Najbolji graditelji web stranica: Koji je pravi za vašu stranicu? [Ažurirano: 2020]

Usporedite hosting graditelja web stranica

Graditelji web stranica čine izradu web stranica jednostavnijom i manje sklonom pogreškama. Ali nude ih samo neki domaćini.


Dok se neke tvrtke specijaliziraju za izradu web stranica, druge im nude kao besplatne ili plaćene dodatke svom drugom hostingu. Morate biti oprezni kod graditelja web stranica koji su vrlo ograničeni (npr. Dopuštaju samo nekoliko stranica).

U nastavku donosimo detaljnu usporedbu, ali ako samo želite znati koji su graditelji web stranica najbolji, evo naših glavnih preporuka:

 1. Gator by HostGator
  – Vrlo razumljiv, dobar za početnike
 2. GoDaddy
  – Pokrenite besplatne, korisne dodatke na raspolaganju
 3. Wix
 4. Squarespace
 5. WordPress.com

Kako smo odabrali najbolje graditelje web stranica?

Sastavili smo popis domaćina s najboljim graditeljima web stranica. Zatim smo ih rangirali na temelju naših tisuća stručnih i korisničkih pregleda. Na temelju toga odredili smo top 10 hosting hostinga za izradu web stranica.

Što je Builder web stranica?

Ako ste novi na internetu, to može biti zastrašujuće – pogotovo ako želite objaviti na njemu.

U ovom ćemo članku razmotriti vašu najjednostavniju opciju ako želite stvoriti web mjesto: web stranicu za izradu web stranica. Ali i to će prijeći!

Što je hosting graditelja web stranica?

Opcije i kako odabrati

U prošlosti je izgradnja web stranice značila kopanje u programskim jezicima web-mjesta kao što su HTML, CSS i JavaScript, samo za izgradnju jednostavnog statičkog web mjesta.

Danas je vrlo malo web stranica kodirano od nule, umjesto toga većina web-lokacija izrađena je pomoću okvira ili platforme s intuitivnim grafičkim sučeljem i dizajnom temeljenim na predlozima koji se mogu prilagoditi jednostavnim alatima za povlačenje i ispuštanje.

Ako trebate stvoriti osobni blog, web mjesto za svoju tvrtku ili društvenu organizaciju ili čak stranicu e-trgovine, to možete učiniti bez potrebe da znate bilo koji kôd.

Iako će vam neko znanje kodiranja sigurno dobro doći, za mnoge današnje najpopularnije aplikacije za izradu web stranica to nije obavezno..

Web dizajn temeljen na predlošcima

Web dizajn temeljen na predlošcima

Sve se platforme za izgradnju web mjesta oslanjaju na predloške. Predlošci web stranica vrlo su slični predlošcima koje upotrebljavate u aplikaciji za obradu teksta, osim što odabirete brošuru ili pismo obrasca, za svoju web lokaciju odabirete opći “izgled” (uključujući boje, fontove i slike)..

Kao i kod ostalih predložaka, elementi unutar predloška web stranice u potpunosti su prilagodljivi. Na primjer, možete zamijeniti tekst i slike na ploči s vlastitom kopijom ili promijeniti zaglavlje, listiće i bočnu traku u svoje korporativne boje.

Također imate mogućnost pomicanja ili čak brisanja elemenata u potpunosti (korisno ako pojednostavljujete stvari ili izrađujete web lokaciju s rezerviranim mjestima za robusnije web mjesto koje je još u razvoju).

Neki ljudi imaju negativnu mentalnu sliku predloška, ​​a ako ste to vi, trebate pustiti tu mentalnu sliku. Današnje platforme za izgradnju web stranica nude stotine (a ponekad i tisuće) predložaka iz kojih možete odabrati dajući vam dovoljno kreativnog slobodnog prostora za izbjegavanje užasnog „sindroma rezanja kolačića“.

Odabir graditelja web stranica

Ako ste spremni skočiti u izgradnju web lokacije pomoću aplikacije za izradu web stranica temeljene na predlošku, na pravom ste mjestu.

Ovaj će vodič opisati neke od najpopularnijih opcija na tržištu te vam pružiti uvod u neke stvari o kojima morate razmišljati dok odlučujete koja vam platforma odgovara..

U cilju pojednostavljenja stvari, razmotrit ćemo aplikacije za izradu web stranica pomoću četiri glavne kategorije.

 • Integrirana izgradnja web stranica i hosting platformi: ovo su kompletni pakirani proizvodi koji uključuju vlasničku aplikaciju za izgradnju web mjesta, pristup vlasničkim predlošcima i izgledima te hosting za vaše web mjesto.
 • Web hosting osigurao graditelje web mjesta: nekoliko web domaćina nudi jednostavnu izradu web stranica kao značajku svojih hosting hosting planova.
 • Samostalni graditelji web stranica: sa samostalnim rješenjem koje započinjete odabirom web stranice za izradu web stranica, a zatim odaberite od hosting kompanija koje ih nude. Ili, u nekim slučajevima, instalirajte vlastiti.
 • Samoposluženi sustavi upravljanja sadržajem: iako nešto složeniji od standardnih graditelja web stranica, nude izvanredne količine snage. I istina je da ih je lakše koristiti nego ikad. Zato ih ne računajte. Vrijedi ih pogledati.

Postoje dobri razlozi za odabir platforme iz svake od tih kategorija. Ovaj vodič razmatra neke od najpopularnijih opcija na tržištu u svakoj kategoriji i razmatra najbolje prednosti i nedostatke za svaku kategoriju..

Na kraju svega, ponudit ćemo nekoliko preporuka o tome koja platforma i opcija za koje mislimo da imaju najviše smisla.

Integrirane platforme web stranica

Integrirane platforme web stranica

Obećanje integrirane platforme web stranica je jednostavnost. S integriranim proizvodom ne morate smisliti kako kupiti domenu, kako prenijeti datoteke na web poslužitelj, kako instalirati softver ili kako ažurirati i sigurno bilo šta ažurirati.

Platforma koju odaberete vodit će se o svim problemima koji vam ostavljaju slobodu usredotočiti se na izgradnju web mjesta na koje ste ponosni.

Prije skoka s integriranom platformom za izgradnju web-mjesta i hosting hostingom postoje ograničenja svojstvena ovoj vrsti platforme koja morate pažljivo razmotriti..

 • Prvo, integrirana platforma znači da nemate mogućnost promjene pružatelja usluga ili planova hostinga ako vaš hosting treba prerasti ono što pruža platforma.
 • Drugo, budući da je vaša web stranica izgrađena s vlasničkim sustavom, ako ikad napustite platformu možda ćete morati početi od nule, izgraditi novu web stranicu.
 • Treće, moći ćete ugostiti samo datoteke i aplikacije koje dopušta vaš pružatelj usluga, za razliku od uobičajenog računa za web hosting na kojem imate široku razinu geografske širine u načinu na koji koristite svoj poslužiteljski prostor.
 • Konačno, kad odaberete integriranu platformu, dio onoga što plaćate je praktičnost. Ove vrste pružatelja usluga obično su skuplje od računa za zajednički hosting.

Imajući to u vidu ograničenja, pogledajmo neke od najpopularnijih integriranih platformi web stranica koje su danas dostupne.

Blogovi

Blogger je potpuno besplatna Googleova platforma za bloganje. Blogger je sjajna platforma ako želite besplatan osobni blog.

Međutim, ako se ikada nadate da ćete se proširiti izvan jednostavnog osobnog bloga, htjet ćete se držati dalje od Bloggera jer on ne podržava stvaranje tokova prihoda, ima definitivan amaterski osjećaj i izgled, samo će vam dopustiti da koristite domenu koja je poddomena blogspot.com (na primjer: yourdomain.blogspot.com) i ne izvozi podatke jako dobro na druge platforme.

WordPress.com

Još jedna besplatna platforma za razmišljanje i ona koja je idealno prilagođena osobnim blogovima je WordPress.com.

Čak i ako nikada niste koristili WordPress, vjerojatno ste čuli puno o tome. To je softver koji pokreće više web stranica od bilo kojeg drugog softvera. Dostupne su dvije vrste WordPressa:

 • WordPress.com je besplatna integrirana platforma za izgradnju i hosting web stranica koju nudi Automattic, tvrtka koja stoji iza softvera WordPress.
 • WordPress.org je zajednica u kojoj možete preuzeti kopiju softvera WordPress da biste je instalirali na bilo koji web poslužitelj i stvorili web lokaciju s vlastitim WordPressom.

Upravo ćemo sada na WordPress.com razgovarati o integriranoj platformi, a razgovarat ćemo o softveru s hostom koji je dostupan na WordPress.org kada malo kasnije u ovom vodiču stignemo do samoposluženih CMS-ova..

Kada se prijavite za besplatni račun na WordPress.com, imat ćete pristup nekoliko desetaka pristojnih predložaka i besplatno hostiranje na poddomeni WordPress.com (na primjer: www.yourdomain.wordpress.com). Međutim, besplatnom računu nedostaje podrška za komercijalne web stranice ili prilagođene domene.

Ako želite učiniti više od onoga što dobijate besplatno ili želite prilagođeno ime domene (na primjer: www.yourdomain.com), morat ćete se odlučiti za nadogradnju premijskog (plaćenog) računa. WordPress.com nudi prilično malo premium rješenja poput prilagođenih domena, podrške za e-trgovinu i ostvarivanja prihoda partnerskog marketinga.

Ako se ikad odlučite napustiti platformu WordPress.com, možete sav svoj sadržaj izvesti na web mjesto WordPress sa samoorganiziranim domaćinima. Međutim, dizajn i izgled web lokacije ne možete izvoziti. Pa čak i sa web stranicom WordPress.com prilično ste dobro zaključani na toj određenoj platformi.

Wix

WIX je najveća premium integrirana web hosting platforma okolo. Njihov graditelj web stranica i predlošci vrlo su uvaženi i isporučuju HTML5, tehnički ispravne web stranice.

Sa WIX-om možete brzo objaviti sjajno web mjesto s minimalnim tehničkim iskustvom i čak možete integrirati značajke e-trgovine. Međutim, kad odaberete WIX, zaključani ste u njihovom sustavu i prelazak na samostalno rješenje značit će početak od nule..

Squarespace

Predlošci kvadratnog prostora su prekrasni. Iako je Squarespace mnogo manja tvrtka od WIX-a, vodećeg u industriji na premium integriranim platformama web stranica, upravo je Squarespace trenutno aktualna. Squarespace nudi vrlo korisničko sučelje i nagrađivane predloške.

Squarespace podržava mjesta za e-trgovinu i održiva je opcija za stvaranje većine tipova jednostavnih web stranica. Međutim, Squarespace trpi ograničenja koja pogađaju sve integrirane platforme: nakon što izgradite Squarespace web lokaciju ste zaključani, osim ako ne želite pokrenuti novu web lokaciju ispočetka.

Weebly

Weebly je još jedna popularna integrirana platforma. Nudi puno lijepih predložaka i integriranog hostinga. Vjerojatno je najjači graditelj web mjesta e-trgovine dostupan iz redova svenamjenske integrirane web stranice za izgradnju i hosting platformu.

Baš kao i s ostalim igračima u ovoj kategoriji, premještanje web mjesta na Weebly ili daleko iz Weeblya, baš i nije lako. Dakle, ako ne planirate koristiti Weebly zauvijek, nema smisla za početak.

Kao što ćemo kasnije raspravljati, Weebly se može ugostiti, tako da niste zaglavili s istim domaćinom ostatak svog života.

Shopify

Shopify je nišni igrač unutar integrirane web stranice za izgradnju i hosting prostora. S posebnim fokusom na web mjesta e-trgovine, Shopify ne nastavlja druge vrste izrade web stranica, poput blogova ili korporativnih stranica.

Mnogi Shopify korisnici će ga zapravo koristiti za izgradnju samo komponente e-trgovine na svojoj web stranici. U tim slučajevima glavni dio web mjesta obično nalazi generalni davatelj web hostinga, dok dio e-trgovine web mjesta obavlja Shopify. BigCommerce je još jedan graditelj internetskih trgovina koji vrijedi pogledati.

Časni spomen

Postoje mnoge druge integrirane web stranice za izgradnju i hosting platforme koje možete odabrati. Razgovarali smo o najpoznatijim i najcjenjenijim platformama, ali postoji još mnogo drugih koje biste mogli razmotriti.

Ako ste se odlučili za to iskoristiti integriranu platformu za izgradnju web stranica i hosting stranicu, pogledajte sve opcije koje smo spomenuli, a pogledajte još dvije: Jimdo i IM Stvoritelj.

Korištenje integrirane web stranice za izgradnju i hosting platformu je najbrži i najjednostavniji način dobivanja web mjesta. Sjetite se samo da to nije najjeftinija opcija i bit ćete zaključani s pružateljem usluga kojega odaberete za život web stranice.

Graditelji web stranica koje pruža web domaćin

Graditelji web stranica koje pruža web domaćin

Čvrsto pozicionirani između integriranih proizvoda web stranica i platformi koje hostiramo sami nalazimo graditelje web stranica koje pruža web domaćin.

Ako pogledate mnoge zajedničke planove hostinga, vidjet ćete da mnogi uključuju pristup nekom besplatnom jednostavnom alatu za izradu web stranica koji je integriran u upravljačku ploču računa hosting računa.

Ako idete uz rješenje koje nudi web domaćin, postiže se skalabilnost rada izravno s pružateljem usluga hostinga, zajedno s pogodnošću i lakoćom upotrebe koju pruža jednostavan graditelj web stranica. Međutim, s ovom opcijom ste još uvijek u određenoj mjeri zaključani jer se većina web stranica koja su izrađena pomoću web hosting poslužitelja za izradu web stranica ne pomiče dobro s novim pružateljima usluga hostinga.

Postoji mnogo različitih pružatelja usluga hostinga koji nude integrirane jednostavne programere web stranica. U ovom ćemo članku pogledati tri najpoznatija.

Idi tata

Graditelj web stranica koje nudi GoDaddy nudi se kao zaseban samostalni proizvod i nije uključen u njihove standardne planove za web hosting. Alat za izgradnju izrađuje se na jednom mjestu (ne možete ugostiti više web lokacija s planom graditelja web mjesta).

Da budem iskren, iako su sigurno korisni, predlošci nisu toliko uvjerljivi kao što možete dobiti od integriranog graditelja web stranica i pružatelja usluga poput Squarespacea
ili WIX
. Međutim, kad odaberete Go Daddy, gostujete s hosterskom kompanijom poštene dobrote – i cijenjenom od toga.

kupon za web hosting

Tražite mnogo za izradu web stranica?
GoDaddy pruža graditelje web stranica koje se lako koriste i hosting u kombinaciji u jedan paket. Trenutačno možete uštedjeti do 87% na GoDaddyju. Koristite ovu posebnu vezu za popust
da se dogovori.

Samostalni graditelji web stranica

Samostalni graditelji web stranica

Samostalni graditelji web stranica obično rade na neobičan način koji nije toliko ograničavajući kao integrirani i pružatelji web hostinga. Ali obično vas ograničavaju u mjeri u kojoj ste ograničeni na domaćine kojima se možete preseliti.

Većina domaćina ponudit će vam upotrebu jednog ili više graditelja web mjesta uključenih u vaš hosting. To je dobro jer vas ne zaključava u tom domaćinu. Ali ako odlučite napustiti domaćina, vjerojatno ćete biti ograničeni na domaćine koji također nude tog graditelja web stranica.

Stoga je dobro prije konačne odluke vidjeti koji će vam domaćini biti dostupni. U nastavku ćemo razmotriti neke od popularnijih:

Samoposluženi popis graditelja web stranica

Ovdje je popis nekih boljih graditelja web stranica koje možete pronaći kod velikog broja hosting kompanija.

 • RVSiteBuilder: izradu ovog web mjesta već dugo vremena ima, ali se s vremenom neprestano poboljšava i kreće. Nemojte biti zavedeni starim recenzijama koje tvrde da se ne povlače i spuštaju. To je solidan graditelj web stranica koji vrijedi provjeriti.
 • Weebly: da, on također ima ekvivalent samostalnom izrađivaču web stranica koji domaćini mogu pružiti. Ali budi pažljiv. Premještanje domaćina može biti teško, ovisno o postavljanju, ili čak nemoguće.
 • Kopage: alat za izradu web stranica jednostavan za upotrebu koji vam također omogućava da kodirate u HTML ako želite.
 • SitePad: još jedan graditelj web lokacija za povlačenje i ispuštanje koji nude mnoge hosting kompanije.

Ima ih mnogo više. Dobra stvar je otići na naše web hosting recenzije i vidjeti što nude različiti domaćini. Na primjer, A2 hosting nudi paket za gradnju web mjesta
s preko dva desetaka alata – od kojih su mnogi klasični graditelji web stranica poput SitePad.

Opcije otvorenog koda

Opcija s najviše kontrole je ona otvorenog koda – to jest ona koja je besplatna i može se instalirati svugdje.

Najveći graditelj otvorenog koda je Soholaunch. Mnoge tvrtke koje pružaju usluge web hostinga nude je zato što je za njih besplatno.

Međutim, ako vaš domaćin to ne nudi, možda ga nećete moći instalirati na vaš poslužitelj. Ako imate VPS ili namjenski poslužitelj, nije problem: imate kontrolu. Ali ako vaša web stranica radi na zajedničkom hostu, mogli biste se zaglaviti.

Vjerojatno nećete imati dopuštenja za instalaciju Soholaunch-a. Ako ne možete, bit ćete prisiljeni tražiti od domaćina da vam ga instalira. Oni to možda nisu voljni. Možda postoji razlog što ga nisu već instalirali. Dakle, i dalje budite oprezni.

Evo savjeta: najbolje je vrijeme da zamolite svog domaćina da instalira softver prije nego što se prijavite.

Samoposluženi sustavi upravljanja sadržajem

Samoposluženi sustavi upravljanja sadržajem

Jednostavno se ne uspoređuje fleksibilnost i snaga rješenja za domaćinstvo i integrirane platforme ili web hosting pruža.

Kada odaberete platformu za izgradnju web lokacije sa vlastitim domaćinima imate potpunu kontrolu. Odaberete softver za izgradnju web mjesta, odabirete pružatelja usluga i planirate, instalirate aplikacije točno tamo gdje ih želite i instalirate te imate mogućnost integriranja aplikacija trećih strana u sadržaj vašeg srca..

Naravno, nedostatak ove slobode i moći je što morate znati ili naučiti kako to sve raditi.

Srećom, kako bi se postupak malo olakšao, većina pružatelja usluga hostinga nudi automatsku instalaciju platformi za izgradnju web mjesta ili jednostavnu instalaciju jednim klikom kroz komercijalnu biblioteku skripti koja je integrirana u upravljačku ploču računa vašeg hosting računa. Ako sve drugo ne uspije, ručna instalacija aplikacije za izgradnju web mjesta pomoću klijenta protokola za prijenos datoteka (FTP) nije ni približno tako složena koliko biste možda mislili.

Ispravan naziv za vlastitu aplikaciju za izgradnju web mjesta je sustav za upravljanje sadržajem (CMS). Sustav za upravljanje sadržajem je aplikacija koja vam daje intuitivno sučelje iz kojeg možete dizajnirati izgled i dodati sadržaj na svoju web lokaciju. Omogućuje vam da vidite što manje, odnosno onoliko koda iza web mjesta koliko želite.

Ovisno o CMS-u koji odaberete moći ćete odabrati stotine ili tisuće besplatnih i vrhunskih predložaka i dodataka za prilagođavanje izgleda i funkcionalnosti web lokacije s vlastitim domaćinima.

WordPress

Već smo razgovarali o integriranoj verziji WordPressa, sada ćemo govoriti o samoposluženoj verziji koja je dostupna za preuzimanje sa WordPress.org. Osim ručnog postupka preuzimanja i instalacije, WordPress se nudi i kao automatska instalacija od strane mnogih hosting hostinga ili kao instalacija jednim klikom gotovo svih pružatelja usluga hostinga.

Jednostavni hosting

Sam WordPress je besplatan, morat ćete odabrati pružatelja usluga hostinga i prijaviti se za plan prije nego što krenete s WordPressom. Dobra vijest je da će gotovo svaki hosting plan podržati WordPress instalaciju.

Budući da gotovo svaki pružatelj usluga hostinga može podržati WordPress instalaciju, vi ste potpuno slobodni za skok s jednog pružatelja usluga hostinga na drugi ili s jednog nivoa hostinga na drugog kako se vaše potrebe mijenjaju.

Iako ne želimo umanjiti realnost da je potrebno takav tehnički know-how za takav potez, važno je zapamtiti da ako idete s fleksibilnom aplikacijom poput WordPress-a i platforme koja je domaćin, znači da imate kontrolu nad vašu situaciju hostinga, a ne obrnuto.

Upravljani WordPress hosting također je u posljednje vrijeme sve popularniji. S upravljanim WP hostingom imate hibridno rješenje koje izvodi sve radove na instalaciji i upravljanju aplikacijama iz jednadžbe (slično kao i integracija web mjesta za izgradnju i hosting platformi), ali zadržava fleksibilnost i robusne mogućnosti hostinga koje nudi samostalna WordPress instalacija.

Uspostavljen i fleksibilan

Teško je pretjerivati ​​u utjecaju WordPressa na internetu. WordPress je motor koji pokreće oko 40% interneta. Otprilike polovina ovih web mjesta su WordPress.com web lokacije, a druga polovica su WordPress instalacije u domaćinstvu.

Jedna od stvari koja je pokrenula popularnost WordPress-a je njegova fleksibilnost. Moguće je stvoriti gotovo bilo koju vrstu web mjesta s WordPressom. WordPress s WooCommerceom omogućava više web lokacija e-trgovine nego bilo koja druga platforma. BuddyPress pretvara WordPress u platformu društvenih medija. Ako ne planirate stvoriti potpuno novi koncept web stranice koji prkosi trenutnim definicijama, vjerovatno je da se WordPress može i koristi za stvaranje nečeg sličnog.

Još jedna stvar koja pokreće popularnost WordPressa je planina tema i dodataka koji su dostupni besplatno ili po razumnoj cijeni. Postoje teme pogodne za početnike koji žele stvoriti jednostavan blog, kao i teme koje profesionalni programeri svakodnevno koriste kao okvir za izradu web stranica..

Mnoštvo podrške

WordPress podržava nevjerojatno velika i strastvena zajednica. Postoje doslovno tisuće programera WordPress tema i dodataka, kao i profesionalni programeri web stranica koji samo grade WordPress web stranice. WordPress.org zajednica jedna je od najbolje osmišljenih i najaktivnijih na internetu.

WordPress – kontra

Zvuči odlično? Pa, što je negativna strana?

WordPress nije tako jednostavno započeti s integriranim rješenjem. Nevjerojatna fleksibilnost WordPressa znači da sami morate shvatiti kako ga koristiti. Nećete biti bez pomoći – sjećate se one sjajne zajednice o kojoj smo razgovarali? Međutim, ako ste novi u WordPressu, potrebno je više vremena da se web mjesto pokrene i pokrene s WordPressom nego s integriranim rješenjem.

Dugoročno gledano, mislimo da samoposluženo WordPress web mjesto ima puno više smisla nego išta drugo. Ipak, možete očekivati ​​više krivulje učenja kad započnete s WordPressom nego što biste vidjeli hoćete li ići s integriranom web-platformom za izgradnju i hosting.

Joomla!

Joomla je još jedan popularni besplatni CMS. Iako nije toliko široko korišten kao WordPress, Joomla se također može pohvaliti snažnom zajednicom korisnika i puno tema i modula koje možete koristiti za izradu Joomle na bilo kojoj web lokaciji koju želite izgraditi.

Iako možete pobjeći bez da u WordPressu vidite ijednu liniju koda, ako to želite, to je malo teže. Iako ne trebate biti programer da biste koristili Joomlu, vjerovatno ćete barem malo vremena potrošiti na istreniranje koda kako biste web mjesto dobili upravo onako kako želite.

Korištenje Joomle za blog ili standardnu ​​web stranicu sigurno je mogućnost, ali to će biti mnogo izazovniji od postizanja iste stvari u WordPressu. Tamo gdje neki programeri daju prednost Joomli nad WordPressom u stvaranju složenih stranica za e-trgovinu i društvene mreže.

Drupal

Drugi besplatni sustav za upravljanje sadržajem opće namjene, Drupal je najmanje prilagođen početnicima od tri CMS-a za opću namjenu predstavljena u ovom članku. Međutim, mnogi programeri tvrde da je najmoćnija. Drupal je besplatan, poput Joomle i WordPressa, i obično se nudi kao jednostavna instalacija jednim klikom. Kao i kod bilo kojeg rješenja za samostalno uvođenje, još jedno veliko prodajno mjesto s Drupal-om je hosting fleksibilnost. Ako želite ili trebate napraviti promjenu hostinga, nastavite i napravite to, bez znoja.

Sigurnost je tamo gdje se Drupal zaista ističe. Dok se Joomla i WordPress smatraju prilično sigurnim, Drupal je jedna od najsigurnijih dostupnih platformi – čak je i Whitehouse.gov izgrađen s Drupalom. To Drupal čini uvjerljivim izborom za web stranice e-trgovine, web stranice zdravstvene industrije ili bilo koju vrstu web mjesta koja će pohranjivati ​​osjetljive podatke.

Magento

Magento je CMS za web stranice e-trgovine sa vlastitim domaćinima. Dostupan u besplatnim i premium verzijama, Magento je namijenjen napajanju web lokacija e-trgovine, a iako ima ograničenu funkcionalnost kao CMS opće namjene i može se opremiti proširenjima za značajke poput blogova i foruma, Magento bi trebao biti samo u prikazuje se ako stvarate web mjesto za e-trgovinu. Kao CMS web mjesto za e-trgovinu, Magento je vrlo moćna platforma.

Ostale zapažene CMS mogućnosti

Čini se malo nepošteno zaustaviti CMS razgovor sa samo dosad spomenutom četvoricom. Mnogo je drugih visokokvalitetnih CMS opcija koje treba razmotriti. Iako nećemo posvetiti puno vremena i prostora svakom, evo kratkih riječi o nekim drugim glavnim igračima koje vrijedi razmotriti. Ako ozbiljno razmišljate o izgradnji web lokacije sa CMS-om, trebate potrošiti nekoliko minuta razmatrajući svaki od ovih.

 • vBulletin: premium (plaćena) aplikacija dizajnirana uglavnom kao platforma foruma, ali uključuje upravljanje sadržajem i funkcije bloganja. Vrijedna opcija za web stranice tipa foruma.
 • ExpressionEngine: Još jedan premium (plaćeni) sustav za upravljanje sadržajem koji omogućuje vrlo jak izgled i šablonsku kontrolu bez potrebe za poznavanjem programa. To je ExpressionEngine učinilo popularnim CMS-om među programerima koji ili ne znaju ili se ne žele poistovjećivati ​​sa sigurnosnim PHP skriptama.
 • DotNetNuke: Dostupno u besplatnoj zajednici i premium verziji. Jedna od rijetkih CMS opcija dizajnirana za Windows poslužitelje. Ako ste Windows programer koji traži CMS na poznatom jeziku, DotNetNuke (nedavno preimenovana u DNN Platformu) vrijedi provjeriti.
 • ModX: Besplatni CMS namijenjen programerima koji se žele pozabaviti PHP-om kako bi web mjesto izgledalo upravo onako kako oni to žele.
 • Časni spomen: TextPattern, RefineryCMS, Concrete5, TinyCMS i još mnogo toga (ali moramo prestati nekad).

Sumirati

Sumirati

Što smo naučili? Ako želite brzo izraditi web mjesto s sjajnim predloškom, a ne predviđate ikad prelazak na novog davatelja usluga hostinga, integrirana web lokacija za izgradnju i hosting platformu je uvjerljiva opcija. Međutim, ako želite potpunu kontrolu nad svojom web stranicom i fleksibilnost prebacivanja između pružatelja usluga hostinga i planova kako se vaše potrebe mijenjaju, rješenje za samoposluživanje jedini je put.

Ako želite znati naše mišljenje o tom pitanju, evo ga: za veliku većinu situacija web stranica za WordPress, koju domaćin sam, nudi jako puno smisla.

To ne znači da druga rješenja nisu zaslužna, ali prema našem mišljenju, WordPress rješenje s vlastitim hostom nudi najuvjerljiviju kombinaciju prijaznosti za početnike, fleksibilnost koju treba uobličiti u gotovo bilo koju vrstu web mjesta, sjajne predloške, skalabilnost i širi i podržavajuća zajednica.

Ako ste poput nas i odlučili ste da web lokacija WordPress-a s hostom ima najviše smisla, ali još uvijek ste malo zabrinuti zbog aspekata tehničkog hostinga, trebali biste ozbiljno razmotriti upravljani plan hostinga za WordPress..

S upravljanim planom hostinga za WordPress dobit ćete automatsku instalaciju softvera na svoj račun, automatska ažuriranja softvera i sigurnosne provjere od pružatelja usluga hostinga, te korisničku podršku tehničkih službi koji su stručnjaci za WordPress.

Izrada čak i jednostavne web stranice koja se koristi da bi zahtijevala puno tehničkog znanja i kodiranja know-how-a. Međutim, ti su dani prošli. Ako vam je potrebna jednostavna web stranica, a nemate proračun za zaposliti profesionalnu tvrtku za dizajn web stranica i razvoj, malo istraživanje kako biste bili sigurni da ste odabrali pravu platformu, zajedno s malo strpljenja i upornosti, omogućit će vam stvaranje web stranice koja zadovoljava vaše potrebe po cijeni koja se neće svladati.

Ostale značajke u Vrste hostinga

 • Kolokacija
 • Upravljani WordPress
 • VPS
 • Upravlja
 • Namjenski poslužitelj
 • Dijeljeni hosting
 • Oblak
 • Prodavač

ponude za web hosting

Tražite pravog graditelja web stranica?
WordPress je svestran i jednostavan za upotrebu. Uz WordPress.com možete dobiti i stručnu tehničku podršku. Koristite ovu posebnu vezu za popust
spremiti velike na WordPress.com.

Graditelji web stranica često postavljana pitanja

 • Što je graditelj web stranica?

  Graditelj web stranica omogućuje vam izradu web mjesta bez ikakvog znanja o kodiranju. Koristite svoj web preglednik za dizajn web mjesta povlačenjem i ispuštanjem komponenti na stranicu.

  Graditelji web stranica obično uključuju widgete ili module za stvari poput RSS feeda, kontaktnih obrazaca, bloganja i veza na društvenim mrežama.

 • Koji je web dizajner najbolji?

  To ovisi o vrsti web stranice koju želite stvoriti.

  Ako vam je potrebna uobičajena poslovna stranica, bilo koji graditelj web stranica može napraviti osnovne nacrte.

  Ali ako želite izgraditi trgovinu za e-trgovinu, možda će vam trebati više specijaliziranih proizvoda.

  Pogledajte graditelje web stranica koje pružaju usluge hostinga i uporedite ih s platformama poput Shopify (graditelj web lokacije za e-trgovinu) i BoldGrid (izrađivač web stranica koja sjedi na vrhu WordPressa).

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map