Najbolji DokuWiki hosting: tko je najbolji za vašu web lokaciju? [Ažurirano: 2020]

Usporedite DokuWiki hosting

DokuWiki je program otvorenog koda za stvaranje wiki aplikacija. Sadrži jednostavnu sintaksu, tekstualne datoteke i kontrolu verzija. Iako ne zahtijeva bazu podataka, nisu svi domaćini idealni za ovu aplikaciju.


Neki domaćini nude DokuWiki unaprijed instaliranu, dok drugi mogu imati na raspolaganju za instalaciju “jednim klikom”. Potražite domaćine koji koriste SSD (solid-state pogone) za brzinu i pouzdanost. Izbjegavajte domaćine s nerazumnim ograničenjima na koliko datoteka možete biti na vašem wikiju.

U nastavku detaljno raspravljamo, evo naših 5 najboljih izbora za najbolji DokuWiki hosting:

 1. SiteGround
  – Brz, siguran hosting, izvrsna tehnička podrška
 2. Bluehost
 3. A2 hosting
 4. Hostgator
 5. GreenGeeks

Kako smo izabrali najbolje domaćine DokuWiki

Da bismo odredili najbolje DokuWiki domaćine, prvo smo ušli u uži krug web hostinga koji nude instalaciju (ili predinstalacije) DokuWikija jednim klikom. Zatim smo provjerili brzinu, pouzdanost, produženje rada, korisničku podršku 24 sata dnevno i ukupnu vrijednost.

Na ovaj popis upućujemo tisuće korisničkih pregleda iz naše baze podataka kako bismo došli do naših konačnih izbora.

DokuWiki hosting

Zainteresirani za pokretanje DokuWiki na vašoj web stranici? Saznajte sve o tome i pronađite najbolje domaćine ovdje.

Što je DokuWiki?

DokuWiki je an Open Source wiki sustav usmjeren prema dokumentaciji. Za pohranu podataka koristi se jednostavnim tekstualnim datotekama, a fokus je na jednostavnosti uporabe.

DokuWiki hosting

Što je Wiki?

Wiki je web mjesto namijenjeno sadržajima koje omogućuje svojim korisnicima da ažuriraju sadržaj bilo koje stranice. Wiki se pokreće putem wiki softvera koji upravlja pristupom korisnicima, povijesti revizija, izbornicima i prikazivanju (zajedno s drugim tipičnim značajkama web mjesta).

Privilegije korisnika Wiki-a

Iako različiti korisnici mogu imati različite privilegije, pa stoga ne može svaki korisnik moći uređivati ​​nijednu stranicu, koncepcija wiki web lokacije je da postoji niska razina dozvola potrebna za početak doprinosa.

Wiki sustavi pretpostavljaju da bi svaki korisnik mogao postati suradnik. U tom smislu, jedna od ključnih karakteristika wiki sustava je da nemaju tipičan “back-end”.

Funkcije uređivanja i administrativnog rada obično su dostupne s istog korisničkog sučelja koje je okrenuto javnosti i koje prikazuje sadržaj. Ovo je neuobičajeno za većinu administratora wikija i neka se navikne.

Primjeri Wiki web mjesta

Primjeri Wiki web mjesta

Wiki stranice su popularne na mreži. Primarni primjer wikija je enciklopedijska stranica Wikipedia. Ispod je popis popularne Wiki stranice:

 • Wikipedija
 • PCGamingWiki
 • HitchWiki
 • Wikicitat
 • Wikitravel.

Zašto koristiti Wiki?

Za razliku od drugih oblika upravljanja sadržajem (kao što je blog), wiki je najprikladniji kada se znanje koje želite prikupiti i dijeliti široko distribuira.

Posebno je prikladno ako će potrošači i proizvođači informacija biti dio iste skupine vršnjaka. U ovom slučaju wiki omogućuje članovima grupe da doprinesu vlastitim saznanjima, a zatim imaju koristi od znanja koje su pridonijeli drugi članovi iste zajednice.

DokuWiki Licenciranje

DokuWiki je otvoreni izvorni wiki sustav izgrađen na PHP-u koji vam omogućuje lako pokretanje vlastitog wiki web mjesta. Veliki naglasak stavlja na to da je jednostavan za korištenje, što ga čini posebno dobar izbor za ne-tehničku zajednicu koja pruža doprinose. Iz tog razloga, mnoge tvrtke koriste DokuWiki za svoju korporativnu bazu znanja.

DokuWiki alternative

DokuWiki ima brojne konkurente, uključujući MediaWiki i TikiWiki.

Značajke DokuWiki

DokuWiki značajke za hosting

Evo nekoliko zajedničke značajke web mjesta Wiki:

 • Nije korištena baza podataka
 • Sadržaj pohranjen u .txt formatu
 • Jednostavna sintaksa
 • Istaknuta usporedba razlike
 • Ugrađene slike i drugi sadržaj
 • Prilagodljivi interwiki linkovi
 • Uređivanje odjeljka
 • Automatska tablica sadržaja
 • Zaključavanje stranice
 • Automatsko spremanje
 • Protiv neželjenog sadržaja
 • Internacionalizacija i lokalizacija
 • rastegljivost.

Sadržaj pohranjen u .Txt formatu

Najznačajnija karakteristika DokuWikija je ta što je sav sadržaj pohranjeni u običnom tekstu (.txt) datoteke. Ne koristi bazu podataka, za razliku od gotovo svih ostalih sustava wikija i sadržaja.

Nije korištena baza podataka

Ovaj nedostatak baze podataka olakšava instalaciju softvera, jednostavnije konfiguriranje, stvaranje sigurnosne kopije, lakše vraćanje nakon neuspjeha i lakše premještanje.

Smanjuje tehničke zahtjeve za hosting, što ga čini jeftinijim za pokretanje i dostupnim za širi raspon hosting situacija.

Jednostavna sintaksa

Većina wiki sustava koristi pomalo kompliciranu sintaksu za označavanje za uređivanje sadržaja stranice, a zahtijevaju da autori sadržaja nauče skup neobičnih oznaka i upisivanja konvencija. DokuWikiva sintaksa je puno jednostavnija.

Uz to, DokuWiki pruža dodatke, podrška za alternativno uređivanje sintaksa, poput markiranja.

Istaknuta usporedba razlika

DokuWiki vam omogućuje prikaz verzije stranice jedna pored druge, ističući promjene iz jedne verzije u drugu.

Ugrađene slike i drugi mediji

Stranica na wikiju može sadržavati više od teksta. Zaslon za uređivanje sadrži odjeljak jednostavan način za prijenos slika, video zapisa, zvučnih datoteka i drugih medija na wiki koji se može postaviti na stranicu jednostavnim oznakama za ugradnju.

Prilagodljivi interwiki linkovi

Ova značajka omogućuje korisnicima da se lako povežu na druge često spominjane web stranice, poput Wikipedije ili Googlea, kao i na ostale stranice na istom wikiju. Značajka je podesiv, tako da možete omogućiti jednostavno povezivanje s bilo kojim web mjestom koje vaša wiki zajednica treba.

kupon za web hosting

Tražite pravog domaćina DokuWikija?
SiteGround pruža brzo, sigurno hosting i izvrsnu korisničku uslugu. Trenutno naši čitatelji mogu uštedjeti do 67% na svojim planovima. Koristite ovu vezu za popust
da se dogovori.

Uređivanje odjeljka

Korisnici mogu otvoriti i urediti mali dio stranice bez potrebe za kretanjem kroz cijeli članak.

Automatski sadržaj

Zaglavlja odjeljaka u članku automatski se prevode u tablicu sadržaja na vrhu stranice.

Zaključavanje stranice

Moderatori mogu spriječiti uređivanje stranice, ili ograničiti pristup samo na određene klase korisnika. Ovo je posebno važno u slučaju sukoba oko stranice ili u slučaju vandalizma.

Automatsko spremanje

Sustav se automatski štedi dok je stranica otvorena za uređivanje, tako da se napredak nikad ne gubi.

Protiv neželjenog sadržaja

DokuWiki podržava brojne mjere protiv neželjene pošte, uključujući stranice samo za čitanje, detaljnu kontrolu pristupa stranicama, crni popis, zamršivanje e-pošte i sljedeće veze.

Internacionalizacija i lokalizacija

DokuWiki pruža korisničko sučelje i uređivanje podrška za više od 50 jezika. Uz to, korisnik može stvoriti i prebaciti više prijevoda stranice.

rastegljivost

DokuWiki ima potpunu podršku za predloške za prilagodbu izgleda web mjesta i dodataka za prilagođavanje njegovog ponašanja. Preko 80 predložaka i preko 900 dodataka su već dostupni, a možete i sami napisati svoje.

DokuWiki zahtjevi za hosting

DokuWiki zahtjevi za hosting

DokuWiki će se pokretati na gotovo bilo kojem web poslužitelju, koliko ga ima PHP 5.2 ili noviji. Vrlo je malo domaćina koji neće instalirati PHP na svoje poslužitelje kao zadani programski jezik.

Zahtjev
Specifikacija
Web poslužiteljVećina domaćina koristi Apache, ali mnogi drugi, uključujući Microsoft IIS, Litespeed, Lighttpd, Nginx i Abyss, znaju da djeluju.
PHPMora podržati PHP.
Web-preglednikBilo koji moderni web preglednik

Instalacija DokuWiki

Najjednostavnija i poželjnija opcija je korištenje instalatora skripte. Većina domaćina pružit će vam upravljačku ploču. Gotovo sve upravljačke ploče dolaze s nekakvom instalacijom skripte koja vam omogućuje instalaciju širokog spektra otvorenih programa u samo nekoliko klikova.

DokuWiki je jedna od najčešće podržanih Wiki aplikacija uključena u ove programere. Ako DokuWiki nije dostupan u programu za instalaciju jednim klikom, još uvijek ga možete koristiti, ali morat ćete ga sami instalirati.

Za to imate dvije glavne mogućnosti:

 1. Ako imate korijenski pristup vašem poslužitelju, možete instalirati DokuWiki pomoću Docker slike.
 2. Ako nemate korijenski pristup, preuzmite datoteke DokuWiki u bilo koji lokalni direktorij prije uređivanja konfiguracijskih postavki i prijenosa datoteka na vaš web poslužitelj i pokretanja instalacijske skripte uključene.

Točke za pamćenje

Postoji nekoliko značajki na koje biste trebali paziti prilikom kupovine DokuWiki hostinga.

Evo nekih od najvažnije stvari koje treba zapamtiti:

 1. Najnovija verzija PHP-a.
 2. Web poslužitelj Apache ili Nginx.
 3. Instalacijski program skripte koji podržava DokuWiki ili root pristup.
 4. Visoko jamstvo za produženje rada.
 5. Kvalitetna korisnička podrška

Moja prva 3 domaćina DokuWiki

Postoji puno domaćina s kojima možete koristiti DokuWiki. To može otežati odabir. Kako bih vam pomogao, predstavljam ono što mislim da su tri najbolja domaćina za DokuWiki.

Tekuća mreža

Tekući web DokuWiki hosting
Tekući web DokuWiki hosting putem Whoishostingthis.com

Ako stvarate ozbiljan Wiki, vaš će poslužitelj morati podržavati visoki promet i propusnost. Tekući web nudi neke od najboljih servera visokih performansi i usluga web hostinga. Većina planova uključuje besplatnu kopiju cPanela ili Pleska, s automatskim instalacijskim programom za instaliranje DokuWikija.

Dobivate i korijenski pristup vašem poslužitelju, tako da ga uvijek možete deinstalirati ili urediti putem SSH-a. Tekući web je rijedak domaćin koji nudi 100% produženu garanciju. Konačno, Liquid Web ima nevjerojatnu podršku koja radi 24 sata dnevno i iznad koje će vam pomoći da postavite i pokrenete web mjesto bez problema..

SiteGround

SiteGround DokuWiki hosting
SiteGround DokuWiki hosting putem Whoishostingthis.com

Druga mogućnost za DokuWiki hosting koji je malo pristupačniji je SiteGround. Nude jeftini zajednički hosting, što je savršeno kad tek počinjete. Zatim možete nadograditi na njihov oblak ili namjenske hosting pakete ako trebate podržati više prometa.

Svi poslužitelji dolaze s besplatnim SSL i SSD, koji pomažu vašoj web stranici da se brže i sigurnije radi nego što bi bila bez nje. Dobivate i vi 24/7 podrška, i SiteGround ima prilično detaljnu bazu znanja.

iPage hosting

IPage DokuWiki hosting
iPage DokuWiki hosting putem Whoishostingthis.com

Konačno, ako vam je proračun najvažnija briga, a planirate stvoriti Wiki s malim prometom, iPage je dobra opcija. iPage je vrlo jednostavan domaćin koji nudi samo nevjerojatno jeftine zajedničke hosting planove koji će podržavati nizak promet DokuWiki-a.

Pronaći ćete instalacijom jednim klikom na upravljačkoj ploči vašeg računa za mnoge popularne aplikacije, uključujući DokuWiki. Budite oprezni kada idete s iPageom ako mislite da će vam Wiki postati puno popularniji, jer ćete u tom trenutku morati migrirati na drugog domaćina..

kupon za web hosting

Tražite mnogo posla na DokuWiki hostingu?
A2 hosting ušao je na prvo mjesto u našim testovima brzine i performansi. Trenutno možete uštedjeti do 50% na njihovim hosting planovima. Samo koristite ovu posebnu vezu na popust
da se dogovori.

Ostale značajke u Wiki-u

 • MediaWiki

DokuWiki često postavljana pitanja

 • Može li se DokuWiki koristiti za komercijalne web stranice?

  Da. DokuWiki je licenciran pod GNU General Public License (GPL), što znači da svatko može dobiti softver i izvorni kôd, koristiti softver na bilo koji način i promijeniti izvorni kod na bilo koji način.

  Međutim, korisnici moraju pristati na sljedeće uvjete:

  Ovaj softver ne daje nikakva jamstva, ako odlučite preraspodjelu softvera morate to učiniti pod uvjetima GPL-a, što znači da distribuirate cijeli izvorni kôd s izmjenama i ne možete uzimati kredit za pisanje cijelog softvera..

  Sve dok se slažete s tim uvjetima, DokuWiki je slobodan koristiti za sve što želite.

 • Da li se to mora izvoditi na bilo kojem tipu poslužitelja ili OS-u?

  Ne. DokuWiki bi trebao raditi na bilo kojem poslužitelju koji radi na PHP 5.2 ili novijoj verziji, bilo na Linux-u, Windows-u ili nekom drugom. Na web lokaciji DokuWiki nalaze se upute za instalaciju, specifične za OS, za velik broj OS i poslužitelja.

 • Koja je vrsta podrške dostupna?

  Dostupne su različite besplatne opcije podrške utemeljene u zajednici, uključujući popis e-pošte za razvojna pitanja, javni forum za pitanja o korištenju i instalaciji i IRC kanal za manja pitanja.

  Na web-mjestu DokuWiki već je dostupan veliki broj resursa koji vam mogu pomoći.

  Za one koji imaju resurse za plaćanje podrške, dostupan je niz profesionalnih poslužitelja za podršku drugih tvrtki. Možete pronaći kratki popis onih na njihovoj web stranici ili brzim Google pretraživanjem.

 • Kako mogu dodati nove značajke ako ne mogu zaposliti programera?

  Ako imate specifičnu potrebu, ali ne želite ili ne možete priuštiti da zaposlite programera, DokuWiki nudi jedinstveni program Bounty koji je dizajniran tako da potakne daljnji razvoj.

  Tvrtke ili pojedinci mogu postaviti „naknadu“ za promjenu ili poboljšanje koje bi željeli vidjeti i odrediti cijenu koju su spremni ponuditi za tu promjenu. Ako je to popularan prijedlog, i druge grupe mogu ponuditi sredstva za projekt.

  Iako nije zagarantirano kako će se uložiti dobitak, to može biti učinkovit način uvođenja promjena bez potrebe da se puno doprinosi na putu kapitala.

 • Mogu li uključiti HTML kôd na stranicu DokuWiki?

  Da. Dok se stranice DokuWiki spremaju kao jednostavne tekstualne datoteke, moguće je ugraditi HTML kôd da biste uključili poboljšane značajke oblikovanja.

  Da biste to učinili, morate prilagoditi postavke konfiguracije htmlock-a i sav HTML sadržaj priložiti HTML oznakama. Specifične upute dostupne su na web stranici DokuWiki.

 • Kako mogu izraditi sigurnosnu kopiju svoje DokuWiki stranice?

  Ne može biti lakše stvoriti sigurnosnu kopiju web lokacije. Budući da DokuWiki ne koristi bazu podataka, sve što morate učiniti je kopirati datoteke u vaš DokuWiki direktorij, baš kao što biste kopirali i mapu na svoje računalo.

  Na raspolaganju je nekoliko rezervnih dodataka za automatizaciju procesa, tako da ne morate brinuti da li ćete ikada izgubiti podatke.

 • Mogu li postaviti obavijest za promjene ili dopune stranica?

  Na raspolaganju je nekoliko opcija za primanje obavijesti o promjenama stranica.

  Možete postaviti jednu adresu e-pošte za primanje globalnih obavijesti o svakoj promjeni na vašoj web lokaciji. Ova e-pošta obično ide vama ili vašem razvojnom programeru, ali bi se mogla preusmjeriti na popis e-pošte za dodatne primatelje.

  Također možete omogućiti poslužitelj pretplate tako da korisnici mogu odabrati primati obavijesti e-poštom za promjene na određenim stranicama.

  Ili se korisnici mogu pretplatiti na XML feed vašeg Wiki-a.

 • Mogu li DokuWiki pristupiti podacima pohranjenim u bazi podataka?

  Da. DokuWiki uključuje ugrađenu podršku za pristup informacijama o autentifikaciji iz baze podataka, a dostupni su dodaci za dodavanje drugog sadržaja baze podataka, poput strukturiranih podataka iz SQLite baze podataka.

 • Mogu li zatražiti odobrenje prije objavljivanja promjena na stranici?

  DokuWiki prema zadanim postavkama ne dopušta postavljanje ograničenja za promjene sadržaja jer je dizajniran tako da bude otvoreno okruženje za objavljivanje koje omogućuje bilo koji suradnik brze izmjene..

  Međutim, realnost je da postoje neke postavke u kojima to jednostavno nije održiva opcija, posebno u korporativnom okruženju.

  Ako je prije objavljivanja novog ili izmijenjenog sadržaja na wiki web mjestu potrebno odobrenje, možete instalirati dodatak Publish da biste postavili pravila za odobrenje za svoje stranice.

 • Razmišljam o korištenju wikija za internu stranicu moje tvrtke. Je li DokuWiki dobra opcija?

  Da. Wikis su odlični za suradnju s tvrtkom jer nude brzo i jednostavno rješenje za stvaranje i razmjenu sadržaja u vašoj tvrtki.

  DokuWiki je posebno pouzdan izbor jer ima veliku zajednicu podrške, stotine dodataka i desetak predložaka koji odgovaraju vašim potrebama.

  DokuWiki se može koristiti za procesnu dokumentaciju, bazu znanja, priručnike za tim, radne prostore projekata, pa čak i intranet vaše tvrtke..

 • Postoji li značajka prijave za korisnike?

  Da. Od svojih korisnika možete tražiti da se prijave kako bi mogli uređivati ​​i / ili pregledavati sadržaj na vašoj wiki web lokaciji.

 • Kako mogu premjestiti svoju DokuWiki stranicu s jednog poslužitelja na drugi?

  Ovo bi trebao biti prilično jednostavan postupak. Samo kopirajte cijeli DokuWiki direktorij s vašeg izvornog poslužitelja i zalijepite ga na odredišni poslužitelj.

  Imajte na umu, na potez mogu utjecati neke značajke. Vaši posljednji izmijenjeni datumi mogu se promijeniti nakon kopiranja, tako da to sprečite možete spremiti direktorij u TGZ datoteku i raspakirati ga na novom poslužitelju.

  Ostale značajke, poput dopuštenja, .htaccess i vaše predmemorije možda će trebati prilagoditi nakon premještanja kako bi se osiguralo da sve funkcionira kao prije.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map