Najbolji FTPS hosting: tko je najbolji za vašu web lokaciju? [Ažurirano: 2020]

Usporedite FTPS hosting

FTPS je siguran oblik protokola za prijenos datoteka. Datoteke poslane s FTP-om obično se ne kriptiraju i lako su vidljive hakerima. FTPS je FTP koji koristi TLS ili SSL enkripciju.


Ne nude svi domaćini FTPS. Oni koji to učine mogu ga ograničiti u odabiru hosting planova. Potražite FTPS klijente koji se lako koriste, poput Cyberducka, koji su dostupni putem upravljačke ploče. I potražite jasnu dokumentaciju o postavljanju FTPS pristupa.

Evo naših izbora za najbolje domaćine FTPS:

 1. Hostgator
  – FTPS je dostupan na većini planova s ​​jasnim uputama za postavljanje i podrškom za chat uživo
 2. Tekuća mreža
 3. Hostinger
 4. BigRock
 5. Dnevni brijač

Kako smo odabrali najbolje domaćine FTPS?

Analizirali smo ugledne domaćine koji nude FTPS i pregledali su jasnoću njihove dokumentacije. Provjerili smo u uži izbor o sigurnosti i kvaliteti infrastrukture, kao i korisničkoj podršci i ukupnoj vrijednosti.

Potom smo savjetovali tisuće korisničkih pregleda iz naše baze podataka za dodatne podatke.

Što je FTPS?

FTPS je sigurnosno proširenje na File Transfer Protocol (FTP). Kao zaštitnu mjeru koristi sigurnosni protokol za zaštitu od neovlaštenosti kada se podaci šalju preko javne mreže (poput interneta). Neki planovi hostinga omogućavaju FTPS pristup, dok drugi ne – ali većina će omogućiti neki oblik protokola prijenosa datoteka – ili slično sigurnu alternativu.

O FTPS-u

FTPS je također poznat i kao FTP-ES, FTP-SSL i FTP-Secure. Da biste razumjeli vrijednost onoga što je FTPS, prvo morate razumjeti kako funkcionira transport podataka na Internetu.

Internet je niz prekidača koji se bacaju oko paketa – svaki paket ima zaglavlje (ili kontrolne informacije) koje ukazuju kojoj se vrsti paketa šalje, kako i kome – i “Payload” (ili bitstream). Pod pretpostavkom ovih načela – određeni paketi u skladu su sa standardima koji su poznati i pošiljatelju i primatelju paketa podataka. To je osnovni kamen temeljaca kako Internet funkcionira.

Internetski model, slomljen u slojeve, ima hardver koji kontrolira daljinsku vezu i pristup mreži – što omogućava mrežni sloj i komunikaciju između uređaja. Povrh toga je složeni transportni sloj – tu protokol za kontrolu prijenosa (TCP) omogućava mrežnu koordinaciju internetskog protokola (IP) – gdje se pohranjuje adresa računala. File Transfer Protocol (FTP) – što je osnova FTPS – mrežni je protokol za kontrolu protoka podataka za slanje pojedinačnih datoteka putem mreže.

kupon za web hosting

Tražite mnogo na FTP hostingu?
Hostinger pruža kvalitetan hosting s velikom propusnošću i podrškom 24/7/365. Računi dolaze s FTPS. Sada možete uštedjeti do 87% na njihovim planovima. Koristite ovu vezu za popust
da se dogovori.

FTP postoji od ranih 1970-ih for – za upotrebu u ARPANET-u, tada je FTP usvojio TCP / IP u 80-ima, a sredinom 90-ih, sigurnosne značajke konačno su se dodavale. Kako bi se FTP učinio sigurnijim za prijenos osjetljivih podataka, predloženi su i usvojeni enkripcijski vrijednosni papiri u devedesetima.

Budući da je Internet rastao, komunikacija korisnika povećavala se, kao i potencijal za prisluškivanje. Netscape je 1994. godine smislio koncept poznat kao sloj sigurne utičnice (SSL) which— što je protokol šifriranja koji štiti korisničke podatke od neovlaštenih trećih strana. SSL je zapravo omotač za Application Layer – što je internetski protokol koji se najviše abstrahira.

Sa SSL, a kasnije i Sigurnošću transportnog sloja (TLS) ⁠— tokovi podataka šifriraju se i ne mogu ih se pročitati bez ključeva za dešifriranje. To se obično koristi za web stranice koje zahtijevaju osjetljive korisničke podatke preko protokola za prijenos hiperteksta (HTTP) but – ali isti se principi mogu primijeniti i na FTP ⁠ – što znači da se datoteke mogu slati s jednog mjesta za pohranu na drugo, bez treće strane sposobna znati koje datoteke se prenose. FTPS je jednostavno verzija FTP-a koja za sigurnost koristi TLS i SSL.

Sigurne verzije FTP-a uključuju FTPS, Implicit SSL i FTPS Explicit SSL. S implicitnim načinom rada uspostavlja se sigurnost prije uspostavljanja bilo kakvog prijenosa podataka. Ako se klijent pokušava povezati bez SSL enkripcije, poslužitelj odbija zahtjev. Međutim, eksplicitni način rada omogućuje klijentu i poslužitelju da dogovore o razini sigurnosti. Poslužitelj može prihvatiti i šifrirane i nekodirane zahtjeve.

FTPS u aplikacijama

FTP može naznačiti ili način slanja datoteka ili program koji izvodi stvarno slanje. Sam protokol jedno je od najstarijih načina slanja i pristupa datotekama na Internetu, a vi morate i dalje pristupiti FTP poslužitelju za učitavanje datoteka ili preuzimanje datoteka sa web mjesta. To je posebno korisno za webmastere koji ne koriste sustav za upravljanje sadržajem (CMS).

Većina web hostova omogućit će FTP pristup – što je uglavnom pretjerano siguran FTPS pristup. Vrlo je rijetko pronaći domaćina koji ga ne podržava – osim ako ne koriste drugu, ali sličnu tehnologiju kao što su WebDAV ili Secure Shell (SSH) protokol.

Važno je napomenuti da FTPS nema nikakve veze sa potpuno drugačijim sustavom za prijenos datoteka, SSH protokolom za prijenos datoteka (SFTP). Nekoliko tvrtki nudi besplatne i komercijalne verzije sigurnih FTP klijenata, koje možete instalirati lokalno i koristiti za prijenos datoteka.

Najpopularniji klijenti uključuju FileZilla, Transmit i CyberDuck. FTP-u se može pristupiti i izravno putem Windows File Explorera ako se ispravno postavi. Datoteke se često mogu povući i spustiti s FTP klijenta u mapu – i obrnuto.

Uobičajena je praksa uređivati ​​datoteke na lokalnom tvrdom disku, a potom ažurirati HTML ili sadržaj na web poslužitelju putem FTP-a.

Koja je razlika između Anonymous FTP-a i FTPS-a?

Anonimni FTP sustav je protokola za prijenos datoteka koji omogućava preuzimanje datoteka putem redovitog FTP pristupa bez potrebe za sigurnim korisničkim imenom i lozinkom. Uz ovaj sustav, svaki pojedinačni korisnik imat će FTP račun i pristup za prijavu na vašu web lokaciju. Uz današnje web stranice s velikim opsegom i velikim brojem sigurnosnih problema, anonimni FTP nije vrlo praktična aplikacija za prijenos datoteka.

Za usporedbu, FTPS je gotovo potpuna suprotnost anonimnom FTP-u. FTPS je sigurnosno proširenje protokola za prijenos datoteka i štiti od neovlaštenog mijenjanja podataka kada se podaci šalju preko javne mreže. Gotovo svi pružatelji usluga hostinga omogućuju svojim klijentima neku vrstu FTP pristupa – većina ih danas ne nudi Anonymous FTP, ali ni FTPS nije uvijek potreban način prijenosa datoteka. Prije nego što započnete s prijenosom i preuzimanjem datoteka putem FTP-a, obratite se svom davatelju usluga hostinga ako niste sigurni koji korisnici imaju pristup vašem poslužitelju.

FTPS i FTP su toliko stari – jesu li još uvijek važni?

Ceste i mostovi vrlo su stari koncept, ali mi ih i dalje koristimo. Kroz prošlo stoljeće čovječanstvo je naučilo kako stvoriti asfalt, upravljati čeličnim gredama and – i općenito je učinio mostove sigurnijima.

Učinili su i mostove manje sklonima urušavanju i postavili prepreke na dresima na autoceste kako bi bili sigurniji. Ova analogija odnosi se na super-autocestu s informacijama jednako lako – protokol za prijenos datoteka postoji dulje od operacijskog sustava grafičkog sučelja. Ipak, koncepti temeljne mreže i dalje su u uporabi.

Je li FTPS jedini način za sigurno slanje datoteka?

Ne, dostupno je mnogo opcija, ali svaka ovisi u potpunosti o dostupnom operativnom sustavu i / ili vrsti poslužitelja kojim upravlja vaš web domaćin. FTP relativno lako djeluje na više operativnih sustava.

WebDAV je uglavnom usredotočen na Microsoftove, SSH protokol za prijenos datoteka (SFTP) uses – koristi SSH ⁠ – koji se izvorno ugrađuje u Linux, ali zahtijeva posebnu konfiguraciju za pokretanje na Windows-u. Alternativno, AtomPub i CMIS nude sličnu funkcionalnost, ali općenito trebaju veću količinu konfiguracije – i koriste se za duboku infrastrukturu.

Tko koristi SFTP?

Bilo tko! Gotovo svi web domaćini imaju FTP, a mnogi omogućuju siguran prijenos. Svakako pitajte svog davatelja je li TLS / SSL dio hosting plana. Većina modernih domaćina trebala bi reći da.

Ostale značajke u Administracija poslužitelja

 • Pristupni dnevnici
 • Datoteka
 • Video
 • Anonimni FTP
 • Cron Jobs
 • SSH pristup

ponude za web hosting

Trebate ozbiljan FTPS hosting?
Tekući web postigao je izuzetno dobar rezultat u našim nedavnim testovima brzine i performansi. Trenutno naši čitatelji mogu uštedjeti do 50% na planovima za tekući web VPS. Koristite ovu posebnu vezu za popust
da se dogovori.

Često postavljana pitanja u FTPS-u

 • Je li FTPS isto što i Protokol prijenosa datoteka (FTP)?

  Ime je slično, ali ideja je drugačija. FTPS je sigurnosno proširenje za FTP. Koristi se kao sigurnosna mjera zaštite od neovlaštenosti kada se informacije prenose putem interneta.

 • Koliko je jednostavno implementirati FTPS putem mog hosting plana?

  To ovisi o hosting tvrtki koju koristite. Dok neki omogućavaju pristup FTPS-u, drugi to zabranjuju.

  Možda ćete još uvijek imati pristup FTP-u, ali ne i dodatnom sigurnosnom produžetku. Ako vam je ovo važno, prije prijave na web stranicu morate ovu značajku provjeriti kod svoje hosting tvrtke.

 • Je li FTPS stvarno potreban?

  Na ovo pitanje nema ispravnog ili pogrešnog odgovora, ali evo što trebate znati: ovo je razvijeno kako bi bilo sigurnije prenositi informacije putem interneta.

  To nije nužno, jer neke tvrtke koje pružaju hosting ne nude podršku, ali, bez sigurnosnih gledišta, nije moguće nijekanje njegovih prednosti..

 • Koja su ostala imena za FTPS?

  Možda niste upoznati s FTPS-om, ali mogli ste u nekom trenutku naići na neko od njegovih drugih imena. Poznat je i kao FTP over SSL (Secure Sockets Layer). Ostali pojmovi uključuju FTPES, FTP preko TLS, FTP / SSL i FTP Secure.

 • Postoje li načini iskoristiti FTPS ako ih hosting tvrtka ne ponudi?

  Najlakši način da iskoristite FTPS je pronaći pružatelja usluga hostinga koji omogućava FTPS pristup.

  Ako to nije moguće, treba razmotriti tvrtke trećih strana. To dodaje još jedan korak u postupak, ali klijenti poput FileZilla i CyberDuck najčešće se koriste.

 • Je li SFTP isto što i FTPS?

  Iako su na neki način slični, SFTP i FTPS nisu isti. Ovo su najčešće korišteni protokoli za siguran FTP prijenos, ali nisu identični.

 • Koja je razlika između eksplicitnog i implicitnog FTPS-a?

  Poznato i pod nazivom FTPES, ime „eksplicitnog“ kaže sve. To znači da klijent mora izričito zatražiti sigurnost s FTPS poslužitelja.

  Implicitni FTPS razlikuje se u načinu na koji pregovaranje nije dopušteno. Klijent mora izazvati poslužitelj s ClientHello porukom. Ako to ne primi FTPS poslužitelj, veza se odmah prekida.

 • Da li su potrebni FTPS poslužitelji za pružanje potvrde javnog ključa?

  Da. One se mogu stvoriti korištenjem alata, uključujući OpenSSL, ali bez ograničenja na njih.

 • Koji su razlozi zašto mnogi ljudi odbace FTP zbog upotrebe FTPS-a?

  Ne postoji zahtjev za prijenos podataka putem FTPS-a, ali postoji mnogo razloga da se promjena promijeni s običnog FTP-a. Povrh svega, lozinke i podaci su enkriptirani pomoću FTP-a.

  Uz to, FTP poslužitelji su često napadnuti kroz “stražnja vrata”. Kad se to dogodi, moguće je da napad bude neprepoznat dulji vremenski period.

 • Postoje li situacije u kojima je u redu zanemariti FTPS, umjesto da se odlučite za običan FTP?

  Kada je riječ o internetskoj sigurnosti, većina ljudi vjeruje u ideju da je “bolje biti siguran nego žalostiti.”

  Postoje slučajevi kada je FTP dovoljan, primjerice kada je sve na poslužitelju postavljeno za dijeljenje. Nadalje, to bi moglo imati smisla ako nije potreban mrežni ulaz ili vatrozid.

 • Što korisnici smatraju glavnim prednostima FTPS-a?

  Primarna korist je sigurnost, ali druge uključuju: koriste ih milijuni, komunikacija koju ljudi mogu čitati, prijenosi datoteka s poslužitelja na poslužitelj i podrška koju nude mnogi komunikacijski okviri.

 • Postoje li nedostaci upotrebe FTPS-a?

  Jednako kao i bilo koji sigurnosni nastavak ili aplikacija, morate biti svjesni i prednosti i mane.

  Općenito, FTPS je sposoban upravljati sigurnim prijenosom podataka. Moraju biti svjesni nedostaci koji mogu uključivati: nedostatak jedinstvenog formata unosa direktorija, neki FTP poslužitelji ne podržavaju SSL / TLS, a za to je potreban sekundarni DATA kanal.

  Za neke su ovi nedostaci dovoljni da ih preplaše dalje od FTPS-a i prema drugoj mogućnosti. Drugi su svjesni da je unatoč uočenim nedostacima da je to još uvijek najbolji način za sigurno i sigurno prenošenje podataka putem interneta.

 • Koje su neke od najboljih hosting kompanija koje nude FTPS pristup?

  Dobro je provjeriti pristup FTPS-a kod bilo kojeg domaćina o kojem razmišljate, ali neki od najboljih uključuju: Site5, DreamHost, Mali Orange, DailyRazor, HostDeal, 1 & 1 i BlueFur.

 • Je li pristup FTPS-a isti od jedne hosting tvrtke do druge?

  Moguće su neznatne razlike dok se mijenjate iz jedne hosting tvrtke u drugu, ali osnove FTPS pristupa ostaju iste. U svom najjednostavnijem obliku, to je uvijek sigurnosno proširenje.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me