Najbolji Drupal hosting: tko je najbolji za vašu stranicu? [Ažurirano: 2020]

Usporedite Drupal hosting

Drupal je jedan od najsvestranijih, najnaprednijih i najpopularnijih sustava za upravljanje sadržajem (CMS). Domaćini s Drupal ekspertizom nisu tako česti kao oni koji imaju WordPress stručnost.


Odaberite host koji nudi Drupal kao instalaciju jednim klikom i pruža pomoć u migraciji. Potražite davatelje usluga s brzim, skalabilnim hostingom, dnevnim sigurnosnim kopijama i Drupal uslužnim programima koji su unaprijed instalirani.

Pročitajte dolje za detalje o najboljim hosting planovima za Drupal. Ako vam se žuri, evo top 5:

 1. SiteGround
  – Besplatna migracija iz Drupala, unaprijed instalirani Drush, brzi poslužitelji, stručna podrška
 2. Bluehost
  – 1-klik instalirati Drupal i 24/7 stručnu podršku
 3. A2 hosting
  – Brzo Drupal hosting s besplatnim SSD uređajima
 4. InMotion hosting
  – Drupal VPS hosting s 4 GB RAM-a
 5. Hostpapa
  – Neograničeno Drupal web mjesta i besplatna registracija domena

Kako smo izabrali najbolje domaćine za Drupal?

Provjerili smo vrhunske Linux domaćine, odabirom onih sa brzom brzinom poslužitelja, čvrstom zaštitom, instaliranjem Drupala jednim klikom i dnevnim sigurnosnim kopijama. Tada smo procijenili Drupal stručnost pomoćnog osoblja.

Konačni smo odabir izvršili koristeći tisuće pregleda korisnika iz naše hosting baze.

Drupal hosting

Što je Drupal?

Drupal je an open-source platforma za upravljanje sadržajem koji se mogu besplatno preuzeti i koristiti. Sastoji se od temeljne grupe datoteka koje su standardne za sve instalacije, plus dodaci i teme koje su dodane radi prilagođavanja.

Prednosti Drupala na stranu sličnog CMS softvera

Budući da su WordPress i Joomla druga dva najpopularnija dostupna CMS-a, uspoređivao sam ih s Drupal-om kako bih vam pružio bolju predstavu o Drupalovim specijalitetima.

Učenje PHP-a PHP je relativno jednostavan programski jezik koji svatko može naučiti.

No prije nego što uđemo u njihove usporedbe, evo vam popis svega što im je zajedničko:

 • Besplatno i s otvorenim kodom: Sve gore navedene CMS aplikacije su otvorenog koda, a što je još važnije besplatno. Sa solidnim zajednicama koje stoje iza njih, ovi su sustavi potpomognuti visokom stručnošću i podrškom.
 • Programski jezik: Drupal, WordPress i Joomla napisani su na programskom jeziku PHP-a. Sva su 3 uređaja opremljena korisničkim sučeljem koje zahtijeva malo stvarnog programskog znanja za upotrebu.
 • Projekti vođeni u zajednici: Zbog svoje open-source prirode, sva tri projekta upravljaju njihovom jakom zajednicom programera. Ovi programeri održavaju i nadograđuju svoju platformu za obostrani interes.
 • Podrška za MySQL: Svi ovi popularni CMS-ovi podržavaju MySQL, najpopularniji sustav upravljanja relacijskim bazama podataka od svih. MySQL je u osnovi programski jezik stvoren za upite podataka.
 • Dodaci i proširenja: Iako su njihovi nazivi imena različiti, sva tri CMS-a koriste dodatke ili proširenja. Oni djeluju kao dodatni dodaci za kompletiranje softvera s dodatnim značajkama.
 • Instalacije jednim klikom: Popularni izraz među e-trgovcima (jer je sjajan). Instalacije jednim klikom nazivaju se, korisnici mogu jednim klikom instalirati komplicirane dodatke ili softver. Koriste se za uštedu vremena i energije.
 • Više izvora podrške: Podrška je dobra za sve Drupal, WordPress i Joomla. Postoji više izvora stručnih savjeta, uključujući forume, razgovore uživo i službene teme.

Drupal i natjecanje

Drupal, WordPress i Joomla – Usporedna usporedba

WordPressWordPress je dobra alternativa iako se Drupal smatra boljim za veće projekte.

Sada znamo neke sličnosti između ove tri, pogledajmo kako se uspoređuju. Budući da je ova stranica posvećena Drupalu, detaljnije ćemo je pokrivati ​​za razliku od njegovih rivala.

Korisničko sučelje

Drupalovo korisničko sučelje je tad komplicirano zbog čega je manje idealan za kompletne početnike. Dodavanje sadržaja na vašu web lokaciju je jednostavno, ali promjena izgleda nije toliko intuitivna.

S druge strane najlakše od tri WordPress za korištenje, posebno za početnike. Nadzorna ploča programa WordPress intuitivna je i jednostavna za navigaciju.

Joomla je malo zastrašujuće za početnike s njihovom zauzetom nadzornom pločom punom moćnih značajki.

Proširenja

Drupal i WordPress imaju desetke tisuća proširenja. U Drupalu se nazivaju moduli, a u WordPressu nazivi dodacima. U Drupalu ih je potrebno ručno instalirati na vašu web lokaciju jer ne nudi instalacije jednim klikom što WordPress čini.

Joomla također ima proširenja, ali ne toliko kao WordPress ili Drupal. Korisnicima je složenije dodati ih na svoju web stranicu jer će ih morati instalirati ručno.

Što mogu podnijeti?

Drupal je onaj najmoćniji CMS od tri. Ali, ova moć dolazi skupo. Korisnici trebaju razumijevanje CSS-a, HTMP-a i PHP-a da bi iskoristili prednosti softvera.

Drupal zahtijeva pristojnu razinu tehničkog razumijevanja, a programeri će imati potpunu kontrolu prilagođavanja pristup root-u.

S druge strane, WordPress izvrsno radi za blogove, male i srednje web stranice i male prodavaonice e-trgovine.

Joomla može rukovanje većim web lokacijama, uključujući složenije trgovine putem e-trgovine ili web stranice društvenih mreža.

Što Drupal može učiniti?

Sad kad imate bolju ideju o Drupalu u odnosu na njegov CMS softver, doznajmo više o tome što on zapravo radi.

O Drupalu mogu naučiti desetine stvari jer je to složen, višenamjenski softver dizajniran za profesionalno stvaranje.

drupal tržnicaDrupal tržište je dobar primjer jedinstvene značajke koju nudi tvrtka.

Kao što smo rekli, Drupal se često spominje u istom dahu kao WordPress i Joomla. Svi su oni sustavi za upravljanje sadržajem (CMS) – omogućuju vam organiziranje teksta, slika i videozapisa na webu.

Korištenje Drupala za uzgoj web stranica

No snaga Drupala je u svojoj složenosti i robusnoj arhitekturi. Nekoliko je razloga zbog kojih se Drupal smatra boljom alternativom za veće projekte.

Drupal je najbolji za web-lokacije za koje se očekuje da će rasti ili imati velike količine prometa. Ima snažno praćenje među medijskim klijentima, velikim trgovinama e-trgovine, vrhunskim sveučilištima i kućnim markama. Drupal također nudi okvir za mnoge web stranice vlade SAD-a i Velike Britanije.

Fleksibilnost za više skripti

Također je poznat po tome što je vrlo fleksibilan, tako da tvrtke lako pokreću raznovrstan niz skripti iz jedne instalacije Drupala. Za razliku od Joomle!, Drupal nije osmišljen za podršku web aplikacija, iako ga neki korisnici postavljaju u tu svrhu.

I dok je WordPress logičniji kao platforma za bloganje, nije dizajniran tako da povećava i povećava izgled poput Drupal-a.

Drupal moduli

Što su Drupal moduli?

Drupal moduliInstaliranje modula u potpunosti je objašnjeno na licu mjesta.

Ako znate bilo što o WordPressu, znat ćete da je jedna stvar koju ljudi vole o CMS-u njihova ogromna količina i raznolikost dodataka. Drupal ima svoje vlastitu verziju dodataka, nazvanih moduli. Oni će vam pomoći u stvaranju specifičnih značajki koje želite na svojoj web lokaciji.

Preuzimanje i instaliranje Drupal modula

Drupal se, poput WordPress-a, gradi pomoću PHP-a. Drupal modul je u velikoj mjeri PHP datoteka koja će pokretati svoje vlastite funkcionalnosti na web mjestu. Instaliranje Drupal modula nije tako jednostavno kao instaliranje WordPress dodatka. Evo kratkog pregleda:

 1. Pronađite modul Drupal po vašem izboru.
 2. Obavezno odaberite datoteku ‘.gz’.
 3. Preuzmite modul na svoje lokalno računalo.
 4. Dođite do svoje Drupal nadzorne ploče.
 5. Instalirajte modul izravno s računala.

Također možete koristiti Drupalovu administrativnu konzolu, drush za preuzimanje i instaliranje svih u jednom sučelju.

Ne baš instaliranje jednim klikom

Sigurno, zvuči dovoljno jednostavno. Ne morate biti računalni čarobnjak da biste to učinili. To je samo nekoliko koraka više od instalacija jednim klikom u kojem uživamo u dodacima WordPressa. U svakom slučaju, ako želite detaljan pregled instalacije modula, evo vas!

Kako instalirati Drupal u 5 jednostavnih koraka

Ako vaš pružatelj usluga ne pruža instalaciju Drupala jednim klikom, morat ćete ga sami instalirati. Da biste to učinili, jednostavno morate slijedite nekoliko koraka:

 1. preuzimanje datoteka instalacijsku datoteku iz Drupala.
 2. Stvoriti settings.php i direktorij datoteka za instalaciju.
 3. Stvoriti baza podataka za instalaciju Drupala.
 4. Postaviti web poslužitelj, spreman za instalaciju.
 5. Trčanje instalacijsku skriptu Drupala.

Preuzimanje i izdvajanje

Prvo morate izravno preuzeti instalacijsku datoteku iz Drupala. Nakon što to učinite, izdvojite datoteku da dobije njegov sadržaj. Drupal možete preuzeti na više načina.

Settings.php

Da bi Drupal mogao raditi, morate navesti podatke gdje se nalazi vaša baza podataka će biti. Za to morate stvoriti svoju datoteku settings.php za pohranjivanje ovog vitalnog bitnog broja informacija.

kupon za web hosting

Tražite pravog domaćina Drupala?
SiteGround pruža besplatnu migraciju iz Drupala. Drush je unaprijed instaliran na njihovim planovima. I naši čitatelji su ocijenjeni kao # 1. Trenutno na uštedama na SiteGround možete uštedjeti do 67%. Koristite ovu posebnu vezu za popust
da se dogovori.

Izrada baze podataka

Izrada baze podatakaDrupal potpuno ruši postupak stvaranja baze podataka za vas.

Slijedom vaše settings.php datoteke, to morate stvorite svoju praznu bazu podataka. Vaša baza podataka može se stvoriti pomoću MySQL, phpMyAdmin ili čak pomoću naredbenog retka. Najbolje je pitati svog domaćina o tome, ovisno o vašim mogućnostima.

Web poslužitelj

Da biste uspješno pokrenuli instalaciju i bili spremni, morate postaviti web poslužitelj. Nakon što to učinite, spremni ste pokrenuti instalacijsku skriptu.

Instalacijska skripta

Sjajno, daleko ste stigli. Pokretanje instalacijske skripte najjednostavniji je dio. Izgleda kao uobičajeni instalacijski program, prilično je jednostavan, s pregršt opcija koje možete odabrati tijekom postavljanja.

Podrška za instalaciju

Da biste pronašli detaljnije upute o tome kako ručno instalirati Drupal, pročitajte njihov vodič za instalaciju. Budući da je open-source, na raspolaganju je velika Drupal zajednica koja može pomoći softveru. Ova zajednica je mjesto gdje se ljudi okupljaju i surađuju na novim projektima.

Ovdje Korisnici Drupala mogu potražiti pomoć, razgovarati s drugima i sudjelovati na forumima. Pronalaženje stručne podrške od tvrtki koje su dostupne za pomoć u uslugama poput hostinga i obuke također je opcija.

Rast i povijest Drupala

Drupal izvorni kod izvorno je napisan kao aplikacija na internetskom forumu. Njezin osnivač, Dries Buytaert, doktorirao je računalne znanosti.

Buytaert sada vodi tvrtku pod nazivom Acquia koja je specijalizirana za podršku Drupal-u i zapošljava 300 ljudi. Upravo je Acquia pomogla u prijelazu web stranice whitehouse.gov na platformu Drupal.

Drupal postiže globalnu popularnost

Od skromnih početaka Drupal Core sada (od prosinca 2019.) ima 1,4 milijuna korisnika (službena statistika Drupala). U vlasništvu je Drupal Association, koja je neprofitna organizacija posvećena promociji Drupala.

Na modernom webu, Drupal je izgrađen za podršku sadržaju. Omogućuje tvrtkama indeksiranje i prikazivanje prilagođenih vrsta sadržaja na neograničeni broj načina, tako da niste ograničeni na uobičajene formate bloga ili e-trgovine. Zato mnoge tvrtke prihvaćaju Drupal umjesto alternative.

Drupalski zahtjevi

Drupal Zahtjevi za web hosting

Drupal je dizajniran za instaliranje na LAMP stog – Linux, Apache, MySQL i PHP.

Najnovija verzija je Drupal 8, koji je objavljen 2019. Većina web hosting tvrtki nudi LAMP stack hosting. Može se instalirati i na Nginx ili Microsoft IIS (Windows).

drupal 8 Drupal 8 je nedavno izašao, pročitajte o njemu detaljnije.

Osnovni preduvjeti za ugradnju

Jezgrena instalacija zauzima 15 MB prostora. Zapamtite: trebat će vam više prostora na disku za teme, module i sadržaj. Drupal preporučuje 60 MB prostora za složenije web stranice.

Trebat ćete provjerite je li vaša baza podataka na istom uređaju kao i datoteke vaše web stranice. To nije uvjet kao takav, ali ima veliku razliku u korištenju resursa. Ako se vaša baza podataka nalazi negdje drugdje, mogli biste primijetiti da vaš domaćin prigovara Drupalu bez zamišljenog predmemoriranja.

Drupal 8 Zahtjevi sustava

Evo nekoliko detaljnijih sistemskih zahtjeva za Drupal 8, premda prije donošenja odluke o Drupal hosting planu, savjetujemo vam da prvo provjerite Drupalovu službenu web stranicu..

 • Podržani preglednici: Chrome, Safari, Firefox, Microsoft Edge, Opera
  • Mobilno: Safari iOS, Firefox ESR, Explorer, Chrome (Android i iOS), UC preglednik, Opera Mini, Samsung Internet
 • Preporučeni poslužitelji baza podataka: MySQL, MariaDB, Percona, PostgreSQL, SQLite
 • Preporučeni web poslužitelji: Apache, Nginx, Microsoft IIS
 • PHP Zahtjevi: Verzija 7.2 naviše.

Što tražiti u Drupal hostingu

Ako ćete upotrebljavati Drupal za izradu web stranice, imat ćete pravo treba hosting za to. Većina popularnih web hosting tvrtki podržat će platformu.

Zapravo će vam vjerojatno dati jednostavne instalacije od jednog klika sa vaše upravljačke ploče hostinga.

Počevši od jeftinog web hostinga

Ako samo putujete kroz Drupal i učite CMS, možda ćete se ustručavati oko plaćanja hostinga. Iako možete pronaći besplatan hosting vani, tvrtke koje nude ove besplatne usluge obično nisu najpouzdanije.

Preporučujemo odabir vrlo jeftinog web hosting plana umjesto toga dok učite svoj put oko Drupala. Drupal se može koristiti s više različitih baza podataka. Uključujući MySQL i MariaDB. Ako vam je potrebna podrška za MS SQL, morat ćete instalirati dodatne module.

Hosting na zajedničkim poslužiteljima, oblacima ili namjenskim poslužiteljima

Drupal možete ugostiti dijeljeni poslužitelji, oblačni poslužitelji, pa čak i namjenski poslužitelji. Sve dok vaš poslužitelj ima PHP podršku, bit će vam dobro. Samo pripazite da vam hosting plan koji odaberete daje barem 10 MB prostora na disku. To vas može ograničiti od nekih od najjeftinijih dijeljenih hosting planova za nekoliko web hosting tvrtki.

Ako odlučite ići putem oblaka hostinga, uživat ćete velike brzine hostinga.

Rješenja za cloud hosting brža su od zajedničkog hostinga jer vam omogućuje korištenje resursa više poslužitelja. To se uspoređuje sa zaglavljenjem s resursima jednog poslužitelja koji dijelite s drugim klijentima hostinga.

Preporuka za veća mjesta

Veće Drupal web stranice možda će se trebati odlučiti za VPS ili namjenski poslužitelj kako bi stekli potrebnu snagu. Dijeljeni web hosting doista je prikladan samo za pojedince i male tvrtke.

Većina web hostova olakšava migraciju vaše web stranice na snažniji plan kada ona preraste ovu zajedničku infrastrukturu.

Drupalski rizici na koje treba paziti

Sav softver s velikom instaliranom bazom povremeno se hakuje. Najznačajnije, u listopadu 2014. godine, velikih razmjera SQL ubrizgavanje učinili desetine tisuća web stranica Drupala nesigurnima.

Hak je iskoristio ranjivost u kodu Drupal 7, a to je značilo da hakeri mogu stvoriti stražnju vrata koja ne mogu biti otkrivena ili zakrpljena.

Od tada postoje i drugi hakeri. Dakle, trebate se zaštititi. Ako ste bili žrtva hajke Drupal, morate slijediti ove korake da biste se očistili i započeli svježe:

 1. Napravite sigurnosnu kopiju web stranice, uključujući sve datoteke i baze podataka (u idealnom slučaju preuzmite je lokalno)
 2. Identificirajte hack (za to će vam možda trebati stručna pomoć ili jednostavno upotrijebite Google da biste saznali kako)
 3. Riješite se zlonamjernog infiltratora (ponovo potražite tehničku pomoć ili obavite istraživanje)
 4. Osigurajte svoja korisnička dopuštenja
 5. Promijenite sva korisnička korisnička imena i lozinke, uključujući račune e-pošte s kojima su povezani
 6. Postavljanje vatrozida, kao i svaka dodatna zaštita koja vam se može smatrati korisnom

Drupal prednosti i nedostaci

Drupalske prednosti i nedostaci – što voljeti ili mrziti?

Budući da je Drupal jedan od popularnijih izbora kao CMS s otvorenim kodom, još uvijek postoje neki pozitivni i negativni elementi. Ovdje je sažetak ključnih točaka.

prozodija

 • Većina web domaćina pruža to kao a besplatni instalacijski program jednim klikom.
 • Programeri su pokušali učiniti ga upotrebljivijim i aktivno ulažu u dobivanje povratnih informacija.
 • Jako je fleksibilno, posebno ako možete kodirati.
 • Dizajniran je tako da odgovara vašem vlastitom cilju.
 • Dobro se povećava, čak i uz vrlo velike količine sadržaja; Drupal 7 je bio rekodirano kodirano na brzinu.
 • Korišten je za izradu nekih vrlo značajnih web lokacija (Sony Music, eBay, Harvard i Al Jazeera).
 • Korisnik uloge i dopuštenja su sofisticirana.
 • Dodaci, poznati kao moduli, proširuju funkcionalnost jezgre i čine Drupal svestranijim.

kontra

 • Manje je popularan od svojih konkurenata pa će vam biti malo teže potražiti pomoć na mreži.
 • Krivulja učenja prilično je strma ako želite ići dalje od osnova.
 • Vas trebat će PHP vještine (ili unajmljene pomagače) za bilo što složeno.
 • Dodatni moduli mogu biti komplicirano i teško se provodi.
 • Velike nadogradnje mogu učiniti vaše module potpuno neupotrebljive.
 • Jedan od glavnih hakira zabrinuo je neke.

Najbolji domaćini iz Drupala

Top 3 domaćini Drupal – naši pobjednici

Vani je puno pristojnih drupalskih domaćina, ali ovoga puta sljedeća su trojica izašla na vrh.

Evo kratke usporedbe njihovih najpovoljnijih Drupal planova u ponudi:

Domaćin
Stranice
Širina pojasa
SSD pohrana
Početna cijena
SiteGround1Unmetered10 GB3,95 $ / mj
Bluehost1Unmetered50 GB2,75 $ / mj
A2 hosting1NeograničenNeograničen3,92 $ / mj

SiteGround

SiteGround

SiteGround je naš najbolji izbor pristupačnog Drupal hostinga. Oni uključuju instalacijski program jednim klikom i integrirani Git za suradnju s programerima.

Uživat ćete i u njihovom Drupal SuperCacheru. Dizajniran je za optimizaciju Drupal predmemoriranja kako bi se povećala brzina web stranice i vrijeme učitavanja. Također dolazi s besplatnim šifriranim SSL certifikatom Let’s Šifre i besplatnim Cloudflare CDN-om

SiteGround obećava produženje vremena od najmanje 99,9%, ali ostao je iznad 99,99% produženja u posljednjih 12 mjeseci.

BlueHost

Bluehost

BluehostNajjeftiniji zajednički plan hostinga nudi petostruko spremište za smještaj Drupala nego najjeftiniji plan SiteGround od 50 GB.

Tvrtka ne izdaje jamstvo za produženje rada, ali iskusili smo prilično postojanu pouzdanost s njihovim hostingom i nismo imali ozbiljnih prekida rada. Tijekom proteklih 12 mjeseci, oni su također držali svoju poziciju iznad 99,97%.

A2 hosting

A2 hosting

A2 hosting podudara se s ostala dva pobjednika gostovanja u Drupal-u kada je u pitanju cijena. Razlika je u tome što će im zajednički planovi hostinga osigurati neograničen prostor za SSD.

Također ćete imati mogućnost web mjesta da se nalazi na Turbo poslužiteljima koji su brži jer na njima imaju manji broj korisničkih računa A2..

Kao i SiteGround, A2 vas uvjerava s a 99,9% produženog jamstva sa prosjekom od 12 mjeseci 99,99%. Tvrtka ima snažniji VPS i namjenski hosting opcije za kada želite proširiti svoju web stranicu.

Korisni Drupal vodiči

Ako ste već korisnik Drupala ili ozbiljno razmišljate o kupovini Drupal hostinga od jednog od gore navedenih domaćina, evo nekoliko korisnih vodiča.

 • Drupal CDN integracija: ovaj modul vam omogućuje jednostavno postavljanje mreža za dostavu sadržaja. Nedavno je nadograđen 2020. godine i u potpunosti je funkcionalan.
 • Kako omogućiti HTTPS: ako se pitate kako možete omogućiti SSL certifikate pomoću Drupala, ne tražite dalje.
 • Drupal cPanel integracija: ovaj modul vam omogućuje izradu računa FTP i e-pošte, a da pritom ne morate zasebno koristiti nadzornu ploču cPanel. Uključuje automatske račune e-pošte, FTP račune i sinkronizaciju dozvola za nove korisnike, kao i skupnu funkcionalnost ažuriranja.

ponude za web hosting

Tražite mnogo toga na Drupal hostingu?
A2 hosting obično postiže vrh ili blizu vrha u našim nedavnim brzinskim testovima. Drupal dolazi unaprijed instaliran po njihovim planovima. Trenutno naši čitatelji mogu uštedjeti do 50% na svojim planovima, što preporučuje Drupal. Koristite ovu posebnu vezu za popust
da se dogovori.

Ostale značajke u CMS-u

 • ExpressionEngine
 • MemHT
 • Plone
 • MS DotNetNuke
 • Joomla
 • Tiki Wiki
 • Umbraco
 • Concrete5

Drupal često postavljana pitanja

 • Što je Drupal?

  Drupal je okvir za upravljanje sadržajem otvorenog koda. Ugrađen je u PHP i koristi se za izgradnju prilagođenih sustava za upravljanje sadržajem (CMS). Mnogi ljudi zbunjuju Drupal s CMS-om, iako je on zapravo okvir. Međutim, Drupal djeluje kao sustav upravljanja sadržajem nakon što je implementiran.

 • Za što se Drupal koristi?

  Drupal se može koristiti za izgradnju gotovo bilo koje vrste web stranica, uključujući blogove, poslovanje, portfelj, e-trgovinu i društvene mreže. Drupal, Drupal se može koristiti za izradu prilagođenih web aplikacija, poput alata za upravljanje projektima i softvera za upravljanje odnosima s klijentima.

 • Je li Drupal teško naučiti?

  Drupal ima krivulju višeg učenja od ostalih CMS aplikacija. To zahtijeva određeno tehničko znanje, a iskustvo u programiranju olakšava rad. Međutim, Drupal je izuzetno fleksibilan i to je zbog svog modularnog okvira. Čak je i Drupalova osnovna distribucija izgrađena kao niz modula, što ga čini otvorenim za fleksibilni razvoj.

 • Što su Drupal moduli?

  Drupal moduli su programi za proširenje dizajnirani kako bi se dodali na Drupal web mjesto kako bi se napajale specifične značajke. Moduli mogu dodavati razne značajke koje proširuju njegove temeljne funkcionalnosti. Veliki asortiman Drupal modula besplatno je dostupan na web stranici Drupal projekta.

 • Mogu li početnici koristiti Drupal?

  Kada je u pitanju izrada web stranice ili web aplikacije, Drupal se smatra najpovoljnijom početnicom među vodećim CMS-ovima. Čak i iskusni web programeri mogu očekivati ​​da će naići na zahtjevnu krivulju učenja prilikom prvog postavljanja Drupala. Međutim, nakon što je Drupal web stranica u potpunosti izgrađena, netehnički korisnici mogu naučiti dodavati i ažurirati sadržaj bez previše problema.

 • Za koje se vrste sadržaja Drupal može koristiti?

  Drupal se može koristiti za prikaz bilo kojeg sadržaja koji želite. Ima nekoliko ugrađenih ili lako dostupnih vrsta sadržaja za širok raspon aplikacija. Oni uključuju postove na blogovima, stranice sa sadržajem, proizvode, ljude, projekte i medije. Nove vrste sadržaja mogu se lako stvoriti putem administrativnog sučelja, koje pružaju moduli ili dodati kodom.

 • Mogu li se prilagoditi Drupal teme?

  Drupal ima tematski sustav koji omogućuje detaljno prilagođavanje prezentacije web stranica. To uključuje promjenu izgleda i izgleda vaše web stranice, ali i pružanje sadržaja na druge načine, poput RESTful API-ja ili RSS feeda.

 • Koji su sistemski zahtjevi za Drupal 8?

  Za Drupal 8 potreban je PHP 7,2 ili noviji. Radi s MySQL 5.5.3 (ili novijim) i MariaDB 5.5.20 (ili višim) bazama podataka. Više, verzije 7 i 8 Drupala pružaju podršku za druge baze podataka poput PostgreSQL. Drupal 8 može se izvoditi na web poslužiteljima Apache, Nginx ili IIS.

 • Je li Drupal dostupan u instalaciji jednim klikom?

  Mnogi planovi hostinga pružaju instalaciju jezgre Drupal jednim klikom putem upravljačke ploče. Međutim, korištenje bilo koje unaprijed izgrađene Drupal distribucije – što može biti u vremenu uštede – obično zahtijeva ručnu instalaciju. Neki domaćini pružaju podršku za instalaciju malog niza popularnih distribucija.

 • Što su Drupal distribucije?

  Drupal distribucije nude organizirane skupove značajki za određene aplikacije. Drupal-ovi programeri stvorili su ovaj sustav upakirane distribucije, uzimajući znak od Linux kulture. Jedna od najmoćnijih značajki Drupala je projekt distribucije. Na primjer, postoje distribucije za obrazovanje, neprofitnu upravu, crkve, vladine agencije, glazbenike, podcastere i izdavače vijesti.

 • Imaju li Drupal distribucije dodatne zahtjeve sustava?

  Uz Drupal-ove standardne sistemske zahtjeve, neke Drupal distribucije mogu imati dodatne i specifične zahtjeve za hosting. Ako namjeravate koristiti specijaliziranu Drupal distribuciju sa svojim domaćinom, svakako provjerite posebne zahtjeve za hosting i da li je vaš plan pokriven.

 • Hoće li Drupal raditi na zajedničkom hostingu?

  Ako samo želite naučiti Drupal, zajedničko gostovanje dobro će funkcionirati. Međutim, ako planirate ugostiti veliku, prometnu i složenu web stranicu, VPS ili namjenski poslužitelj bio bi bolji izbor. Zajedničko hosting okruženje obično je tehnički odgovarajuće za osnovnu instalaciju, ali vrste velikih, složenih web lokacija za koje je Drupal dobar izbor obično ne stoje dobro na zajedničkim hosting planovima.

 • Što je sustav za upravljanje sadržajem (CMS)?

  CMS označava sustav upravljanja sadržajem. CMS je softverska aplikacija koja organizira pohranu, organizaciju i prezentaciju sadržaja olakšavajući upravljanje velikim brojem sadržaja i kontrolu načina prezentacije tog sadržaja. Može se koristiti za ažuriranje, uklanjanje i općenito upravljanje sadržajem.

 • Je li Drupal CMS ili okvir?

  Drupal je visoko modularizirani okvir za upravljanje sadržajem s dovoljno snage i fleksibilnosti da ga neki programeri smatraju okvirom za razvoj web aplikacija koliko i CMS-om. Izvan razvojne zajednice, Drupal se obično naziva CMS.

 • Kako CMS upravlja sadržajem web mjesta?

  CMS upravlja sadržajem na vašoj web stranici: web stranicama, blogovima, proizvodima, komentarima posjetitelja, projektima i tako dalje. Zatim možete stvoriti više pojedinačnih primjeraka za svaku vrstu sadržaja. Nadalje, CMS vam omogućuje da definirate gdje će se svaki dio sadržaja pojaviti na vašoj web lokaciji, kako bi trebao izgledati kad ga pregledava web mjesto i kako bi korisnici trebali komunicirati sa sadržajem.

 • Kako CMS upravlja dizajnom web stranica?

  CMS koristi sustav temeljen na predlozima, nazvan temom, da automatski duplicira dizajnerske elemente na svakoj stranici. Ako mislite na uobičajenu web stranicu ili blog, sve stranice dijele elemente poput zaglavlja, izbornika, bočnih traka i podnožja. Kada dodate novi dio sadržaja, predstavljen je istim zaglavljem, izbornikom, bočnom trakom i podnožju kao i svaka druga stranica vaše web lokacije.

  Ako želite promijeniti cijeli izgled vaše web stranice, to možete učiniti izmjenom teme.

 • Kako CMS upravlja ažuriranjima web stranica?

  CMS-ovi pružaju pomoćno ili administrativno sučelje za dodavanje i uređivanje sadržaja. To znači da svatko može koristiti CMS za ažuriranje sadržaja web mjesta. Čim se izvrši promjena na nadmetanju za CMS, prezentacija tog sadržaja odmah se ažurira na pročelju web stranice s javnošću.

 • Po čemu se Drupal razlikuje od WordPressa?

  Za razliku od WordPress-a, Drupal ne preferira nijednu vrstu sadržaja nad drugom. Sve su vrste sadržaja na jednakoj osnovi. Zbog toga je posebno dobro za izgradnju složenih aplikacija za upravljanje podacima kao što su alati za upravljanje projektima, CRM sustavi, internetske trgovine i mreže društvenih medija. U međuvremenu se WordPress usredotočuje na specijalistički sadržaj poput postova na blogovima.

  U skladu s tim, i WordPress i Drupal podržavaju široku paletu vrsta sadržaja i idealni su za složene arhitekture.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map