Najbolji CouchDB hosting: tko je najbolji za vašu web lokaciju? [Ažurirano: 2020]

Usporedite CouchDB hosting

CouchDB je skalabilna baza podataka NoSQL otvorenog koda koja je idealna za velike web-projekte koji rade zajedno. Koristeći JSON za pohranu podataka, on može lako rukovati aplikacijama s velikim potrebama, ali za to vam treba web domaćin.


Iako je korisnik prilagođen, CouchDB, poznat i kao Apache CouchDB, zahtijeva tehničku vještinu za instaliranje i može zahtijevati posebna dopuštenja poslužitelja. Zato je najlakše pronaći domaćina koji to već pruža. Također ćete htjeti pouzdanog pružatelja usluga hostinga.

Naš post sadrži detaljan pregled svakog domaćina. ali ako želite brzi sažetak, najboljih 5 domaćina za CouchDB hosting su:

 1. A2 hosting
  – CouchDB hosting prilagođen programerima s velikim produženjem
 2. LiquidWeb
 3. Interserver
 4. PacificHost
 5. DigitalOcean

Kako smo izabrali najbolje domaćine za CouchDB?

Od svih domaćina koji pružaju CouchDB, ušli smo u uži izbor onih koji pružaju visoke performanse, solidan radni vijek i veliku skalabilnost.

Zatim smo pitali stvarne korisnike, savjetujući našu bazu podataka o tisućama samostalnih pregleda kupaca.

CouchDB hosting

usporedite couchdb hosting

Što ćete naučiti

U ovom ću članku opisati najvažnije značajke CouchDB-a, zašto je inovativan i koliko je jednostavan za upotrebu.

 • Što je CouchDB?
 • Koje prednosti može ponuditi vaše web mjesto ili aplikacija?

Dobićete savjete što potražiti na CouchDB hostingu i podijelit ću svoje preporuke za CouchDB web hostove.

što je couchdb

Što je CouchDB?

CouchDB je sustav za upravljanje bazama podataka orijentiran na dokumente.

Jednostavan je za korisnika; modularan i skalabilan. Ne koriste sheme; pohranjuje podatke u JSON dokumente.

Umjesto SQL-a, upiti koriste unaprijed definiranu kartu i smanjuju funkcije. Oni omogućuju korisnicima da lako pronađu sažetke podataka iz baze podataka.

CouchDB je napisan na Erlangu. Dostupan je putem RESTful API-ja.

Što je jedinstveno o CouchDB-u?

Iako mnogi NoSQL tehnologije dopustiti stvaranje skalabilne aplikacije, većina njih postoji na dubokoj razini upravljanja poslužiteljem – koristeći programske jezike koji su ili sastavljeni ili se oslanjaju na duboko ukorijenjenu računalnu kontrolu klastera..

stvoriti couchdb bazu podataka

Stvaranje baze podataka za web mjesto je jednostavno s CouchDB. Otkrili smo da je ultra-minimalistički sučelje opuštajući.

CouchDB ima tu funkciju, ali jest više usredotočena na činjenicu da su podaci izuzetno dostupni – omogućavanje izravne manipulacije JSON objektima i korištenje otkrivenog URI-a za slanje enkapsuliranih JSON podataka preko RESTful API-ja.

Ovim značajkama CouchDB nudi jedno od najboljih rješenja za brzo sastavljanje aplikacije s jakom komunikacijom između web poslužitelja i web klijenta.

kreiranje couchdb dokumenata

Stvaranje dokumenata u CouchDB-u također je povjetarac. U ovom primjeru možete vidjeti korištenje parova ključ / vrijednost.

Tko je stvorio CouchDB?

CouchDB projekt započeo 2005. godine Damien Katz, bivši programer iz IBM-a.

Kauč zalaže se zacsjaj of unreliable commodity hardware.” Joe Lennon, pišući za IBM developerWorks objasnio je da akronim odražava CouchDB-ovu „visoku dostupnost i pouzdanost, čak i dok se izvodi na hardveru koji je obično skloan kvaru. „

Tradicionalno, poslužitelji na webu koji koriste robni hardver mogu propasti ili doživjeti uska grla u komunikaciji od gustog prometa.

CouchDB je postavljen na takav način da HTTP zahtjevi uzrokuju CouchDB reagirati i povećavati resurse udovoljiti potražnji – i nakon što je učinjen šiljak, CouchDB hoće ponovo nastavite redovnu brzinu.

Sljedeća kreacija Damiena Katza: Couchbase server

Damien Katz nastavio je stvarati Couchbase Server, što je također bila tehnologija na komercijalnoj razini.

Međutim, za razliku od CouchDB-a, Couchbase nije usredotočena na HTTP zahtjeve, umjesto toga stavljanje naglaska na kontrolu računalne memorije u računalnom klasteru.

Dakle, tamo gdje CouchDB koristi JSON informacije o dokumentu za pokretanje CRUD-a (create, rČitaj,, update, delete) operacije, Couchbase umjesto toga koristi a Zapamćeni protokol.

„[CouchDB] je dobar za izgradnju puno kolaborativnih aplikacija – puno web aplikacija koje su uglavnom usredotočene na dokumente, kontekst, obveze, izvještaje o pogreškama i slično. A to je vrsta stvari na kojoj CouchDB uspijeva. ” -CouchDB kreator, Damien Katz.

početna stranica poslužitelja couchbase-a

Koja je razlika između CouchDB-a i Couchbase-a?

Dva sustava imaju puno sličnosti, ali CouchDB naglašava kontrolu prometa na HTTP razini a ne na dubljoj razini umrežavanja.

To znači da je CouchDB dobar za aplikacije koje se žele dobro prikazivati ​​na webu bez fokusiranja na građevinsku infrastrukturu.

CouchDB je jednostavan za korištenje

Slijedeći nagovještaje popularnih okvira poput Ruby on Rails, CouchDB može biti beskonačno složen, ali još uvijek jest vrlo jednostavno za početak.

Nakon provjere instaliranja CouchDB-a, konzola će zabavno otisnuti, „Vrijeme je za opuštanje.“

provjerite instalaciju couchdb-a
Nakon preuzimanja CouchDB-a, idite na ikonu kvačice da provjerite instalaciju.

CouchDB, samo poput tračnica, trebao osjetiti prirodno za učiti za sve koji su obavili bilo kakav posao na webu i mogu poslužiti kao sjajna polazišna točka za sve one koji su novi u web konceptima.

fauxton vizualni vodič
Nakon preuzimanja CouchDB možete pristupiti “Fauxton Visual Guide” s nadzorne ploče.

“Fauxton vizualni vodič” nudi ukrcavanje bez boli. Odjeljak “Korištenje Fauxtona” možda nije ono što očekujete.

Upotreba slika s minimalnim tekstom prilagođena je korisnicima i zabava.

kupon za web hosting

Tražite pravog domaćina couchDB?
A2 hosting bio je na prvom mjestu u našim testovima brzine i performansi. Sada možete uštedjeti do 50% na njihovim planovima prilagođenim programerima. Koristite ovu vezu za popust
da se dogovori.

couchdb značajke

Značajke CouchDB

CouchDB ima samo nekoliko osnovnih koncepata koji utječu na funkcioniranje tehnologije.

To mogu lako shvatiti operativni timovi i imaju lako ući u zapisnik o pogreškama.

svojstvo
Što CouchDB radi
Zašto je to dobro
Kreativno modeliranje podatakaKombinacijom obilježja an intuitivni model za pohranu dokumenata s moćnim mehanizmom za upite, CouchDB ima resurse, metode i predstavke za ispitivanje, mapiranje, kombiniranje i filtriranje podataka.S dodatnom tolerancijom grešaka, skalabilnošću i pametnom replikacijom, model podataka može upravljanje izvornim web dokumentima.
Samostalni podaciCouchDB može na jednostavan način obraditi uobičajene aplikacije poput kontakata, računa i dokumenata povrati podatke u samostalne dokumente.Umjesto da se bavi hijerarhijom relacijskih veza, Couch JSON objekt ima sve samosvojne atribute za izgradnju dokumenta s samo jedna samostalna datoteka.
Sintaksa i semantikaDokumenti iz stvarnog svijeta imaju: poznati predložak ali nisu uvijek isti. Na primjer, posjetnica će uvijek imati većinu istih podataka, ali neće svaka posjetnica imati “faks” broj. Dokumenti sadrže pohranu bez shema samo aspekti potrebnih informacija.Umjesto da deklarira “Fax number: None”, CouchDB objekt jednostavno neće imati identifikator “Fax”, čineći bazu podataka fleksibilniji.
Osnovni sloj za veće sustaveKako se aplikacije povećavaju u veličini, CouchDB ima dublje dosezanje komponenti koje mogu riješiti probleme sa skladištenjem i baviti se latencija i pouzdanost na inteligentan način.Iako je možda nemoguće istovremeno optimizirati pohranu podataka i brzinu čitanja ili uravnotežiti kašnjenje s istodobnošću, CouchDB ima alate za ovaj saldo prepustite programeru i napraviti sistem reagira na temelju stanja aplikacije.
Umnožavanje podatakaKoncept replikacije znači a sinkronizacija dviju ili više CouchDB baza podataka – što je za CouchDB moguće i ohrabriti u arhitekturi.Mnogi će se problemi s kopiranjem preko mreže i dalje pojavljivati ​​s CouchDB-om, ali postoje alati za rješavanje nedosljednosti. Dakle, kad stvari pođu po zlu, bit će evidentirane na smisleni način koji mogu se brzo riješiti.
Lokalizacija podatakaBudući da CouchDB koristi JSON preko RESTful HTTP-a, dostava podataka na uređaj web klijenta je vrlo jednostavan.To znači da se sinkronizacijom može rukovati na takav način da podaci se mogu keširati izvan mreže. Štoviše, web aplikacije koje koriste CouchDB mogu čak radi bez mrežne veze sve dok su prevezene sve relevantne informacije o dokumentu. Erlang, jezik koji stoji iza CouchDB – jeste vrlo učinkovit na malim uređajima.

Instalacija CouchDB-a

Način instaliranja CouchDB ovisit će o platformi koju koristite.

Na primjer, korisnici macOS-a mogu jednostavno preuzeti nativnu aplikaciju i potom s njom komunicirati preko sučelja “Fauxton”.

Može se instalirati i preko portova (FreeBSD), izravno iz izvornog koda i iz binarnih datoteka (Windows, Unix). Pojedinosti potražite u dokumentaciji.

Postoje neke ovisnosti, uključujući Erlang OTP, Python, OpenSSL, i razne druge male alate.

Pristupanje CouchDB

Nakon postavljanja, CouchDB može biti pristupa se preko zahtjeva za uvijanje naredbenog retka ili iz Fauxtona. Odmah je spreman za pokretanje CRUD naredbe (Stvaranje, čitanje, ažuriranje, brisanje) preko bilo koje mreže kojoj je dostupan njegov IP – iako počevši od localhosta preporučuje se.

Za hosting na razini proizvodnje, raditi će bilo koji poslužitelj s dovoljno privilegija. Linux poslužitelji možda je najlakše postaviti.

Bilo koji davatelj koji podržava slike stroja sigurno ima onaj koji nudi CouchDB, jer je poznato da Joyent ima pristojnu podršku.

ALERT: S CouchDB morate sastaviti vlastitu instancu koja podržava HTTPS jer nedostaje ugrađena sigurnost unutar poslužitelja, ostavljajući podatke ranjivim za napad.

Završne misli o CouchDB-u

 1. Nova vrsta baze podataka
 2. Razumljivost
 3. Web-optimiziranu
 4. savitljivost
 5. Gotovo nepristojno

Nova vrsta baza podataka

Odmačući se od tradicionalnih relacijskih baza podataka, CouchDB korisnicima nudi put kopirati svoju bazu podataka na više poslužitelja, brzo indeksirajte i provedite pretraživanje cijelog teksta učinkovitije dohvaćanje podataka i radi s lako dostupnim dokumentima formata dokumenata koji se temelji na JSON-u dobro prevodi na različitim jezicima.

Razumljivost

svoj skalabilna arhitektura i sustav za upravljanje bazama podataka orijentiran na dokumente sastoji se od samostalnih dokumenata koji oba pretražuju, ubacuju i brišu interne podatke i dokumente korisnije.

Web-optimiziranu

Podaci pohranjeni kao JSON dokumenti to dopuštaju jednostavna potrošnja web aplikacija, sav dokument promjene se mogu pronaći, i komuniciranje s bazom podataka izravno putem REST API.

savitljivost

Oni koji traže učinkovit način praćenje dokumenata, rukovanje prometne klice, i skaliranje, Razmislite o upotrebi CouchDB-a, zahvaljujući postavljenim ograničenjima s kojima se programeri moraju nositi.

Gotovo dokazivo

Zapravo, CouchDB je vrsta baze podataka koja sprječava da se pojave pogreške koje će vam kasnije naštetiti i daje vam priliku da svoje programe temeljene na dokumentima sastavite u a sasvim nov način.

najbolji couchdb hosting

Moje 3 preporuke za CouchDB domaćine

Nisu sve hosting tvrtke jednake kada je u pitanju CouchDB, ali preporučujem da ove domaćine dodate na svoju listu razmatranja.

InterServer

Ako imate neograničenu pohranu, čak i na jeftinim zajedničkim hosting planovima, vaš će najbolji kladiti InterServer hosting.

Ne želeći prekinuti brzinu i performanse vaše web stranice, InterServer svojim kupcima uvjerava da svejedno resursi koji su potrebni u bilo kojem trenutku bit će dostupni bez stanke.

interserver-couchdb
InterServer daje detaljne upute o instaliranju CouchDB-a.

Uz to, InterServer VPS Cloud hosting dolazi s trenutnim postavljanjem, potpuni pristup korijenu za prilagođavanje gostovanja i jednostavan cPanel koji se jednostavno koristi, što je posebno korisno pri instaliranju CouchDB-a.

LiquidWeb

LiquidWeb je idealan za one koji trče poslovne ili e-trgovine koji žele u prednosti CouchDB.

liquidweb-couchdb
Nadzorna ploča tekućeg weba

Sa značajkama kao što su nadzor u stvarnom vremenu i 100% jamstvo produženog rada, ugrađene sigurnosne kopije, neograničena upotreba web mjesta i jednostavna skalabilnost i gore i dolje, Liquid Web također pruža 24-satnu podršku na licu mjesta putem telefona, e-pošte i razgovora uživo.

Rackspace Cloud

Na kraju, Rackspace Cloud web hostinga fokusira se na davanje klijentima baze podataka, poput CouchDB-a proteže se dalje od tradicionalnih relacijskih baza podataka.

Rackspace-couchdb
Početna stranica Rackspace Cloud-a

U stvari, pored istaknutih značajki web hostinga poput upravljana sigurnost mjere, povezivanje u više oblaka i brzi rad posvećenih poslužitelja, Rackspace Cloud ponosno surađuje s Cloudantom. Rješenje baze podataka kao usluge (DBaaS) temeljen na CouchDB kako bi se uklonili kašnjenja, troškovi i distrakcije koji dolaze s administracijom baza podataka.

kupon za web hosting

Tražite ozbiljan couchDB hosting?
Tekući web dosljedno pruža visoku performansu i kvalitetnu podršku. Sada možete dobiti posebne cijene na njihove planove. Koristite ovu vezu za popust
da se dogovorimo.

Kako se CouchDB sprema

Imajte na umu ove točke kada razmatrate trebate li koristiti CouchDB.

prozodija

 • Lako se rukuje velike količine podataka bez prekida, skaliranje radi zadovoljavanja potreba korisnika.
 • Limenka replicirati na uređaje poput pametnih telefona jer to ima mogućnost rade izvan mreže.
 • Dostupno je preko izvornog fauxtona, web mjesta sučelje za administraciju za stvaranje, ažuriranje, brisanje i pregled dokumenata.

kontra

 • Nedostatak ugrađene sigurnosti unutar poslužitelja ostavljajući podatke ranjivim za napad – morate sastaviti vlastiti primjerak HTTPS.
 • Ponekad je potrebno zbijanje – bez toga završite s izgubljenim prostorom jer se nakuplja više podataka.
 • Jedini pravi način za primanje “moguće dosljednosti” je putem repliciranja i provjere podataka.

Ostale značajke u NoSQL-u

 • MongoDB

CouchDB često postavljana pitanja

 • Tko bi trebao koristiti CouchDB i zašto?

  Pogledajte samo tko to već koristi u proizvodnom okruženju – što uključuje Ubuntu i BBC. Mnogi drugi projekti koji koriste Couch su web stranice s tehničkim projektima ili web stranice koje imaju snažan aspekt obrade dokumenata.

  Postoji mnogo različitih mobilnih aplikacija koje također uspješno koriste Erland i CouchDB.

 • Zašto koristiti CouchDB preko Couchbase-a, Hadoopa ili nekog drugog NoSQL rješenja?

  Svaki projekt mora imati svoje tehničko opravdanje.

  CouchDB, premda nevjerojatan za brzu proizvodnju i moćnu kontrolu dokumenata – izvorno nema duboki hardverski sloj koji Couchbase ili Hbase + Hadoop mogu ponuditi.

  CouchDB dobro radi u bilo kojem okruženju koje ima klijenta koji ima velike podatke i mora odgovarati volumenu korisnika.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map