Najbolji CGI hosting hosting: tko je najbolji za vašu web lokaciju? [Ažurirano: 2020]

Usporedite CGI hosting

CGI (Common Gateway Interface) bila je originalna metoda pružanja dinamičkog sadržaja na web stranicama. CGI omogućava korisnicima izradu programa na bilo kojem jeziku koji poslužitelj može obraditi. Ali ne nude svi domaćini CGI pristup.


Suvremene alternative CGI-ju učinkovitije su i sigurnije. Ako vam je potreban CGI, potražite domaćina s jakom zaštitom jer je CGI posebno ranjiv na napade zbog odbijanja usluge..

Pogledajte dolje za detalje CGI hostinga. Za one koji žure, evo naših 5 najboljih izbora za najbolji CGI hosting:

 1. SiteGround
  – DDoS zaštita, brzi poslužitelji, visoko kvalificirana tehnička podrška
 2. Bluehost
 3. Hostpapa
 4. Hostgator
 5. GreenGeeks

Kako smo izabrali najbolje CGI domaćine?

Odabrali smo domaćine s naprednim sigurnosnim platformama, velikim brzinama reakcije poslužitelja i osobljem tehničke podrške.

S ovog popisa odabrali smo one s visokom potrošnjom vremena i visokim stopama zadovoljstva kupaca, mjereno tisućama pregleda korisnika u našoj bazi podataka.

CGI pristup hosting

Common Gateway Interface (CGI) je metoda za web poslužitelje koji obrađuju i pokreću izvršne skripte ili programe i generiraju dinamički sadržaj za prikaz u korisničkom web pregledniku..

Što je

CGI osmišljen je kao način da web pretraživaču omogući pokretanje izvršne skripte. U normalnim okolnostima, kada web preglednik zatraži web stranicu ili datoteku, HTTP poslužitelj koji posjeduje web mjesto jednostavno dostavlja traženu datoteku da bi se web preglednik prikazao ili preuzeo. Međutim, postoje okolnosti da prikazivanje ili preuzimanje datoteke nije željeni ishod.

Na primjer, prilikom popunjavanja i slanja obrasca cilj je da se sadržaj obrasca pošalje e-poštom operateru web stranice, a korisniku se potvrdi da je obrazac uspješno poslan. Ni operater ni korisnik ne poslužuju putem obrasca koji se preuzima na korisničko računalo.

Ovdje igra CGI. Administrator web mjesta može odrediti mapu koja će sadržavati sve izvršne skripte. Na mnogim je domaćinima ova mapa “cgi-bin.” Kada web preglednik zatraži URL koji upućuje na jednu od ovih skripti, HTTP poslužitelj pokreće skriptu i vraća rezultate, umjesto da jednostavno poslužuje samu skriptu kao što bi to bila obična web stranica.

Uobičajene uporabe

Kao što je ranije spomenuto, uobičajena uporaba CGI skripti je slanje podataka obrasca. CGI skripte mogu se konfigurirati za prikupljanje podataka, spremanje u bazu podataka, slanje e-poštom operatoru web stranice i prikaz potvrde pojedincu koji predaje obrazac.

CGI skripte mogu se koristiti u bilo kojem broju dodatnih scenarija, uključujući potpisivanje knjige gostiju, podnošenje upita i predavanje obrasca koji vraća vrijednost, kao što je obrazac za prijevod.

Jezici

CGI skripte mogu se pisati na gotovo bilo kojem jeziku, iako su jezici skripta među popularnijim izborima.

Programski jezik Perl poznat je po tome što je “Kaseta na Internetu”. Izvrsno djeluje na obradu teksta i pristup bazi podataka. Dobro uspostavljeni web okviri i mogućnost njegovog umetanja u web poslužitelje čine ga popularnim izborom za CGI skripte.

PHP je još jedan skriptni jezik koji se uobičajeno koristi za internetsko programiranje. Njegova fleksibilna priroda čini ga idealnim za upotrebu u stvaranju CGI skripti. U stvari, PHP je započeo svoj život kada je njegov autor Rasmus Lerdorf napisao brojne CGI skripte na C jeziku. Kako je nastavio dodavati značajke, njegov se rad s vremenom razvio u PHP.

Tcl, Python i Ruby se također često koriste.

kupon za web hosting

Tražite ugovor o hostingu CGI pristupa?
GreenGeeks je postigao vrlo dobre rezultate u našim brzinskim testovima. Naši čitatelji trenutno mogu uštedjeti do 60% na planovima GreenGeeksa. Koristite ovu posebnu vezu za popust
prijaviti se.

Alternative

Kako su se Internet tehnologije razvijale i napredovale, složenije alternative CGI-u su stekle popularnost. Konkretno, koristeći PHP, Python, Ruby on Rails, Java ili ASP za pisanje kompletnih web aplikacija koje se mogu umnožavati i nadilaziti ih, funkcionalnost CGI skripti je održiva alternativa.

Prednosti CGI

Unatoč porastu alternativa, CGI još uvijek ima neke inherentne prednosti. Činjenica da se skripte mogu stvoriti na gotovo bilo kojem jeziku pridonosi stalnoj popularnosti.

Njegova duga povijest i široka upotreba također su pridonijeli mnoštvu unaprijed napisanih skripti dostupnih na Internetu. Mnoge od ovih skripti, poput onih za slanje obrasca e-pošte, mogu se lako uređivati ​​i koristiti, čak i relativni novaci.

Nedostaci

CGI skripte nisu bez nedostataka, pogotovo što se odnosi na performanse poslužitelja. Loše napisane skripte mogu se uhvatiti u beskonačnim petljama, pojesti resurse sustava.

CGI skripte trpe i ograničenja skalabilnosti. Budući da poslužitelj mora pokrenuti novi postupak svaki put kada se pozove skripta, web stranice koje obrađuju mnoge zahtjeve u kratkom vremenskom roku mogu se brzo preplaviti ili usporiti da bi indeksirale..

Iz tih razloga mnogi programeri odabiru robusnije alternative za bilo što osim najosnovnije aplikacije.

Točke za pamćenje

CGI i dalje predstavlja održiv način slanja podataka i generiranja dinamičkog sadržaja pružajući metodu za web preglednik da pokrene izvršnu skriptu.

Iako je CGi jednostavan za korištenje, postoji mnogo alternativa koje pružaju vrhunske mogućnosti i performanse.

Ostale značajke u tehnologijama

 • Podcast
 • SaaS
 • ownCloud
 • PaaS
 • Lučki radnik
 • OpenStack
 • Ajax
 • kovrča
 • ImageMagick
 • FFmpeg
 • LAMP
 • Memcached
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me