MS Access – postanite profesionalni u kratkom vremenu s našim potpunim popisom resursa

Objava: Vaša podrška pomaže održavanju web mjesta! Naplaćujemo naknadu za preporuku za neke usluge koje preporučamo na ovoj stranici.


Dok milijuni korisnika pregledavaju web i komuniciraju s internetskim aplikacijama, poslužitelji diljem svijeta izvršavaju milijune upita i pohranjuju tona zapisa. Većina web stranica s kojima komunicirate koristite kôd napisan na programskim jezicima kao što su PHP i ASP za spremanje podataka u popularne sustave za upravljanje bazama podataka (DBMS) kao što su MySQL i MS SQL Server. Iako su ovi prilično popularni, postoje mnogi drugi DBMS-i koji se također mogu koristiti.

Korišteni DBMS razlikuje se od aplikacije do aplikacije, ovisno o broju korisnika ili platformi za koju razvijate aplikacije. Na primjer, ako razvijete aplikacije za Android mobilni telefon, vjerojatno ćete koristiti SQLite. Osim spomenutih popularnih DBMS-ova, MS Access može biti odličan izbor pogotovo ako očekujete da ima manje od 100 elemenata. Pogledajte ovaj članak kako biste dobili vrijedne resurse za MS Access.

Zašto MS Access

MS Access pruža svestrano okruženje za brzo razvijanje aplikacija, pohranjivanje podataka i zapise upita kao i mnogi popularni DBMS paketi. Ako očekujete mali broj istodobnih korisnika i malo podataka (manje od 100), MS Access će biti odličan izbor. MS Access je sjajan za male tvrtke i pojedince koji trebaju brzo napisati aplikaciju za obradu i prezentiranje podataka. Neki primjeri aplikacija koji koriste MS Access uključuju sustave upravljanja zalihama, aplikacije za praćenje kvarova ili baze podataka ispitivanja ispitivanja osiguranja.

MS Pristupni resursi

Na Internetu i u knjigama postoji mnoštvo informacija o MS Accessu za pomoć u pokretanju i radu baze podataka. Pogledajte neke od naših omiljenih resursa u nastavku.

Tutoriali

 • Holowczakov udžbenik o pristupu MS-u: ovaj tutorial namijenjen onima koji započinju s Accessom prolazi kroz postavljanje baze podataka, stvaranje tablica i obrazaca te pokretanje izvještaja i upita.
 • Pokretanje pristupnog upita: ovaj vodič vam pokazuje kako pokrenuti osnovni upit u programu Access.
 • SQL upiti u pristupu: ovaj vodič pokazuje kako pokrenuti SQL upit za različite verzije pristupa.
 • SQL Tutorial iz W3Schools: ovaj udžbenik je ušao u SQL sintaksu i pruža sučelje za pokretanje primjera i isprobavanje vlastitog koda.
 • Primjeri VB.NET pristupa: nekoliko sjajnih primjera korištenja VB.NET za obradu podataka pohranjenih u Accessu.
 • Pretvori pristup SQL Serveru: korak po korak vodič o pretvorbi Access baze podataka u SQL Server.
 • Vodič za razvoj aplikacija za pristup aplikacijama: ovaj vodič vodi kroz razvoj softverskih aplikacija pomoću Microsoftovog pristupa sve od planiranja baze podataka do razvoja upita i GUI sučelja.
 • PHP i MS Access: nikad niste pomislili da biste mogli miješati open source i Microsoftove tehnologije? Razmisli još jednom! Ovaj vodič vam pokazuje kako koristiti PHP za povezivanje i pristup Access bazi podataka.
 • Razumijevanje strukture baze podataka: koristite ovaj vodič kako biste shvatili kako pronaći objekte, polja i odnose unutar vlastite Access baze podataka.
 • Vodič za pristup obrascu: naučite kako stvoriti obrazac u programu Access pomoću ovog vodiča.
 • Korumpirane datoteke pristupa: Doći će do oštećenja datoteka na vašem sustavu, uključujući datoteke baze podataka Accessa. Pogledajte ovaj vodič kako biste saznali kako ih popraviti.

Video vodiči

 • Stvaranje baze podataka pristupa: osnovni video vodič o stvaranju baza podataka i izgradnji upita, obrazaca i izvještaja u programu Access.
 • Pristupni upiti: video vodič o izgradnji upita u programu Access.
 • Pristupni obrasci za prijavu: naučite kako stvoriti obrazac za prijavu za zaštitu lozinke vaše baze podataka.
 • VB.NET i Pristup: naučite kako koristiti VB.NET za povezivanje i upite MS Access baze podataka.
 • Pivot tablice: saznajte više o stvaranju okretnih tablica u programu Access.
 • Vodič za napredni pristup: naučite napredne savjete za upravljanje Access bazama podataka pomoću SQL skripte i makronaredbi uz naknadu putem Udemy-a.

Referentni vodiči

 • Funkcije uobičajenog pristupa: popis najčešće korištenih pristupnih funkcija i poveznice na detaljna objašnjenja ovih funkcija, uključujući parametre i povratne vrijednosti.
 • MSDN Access VBA Reference: vodič koji sadrži preglede Access baze podataka i programske koncepte i primjere.

Online zajednice

 • Microsoftov pristupni forum: odgovore na vaša pitanja o MS Accessu od ostalih korisnika na Microsoftovom mrežnom forumu.
 • Dream.In.Code Forum za pristup: ovaj forum sadrži zajednicu stotina tisuća programera koji pomažu jedni drugima da odgovore na tehnička pitanja za pitanja MS Accessa.
 • MS Access Newsgroup: ova zajednica u Google Grupama omogućuje vam postavljanje pitanja i pregled odgovora na pitanja koja imaju drugi programeri za pitanja o MS Accessu.

knjige

 • Pristupite Bibliji 2013. godine (2013) Aleksandra i Kusleika: ova knjiga opsežno obuhvaća teme Microsoft Accessa kao što su automatizacija izvještaja, osnove baze podataka, integracija SharePoint-a i analiza podataka zajedno sa primjerima za preuzimanje..
 • Pristup 2013. za lutke (2013) autora Fuller and Cook: ova serija Dummies knjiga govori o širokom rasponu tema o MS Accessu, uključujući planiranje baze podataka, uvoz podataka, poboljšanje performansi i stvaranje korisničkog sučelja.
 • Microsoft Access 2013 Programiranje po primjeru s VBA, XML i ASP (2014) autorice Julitta Korol: čak i ako niste ranije kodirali, pogledajte ovu knjigu kako biste saznali kako stvoriti aplikacije za interakciju s MS Accessom koristeći ActiveX, ASP i Visual Basic.
 • Microsoft Access 2010, korak po korak (2010) Lamberta i Coxa: kao što naslov govori, ova knjiga daje korake za dovršavanje različitih akcija u Accessu 2010 i usmjerena je prema početniku.
 • Pristup kuharici za analizu podataka (2007) Bluttmana i Freezea: ova knjiga nudi primjere kodiranja i uzorke upita koje se primjenjuju na probleme analize podataka u stvarnom svijetu koji uključuju MS Access kroz niz “recepata”.

Sažetak

MS Access, kao i drugi DBMS-ovi, pruža sučelje za spremanje i upis podataka pohranjenih u baze podataka. Ima veliku prisutnost na Windows-u kroz paket Microsoft Office pa je korisnicima brz način stvaranja baza podataka i razvoja jednostavnih aplikacija. Čak i ako ste početnik, brzo možete stvoriti sučelja unutar samog pristupa. S druge strane, možete koristiti i programske jezike kao što su Visual Basic, pa čak i PHP za stvaranje još prilagođenih GUI-ja. Pogledajte gornje izvore kako biste se noge ovlažili MS Accessom.

Daljnje čitanje i izvori

Imamo više vodiča, vodiča i infografika vezanih za kodiranje i razvoj baze podataka:

 • SQL resursi: naš opći SQL resurs koji je kritičan za sve programere relacijskih baza podataka.
 • Uvod u ADO.NET: naučite sve o ovom sustavu za korištenje bilo koje baze podataka unutar .NET okvira.
 • PHP Uvod i resursi: započnite s učenjem najpopularnijeg jezika za kodiranje na strani poslužitelja.

Vrhunski vodič za web hosting

Ako ćete duboko ući u aplikacije bazirane na bazama podataka, morat ćete ih negdje ugostiti. Pogledajte naš Ultimate vodič za web hosting. Objasnit će vam sve što trebate znati kako biste napravili informirani izbor.

Vrhunski vodič za web hosting
Vrhunski vodič za web hosting

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map