeg poslužitelja možete pronaći u Informacije o računu dio vašeg sučelja cPanel ili kontaktiranjem odjeljenja za podršku svog domaćina.

Nakon što formulirate privremeni URL i modificirate web mjesto da djeluje na privremenom URL-u, posjetite njegovu web lokaciju. Vaš je cilj potvrditi da je veza između datoteka vaše web stranice i baze podataka uspješno uspostavljena.

Nakon što utvrdite da veza između vaše web stranice i baze podataka ispravno radi, nastavite i izmijenite detalje o konfiguraciji web stranice kako bi odražavali trajnu domenu na kojoj će web mjesto biti pronađeno.

Stvorite novu domenu

Prije nego što naziv domene možete usmjeriti na web mjesto koje se nalazi na vašem novom računu za hosting, morat ćete stvoriti zapis domene na svom novom računu za hosting. Na upravljačkoj ploči računa hosting računa pronađite Addon Domene ikona.

Domene dodataka

Kada stvorite addon domenu, koristite URL gdje želite da se web mjesto nalazi. Za korijen dokumenta obavezno upotrijebite mapu u koju ste postavili datoteke svoje web lokacije.

Stvorite domenu dodavanja

Kreirajte adrese e-pošte

Prije prebacivanja poslužitelja imena domena, trebali biste ponovno stvoriti bilo koju adresu e-pošte koja trenutno prima poštu na vašem starom hosting računu. Ako ne postavite adrese e-pošte prije nego što pokažete domenu na svom novom računu za hosting, neki bi dolazni e-mail mogao biti izgubljen.

Na upravljačkoj ploči vašeg hostinga potražite Računi e-pošte ikona.

Računi e-pošte

S sljedećeg zaslona idite naprijed i ponovno stvorite sve adrese e-pošte koje primaju poštu na vašem starom hosting računu.

Kreirajte adrese e-pošte

Ažurirajte sigurnosnu potvrdu

Ako se vašoj web stranici pristupa putem https-a, morat ćete instalirati svoj SSL certifikat na svoj novi hosting račun da biste je nastavili koristiti. U većini slučajeva trebat će vam vaš novi pružatelj usluga usluga pomoći da instalirate certifikat. Provjerite kod svog novog domaćina o logistici instaliranja vašeg postojećeg SSL certifikata i budite svjesni da ćete možda morati izdvojiti nekoliko dodatnih dolara da bi domaćin završio instalaciju za vas.

Ažurirajte poslužitelje imena domena

Sada kada ste postavili svoju web lokaciju i testirali je i postavili pretince za e-poštu, vrijeme je da svoje domene pokažete na novim poslužiteljima imena domaćina. Idite na upravljačku ploču računa svog hosting računa i potražite svoje domaćine Poslužitelji imena. Oni bi trebali izgledati ovako:

ns1.host_server123.com
ns2.host_server123.com

Sada krenite na web mjesto registrara vašeg domena, prijavite se na svoj račun i dodajte poslužitelju imena domena na svoju domenu.

Dalje će se dogoditi da vaš registrator domena započne slati ažurirane podatke na sve poslužitelje koji čine sustav naziva domena (DNS). Taj se postupak naziva širenje i može potrajati do 24 sata da bi se informacije proširile na sve poslužitelje u sustavu. Dok se propagacija ne završi, vašoj web stranici mora biti dostupno na oba hosting računa.

Prijenos imena domena

Vaše ime domene registrirano je i obnovljeno pomoću registra registra domena. Vašu web lokaciju pruža pružatelj usluga hostinga. U mnogim slučajevima vaš pružatelj hosting usluga i registar domena mogu biti iste tvrtke. Međutim, to sigurno ne mora biti slučaj.

Ako zaključujete proces prelaska s jednog pružatelja usluga hostinga na drugog, sada imate mogućnost premještanja registracije vašeg domena na novog davatelja usluga hostinga ili ga ostavite svom trenutačnom registratoru domena..

Ako smatrate da bi bilo jednostavnije da vaše ime domene i hosting upravlja isti dobavljač, možete lako prenijeti registraciju imena domene svom novom hostu. Da biste to učinili, prvo morate posjetiti web lokaciju trenutnog registrara, prijaviti se na svoj račun i pustiti naziv domene za prijenos.

Nakon što objavite svoje ime domene za prijenos na novog domaćina, prijeđite na novu značajku prijenosa imena domena s domaćinima.

Prijenos domene

Od ove točke postupak će se razlikovati ovisno o tome s kim ste domaćini. Platit ćete naknadu za obradu prijenosa, ali u većini slučajeva vaš novi registar također će se prijaviti za dodatnu godinu registracije imena domene.

Slijedite upute dane od vašeg domaćina da biste dovršili prijenos, a zatim provjerite pokazuje li naziv domene na ispravnoj mapi na vašem hosting računu.

Otkažite stari račun za hosting

Nakon što završite postupak prijenosa web stranice svom novom davatelju usluga hostinga, dobro je pričekati barem jedan ili dva puna dana prije otkazivanja starog računa za hosting. Pokrenite ime svoje domene putem alata da biste provjerili jesu li se promjene imena domene proširile u cijelom DNS sustavu prije zatvaranja starog računa.

Jedan od najjednostavnijih alata koji se koriste u tu svrhu je naš vlastiti alat za otkrivanje hostinga. Jednostavno idite na našu početnu stranicu, u upit za pretraživanje unesite svoje ime domene i kliknite traži. U rezultatima pogledajte poslužitelje imena. Trebali biste vidjeti poslužitelje imena novog domaćina. Ako to još nemate, vaša domena još nije usmjerena na vaš novi račun za hosting.

Ako je prošlo manje od 24 sata od postavljanja domene na nove poslužitelje imena domaćina, možda ćete trebati pričekati još malo. Ako je prošlo više od 24 sata, idite na web mjesto registrara vašeg domena i provjerite jeste li pravilno dodijelili svoje nove poslužitelje imena hosta.

Ako se čini da je sve u redu, čekali ste više od 24 sata, a vaša domena i dalje nije usmjerena na poslužitelje imena vašeg novog domaćina, morate kontaktirati sa registrom vašeg domena kako biste dalje riješili problem.

Nakon što vaša domena ukaže na vaš novi web hosting račun, posjetitelji će posjetiti i komunicirati s vašom web lokacijom na novom poslužitelju. U ovom trenutku morat ćete se obratiti službi za korisnike svog starog računa za hosting i službeno ih obavijestiti da želite zatvoriti hosting račun.

Imajte na umu da je većina računa za hosting postavljena tako da se automatski obnavlja na kraju tekućeg termina. Stoga budite sigurni da ste dobili potvrdu svog starog davatelja usluga da je račun zatvoren i da ga nećete obnoviti.

Upute za određene pružatelje usluga hostinga

Mnogi pružatelji usluga nude široku bazu znanja s informacijama o mnogim od ovih tema. Upotrijebite donje veze kako biste pronašli podatke koje tražite koji su specifični za vašeg davatelja usluga hostinga.

 • 1&1: Prijenos domena
 • Mala naranča: Ostavite svog starog domaćina i pređite na malu naranču
 • Mala naranča: Provjerite jesu li vaši poslužitelji imena pravilno postavljeni
 • BlueHost: Odlazak daleko od Bluehosta
 • BlueHost: Kako prenijeti domenu
 • BlueHost: Prijenos registra domena u Bluehost
 • BlueHost: Kako promijeniti svoje poslužitelje imena
 • DreamHost: Prijenos vaše web lokacije
 • DreamHost: nameservers
 • DreamHost: Pomaknite WordPress na DreamHost
 • eHost: Kako usmjeriti postojeću domenu na svoj račun?
 • GoDaddy: Pomaknite web mjesto na GoDaddy
 • GoDaddy: Pregledajte svoju web lokaciju pomoću datoteka hosta
 • GreenGeeks: Upute za dijeljenje web mjesta za dijeljenje hostinga
 • GreenGeeks: Kako mogu testirati svoju web lokaciju prije prebacivanja DNS-a?
 • Hostgator: Članci o prijenosu web stranica
 • Hostgator: Kako da se krećem bez stanke?
 • Hostgator: Privremeni URL
 • Hostgator: Mogu li prenijeti svoj trenutni SSL na svoj novi hosting?
 • Hostpapa: Kako prenijeti svoju domenu na HostPapa
 • Hostpapa: Postavljanje domenskog poslužitelja & Prijenos
 • U pokretu: Kako premjestiti svoju web stranicu s drugog domaćina na hosting inMotion
 • U pokretu: Kako premjestiti svoju web stranicu s drugog domaćina koji koristi cPanel na InMotion Hosting
 • U pokretu: Kako mogu prenijeti SSL certifikat od svoje prethodne hosting tvrtke?
 • JustHost: Prelazimo dalje od JustHosta
 • JustHost: Guranje web stranice sa Starog domaćina na JustHost
 • JustHost: FTP, učitavanje web stranice
 • JustHost: Pomicanje hostinga i skraćivanje stanke
 • JustHost: nameservers
 • MyHosting: Prenesite svoje domene i web mjesto
 • Site5: Još jedan domaćin za Site5
 • SiteGround: Kako prenijeti sadržaj svoje web lokacije na SiteGround
 • SiteGround: Kako prenijeti svoje postojeće ime domene u SiteGround
 • SiteGround: Kako koristiti svoju postojeću domenu sa SiteGroundom
 • SiteGround: Kako prenijeti SSL s prethodnog domaćina

Zaključak

Prelazak s jednog pružatelja usluga hostinga na drugog može biti pomalo zastrašujući. Međutim, sada kada znate korake potrebne za uspješno kretanje kroz prijelaz, spremni ste donijeti informiranu odluku o tome kako postupiti.

Ako ste zapeli s domaćinom čije ste usluge prerasli ili ste tek spremni isprobati robusniji skup značajki, ne dozvolite da vam postupak pomicanja web stranice stoji na putu. Ključno je pogledati prije nego što napravite skok, razumjeti postupak, dobiti pomoć kad vam treba i izvršiti prijelaz polako i namjerno.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map