MsSQL hosting: Koja je marka najbolja za MS SQL hosting baza podataka?

Usporedite MS SQL hosting

Microsoft SQL Server (ili MS SQL) je sustav za upravljanje relacijskim bazama podataka. Aplikacije koje koriste Windows tehnologije – poput .NET – idealno su prikladne za uparivanje s MS SQL bazom podataka. Samo manjina web hostinga nudi Windows hosting, a nisu svi dobri izbori.


Potražite sveobuhvatne Windows hosting pakete sa poslužiteljima koji pokreću najnoviju verziju Internet Information Services (IIS). Također ćete trebati tehničku podršku koja pruža stručnost za Windows poslužitelj.

U nastavku detaljno razgovaramo o MS SQL hostingu. Evo naših odabira za najboljih 5 domaćina:

 1. Hostgator
  – Jeftini Windows hosting planovi za MS SQL Server
 2. GoDaddy
 3. Tekuća mreža
 4. InterServer
 5. Hostwinds

Kako smo izabrali najbolje hostele MS SQL?

Mi ubrajamo web hostere koji su se specijalizirali (a ne dabriziraju) za Windows hosting, pružaju idealno okruženje poslužitelja, nude stručnu podršku, SSD-ove za brzinu i svakodnevne sigurnosne kopije..

Zatim na ove domaćine ukrštamo našu bazu podataka s tisućama stručnih i korisničkih pregleda.

Kako odabrati pravog domaćina za MS SQL

Većina domaćina ne podržava MS SQL. U određenom smislu, to olakšava pronalazak domaćina jer ih nema toliko. Ali vi i dalje želite dobiti najboljeg domaćina u svoje svrhe. Ovo je čemu služi ovaj članak: kako bi vam pomogao da odaberete pravog domaćina.

Usporedite MS SQL hosting

Što je MS SQL?

MS SQL je Microsoftov aplikacija za upravljanje bazama podataka, izgrađeno pomoću strukturiranog jezika upita (SQL).

Ovaj svestrani, snažni program omogućuje vam stvaranje, upravljanje i pristup bazama podataka na lokalnim i udaljenim računalima za posluživanje multimedijskog sadržaja, organiziranje podataka o kupcima i stvaranje osobnog sadržaja za posjetitelje vaše web stranice.

Snimka zaslona MS SQL početne straniceSnimka zaslona početne stranice MS SQL putem WhoIsHostingThis

Bilo da vaš pružatelj usluga hostinga nudi Linux ili Windows poslužitelje, vjerojatno ćete trebati pristup programu za upravljanje bazama podataka koji je izgrađen oko strukturiranog jezika upita (SQL).

Izrada i upravljanje bazama podataka bitan je dio mnogih web aplikacija, uključujući e-trgovinu, interaktivne igre i sustave za upravljanje sadržajem (CMS) poput WordPressa.

SQL općenito nije primarni faktor u odabiru domaćina, ali može biti važan faktor u odabranom planu.

Windows poslužitelji

Za Windows poslužitelje, najpopularnije SQL rješenje je MS SQL (poznat i kao “SQL Server”), Microsoftova vlasnička aplikacija za upravljanje bazama podataka.

Dizajniran i optimiziran za besprijekoran rad s NET okvirom tvrtke i ASP.NET (u tom kontekstu „ASP“ označava stranice aktivnog poslužitelja, Microsoftov pokretački program za dizajniranje dinamičkog web sadržaja), MS SQL ključni je dio razvoja aplikacija za Windows okruženja.

Također se može pohvaliti vrlo visokom kompatibilnošću s web 2.0 rješenjima vodećih proizvođača poput HP-a, Dell-a i SAP-a.

Kao i druge SQL aplikacije, MS SQL također pruža poboljšanu sigurnost baza podataka; za prijenos osjetljivih podataka poput brojeva kreditnih kartica kupca ili kodova za aktivaciju.

Microsoftova podrška

Za razliku od otvorenog koda rješenja, MS SQL je potpomognut opsežnim Microsoftovim sustavom podrške, a njegova moć i standardizacija učinili su ga liderom u upravljanju bazama podataka na razini poduzeća i razvoju aplikacija.

Bilo da gradite blog ili podržavate potpuno opremljenu internetsku trgovinu, ako vašoj web lokaciji i osoblju je potrebna podrška za Windows i Windows temeljene programe, MS SQL možda je najbolja ponuda.

Jedna upozorenje: softver nije besplatan, i može zahtijevati kupnju licence, iako mnogi davatelji usluga uključuju i podršku i licenciranje za MS SQL u svoje Windows planove hostinga.

Dodajte činjenicu da Windows hosting ostaje nešto skuplji od hostinga koji se temelji na Linuxu, a mogli biste naći plaćanje umjereno više nego što biste htjeli za usporedivu razinu hostinga na Linux poslužitelju.

Dvaput provjerite kod svog domaćina za sve pojedinosti.

Microsoft SQL Server

Microsoft SQL Server (MS SQL) vjerojatno je baza podataka koju ćete koristiti ako odaberete Windows web hosting.

MS SQL koristi isti strukturirani jezik upita (SQL) koji također koriste alternativna rješenja, poput MySQL-a.

Prebacivanje između dva je jednostavno pod uvjetom da imate razumnu naredbu za upravljanje Windows poslužiteljem.

Kako se koristi MS SQL?

Microsoft SQL Server razvijen je od 1989. kada je objavljen za OS / 2 operativni sustav.

OS / 2 i MS SQL

OS / 2 su isprva razvili IBM i Microsoft u tandemu i IBM ga je na kraju preuzeo.

Kasnije je Microsoft kupio rješenje SQL Server od Sybase-a i nastavio ga razvijati za vlastitu obitelj proizvoda, počevši od Windowsa NT pa nadalje.

MS SQL evolucija

SQL Server kontinuirano se razvija gotovo desetljeće. Verzija SQL servera iz 2005. godine bila je značajna po podršci eXtensible Markup Language (XML) i Common Language Runtime (CLR), što je omogućilo MS SQL Serveru da se integrira s Microsoftovim .NET okvirom i uvelike proširivao svoju potencijalnu publiku..

Inačica iz 2005. također je uključivala SQL Server Management Studio, grafički alat koji je upravljanje znatno olakšao.

Podrška za medije dodana je u izdanju iz 2008. i to je bilo presudno za njezinu upotrebu na webu.

Verzije MS SQL-a

MS SQL istodobno postoji u nekoliko verzija, tako da se automatski ne ukida kada se objavi nova iteracija.

MS SQL se stoga može instalirati na računala s jednim korisnikom, namjenski poslužitelji ili čitavi podatkovni centri jer postoji verzija prikladna za većinu svrha.

Enterprise izdanje SQL Server 2017 dizajnirano je za podršku masovnim organizacijama i može obraditi veličine baze podataka do 524 petabajta (549.453.824 gigabajta), koristeći svu dostupnu memoriju poslužitelja i fizičke procesore.

Verzija Linuxa

SQL Server 2017 prva je verzija koja službeno radi pod Linuxom. Može se pokrenuti u Docker-ovim kontejnerima, omogućujući njegovu upotrebu u samostalnim, spremničkim instalacijama.

“Spremnik” je sličan virtualnom stroju, ali više je lagan. Sve verzije koriste istu bazu kodova, tako da treba postojati nekoliko problema s kompatibilnošću između operativnih sustava. SQL poslužitelji 2016. i 2017. dodaju brojne sigurnosne značajke.

SQL Server Express

SQL Server Express je ograničena verzija koja je dostupna besplatno.

Microsoft ne licencira ga za zajednički hosting, ali može raditi s namjenskim ili virtualnim privatnim poslužiteljima koji imaju ograničene zahtjeve baze podataka.

Često se ugrađuje u aplikacije. Nije dobar izbor kada višestruki procesi trebaju pristupiti bazi podataka.

Microsoft Access baza podataka je strogo za radnu površinu, i vjerovatno je da ga nećete naći na usluzi hostinga.

Web hosting s Windowsom

Ako vam je potreban Windows poslužitelj za host vaše web stranice, vjerojatno će vam trebati i podrška za MS SQL bazu podataka. Njih dvoje idu zajedno, a ključnim Windows tehnologijama poput ASP-a potrebni su oba dijela kako bi funkcionirali.

MySQL

Iako je na Windows-u moguće pokrenuti alternativu otvorenog koda, MySQL, nije konvencionalno (a vaš domaćin možda ne nudi nekonvencionalne postavke).

Najnovija MS SQL verzija radi na Linuxu, iako instalacija Linuxa ne nudi prednosti ASP.NET integracije.

Cloud Database

Microsoft također pruža Azure SQL, svoju bazu podataka, kao servisno rješenje koje pruža skalabilni resurs u oblaku.

To je predviđeno za tipični model određivanja cijena u oblaku, gdje se resurs dozira i korisnici se naplaćuju za svaki sat korištenja resursa..

Azure SQL se razlikuje od SQL Servera na Azure. Obje pružaju baze podataka u obliku usluge oblaka.

Azure SQL dizajniran je za timove koji upravljaju više baza podataka i žele svesti administrativni rad na minimum. SQL Server u osnovi djeluje isto na Azureu kao i u drugim konfiguracijama, tako da migracija s namjenskog poslužitelja nije teška..

Pazite na oblačne troškove

Kao i sve tehnologije oblaka, treba voditi računa o kontroli troškovaa. Iako oblak zvuči privlačno, uvijek aktivan program može brzo srušiti resurse u oblaku, a to može rezultirati mnogo većim računima od uobičajenog rješenja.

Microsoft ističe da je virtualni stroj s instaliranim MS SQL serverom savršeno valjana alternativa Azure SQL-u, posebno ako želite brz i lagan prelazak u oblak bez brige o naplati po satu.

SQL Server na Azure je licenciran umjesto da se naplaćuje kao usluga, ali morate platiti za troškove pohrane Azure.

kupon za web hosting

Tražite mnogo posla na MS SQL hostingu?
A2 hosting je postigao # 1 u našim nedavnim testovima brzine i performansi. Možete odabrati između zajedničkih ili VPS Windows planova. Uštedite do 50% na ovim planovima već danas pomoću ove veze za popust
.

MS SQL vs MySQL: Što je bolje za vas?

Ponekad je izbor MS SQL-a ili MySQL-a napravljen za vas. Ako želite pokrenuti određenu aplikaciju, postoji samo jedan način, a morat ćete živjeti s onim koji je propisan.

Kao što je već spomenuto, najbolje je držati se MS SQL-a u sustavu Windows i MySQL na Linuxu za pristup bez problema.

FeatureMySQLMS SQL
Izvorni modelOtvoreni izvorvlasnički
ZnačajkeManje mogućnostiPotpuno opremljenog
CijenaBesplatnoplaćen

MySQL razlike

Ali MS SQL i MySQL nisu izravno ekvivalentni i nisu nužno jednaki.

Svatko tko se razvija ispočetka mora razumjeti svoja ograničenja i individualne prednosti i nedostatke:

 • MySQL je tehnologija otvorenog koda, dok MS SQL nije open source
 • To znači da MySQL koristi nekoliko motora za pohranu dok MS SQL koristi samo jedan: Microsoftov vlastiti
 • Jezik SQL razlikuje se na mnogo malih načina između MySQL i MS SQL
 • MS SQL ima grafičko sučelje koje se relativno jednostavno koristi ako ste kompetentni u alatima i uslužnim programima Windows Server
 • Microsoft je sigurnost postavio u srž MS SQL-a, dok MySQL ne nudi iste opsežne sigurnosne značajke
 • MS SQL je u potpunosti predstavljen
 • S obzirom na pravi hardver, MS SQL potencijalno je bolji za poslovne korisnike koji su uložili velika sredstva u Windows poslužitelje i infrastrukturu
 • Microsoftov softver uvijek je dizajniran kako bi se integrirao, tako da ako razvijate sustav Windows, ima smisla držati se MS SQL-a dugoročno
 • MySQL je obično besplatan ili vrlo jeftin za domaćina koji se može implementirati, a ovo uštede obično se prenosi na kupce u obliku jeftinijeg hostinga za njihove web stranice
 • MS SQL dizajniran je za razmjere do zaista masivnih aplikacija.

Proširenje MS SQL-a: MS SQL dizajniran je za upotrebu s raznim uslugama, uključujući alate za replikaciju, OLAP podršku i Visual Studio.

MS SQL vs ostale SQL baze podataka

Postoje mnoge druge baze podataka, a mi ćemo se ovdje dotaknuti samo nekih. Ali ovo su najpopularnije.

Oracle baza podataka

Oracle bazu podataka široko koriste velike organizacije. Izuzetno je moćan i prema tome skupo i složeno za upravljanje. Malo je pružatelja web hostinga koji to nude.

PostgreSQL

PostgreSQL je besplatna baza podataka otvorenog koda koja zauzima nišu sličnu MySQL-u.

Njegove glavne razlike su to što podržava strukturirane objekte baze podataka i drži se vrlo blizu ISO SQL standardu. To je široko dostupna opcija hostinga.

SQLite

SQLite tvrdi da je motor s najvećim brojem podataka u svijetu. Međutim, to nije zasebni pogon baza podataka, već biblioteka koda koja je ugrađena u aplikacije.

Baza je privatna aplikaciji. Možda ćete naići na host aplikacije koje ga koriste, ali stvarno ne postoji takva stvar kao što je “SQLite hosting.”

Odabir domaćina SQL poslužitelja

Prije predavanja MS SQL hostu trebali biste postaviti nekoliko pitanja:

 1. Koje su verzije sustava Windows i MS SQL pokrenute?
 2. Kakve alate za upravljanje imaju? Da li oni izvode SQL Server Management Studio?
 3. Imaju li dostupne usluge analize SQL poslužitelja?
 4. Jesu li Windows poslužitelji dio njihove osnovne djelatnosti ili su u pozadini?
 5. Koliko su zaposlenici dobro upoznati s Microsoftovim proizvodima?

Nabavite najnoviju verziju

Dobra MS SQL hosting tvrtka će pokrenuti nedavnu verziju i imati dobru podršku za nju.

SQL Server 2008 i dalje radi, ali to nije idealan izbor. Najnovije verzije imaju najviše SQL baza podataka i najbolje performanse.

SQL Server Management Studio trebao bi biti dostupan

Radi jednostavnijeg upravljanja, domaćin bi trebao učiniti SQL Server Management Studio (SSMS) dostupan kao upravljačka ploča baze podataka.

Trebali biste potražiti i usluge analize SQL Server (SSAS) da biste pratili aktivnost i performanse baze podataka poslužitelja.

MS SQL trebao bi biti važan za domaćina

Odaberite web-domaćina koji Windows servere tretira kao važan dio svog poslovanja. Pomoćno osoblje trebalo bi dobro znati Microsoftove proizvode.

Ako ih spominje kao misao, budite oprezni.

Moja tri najpovoljnija pružatelja usluga MS SQL hostinga

Nijedna dva domaćina nisu ista. Neki su bolji u jednom području, a drugi su bolji u nekom drugom području. Ali kako bih vam olakšao izbor, evo tri moja omiljena domaćina za MS SQL.

A2 hosting

A2 hosting MS SQL-a

Snimka zaslona A2 hostinga MS SQL putem WhoIsHostingThis

A2 hosting čini Windows servere velikim dijelom svog poslovanja, s upravljačkom pločom Plesk za upravljanje svim aspektima web mjesta.

Njihovi zajednički planovi hostinga dostupni su, uz SQL Server 2016. VPS i hosting prodavači su također dostupni u sustavu Windows.

Turbo Server opcija daje super brzu brzinu sa SSD pohranom i manji broj korisnika po poslužitelju.

Nije ni najmanje skupo
domaćina tvrtka oko, ali to daje dobru vrijednost.

Hostgator

HostGator MS SQL

Snimka zaslona HostGator MS SQL putem WhoIsHostingThis

HostGator leži na jeftinom
ali pouzdan kraj.

Njegovi planovi za hosting web lokacija za Windows uključuju Plesk upravljačku ploču, IIS i ASP.NET.

Njihovi poslužitelji i dalje rade SQL Server 2008 R2, što je minus.

S pozitivne strane, dobivate neograničene poddomene i račune e-pošte. Podrška je dostupna telefonom, e-poštom ili chatom 24 sata dnevno.

Tekuća mreža

LiquidWeb MS SQL

Snimka zaslona LiquidWeb MS SQL putem WhoIsHostingThis

Tekući web specijaliziran je za potpuno upravljane hosting planove i troškove
je značajan.

To čini MS SQL bazu podataka dostupnom kao usluga u oblaku, tako da je možete koristiti s Linux ili Windows platforme.

Usluga je dizajnirana za visoku dostupnost, s više hardverskih čvorova i uključena je sigurnosna kopija.

Windows ili Linux dostupni su na namjenskim, oblačnim VPS-ima i oblaku namijenjenim hostovima.

Za i protiv MS SQL-a

Sve baze podataka imaju svoje dobre i loše strane. Evo glavnih prednosti i nedostataka MS SQL-a.

prozodija

 • Zreli proizvod koji podržava Microsoft
 • Kompletna, pouzdana implementacija SQL-a
 • Odgovara ASP.NET okruženju.

kontra

 • Nije široko dostupan izvan Windows hostinga
 • Troškovi licenciranja čine je skupljima od baza podataka otvorenih izvora.

Je li MS SQL baš za vas?

Kada planirate web mjesto, prvi korak je odlučiti koji će se softver prikazivati ​​na web mjestu. Trebate odabrati softver za upravljanje bazama podataka koji radi s softverom za web mjesto.

Sustavi upravljanja sadržajem

Većina modernih usluga web hostinga radi pod sustavom za upravljanje sadržajem (CMS), koji koristi bazu podataka za čuvanje i ažuriranje sadržaja, korisničkih podataka i povijesti revizija. CMS može omogućiti izbor softvera baze podataka ili biti vezan za jedan proizvod.

Web stranica WordPress ili Magento ne može koristiti bazu podataka SQL Server. Drupal ili Joomla mogu ga koristiti bez problema. Sustavi za upravljanje sadržajem koji se temelje na ASP.NET-u, poput MojoPortal ili Kentico, obično koriste SQL Server.

Sitebuilders

Ako domaćin poslužitelja pruža alat za izgradnju i povlačenje web mjesta i prilagođene aplikacije, baza podataka bit će vam gotovo nevidljiva. Samo je odabir osobnog softvera najvažniji samo za izbor baze podataka.

Krajnje pitanje

Što ćete raditi sa svojom web stranicom? To će odrediti je li MS SQL prikladan za vas.

ponude za web hosting

Tražite MS-SQL visoke performanse?
Tekući web pruža potpuno upravljane MS SQL hosting planove s skalabilnošću na zahtjev. Sada možete uštedjeti velike na njihovim planovima koristeći ovu vezu za popust
.

Ostale značajke u SQL-u

 • MySQL
 • PostgreSQL
 • MS Access
 • MariaDB
 • SQLite

Često postavljana pitanja MSSQL-a

 • Što je MS SQL?

  MS SQL je Microsoft SQL Server. To je tehnologija baze podataka koju proizvodi Microsoft.

 • Što je RDBMS?

  MS SQL je RDBMS. RDBMS označava sustav upravljanja relacijskim bazama podataka.

  RDBMS je softverska aplikacija koja stvara i upravlja podacima koji se spremaju u obliku tablice, gdje su sve tablice povezane s drugim tablicama – otuda i riječ ‘relacijska’.

  Struktura tablice se ponekad naziva i relacijski model. MySQL i MariaDB su također relacijske baze podataka.

 • Je li Microsoft SQL Server open source?

  Ne. To je zatvoreni izvor, vlasnički softver koji je razvio i prodao Microsoft.

 • Postoji li besplatna verzija sustava Microsoft SQL Server?

  Da, Express verzija je besplatna. Međutim, dizajniran je za vrlo male projekte. U poslovnom ili hosting okruženju besplatna verzija obično nije dovoljno moćna.

 • Mogu li koristiti Microsoft SQL Server na Linuxu?

  Microsoft SQL Server ne podržava Linux.

  Iako postoje zaobilazna rešenja, poput pokretanja SQL Servera na Wineu, to nije pouzdano rješenje i bilo bi rizično za poslovnu kritičnu aplikaciju.

  Nadalje, novije verzije SQL Servera oslanjaju se na .NET okvir koji je teško obnoviti u Linux okruženju.

 • Mogu li koristiti Microsoft SQL Server na Macu?

  Službeno se ne podržava, ali softver treće strane postoji.

 • Zašto bih umjesto MS SQL-a koristio MS SQL??

  Ako razvijate aplikacije na Windows poslužiteljima, koristeći Windows tehnologije, MS SQL je vjerojatno najlogičnija baza podataka koja se koristi.

  Najbolja je opcija ako trebate čvrsto integrirati aplikaciju s Windows provjerom autentičnosti i najlakši izbor za razvoj .NET aplikacija.

 • Koje su najpopularnije alternative za MS SQL?

  Mnogo je alternativa MS SQL-u, a ako vam ne treba Windows, RDBMS kompatibilan sa Linuxom jeftinije je nabaviti u hosting okruženju.

  Sustav relacijskih baza podataka najčešće implementiran je MySQL, koji je open source.

  Velika većina pružatelja usluga hostinga uključuje najmanje jednu MySQL bazu podataka sa svakim hosting računom, kao dio LAMP skupa (Linux, Apache, MySQL, PHP).

  Neki programeri radije koriste MariaDB, koji je također široko podržan.

 • Koje značajke MS SQL nemaju u ostalim bazama podataka?

  SQL Server ima usku integraciju s .NET okvirom, tako da ako radite u tom okruženju ima smisla koristiti i Microsoft za bazu podataka..

  Uz to, SQL Server ima puno ugrađenih analitičkih mogućnosti koje vam omogućuju da u bazi podataka radite ono što biste inače morali učiniti u aplikaciji.

 • Koji su alati za upravljanje bazama podataka dostupni za MS SQL?

  SQL Server ima ugrađeno grafičko korisničko sučelje (GUI) pod nazivom SQL Server Management Studio. To pruža sve značajke koje bi DBA (administrator baze podataka) trebao da upravlja bazom podataka u proizvodnom okruženju.

 • Koji su alati za razvoj dostupni za MS SQL?

  Microsoft Visual Studio ima ugrađenu podršku za MS SQL Server. Razvojni programeri mogu ga koristiti za pisanje upita i kôd za uklanjanje pogrešaka. Također uključuje vizualno sučelje za dizajnere podataka kako bi grafički stvorili shemu baze podataka.

  Microsoft također razvija aplikaciju nazvanu Business Intelligence Development Studio koja je IDE koja se koristi za razvoj analize podataka.

 • Jesu li MySQL workbench i PHPMyAdmin isti kao MS SQL?

  Ako razvijate za Windows, vjerojatno vam je potreban MS SQL jer ima naprednu integraciju i podršku za Windows tehnologije.

  Ako samo želite postaviti web mjesto, a niste vezani ni za jednu Windows tehnologiju, onda će alternative temeljene na Linuxu vjerojatno funkcionirati jednako dobro.

 • Je li MS SQL sigurniji od MySQL-a?

  MS SQL nudi i bolje sigurnosne značajke, ali važno je napomenuti da je i MySQL siguran.

  MS SQL pruža detaljniju kontrolu nad onim što korisnik može pristupiti. U većini aplikacija to nije važno.

  Obično, posebno u uobičajenim web aplikacijama, jedini smisleni korisnik je sama aplikacija. Ne treba stvarati više korisnika s određenim ograničenjima pristupa.

  Međutim, u određenim sustavima na razini poduzeća (poput centralne baze podataka za veliku tvrtku, kojoj pristupaju brojni interni, ali neovisno razvijeni programi), ova razina kontrole je kritična.

 • Je li MS SQL dobar izbor za novi CMS?

  Vjerojatno ne. Sustave za upravljanje sadržajem relativno je lako stvoriti, a MS SQL u toj situaciji može biti pretjeran.

  Uz to, ako se nadate da će drugi ljudi koristiti vaš CMS, vjerojatno je bolje koristiti nešto što ima više platformsku podršku, poput MySQL-a.

 • Da li svi domaćini nude podršku za MS SQL?

  Ne. Mnogi domaćini uopće ne podržavaju Windows hosting, a oni koji to nude mogu ponuditi vrlo različite verzije Microsoftovih softverskih aplikacija. Pažljivo provjerite sitni tisak prije nego što se prijavite na svoj plan.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map