Alati za upravljanje poslužiteljem: najbolji domaćini i mogućnosti

Objava: Vaša podrška pomaže održavanju web mjesta! Naplaćujemo naknadu za preporuku za neke usluge koje preporučamo na ovoj stranici.


Pronađite hosting s ovim značajkama u Administracija poslužitelja

 • Pristupni dnevnici
 • Datoteka
 • Video
 • Anonimni FTP
 • Cron Jobs
 • SSH pristup
 • FTPS

Neke tvrtke za hosting, posebno davatelji usluga hostinga, ne žele da sami radite bilo kakvu administraciju poslužitelja, a možda će vam čak i otežati to. Ostali davatelji otvaraju sve i očekuju da ćete sami upravljati poslužiteljem. Svaki način poslužuje određenu vrstu korisnika web hostinga, a vaše osobne postavke – zajedno s vrstom projekta na kojem radite – odredit će u kojem ćete smjeru trebati da se nađete od svog hosting hostinga. Ako su vam potrebne ozbiljne mogućnosti upravljanja poslužiteljem izvan onih koje se pružaju na uobičajenoj upravljačkoj ploči web hostinga, potražite neke od ovih alata i značajki administracije poslužitelja.

Pristupni dnevnici

Na web poslužitelju nalazi se zapisnik sačinjen od svakog zahtjeva kojim poslužuje web poslužitelj i njihovih rezultata (pogreška, OK, blokirano itd.). Mogućnost pregledavanja tih zapisnika i konfiguriranje podataka za koje se bilježe ključni je dio upravljanja web poslužiteljem.

Sigurnosne kopije

Svaka web stranica mora imati redovne sigurnosne kopije i baze podataka i baze podataka. Idealna je situacija biti u mogućnosti konfigurirati učestalost izrade sigurnosnih kopija, koliko ih se pohranjuje i koliko dugo se čuvaju. Automatsko vraćanje iz sigurnosne kopije također je kritično važno.

DBO pristup

DBO označava vlasnika baze podataka. Ovo je korisnik koji u bazi podataka ima puna dopuštenja za obavljanje bilo kakvih radnji na bazi podataka. Ako imate dbo pristup, vi u potpunosti kontrolirate bazu podataka i na njoj možete izvoditi sve operacije koje želite izravno.

Datoteka

Hosting datoteka jednostavno se odnosi na mogućnost pohrane datoteka na vaš hosting račun. Točnije, to je mogućnost pohrane datoteka koje nisu izravno povezane s vašom web stranicom. Mnogi davatelji hostinga za dijeljenje posebno onemogućuju korištenje njihove usluge za hosting datoteka koje nisu povezane s web stranicama.

Upravitelj datoteka

Tradicionalni način upravljanja datotekama na udaljenom poslužitelju je putem FTP pristupa, koristeći lokalni FTP klijent. Mnogi pružatelji web hostinga također imaju alate za upravljanje datotekama na temelju preglednika, koji oponašaju radne površine alata kao što su Finder i Windows Explorer.

paFileDB

Ovo je PHP-ova galerija za preuzimanje datoteka koju je izvorno razvio PHPArena, a ukinuta je.

Katalozi zaštićeni lozinkom

Ako svoj hosting server koristite za privatno hosting datoteka, morat ćete se osigurati da li imate mogućnost zaštite lozinki za mape. Ovo se također može koristiti za ograničavanje pristupa HTML stranicama u običnom statičkom web mjestu.

Sirove datoteke

Neobrađene datoteke su slikovne datoteke snimljene senzorom fotoaparata, a ne obrađuju se u upotrebljivi format datoteke poput JPEG. To se može usporediti s nerazvijenim filmom. Budući da su prilično velike i ne mogu ih izravno koristiti web stranice, neke tvrtke za hosting (one koje zabranjuju hosting datoteka koje nisu povezane s web stranicama) izričito će onemogućiti pohranu neobrađenih slikovnih datoteka..

Shell pristup / SSH pristup

Pristup školjci, ili SSH (secure shell) pristup, jedna je od najvažnijih značajki upravljanja poslužiteljem. Ljuska je naredbena linija ili terminal. Pristup naredbenom retku vašeg poslužitelja znači da možete instalirati, konfigurirati i upravljati softverom i datotekama izravno na vašem poslužitelju.

SolusVM

SolusVM je uslužni program za virtualni stroj, omogućuje VPS klijentima implementaciju i upravljanje virtualnim poslužiteljima. Može se koristiti za dobavu virtualnih računala OpenVZ, Xen i KVM.

suPHP

suPHP je Apache modul koji omogućuje pokretanje PHP skripti s dopuštenjima vlasnika skripte.

Video

Video hosting zahtijeva veliku pohranu i propusnosti. Ako planirate strujati videozapise, a ne samo nuditi ih za preuzimanje, zahtijevat će i posebni softverski alati. Neke web hosting tvrtke specijalizirale su se za video hosting. Ostali, posebno dijeljeni pružatelji usluga hostinga, to posebno zabranjuju.

Crontabs

Cron posao je zakazan proces koji se automatski izvršava na poslužitelju. Crontab je posebna datoteka (cron table) koja upravlja rasporedom poslova cron. Neki pružatelji web hostinga pružaju izravan pristup datotekama crontaba na razini korisnika ili poslužitelja. Drugi ne omogućuju izravan pristup datotekama, već nude grafičko sučelje za postavljanje poslova cron. S zajedničkim hostingom bit će vam omogućeno samo postavljanje poslova cron na razini korisnika, a nisu vam svi pružatelji usluga dijeljenog hostinga čak i to omogućuju.

Prilagođene stranice pogrešaka

Stranice s pogreškama (404 itd.) Možete postaviti u sustavu za upravljanje sadržajem poput WordPressa ili Drupal. No, možda ćete htjeti jednostavno objaviti stranicu s pogreškama izravno – na primjer, ako ne upotrebljavate CMS ili je još niste postavili. Ako to želite učiniti, trebat će vam hosting tvrtka koja omogućuje prilagođene stranice s pogreškama.

DNS uređivač datoteka datoteka

Ako trebate urediti DNS zapise za svoju web lokaciju – na primjer, da biste povezali MX zapis s uslugom e-pošte treće strane kao što je Google Apps, morat ćete imati pristup uređivaču DNS zone.

Anonimni FTP

Anonimni FTP način je korisnicima omogućiti pristup datotekama na poslužitelju putem FTP-a bez potrebe da se korisnici identificiraju. To može stvoriti ozbiljan rizik od narušavanja sigurnosti, a većina domaćih web-lokacija to onemogućuje ili obeshrabruje.

FTPS

FTPS je proširenje FTP-a (File Transfer Protocol) za podršku SSL sigurnosne enkripcije.

kupon za web hosting

Tražite sjajan izbor hostinga za administraciju na strani poslužitelja?
Tekući web omogućuje hosting visoke performanse, 100% produženje rada i jednostavnu administraciju putem cPanela, Pleska, WHM-a ili naredbenog retka. Spremite do 50% na njihovim planovima pomoću ove veze za popust
.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map