Moodle hosting: najbolji i najgori domaćini za učionicu u 2020. godini.

Usporedite Moodle Hosting

Moodle je sustav upravljanja tečajevima, koji vam omogućuje stvaranje internetskih tečajeva. Za to vam treba specijalizirano hosting; ne pružaju ga svi domaćini.


Moodle je izgrađen na Linux-Apache-MySQL-PHP (LAMP) skupu, tako da morate biti domaćini u tom okruženju. Također je korisno da Moodle bude dostupan kao instalacija jednim klikom. Ali ako stvari želite učiniti vrlo lako, možete dobiti namjenski plan hostinga Moodle.

Dat ćemo vam sve detalje u nastavku, ali ako samo tražite solidnog domaćina, evo 5 najboljih za Moodle hosting:

 1. SiteGround
  – Sjajan, bogat značajkama LAMP hosting s izuzetnom podrškom
 2. Bluehost
 3. A2 hosting
 4. InMotion hosting
 5. Hostpapa

Kako smo izabrali najbolje domaćine za Moodle?

Uzeli smo sve web planove koji nude LAMP hosting koji također nude jednostavnu instalaciju Moodle-a. Zatim smo ih kombinovali s našim stručnim pregledima s preko 1.500 hosting planova i s više tisuća pregleda korisnika.

Što ćete naučiti

Moodle je platforma za stvaranje sustava upravljanja učenjem. Ako želite napisati tečaj kako biste naučili PHP da ga stavite na web, Moodle je jedan od najboljih načina da to učinite.

Ali Moodle zahtijeva gubitak moći hostinga. U ovom ću se članku pozabaviti onim što je Moodle i pomoći vam da pronađete pravog domaćina.

Koji je najbolji domaćin za Moodle Koji je najbolji domaćin za Moodle

Što je Moodle hosting

CMS se uobičajeno odnosi na mrežni sustav za upravljanje sadržajem. Ali kad se govori o temelju za mjesto za učenje, CMS postaje Sustav upravljanja tečajevima.

A jedno od najpopularnijih je Modularno objektno orijentirano dinamičko okruženje za učenje ili, još jednostavnije, Moodle.

Moodle je platforma otvorenog koda za proizvodnju i distribuciju materijala za e-učenje.

Koriste ga sveučilišta i odjeli za obuku jer se mogu prilagoditi mnogim svrhama, a siguran je, tako da rezultati i zadaci ostaju privatni.

Moodle Home

Moodle-ov programer

Martin Dougiamas, australijski programer i učitelj, izgradio je vjernu pratnju svog softvera otkako je Moodle prvi put objavljen 2002. godine.

Dougiamasove teorije učenja i razvojni rad podupiru tisuće tečajeva širom svijeta, a on radi na punom radnom vremenu na projektu.

Što znači Moodle?

Moodle se zalaže Modularno objektno dinamično okruženje za učenje orijentirano prema objektima. To je jedno od mnogih virtualnih okruženja za učenje (VLE) koje se koriste za razmjenu tečajeva na mreži.

Ovi su tečajevi namijenjeni ljudima koji već studiraju u učionici, a ne ljudima koji cjelokupni tečaj vode putem interneta. Izgrađen je za interaktivnost.

Kako odabrati davatelja usluge Moodle

Iako Moodle hosting tehnički nije vrsta hostinga, postoje neke stvari koje treba uzeti u obzir i neke specifičnosti koje treba potražiti prilikom odabira domaćina za Moodle web mjesto.

I dok mnogi domaćini nude te značajke, postoje i neki koji su posvećeni Moodle hosting hostingu.

Bilo kako bilo, poznavanje onoga što vam treba od domaćina da bi vaša obrazovna stranica pravilno funkcionirala najvažnije je u toj odluci.

Kapacitet

Prvo što treba uzeti u obzir je kapacitet. Koliko će učenika istovremeno pristupati i koristiti vašu web lokaciju?

Previše, a bez dobrog domaćina i Moodle mogu raditi prilično sporo, što rezultira lošim korisničkim doživljajem vaših učenika.

Provjerite može li vaš domaćin prihvatiti više korisnika na vašoj web lokaciji odjednom i u vrijeme najveće uporabe.

Kompatibilnost s Moodleom

Zatim provjerite koju verziju Moodla koristite. Sve verzije Moodle-a najbolje rade u standardnoj Linux, Apache, MySQL i PHP ili LAMP infrastrukturi.

Provjerite da vaš domaćin ne nudi samo LAMP, već ga redovito ažurira kako biste bili u toku s novim verzijama tih komponenti, već i CMS-om koji ćete koristiti.

Pored toga, odaberite host koji će vam omogućiti da prilagodite PHP i MySQL konfiguracije za smještaj Moodle-a. Neće vam svi domaćini dopustiti da to učinite.

Upravljačka ploča i kompresija

Odaberite host koji nudi upravljačku ploču kroz koju možete komprimirati datoteke od 20 megabajta ili više. Tako ćete ubuduće olakšati zamjenu domaćina, ukoliko se ikada odlučite za to.

Također, provjerite nije li mapa Moodledata spremljena u javnoj mapi, također radi buduće jednostavnosti migracije.

Ako vam se sve čini pomalo zbunjujućim ili ga jednostavno morate pratiti, potražite domaćina koji nudi posvećeni Moodle hosting.

Na taj način imat ćete potrebu da razmisle o svemu, a sve što ćete morati brinuti je stvaranje visokokvalitetnog obrazovnog sadržaja za vaše studente.

Studentski rad, putem Pixabaya Studentski rad, putem Pixabaya

Mnogo dobrih opcija domaćina koje možete odabrati

Kada razmišljate o tome koji pružatelj web hostinga odabrati za vaš Moodle hosting, morat ćete pogledati koje vrste instalacija uključuju.

Mnogi domaći paketi kompanija uključuju instalacije aplikacija jednim klikom kao što je Moodle.

Na primjer, Bluehost i A2 Hosting imaju instalaciju aplikacije jednim klikom. To će postupak postavljanja znatno olakšati ljudima s manje tehničke tendencije.

Primjer hostinga za moodle: A2 hosting

Mnogi web domaćini podržavat će značajke potrebne za pokretanje Moodle-a. Na primjer, A2 hosting pruža neke od najboljih dodatnih funkcija koje Moodle hosting zahtijeva.

Kako Moodle ponekad može naići na probleme s performansama, najbolje je odabrati pružatelja usluga hostinga koji može nadopuniti aplikaciju brzinskim poslužiteljima..

Ovo je mjesto gdje će vam A2 hosting pružiti neke od najboljih karakteristika performansi za najnižu cijenu.

U stvari, A2 hosting može ubrzati vrijeme učitavanja vaše web stranice čak 20 puta brže od konkurencije.

Nude Turbo Server opcije za nešto veće troškove koji rezultiraju ovim ubrzanjima brzine.

Još jedna sjajna stvar o A2 hostingu su njihovi neograničeni resursi. S neograničenim prostorom za pohranu i širinom pojasa, softver za e-učenje ne bi trebao imati problema sa performansama kada se povećavaju prometni zahtjevi.

Vrste hostinga za Moodle

Planovi zajedničkog hostinga možda ne pružaju snagu potrebnu za hostiranje velikih web stranica za mrežno učenje, poput univerzitetskih tečajeva koji imaju velike upise.

Iako će biti prikladni za manje usluge internetskog učenja. Za više snage, morat ćete provjeriti VPS planove od pružatelja usluga.

Podrška putem e-pošte

Poput A2 hostinga, i Bluehost dijeli planove s neograničenim resursima. A, ako želite biti u mogućnosti slati e-poštu s Moodleom, mobitel će vam pružiti podršku za e-poštu.

Konkretno, trebat će vam pristup poslužitelju e-pošte SMTP, koji pruža većina hosting kompanija.

Mnogi planovi hostinga uključuju više, ako ne i neograničeno, račune e-pošte s njima. Bluehost je samo jedan davatelj usluga koji to radi. S tvrtkom ćete imati pristup drugim rješenjima za e-poštu, kao što su pravila prosljeđivanja i filteri računa.

Da biste bili sigurni da se poruke e-pošte ispravno obrađuju, morat ćete postaviti cron zadatke s vaše upravljačke ploče Bluehost. To se može postići slijedeći upute u bazi znanja Bluehost ili tako što ćete iskoristiti njihovu 24/7 korisničku podršku za pomoć u vezi s tim..

Namjenski hoodle hosting

Neki domaćini su Moodle partneri, što znači da su certificirani pružatelji Moodle usluga.

Jedno od njih su Moonami rješenja za učenje. Oni pružaju Amazon Web Services (AWS) cloud hosting za pokretanje vaše Moodle web stranice na.

Budući da koriste AWS, vaša web lokacija koja se nalazi u oblaku je skalabilna, što omogućuje obradu svega od 500 do 10 tisuća učenika.

Moonami uključuje besplatne migracije web mjesta s nulom zastoja i namjenskog voditelja projekta koji će vam pomoći u svemu.

TMD hosting

Ako je to namjenski domaćin Moodle koji tražite, potražite TMD hosting.

TMD je još jedan Moodle partner koji nudi certificirano hosting platforme. Omogućuju potpuno upravljani Moodle hosting koji je potpomognut impresivnim 99,99-postotnim jamstvom.

Tvrtka će se pobrinuti za instalaciju Moodlea i besplatno će migrirati vaš postojeći sustav upravljanja učenjem (LMS) na njihove poslužitelje.

Također vam nude dodatne dodatke i module koje možete koristiti za unapređenje portala za e-učenje za svoje učenike. Najbolja stvar kod TMD hostinga je ta što je on vrlo pristupačan.

InterServer

Druga mogućnost hostinga za specijalizirane platforme za e-učenje je InterServer. Daju vam optimizirano hosting za Moodle na njihovom standardnom oblaku Linux OS.

Ovaj plan također dolazi s besplatnim Cloudflare CDN-om za smanjenje brzine učitavanja na vašoj web stranici za korisnike diljem svijeta.

Cloud hosting omogućuje domaćinima da nude jeftinija rješenja koja i dalje pružaju snagu potrebnu web stranicama za e-učenje.

kupon za web hosting

Tražite mnogo na Moodle hostingu?
SiteGround – ocijenjeni kao broj 1 od strane naših čitatelja – pruža bogat Moodle hosting bogat značajkama. Trenutno na tim planovima kvalitete možete uštedjeti do 67%. Koristite ovu vezu za popust
da se dogovori.

Zašto Moodle?

Glavni fokus softvera je mrežna suradnja, pomaganje aktivnim polaznicima da lakše preuzmu tečajeve i osigurava da je isporuka online tečaja sigurna.

Pored toga, Moodle ima i neke druge sofisticirane značajke koje su od vitalnog značaja za implementaciju e-učenja, kao što su otkrivanje plagijata i izlaz za mobilne uređaje.

Studentima se dodijeli korisničko ime i lozinka i mogu se sigurno upisati na tečajeve, postaviti svoj profil i pregledati njihove rezultate; nastavnici mogu postati administratori na svojim tečajevima.

Moodle se također može koristiti za podnošenje zadataka i pregledavanje unaprijed snimljenih sadržaja, poput predavanja, kao i interaktivnih predavanja i diskusija uživo.

Uz to, pomoću dodataka poput Wimbe, učenici i nastavnici mogu snimati glasovne komentare i preuzimati audio sadržaje.

Ove su značajke dizajnirane kao podrška usmenim zadacima i bolje angažiranje učenika koji preferiraju slušno učenje nego čitanje.

Mobile Moodle

Najnovije verzije Moodla podržavaju većinu mobilnih uređaja, uključujući Android, iPhone i iPad.

U pogledu kompatibilnosti preglednika preporučuje se Google Chrome; neke značajke ne funkcioniraju u starijim verzijama Internet Explorera.

Standardi raspoloženja

Moodle je dizajniran tako da udovoljava SCORM-u, koji označava referentni model objekta za dijeljenje sadržaja.

SCORM je standard koji se koristi u većini glavnih alata za e-učenje, plus pomoćni softver; omogućuje tim alatima da međusobno razmjenjuju podatke. Saznajte više o SCORM-u na web lokaciji programera.

Neki učitelji treniraju u Moodleu i dobivaju certifikate koji dokazuju njihovo znanje o alatu.

Trenutačna verzija ovog certifikata naziva se Moodle Course Creator Certificate (MCCC).

Prilagodba Moodle-a

Stranica s temama MoodleMoodle teme.

Kao i svaki moderni mrežni sustav, osnovna se platforma u Moodleu može proširiti nadogradnjom i nadogradnjom.

Ovi se paketi mogu instalirati zajedno s centralnim softverom Moodle kako bi se poboljšala njegova funkcionalnost.

Opcije prilagođavanja sustava Moodle

Opcije prilagodbe za Moodle dolaze u sljedećim oblicima:

 • Teme su paketi predložaka koji mijenjaju izgled tečaja
 • Dodaci poboljšavaju funkcionalnost Moodle dodavanjem dodatnih značajki napisanih u PHP-u
 • Jezični paketi pomažu nastavnicima da osiguraju tečajeve na lokalnim jezicima svojih učenika
 • Dreanweaver je vlasnički web paket za razvoj koji se može koristiti za stvaranje i upravljanje Moodle stranicama
 • Moodle je open source, tako da možete promijeniti njezin temeljni kod.

Moodle otvorenog koda ga čini vrlo fleksibilnim i proširivim. Većina promjena može se izvršiti na upravljačkoj ploči; oni koji se obično ne mogu zajedno hakirati pomoću PHP-a.

Teme su jedna od najmoćnijih opcija za prilagođavanje Mooglea. Teme također mogu promijeniti izgled cijele web stranice, ostavljajući tvrtkama da dodaju svoje boje i marke.

Neke organizacije razvijaju vlastite teme temeljene na sadržaju za pokretanje, tako da je temu jednostavno prilagoditi za vlastitu upotrebu.

Činjenica da su dodaci napisani u PHP-u puno pomaže. To ne samo da pomaže u stvaranju vlastitog, već znači da je puno toga doprinijela i zajednica korisnika.

Zahtjevi za raspoloženje

Poslužitelji putem Pixabaya Poslužitelji putem Pixabaya

Ako tražite račun za web hosting za Moodle, trebat će vam Linux, Apache, MySQL i PHP za glatku instalaciju.

Moodleova dokumentacija kaže da je to najsigurniji način za instaliranje i tu je ogromna podrška za LAMP stack.

Moodle se također može instalirati na Windows ili Mac kao samostalni dio softvera – idealno ako mu želite dati testnu vožnju prije nego što ga predate svom timu administratora sustava.

Instalacija jednim klikom nasuprot “uradi sam”

Ako želite instalirati Moodle na hosting račun, ali vaš pružatelj usluga ne daje instalacije jednim klikom, postupak će biti malo složeniji.

Mnoge tvrtke koje pružaju hosting pružaju korisnu korisničku podršku kako bi vas prošli kroz ovo.

Ako vam nisu toliko dobri s tehničkim stvarima, možda biste se željeli prebaciti na davatelja usluge hostinga koji integrira jednostavne instalacije aplikacija..

Baze podataka i PHP

No, ako to još uvijek želite započeti, postoje neke stvari koje morate učiniti prije početka.

Prvo se želite osigurati da vaš domaćin osigurava bazu podataka poput MySQL ili MariaDB.

Domaćin će također morati podržati PHP. Možda ćete morati konfigurirati PHP na upravljačkoj ploči.

Kako bi web mjesto Moodle radilo, trebat će vam i različita PHP proširenja.

Ako niste sigurni imate li ih kod svoje usluge domaćina, ne brinite se. Moodle će tijekom instalacije provjeriti ta proširenja kako biste mogli instalirati potrebne skripte prije nastavka.

Također možete razgovarati s pružateljem usluga hostinga o uključenim instalacijama skripti.

Završni instalacijski zadaci

Ostatak postupka možete dovršiti slijedeći upute na Moodleovoj web stranici.

Iako će neiskusnim web korisnicima biti mnogo lakše odabrati hosting tvrtku koja pruža instalaciju aplikacije jednim klikom.

Potrebe raspoloženja:

 1. Najmanje 160MB prostora za pohranu osnovnih datoteka – ali imajte na umu da vam je potreban prostor za multimediju i sadržaj koje su prenijeli studenti
 2. Linux ili Windows
 3. Rezervno mjesto s dovoljno prostora (po mogućnosti na udaljenom mjestu)
 4. 256MB RAM-a poslužitelja (opet minimalni broj – Moodle preporučuje 1GB za svakih 10-20 istodobnih korisnika)
 5. Podrška za MySQL, PostgreSQL, MSSQL ili Oracle (preporučuje se MySQL ili PostgreSQL)
 6. PHP
 7. Udaljena sigurnosna kopija za pohranjivanje kopija djela vaših učenika
 8. Web poslužitelj
 9. Moderan web preglednik.

Ukratko, evo što Moodle-u treba najmanje u odnosu na ono što mu treba za optimalno pokretanje:

Atribut

Minimum

Preporučeni

Operacijski sustav Sve što pokreće softver naveden u nastavku Linux
Web poslužitelj Apache, IIS, lightttpd, nginx, cherokee, zeus i LiteSpeed Apache ili IIS
PHP 5.3.2 Najnovije (stabilno) izdanje
Baza podataka MSSQL, MySQL, Oracle, PostgreSQL MySQL ili PostgreSQL
preglednik Firefox 4, Internet Explorer 8, Safari 5, Chrome 11, Opera 9 Najnovija inačica preglednika po vašem izboru plus potrebni dodaci za vaš sadržaj

Možda ćete biti u iskušenju da nabavite najjeftiniji hosting za postavljanje Moodle-a, ali imajte na umu da će, kako mjerilo vašeg učenika, biti potrebno prilagoditi i web mjesto.

Najbolje to imati na umu pri odabiru web hosting paketa.

Iako mnoge web hosting tvrtke nude Moodle kao program za instaliranje jednim klikom, neće sve one ispuniti ove zahtjeve na svojim najjeftinijim planovima.

Odredba udaljene sigurnosne kopije rijetko se nudi na bilo kojem web hosting planu i zahtijevat će složenije postavljanje od uobičajene web stranice.

Preporučujemo da se odlučite za virtualni privatni poslužitelj (VPS) ili namjenski poslužitelj, ali razgovarajte s domaćinom prije nego što počinite.

Za i protiv

Svaki softver ima dobre i loše točke i Moodle se ne razlikuje. Dakle, ovdje je popis najboljih i najgorih stvari u vezi s tim.

prozodija

 • Moodle je potpuno besplatan za upotrebu
 • Budući da je Moodle razvijen kao CMS za obrazovnu zajednicu, on izvrsno pruža željene usluge za ovu publiku.

kontra

 • Korisnici moraju snažno prilagoditi Moodle kako bi bio koristan.
 • Moodle se ne smatra platformom “ključ u ruke”, odnosno onom koja je spremna za pokretanje nakon instalacije.

Ovaj posljednji prijevara možda je velika stvar. Ako niste tehnički skloni, mogli biste se zaposliti u tehničkoj službi za postavljanje vašeg sustava.

Ovo je još uvijek dobro rješenje. Oko nas ima puno stručnjaka za Moodle i obično vas mogu uzbuditi i trčati u malo vremena (i troškova).

Naš izbor: Prva tri domaćina za Moodle

Može biti vrlo teško znati odakle započeti potragu za domaćinom Moodle-a. Zato osiguravam svoja tri omiljena domaćina za početak.

Možete ih usporediti s drugim domaćinima i oba pogledaju puno domaćina i sužavaju popis domaćina koji vas zanimaju.

iPage

Daleko najisplativija opcija Moodle hostinga je iPage.

Tvrtka ima neke od najjeftinijih cijena hostinga
dostupno i uz kombinaciju ubacuju besplatno ime domene i Google marketinške kredite.

Iako iPage pruža uslugu za korisnike 24 sata dnevno, što može biti korisno pri postavljanju Moodle-a, oni ne nude jamstvo produženja rada kao što to čine drugi pružatelji usluga hostinga.

To bi mogao biti problem. Svakako vrijedi pogledati.

iPage početna stranica

InMotion hosting

Za neke od najbržih brzina hostinga i 99,9% jamstvo produženog vremena, InMotion Hosting možda je najbolja opcija za vaše web mjesto Moodle.

Tvrtka ima planove uspješnije od iPagea, sa brzim SSD pogonima
napajanje njihovih usluga.

Možete čak i odabrati lokaciju poslužitelja na kojem se nalazi vaša web stranica. I oni olakšavaju instalaciju Moodlea s instalacijom jednim klikom.

Čak su i pokriveni potrebe za e-poštu i baze podataka pružajući fantastičnu, 90-dnevnu garanciju povrata novca
.

InMotion početna stranica

InterServer

Za optimizirano Moodle hosting, InterServer ima mogućnosti za to.

Omogućuju i neki jeftini VPS
planovi za oblak hosta ako vaša web lokacija Moodle treba bolje performanse od dijeljenih planova.

Ovi VPS planovi lako su skalabilni ako ustanovite da vaše web stranice zahtijevaju još više resursa.

Ovo će vam osigurati veće performanse za vaše web mjesto Moodle u odnosu na iPage planove. Ali to će također koštati više od hostinga na iPageu.

InterServer početna stranica

ponude za web hosting

Tražite pravog domaćina Moodle?
InterServer nudi Moodle hosting visoke performanse. Njihovo jedinstveno “Jamstvo za smanjenje cijene” znači da vam cijena nikad neće rasti. U ovom trenutku možete veliko uštedjeti na njihovim planovima. Koristite ovu vezu za popust
da se dogovori.

Moodle često postavljana pitanja

 • Što je Moodle?

  Moodle je besplatni program otvorenog koda koji je osmišljen za izradu internetskih tečajeva. Ime mu je akronim. Pisma označavaju modularno objektno orijentirano dinamičko okruženje za učenje. Moodle je sustav upravljanja učenjem, ili LMS.

 • Što Moodle radi?

  Moodle omogućava nastavnicima stvaranje privatnih mrežnih lekcija za bilo koje okruženje za učenje. Softver je vrlo prilagodljiv i može se koristiti za dodjeljivanje određenog predavanja učenicima, stvaranje internetskih tečajeva ili čak stvaranje obuke za tvrtke.

 • Koliko košta Moodle?

  Moodle je besplatan. To je licencirano pod GNU General Public License.

 • Moodle se mora koristiti u učionici?

  Ne. Moodle se može koristiti i za učenje na daljinu.

 • Kako instalirati Moodle?

  Moodle LMS je vrlo sličan CMS-u. Instalira se na isti način: ručno ili pomoću instalacijskog programa jednim klikom, ako vaš domaćin pruža taj objekt.

 • Trebam li tehnička znanja da bih mogao koristiti Moodle?

  Ne. Moodle ima sučelje povuci i ispusti. Ako ste koristili CMS, trebalo bi vam ugodno s njim.

 • Je li Moodle siguran?

  Moodle je siguran kao i svaka druga web aplikacija. Sigurnost možete pojačati kupnjom i SSL certifikata za svoj Moodle poslužitelj te poticanjem nastavnika i učenika na stvaranje jakih lozinki. Da biste ograničili zloupotrebu, dobra je ideja redovito pregledavati prijave administratora i nastavnika, uklanjajući sve one koje više nisu potrebne.

 • Mogu li markirati Moodle logotipom svoje škole?

  Da. Moodle ima tematski sustav, tako da možete brzo promijeniti izgled svog web mjesta za e-učenje. Teme se mogu preuzeti s interneta ili stvoriti prema vlastitoj boji i potrebama marke.

 • Koji su resursi u Moodleu?

  Resursi su datoteke koje se mogu dodati lekcijama Moodle-a za pružanje pozadinskih informacija ili istraživačkog materijala. Moodle podržava privitke datoteka (uključujući slike i PDF), HTML sadržaj, IMS pakete i URL-ove.

  Resurse možete organizirati u mape i dodavati naljepnice kako biste ih opisali ili kategorizirali.

 • Što je IMS paket?

  IMS paketi su spremnici koji uključuju mješavinu nastavnih materijala. Ove pakete sadržaja mogu stvoriti nastavnici, kupiti ih od dobavljača ili ugraditi u aplikaciju kao što je Udutu. Ovi se paketi mogu uvesti izravno u Moodle.

 • Što je SCORM?

  SCORM je standard za zapakirane materijale za učenje. Može pohraniti ocjene i ocjene u formatu u obliku koji Moodle može protumačiti.

 • Što su dodaci?

  Dodaci dodaju dodatne značajke Moodleu. U službenom spremištu dostupno je preko 1000 dodataka, https://moodle.org/plugins/.

 • Postoje li nedostaci na Moodleu?

  Moodle najbolje funkcionira kada se koristi za jedan razred ili jednu organizaciju. Velike organizacije možda neće biti dobro ako nećete investirati u namjenski poslužitelj.

 • Koji su zahtjevi za Moodle hosting?

  Moodle se može izvoditi na Linux zajedničkom hosting programu, ali ovo je stvarno pogodno samo za nekoliko predavanja ili mali internetski tečaj. Dobro je odabrati domaćina koji nudi jednostavan put nadogradnje ako utvrdite da zajednički hosting nije prikladan.

  Ako očekujete da će cijela škola ili fakultet koristiti Moodle, započnite s VPS-om i budite spremni za prelazak na namjenski poslužitelj s povećanjem prometa na web mjestu.

 • Koje su alternative Moodleu?

  Alternativne softverske aplikacije za LMS uključuju Blackboard, Schoology, Edline, Canvas, Edmodo, Lore i iTunes U.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me