Započnite s Ruby na tračnicama: naučite koje vrste strašnih web lokacija možete izgraditi

Objava: Vaša podrška pomaže održavanju web mjesta! Naplaćujemo naknadu za preporuku za neke usluge koje preporučamo na ovoj stranici.


Ruby, jedan od najpopularnijih programskih jezika na svijetu, programski je jezik opće namjene koji se može koristiti za izgradnju bilo koje vrste računalnih aplikacija. Posebno je popularan kao programski jezik web aplikacija kada je uparen s razvojnim okvirom poznatim Ruby on Rails ili jednostavno Rails.

Rails, zbirka je softverskih alata, formalno poznatih kao knjižnica paketa, što Ruby čini odličnim alatom za izradu prilagođenih web stranica i web-baziranih aplikacija. Popularnost Ruby-a kao jezika za programiranje web aplikacija je zbog snage okvira Rails.

Što možete napraviti s Ruby na tračnicama?

Ako ti’Ako razmišljate o učenju Ruby on Rails, bilo bi dobro znati vrstu web aplikacija koje se mogu graditi s okvirom. Rails se koristi za izradu velikog broja web lokacija i aplikacija, a neke od najpopularnijih Rails web web aplikacija za koje ste nesumnjivo čuli uključuju:

 • Socijalno povezana mjesta: Twitter je izvorno izgrađen koristeći Ruby on Rails. Od tada je aplikacija prepisivana prvenstveno u Javi radi poboljšane skalabilnosti, ali Rails je na početku odabran, a mjesto je pokretalo nekoliko godina. GitHub je još jedna aplikacija Ruby on Rails koja ima snažnu socijalnu komponentu, a Basecamp, jedna od vodećih aplikacija za upravljanje projektima, također pokreće Ruby on Rails.
 • Platforme e-trgovine & alat: Shopify, Groupon i Square su svi izgrađeni koristeći Ruby na tračnice. Dakle, želite li pokrenuti trgovinu e-trgovinom, privući poslovanje e-trgovine ili obraditi transakcije e-trgovine, tamo’je aplikacija Ruby on Rails za to.
 • Informacijske stranice: Ruby on Rails također se može koristiti za izradu složenih web stranica s velikim količinama informacija koje su izložene javnosti. Neke od poznatih web mjesta koja koriste Ruby on Rails uključuju Bloomberg, Izvještaj o Bleacheru i Crunchbase.
 • crowdsourcing & grupno financiranje: Airbnb i Indiegogo, dva lidera u areni za suradnju gužvi, izgrađeni su koristeći Ruby on Rails.
 • Medijski hosting & streaming: Soundcloud, društvena mreža za glazbene producente, Hulu, usluga streaminga videa i Slideshare, platforma za dijeljenje prezentacija, pokreću Ruby on Rails.

Rubi na tračnicama može se izgraditi bilo koja vrsta web aplikacija ili web mjesta. Bez obzira želite li izgraditi web mjesto koje se lijepo uklapa u postojeću nišu ili napasti i stvoriti potpuno novu nišu, Ruby on Rails je do zadatka.

Kako naučiti Ruby na tračnicama

Dva su koraka za učenje Ruby na tračnicama:

 • Morate naučiti Ruby, programski jezik koji koristi Ruby na Rails.
 • Morate naučiti kako koristiti Ruby unutar okvira Rails za stvaranje web aplikacija.

Iako postoji bezbroj resursa koji će vam pomoći da naučite Ruby i Rails na mreži, svi oni spadaju u dvije opće kategorije: interaktivni tečajevi temeljeni na pretraživaču i knjige ili vodiči za koje je potrebno da na svom računalu postavite okruženje Ruby on Rails..

Preporučujemo da započnete s nekim tečajevima temeljenim na pretraživaču na kojima možete naučiti Ruby i Rails bez prolaska kroz tehnički postupak stvaranja Rails okruženja na vašem računalu. Nakon što pod svojim pojasom prođete nekoliko interaktivnih tečajeva temeljenih na pretraživaču’Moći ćete se prebaciti na naprednije knjige i udžbenike bez da vas preplave.

Interaktivni tečajevi

Ako nisi’Spremni ste se založiti za cijeli tečaj, a ipak možete isprobati Ruby za samo 15 minuta Škola kod. Ako to ide dobro, a želite da se Rails okreće, Rails for Zombies je vaš sljedeći logični korak.

Codecademy, vodeći pružatelj besplatnih internetskih edukacija za interaktivno programiranje, nudi tečaj pod nazivom Learn Ruby on Rails. Dok je pobijedila’Ne pretvorim vas u naprednog programera, to će vam pružiti solidne temelje iskustva rada s Rubyjem u okruženju Rails koje se temelji na pretraživaču..

Jednom kad ti’spremni ste prijeći tečajeve za početnike, Ruby Monk je sjajno mjesto na kojem možete razviti početničke, srednje i napredne vještine programiranja Ruby-a izravno u svom pregledniku.

knjige & Tutoriali

Naučite Ruby na teži način by Zed Shaw uloga nastave Ruby u seriji Learn Code the Hard Way. Serija je započela Python-om, a osim Ruby-a, uključuje i C, Regex i SQL. Svi su ti tečajevi prilično detaljni i sveobuhvatni. Učinite to sve kroz jednoga i vi’Ja ću biti na putu da postanete kompetentni programer.

Projekt Odin nudi tečaj Ruby on Rails kao dio njihovog besplatnog popisa tečajeva za web programere. Dok se tečaj Rails planira pohađati kao dio njihovog cjelovitog nastavnog plana i programa, možete odmah uskočiti na tečaj pod pretpostavkom da već imate dobro razumijevanje tehnologija za web razvoj, kao što su HTML, CSS, JavaScript i znate koristiti baze podataka i Git.

Vodič “Ruby on Rails” Michael Hartl može se besplatno čitati putem interneta i može se pohvaliti svjedočanstvima internetskih teških utega kao što su David Heinemeier Hansson, osnivač Basecampa, Jimmy Wales, osnivač Wikipedije, i Derek Sivers, osnivač CD Baby.

Naučite Ruby s Neo Ruby Koans nije za početnike. Međutim, ako ste čvrsto shvatili Ruby i spremni ste raditi na tome da postanete stručni Ruby programer, Ruby Koans je za vas.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map