Najbolji Cron Jobs hosting: tko je najbolji za vašu web lokaciju? [Ažurirano: 2020]

Usporedite Cron Hosting Jobs

Cron možete koristiti za automatizaciju ponavljajućih zadataka koje trebate izvoditi na vašem poslužitelju. No, ne pružaju svi domaćini pristup koji vam je potreban za postavljanje poslova cron.


Ako želite izravno zakazati zadatke na svom web poslužitelju, trebat će vam ssh pristup ili cron alat unutar cPanela ili neke druge upravljačke ploče. Neki domaćini mogu ograničiti broj cron radnih mjesta koje možete izvoditi na zajedničkim hosting planovima.

Evo izbora naših stručnjaka za najbolje domaćine domaće službe:

 1. Bluehost
  – Jednostavno raspoređivanje posla s cPanela
 2. A2 hosting
 3. Hostgator
 4. GreenGeeks
 5. Debela krava

Kako smo izabrali najbolje domaćine za Cron poslove?

Odabrali smo domaćine koji vam omogućuju jednostavno zakazivanje poslova cron s upravljačke ploče ili koji pružaju ssh pristup.

Ovaj smo popis pregledali prema našoj bazi podataka o tisućama stvarnih pregleda kupaca. Zatim smo odabrali domaćine s najvišim ukupnim rezultatima.

Cron Jobs hosting

Cron je softverski alat za Linux i ostale sustave temeljene na Unixu koji izvršava naredbe temeljene na vremenskim pravilima definiranim u tablicama cron (crontab). Ovo se može koristiti za automatizaciju uobičajenih zadataka koje je potrebno ponoviti na rasporedu.

Želite li svake večeri pokrenuti redovno testiranje dima na vašem proizvodnom poslužitelju? Želite li očistiti predmemoriju stranice jednom na sat? Trebate li sigurnosno kopirati bazu podataka tri puta dnevno i spremiti izlaznu datoteku na drugi stroj?

Ne treba vam podsjetnik iz kalendara i nisko plaćeni stažista. Treba vam posao cron.

Kako djeluje cron?

Cron je uslužni program koji se pokreće u pozadini operativnog sustava i izvršava naredbe prema rasporedu.

To se postiže na nekoliko različitih načina na različitim sustavima, ali oni imaju tendenciju da slijede isti obrazac:

 1. Cron postupak provjerava datoteke (datoteke) crontab kako bi pronašao naredbu naredbu koju treba zakazati.
 2. Postavlja budilicu i spava dok se zadaci ne moraju izvršavati.
 3. Probudi se na vrijeme za izvršavanje zadatka.
 4. Po završetku zadatka, provjerite raspored za sljedeću najbržu aktivnost. Ciklus se ponavlja.

Naravno, pojedinosti o implementaciji (na primjer, postupci „spavanja“ i „buđenja“) razlikuju se od alata cron do alata cron, kao i od operacijskog do operativnog sustava. Pojam “cron” obuhvaća ideju zakazivanja i način na koji korisnici komuniciraju sa sustavom, a ne detalje implementacije.

Kako koristiti planer rasporeda

Ako imate pristup datotečnom sustavu poslužitelja, postavljanje poslova cron je prilično jednostavno.

Datoteke za zakazivanje se nazivaju “crontabs” ili “cron table”. Postoji jedna datoteka za cijeli sustav (u mapi / etc / obično), kao i (u novijim sustavima) za svakog korisnika. Korisnički crontabs izvršavaju naredbe kao taj korisnik, i tako ovise o dozvolama tog korisnika. Crontab na cijelom sustavu radi kao administrator, pa datoteku može uređivati ​​samo korisnik s povlasticama administratora.

Datoteka crontab jednostavno je obična tekstna datoteka s jednim retkom za svaki planirani posao. To bi moglo izgledati ovako:

30 08 10 06 * /home/backup/backup.rb
00 11,16 * * * /home/python-tests/smoke.py
00 09-18 * * * /home/emailer/notifications.php
00 09-18 * * 1-5 /home/gps/dispatch.ping.js

To može izgledati zbunjujuće, ali prilično je jednostavno. Svaki redak predstavlja jedan predviđeni posao. Brojevi i zvjezdice predstavljaju planirani (kada nešto učiniti), a tekst nakon toga naredba je ljuske. U zakazano vrijeme, cron izvršava naredbu točno kao da je korisnik upisao tu naredbu u prozor terminala.

U gornjem primjeru, kao i obično, to nisu određene naredbe za napraviti nešto samostalno, već su skripte koje će se izvoditi. Logika stvaranja sigurnosne kopije, izvođenja testova dima, slanja obavijesti ili slanja gps poslužitelja sadržana je u datotekama pohranjenim na drugom mjestu.

Ako želite napraviti nešto jednostavno s cron-om, nema razloga da ne biste mogli samo upisati bash naredbe izravno u datoteku crontab:

0 0 * * * mv /home/app/error.log / home / pogreške / $ (datum +% F) .log

To preimenuje dnevnik grešaka u ime datoteke na temelju trenutnog datuma i premješta ga u posebnu mapu za takve zapise. Postavljanje ovog posla jednostavan je način da se evidencija o pogreškama ne sakuplja u jednu veliku datoteku.

(Naravno, drugi način bi bio stvaranje datoteka temeljenih na datumima iz izvješća o pogrešci u aplikaciji, jer se pogreške generiraju. Ali možda ćete trebati to učiniti.)

Čudni brojevi na početku svakog retka odnose se na raspored. Na notaciju je malo teško naviknuti se, ali je upravljiva (i uvijek je možete potražiti).

Postoji 5 “utora”, svaki odvojen razmakom, a svaki predstavlja jedinicu vremena – dana, minuta, sati itd..

* * * * * *
| | | | | |
| | | | | + – godina (raspon: 1900-3000)
| | | | + —- Dan u tjednu (raspon: 1-7, 1 stoji za ponedjeljak)
| | | + —— Mjesec u godini (raspon: 1-12)
| | + ——– Dan u mjesecu (raspon: 1-31)
| + ———- Sat (raspon: 0-23)
+———— Minuta (raspon: 0-59)

Planer rasporeda traži podudaranje uzoraka između brojeva i sata sustava. Zvezdica znači bilo koje vrijednosti odgovaraju.

Tako na primjer:

* * * * *

Ovo će odgovarati SVAKoj provjeri u odnosu na sat, tako da će se pokrenuti svake pojedine minute.

Ako morate pokrenuti nešto svakih pet minuta, to možete učiniti:

* / 5 * * * *

Da biste naredbu pokrenuli jednom godišnje, mogli biste:

0 0 1 1 * *

To znači da se raspored podudara kada je minuta 0, a sat 0 (ponoć), prvog dana prvog mjeseca. Dvije zvjezdice znače da nije važno koji je dan u tjednu ili koja je godina. Taj će se posao obavljati jednom godišnje, 1. siječnja.

kupon za web hosting

Tražite dobar posao na hosting poslu s cron?
A2 hosting upravo je postigao # 1 u našim testovima brzine i performansi. Možete dobiti izvrsne cijene na njihovim planovima prilagođenim programerima. Koristite ovu vezu za popust
da se dogovori.

Kako pristupiti zakazivanju cron

Morate sami pristupiti poslužitelju ili operativnom sustavu računala. Ako se radi o udaljenom poslužitelju koji se koristi za okruženje web hostinga, to znači da ćete mu trebati pristupiti pomoću ssh ili administrativne ploče udaljenog poslužitelja, poput Ajenti.

Neke upravljačke ploče web hostinga (poput CPanela) također pružaju pristup planeru programa. Često ovi alati na upravljačkoj ploči pružaju GUI koji pojednostavljuje zadatak postavljanja rasporeda (tako da ne morate pamtiti što znače brojevi).

Nisu svi mrežni domaćini ipak takav pristup. Ovo je u biti administrativna funkcija, a neke hosting tvrtke ograničavaju svoje kupce od nje.

Ako vam je potreban pristup nekoj vrsti automatiziranog rasporeda programa, svakako provjerite pruža li ga hosting tvrtka prije nego što odaberete jedan.

Ostale značajke u Administracija poslužitelja

 • Pristupni dnevnici
 • Datoteka
 • Video
 • Anonimni FTP
 • SSH pristup
 • FTPS
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map