cPanel hosting: ovi su najbolji (i najgori) cPanel hostovi na webu sada.

Usporedite cPanel hosting

cPanel je najpopularnija kontrolna ploča na svijetu. Osim što je jednostavan za korištenje, znatno olakšava prelazak s jednog domaćina na drugi. Ipak, mnogi domaćini nude različite upravljačke ploče – neke čak i vlasničke.


Popularnost cPanela znači da imate puno mogućnosti koje nadilaze vaš izbor upravljačke ploče. Stoga biste trebali potražiti hosting koji pruža dobru brzinu i stabilnost servera, raspodjelu resursa i korisničku podršku.

Ispod smo zavirili u detalje najboljih domaćina cPanela. Ali evo naših prvih 5 ako želite započeti odmah:

 1. A2 hosting
  – Velika brzina i produženje rada uz izuzetnu podršku
 2. GreenGeeks
  – Planovi ekološkog cPanela
 3. Bluehost
  – Čvrsta vrijednost & veliko produženje rada
 4. InMotion hosting
 5. Hostpapa

Kako smo odabrali najbolje domaćine za cPanel?

Uzeli smo sve hosting planove koji nude cPanel, a zatim ih ograničili samo na najbolje ocijenjene domaćine s iznadprosječnom korisničkom podrškom..

Naši stručnjaci pregledali su više od 380 web hosting kompanija i 1.500 hosting planova. Koristili smo ih, zajedno s tisućama pregleda kupaca, kako bismo odredili naše najbolje preporuke.

Što je cPanel hosting?

cPanel je najpopularnija aplikacija za upravljanje web lokacijama s hostom. S sučeljem točke i klika omogućuje vam da na svojoj web stranici lako obavljate najčešće zadatke (postavljanje računa e-pošte, stvaranje sigurnosnih kopija, instaliranje softvera itd.).

Mnoge web hosting tvrtke nude cPanel. Dakle, ako vam je važno, imate mnogo izbora. Ovaj će vam vodič pomoći da riješite probleme koje ćete uzeti u obzir i odabrati pravi domaćin za vas.

cPanel hosting

Što je cPanel?

Bez obzira jeste li početnik ili iskusni webmaster, upravljačka ploča na vašem hosting računu ključ je za lagano, lako iskustvo, a cPanel je postao gotovo industrijski standard.

Ali je li to točno za vas? A što je s konkurencijom?

Pogledajmo nadzornu ploču da biste dobili bolju predstavu o tome što vas očekuje. Sve značajke obuhvaćene u ovom odjeljku dostupne su na ovoj nadzornoj ploči:

cPanel Hosting Nadzorna ploča Pogledajte nadzornu ploču – možete je sami isprobati na cPanel Demo web mjestu.

Što cPanel čini toliko popularnom?

Upravljačka ploča cPanel izvorno je razvijena za web hosting tvrtku koja je nudila Linux hosting. Omogućilo je hosting klijentima da upravljaju osnovnim dijelovima njihove usluge hostinga, poput njihovih FTP prijava i adresa e-pošte. Softver ima razvijao se tijekom 15 godina i nadživio je spinoff proizvod, WebPanel, zahvaljujući prijateljskom korisničkom sučelju i jednostavnoj navigaciji.

Postoji nekoliko velikih bonusa za domaćine koji razmještaju cPanel:

 • Oni mogu distribuirati generičku dokumentaciju za pomoć i nema potrebe za razvijanjem pomoći
 • Kupci mogu prenijeti svoje znanje prilikom prelaska s domaćina na domaćin
 • cPanel sprečava web hosting korisnike da rade bilo što rizično ili zabranjeno
 • WHM i cPanel lijepo djeluju zajedno, tako da domaćin može koristiti kombinaciju oba na hosting poslužiteljskim računima, pružajući korisnicima dosljedno iskustvo
 • WHM može također ponuditi jednostavno upravljanje više web lokacija klijenata uz pružanje a razumljiv cPanel podupirač
 • WHM i cPanel sigurni su ako se pravilno upravljaju.

Pogledajte niže upravitelj datoteka:

cPanel Hosting File Manager Uredan upravitelj datoteka, dostupan izravno s nadzorne ploče.

Gostovanje kupaca poput cPanela zbog:

 • Super je lako se kretati
 • Iskustvo je isto kod gotovo svakog domaćina
 • Tehnički zadaci imaju vrlo jednostavno grafičko sučelje
 • Ugrađena pomoć sprečava vas da radite bilo što potencijalno štetno
 • Potrošite više vremena na vašoj web lokaciji i manje administratora iza toga
 • To može učiniti sve vrste stvari koje ne biste očekivali.

Uobičajene značajke računa na cPanel na koje morate paziti:

 • Neograničeni resursi poput računa e-pošte, baza podataka, prostora na disku i propusnosti
 • MySQL upravljanje i stvaranje baza podataka
 • Integrirani graditelji stranica
 • Instalacija 1 klik putem Fantastico ili Softaculous.

cPanel Hosting mySQL Kratki prikaz opcija baze podataka i upravljanja mySQL-om.

cPanel se također može koristiti kao platforma za vijke. Najčešća je Fantastico, biblioteka skripti koja nudi stotine aplikacija za instalaciju jednim klikom. Fantastico uzima sve gnjavaže u postavljanju i primjeni aplikacija poput WordPress, phpBB, Joomla, i osCommerce.

Osim Fantastico-a, možda biste trebali potražiti i integraciju instalacijskog programa Softaculous script jer će vam to omogućiti da funkcionalnost cPanela još više proširite.

Na kraju, domaćin cPanela kojeg budete izabrali temeljit će se na ciljevima vaše web stranice. Na primjer, ako želite pokrenuti web mjesto za e-trgovinu, onda je dobra ideja potražiti uslugu domaćina koja nabavlja besplatan SSL certifikat, zajedno s integracijom košarica u košaricu. Obično ih možete dodati naknadno uz naknadu, ali ako znate da ćete prodavati proizvode, onda je pametno provjeriti uključuju li te značajke od početka.

Sve u svemu, većina ljudi odlučuje se za pružatelja usluga hostinga koji pruža upravljačku ploču cPanel ili barem njihovu prilagođenu verziju. Ipak, postoje i druge opcije koje smo zaronili u nastavku.

cPanel za VPS, dijeljeno i namjenski hosting

Jednostavno rečeno, cPanel domaćin je svaki pružatelj usluga koji koristi upravljačku ploču cPanel za upravljanje svojim poslužiteljima. To znači da postoje različita okruženja za cPanel hosting koje biste mogli koristiti. cPanel se najčešće koristi u okruženjima za zajedničko gostovanje jer je nevjerojatno prilagođen početnicima i uključuje značajke poput softver jednim klikom i Instalira CMS, jednostavno stvaranje baze podataka, jednostavno upravljanje domenom, i više.

cPanel Hosting Manager e-pošte Mnogo opcija za e-poštu i upravljanje e-poštom, sve pokrivene cPanelom.

Međutim, cPanel se može koristiti u naprednijim paketima za web hosting poput VPS-a i namjenskih poslužitelja. Oni koji koriste VPS ili namjenski hosting uživat će u SSH-u i pristupu administratorima korijena, zajedno sa stvaranjem poslova cron i jednostavnim opcijama upravljanja bazama.

Ukratko, samo cPanel značajke koje ga čine vrijednim, nego i problemi koje uklanja. Odabrali smo 5 najvažnijih:

 1. Vrijeme
 2. Resursi
 3. Novac
 4. Stres
 5. greške.

kupon za web hosting

Tražite mnogo posla na cPanel hostingu?
Bluehost je prilagođen cPanel intuitivan je i bogat značajkama. Trenutno možete uštedjeti do 65% na njihovim planovima. Koristite ovu vezu za popust
da se dogovori.

Pojedinosti o značajki cPanela

Svaki od njih mogao bi upotrijebiti neke detalje.

Vrijeme

Vaš najvrijedniji resurs je vrijeme. Nije potrebno dugo web mjesto da biste to shvatili.

Zahvaljujući jednostavnosti upotrebe cPanela, štedi vam puno vremena pojednostavljujuće složene operacije.

Resursi

Vaši programeri su dragocjen resurs. Ali mogu biti skupi.

Pomoću cPanela možete preuzeti puno zadataka, umjesto da plaćate drugim ljudima da ih izvrše umjesto vas.

Novac

Budući da je cPanel tako jednostavan za korištenje, vjerojatno nećete morati zaposliti programere.

Za određene webmastere potrebni su nužni ili mali razvojni resursi. Ako ste voljni učiti, većinu stvari možete učiniti sami.

poremećaja spavanja

Kada pokrenete web stranicu, uvijek je puno stresa. Dakle, svaki način na koji možete smanjiti stres je sjajan.

cPanel čini doslovno stotine teških stvari lakšim. A to će smanjiti opterećenje stresa – uvijek korisno.

greške

Iako svi radimo pogreške, cPanel drastično umanjuje vašu stopu dosadnih grešaka. Uvijek pomaže da alati urade posao umjesto vas.

cPanel Reseller

Iako ako planirate biti domaćin prodavača cPanel-a, mogućnost da svojim klijentima ponudite ili cPanel ili cPanel i WHM hosting može biti velika korist. Budući da je većina početnika u potrazi za pozadinom cPanela.

cPanel Hosting mySQL Kratki prikaz opcija baze podataka i upravljanja MySQL-om.

Ako se prodaje na cPanelu, imat ćete izbor između besplatne licence cPanela i jeftinog cPanel hostinga. Najjednostavniji način da nabavite cPanel web hosting je odabrati jeftin host koji uključuje licencu cPanel sa svojim hosting planovima. Ali imat ćete i mogućnost plaćanja licence cPanela i besplatnog hostinga. Ovo možda zvuči privlačno, ali kad je riječ o donošenju najbolje odluke za vašu web lokaciju, najbolja opcija će biti privlačenje jeftinog hostinga s paketom cPanel..

Jesu li korisne upravljačke ploče loše?

Nije nužno. Mnogi domaćini razvijaju pažljivo optimizirane korisničke upravljačke ploče. DreamHost je dobar primjer.

Dva su glavna izazova za kupce kada su u pitanju prilagođene upravljačke ploče:

Prvo, kakva će biti krivulja učenja? Kada premjestite hostove, a dvije se upravljačke ploče razlikuju, trebat će vam malo vremena da se naviknete na razlike. To može učiniti uobičajenu administraciju puno sporijom i glomaznijom nakon prelaska.

Drugo, možete li izvesti sadržaj sa svoje stare stranice? Baze podataka i datoteke obično nisu problem, ali mnogo je teže izvesti postavke cPanela (poput e-adrese i FTP računa) na potpuno drugu upravljačku ploču. Često je to nemoguće i morat ćete sve izraditi rukom.

Neke su korisničke upravljačke ploče dobro dizajnirane i vrlo funkcionalne. Neki su ružni i teško ih je koristiti. Bez obzira na upravljačku ploču, testirajte je prije nego što sklopite ugovor s domaćinom.

Ne bismo preporučili potpunim početnicima da potraže prilagođenu kontrolnu ploču, osim ako niste izuzetno brzi učenici.

Često se može dogoditi da prilagođena upravljačka ploča djeluje bolje za vas, iako je prosječni webmaster naviknut na cPanel, otuda je to njihov prvi izbor. Pogledajmo neke potencijalne rizike pomoću prilagođenih kontrolnih ploča, za razliku od cPanela:

PerformanceFeaturesPricing
PrilagođenRizik od troškova održavanja, ako nešto pođe po zluZnačajke mora biti integriran od strane programera i održavati ihvisok
cPanelObećano brzo učitavanje i višeIzvrsna skupina funkcija, koja uglavnom pokriva sve aspekte upravljanja web lokacijamanizak

Što je s Pleskom?

Glavni konkurent cPanelu je vjerojatno Plesk. Neki kupci su obožavatelji cPanela; neki se zaklinju u Pleska. Dvije aplikacije rade manje ili više iste stvari, tako da ako možete raditi u obje, to je bonus.

Plesk ima proziran i koristan stranica s informacijama o poznatim problemima, pripremajući korisnike za prepreke koje treba prevladati.
Nadzorna ploča Plesk Plesk je i dobro izgleda upravljačka ploča, iako je izgledom nešto drugačiji.

Evo glavnih razlika između cPanela i Pleska:

 • Plesk je dostupno za Windows i Linux; cPanel je samo za Linux
 • Plesk sadrži administratorske mogućnosti poslužitelja ako vaš račun to dopušta. U cPanelu je nemate, jer su ovi alati zasebno raspoređeni u WHM-u
 • Dvije upravljačke ploče izgledaju potpuno drugačije, što otežava prelazak s jedne na drugu
 • Ne možete izvoziti sadržaj iz Pleska na cPanel ili obrnuto.

Nije važno upotrebljavate li cPanel ili Plesk sve dok god niste zadovoljni izborom. Samo nemojte slijepo ulaziti u ugostiteljski ugovor bez da provjeravate koji ćete dobiti.

Ostale alternative cPanelu

Ako imate korijenski pristup vašem poslužitelju ili VPS-u, možete instalirati sve što želite i nema razloga da budete ograničeni na cPanel, to je, naravno, ako želite prilagođenu opciju. Naravno, to može predstavljati rizike. Ako želite eksperimentirati, postoje sve vrste kontrolnih ploča, a mnoge od njih dolaze bez naknade za licencu koju cPanel privlači.

Opće prednosti i nedostaci cPanel hostinga

prozodija

 • Štedi vrijeme
 • Financijska ušteda.

Štedi vrijeme

Prije cPanela, upravljanje web stranicama bilo je bolno iskustvo, kojeg su mnogi izbjegavali.

Zahvaljujući pojednostavljenoj upotrebljivosti i funkcionalnosti, upravljanje web stranicama postalo je šetnjom parkom.

To je zbog automatiziranih značajki, kao i neprogramiranog korisničkog sučelja.

Financijska ušteda

Da, pogodili ste. Budući da je cPanel tako jednostavno sučelje za korištenje, često vam nije potreban programer ili programer, ovisno o veličini vašeg projekta.

Čak i ako to učinite, niste dužni plaćati ih za sve one dodatne sate tvrdog šifriranja.

kontra

 • Troškovi licenciranja

Troškovi licenciranja

Licenciranje za cPanel prilično je skupo kada ga morate privatno kupiti.

Osim negativne strane licenciranja, cPanel hosting kao cjelina zaista nema mnogo negativnih značajki. Mogli bismo zatražiti još toplije korisničko sučelje u narednim godinama, pretpostavljam?

Moji najbolji izbori za cPanel hosting

Imate puno mogućnosti dobrog cPanel hostinga. Ali da vam olakšam, pružio sam vam ono što mislim da su tri baze. Trebali bi vam dati solidnu polaznu točku.

Bluehost

Solidan početnicima prilagođen cPanel domaćin je Bluehost.

Ako ste početnik koji tražite jeftine cijene i brzo gostovanje, a zatim se Bluehostu priviđajte. Ovisno o paketu koji odaberete, moći ćete iskoristiti upravitelja domene, neograničeno stvaranje računa e-pošte, plus automatizirane redovite sigurnosne kopije svih datoteka vaših web mjesta.

Bluehost

U pokretu

InMotion je još jedan veliki cPanel domaćin. S U pokretu, dobit ćete hosting klase u poslovnim cijenama po povoljnim cijenama.

Kada stvorite račun, dobit ćete i besplatnu domenu, redovite sigurnosne kopije i nevjerojatan tim za podršku iza vas. Uz to, čak postoji čitav odjeljak resursa za cPanel, tako da lako možete najbolje iskoristiti cPanel.

U pokretu

ponude za web hosting

Neodlučeno na domaćinima cPanela?
A2 hosting bio je na prvom mjestu u našim nedavnim testovima brzine i performansi. Trenutno možete uštedjeti do 50% na njihovim hosting planovima. Koristite ovu posebnu vezu za popust
da se dogovori.

Ostale značajke upravljačkih ploča

 • ISPConfig
 • Kloxo
 • Webmin
 • Plesk
 • vDeck
 • ClientExec
 • WHMCS

cPanel često postavljana pitanja

 • Što je cPanel?

  cPanel je upravljačka ploča za hosting. Omogućuje vam promjenu postavki na vašem računu, postavljanje računa e-pošte, dodavanje domena i još mnogo toga.

  cPanel također omogućuje jednostavno stvaranje sigurnosnih kopija računa i premještanje svih podataka s jednog pružatelja usluga hostinga na drugog..

 • Je li cPanel besplatan?

  Računi hostinga kupuju licence cPanel i troškove prenose na kupce.

  Na dijeljenim planovima hostinga, vjerovatno ga nećete morati plaćati dodatno.

  Na VPS i namjenskim poslužiteljskim planovima od vas će se možda tražiti da sami snosite troškove licence.

 • Što možete učiniti s cPanelom?

  Na nadzornoj ploči cPanel možete pronaći alate za stvaranje i upravljanje računima e-pošte, upravljanje datotekama vaše web stranice, izradu sigurnosnih kopija podataka, stvaranje i uređivanje baza podataka i još mnogo toga.

  Neki domaćini stvaraju vlastite dodatke za cPanel kako bi povećali njegovu funkcionalnost.

 • Je li cPanel jednostavan za korištenje?

  Da. cPanel se početnicima lako pristupa.

  Ne trebate tehničko znanje da biste koristili najčešće značajke, a na svjetskom webu ima mnogo materijala za pomoć.

  cPanel je praktički identičan na svakom domaćinu, tako da kad jednom znate kako ga koristiti, nećete ga morati ponovo učiti.

 • S kakvim hosting planovima radi cPanel?

  cPanel se može koristiti za upravljanje zajedničkim, namjenskim poslužiteljem ili VPS planovima hostinga.

  Sadržan je s većinom dijeljenih planova za hosting i distributere, a može se instalirati na namjenski poslužiteljske ili VPS planove za hosting. Ponekad za to postoji dodatna naknada za licencu.

 • Koji su instalacijski zahtjevi za cPanel?

  cPanel mora biti pokrenut na Linux operativnom sustavu: CentOS, Red Hat Enterprise Linux (RHEL) ili CloudLinux.

  Vaš poslužitelj trebao bi imati procesor od 226 MHz, 1 GB RAM-a i 40 GB prostora na disku. Prije instaliranja cPanela, morate instalirati Perl na svoj poslužitelj.

 • Zašto se cPanel toliko široko koristi?

  cPanel je samo jedna od mnogih kontrolnih ploča dostupnih za hosting korisnike, ali cPanel je najčešća i uspostavljena. To je dijelom zbog sveobuhvatnih alata koje nudi, a također je vrlo pouzdan i intuitivan.

  Općenito je lako pronaći podršku zajednice, vodiče i pomoć za cPanel.

  Možda najviše

 • Nisu sve upravljačke ploče web hostinga iste?

  Ne. Upravljačke ploče znatno se razlikuju s obzirom na značajke i sučelje koje nude. cPanel se smatra najboljim od oba, mada neki ljudi imaju osobne preferencije prema drugoj upravljačkoj ploči.

 • Kako se cPanel uspoređuje s Pleskom?

  Za razliku od cPanela, upravljačka ploča Plesk djeluje na Windows kao i na Linux poslužiteljima. Plesk sigurno pruža veću kontrolu nad određenim značajkama, ali nije tako intuitivan.

  Pozitivan aspekt Pleska jest taj što se može koristiti za upravljanje računima i postavkama poslužitelja, tako da nema potrebe instalirati bilo koji drugi softver ako ga planirate preprodavati..

 • Kako se cPanel uspoređuje s DirectAdminom?

  DirectAdmin je konkurentski upravljački panel za Linux poslužitelje. Jeftiniji je od cPanela, jednostavniji je i ne zahtijeva toliko resurse kao cPanel. No DirectAdminu nedostaju mnoge značajke i alati u cPanelu.

  Također, mnogi hosting klijenti više vole i očekuju cPanel, dijelom i zato što je tako čest i mnogi korisnici hostinga već znaju kako to funkcionira.

 • Koja je razlika između cPanela i WHM-a?

  WHM se često koristi zajedno s cPanelom. WHM je za administratore poslužitelja i hosting prodavače, a omogućuje im stvaranje više računa za hosting i upravljanje postavkama na njihovom VPS-u ili namjenskom poslužitelju..

  cPanel samo kontrolira postavke na jednom hosting računu.

 • Postoje li nedostaci u korištenju cPanela?

  Neki programeri i pružatelji usluga hostinga imaju rezerve o načinu na koji cPanel pohranjuje podatke. To neće utjecati na vas kao korisnika hostinga.

  Ako ste administrator sustava, vjerojatno već znate da je cPanel previše osnovni da biste učinili sve što trebate. Ali mnogi domaćini daju vam mogućnost instaliranja neke druge upravljačke ploče, ako smatrate da je cPanel restriktivan.

  Možda je najveći nedostatak cPanela taj što on ne radi na Windows hosting računima.

 • Zašto neki domaćini odbijaju migraciju računa bez računa cPanel?

  Ako planirate premjestiti s jednog domaćina na drugi, potreban vam je zaista jednostavan način da uzmete sve podatke računa. cPanel ovo čini vrlo jednostavnim.

  Vaš domaćin može neprimjetno prenijeti sav sadržaj vaše web lokacije, baze podataka, poštanske sandučiće i postavke odjednom.

  S drugim upravljačkim pločama to nije baš tako jednostavno. Neki uopće nemaju mogućnosti izvoza, a one koje to čine stvorit će izvoznu datoteku koja nije kompatibilna s cPanelom..

  Ako uzmete u obzir da je cPanel najčešća upravljačka ploča na zajedničkim hosting računima, to može predstavljati problem pružateljima usluga hostinga, jer oni moraju sve premjestiti ručno.

  Prijenos cPanel u cPanel je stoga vrlo učinkovit i vrlo je mali rizik od gubitka podataka. Domaćini mogu brzo i lako prenijeti korisnike cPanela, zbog čega često nude besplatnu migraciju.

 • Mogu li deinstalirati cPanel sa svog poslužitelja?

  Ako imate VPS, domaćin vam može omogućiti deinstaliranje softvera na upravljačkoj ploči. Međutim, možda vam neće pomoći da instalirate alternativu. Ako imate namjenski poslužitelj, trebali biste biti u mogućnosti instalirati sve programe na upravljačkoj ploči koje želite.

 • Tko razvija i posjeduje softver cPanel?

  cPanel je razvio i u vlasništvu je cPanel, Inc., privatne tvrtke sa sjedištem u Teksasu. Prvi put ga je razvio 1997. programer John Nick Koston, koji je sada izvršni direktor cPanel, Inc.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me