Najbolji hosting Red Red Hat-a: Tko je najbolji za vašu stranicu? [Ažurirano: 2020]

Usporedite Red Hat hosting

Izgrađen za komercijalne kupce, Red Hat Enterprise Linux (RHEL) idealan je operativni sustav za tvrtke koje trebaju snažne performanse i vojnu sigurnost. Potreban vam je domaćin koji je brz i siguran.


Ako želite koristiti RHEL na vašem VPS-u ili namjenskom poslužitelju, morate provjeriti nude li potencijalni domaćini RHEL ili će vam dopustiti da ga instalirate. Hosting planovi zahtijevat će najmanje 1 GB RAM-a. Potražite planove koji dolaze s brzim, skalabilnim poslužiteljima baza podataka. Provjerite nadzor prometa i poslužitelja.

Evo najboljih 5 domaćina za Red Hat hosting prema stručnim analizama:

 1. Mrežna rješenja
  – Red Hat VPS hosting
 2. UK2.net
 3. JumpLine.com
 4. JaguarPC
 5. Startlogic

Kako smo izabrali najbolje domaćine za Crveni šešir?

Odabrali smo domaćine koji su nudili izbor distribucije Linuxa. Zatim smo ušli u uži izbor s velikim propusnim opsegom, diskovnim prostorom i sigurnosnim značajkama.

Ovaj smo popis uspoređivali s našom bazom neovisnih pregleda kupaca odabirom domaćina s najvišim ocjenama.

Hosting s crvenim šeširom

Što je crvena kapa?

Što ćete naučiti

Naučit ćete o Red Hat Enterprise Linuxu i njegovoj upotrebi u web hostingu

Usporedite Red Hat hosting

Što je Red Hat?

Red Hat Enterprise Linux jedna je od najpopularnijih verzija Linux operativnog sustava.

Ovaj vodeći proizvod tvrtke Red Hat često se koristi kao osnovni OS za hosting pakete temeljene na Linuxu. Donosi skalabilnu sigurnost i podršku za zajedničke, virtualne i namjenske poslužitelje.

Odabir OS-a za vaš Linux hosting

Prilikom odabira plana web hostinga, jedna je od opcija koja treba razmotriti koji će operativni sustav pokrenuti vaš poslužitelj.

Linux hosting opcije

Ako odaberete hosting paket za svoju web lokaciju temeljen na Linuxu, naići ćete na razne mogućnosti s obzirom na dostupnu propusnost, moć obrade i kapacitet pohrane. Možda ćete imati i izbor operativnog sustava (OS) za vaš poslužitelj.

Linux Distros

Na raspolaganju je mnogo različitih distribucija Linuxa i odlučiti koja je najbolja za pokretanje vašeg Linux poslužitelja može biti zbunjujuća..

Svi Linux-poslužitelji sadrže neku inačicu Linux kernela Linusa Torvalda (koja proistječe iz Unix sustava) zajedno s pratećim uslužnim programima.

Većina distribucija dijeli puno uobičajenih funkcionalnosti, ali neke su optimizirane posebno za pokretanje poslužitelja, dok druge možda bolje odgovaraju osobnim računalima.

Kada je u pitanju odabir distribucije Linuxa posebno za vaš poslužitelj, jedna od najpopularnijih verzija OS-a je Red Hat Enterprise Linux.

Što je posebno u Red Hat Enterprise Linuxu?

Red Hat Enterprise Linux (RHEL) razlikuje se od mnogih drugih verzija Linuxa zbog toga osmišljen je isključivo za komercijalno tržište RHEL je razvio Red Hat, Inc., američka softverska tvrtka koja je najveći korporativni suradnik Linuxa.

RHEL je vrhunski izbor za poslužitelje na razini poduzeća kojima je potreban stabilan OS za pokretanje moćnog softvera koji zahtijeva mnogo resursa.

RHEL poslužitelj

Postoji mnogo inačica RHEL-a koje nudi Red Hat, ali verzija Red Hat Enterprise Linux-a dizajnirana za pokretanje weba i drugih poslužitelja naziva se RHEL Server.

RHEL Server optimiziran je za upravljanje resursima visoke učinkovitosti, podršku i kontrolu web aplikacija te snažnu sigurnost.

Ove su karakteristike ključne za stvaranje i podržavanje zajedničkih, virtualnih i namjenskih hosting platformi za kupce svih vrsta.

Kao i druge verzije Linuxa, RHEL se često koristi u konfiguraciji LAMP (Linux, Apache Web poslužitelj, upravljanje MySQL bazom podataka i skripta za PHP HyperText Preprocessor (PHP)).

Ova konfiguracija čini okosnicu mnogih web poslužitelja i omogućuje podršku širokom nizu drugih aplikacija i sadržaja.

RHEL Licenciranje

RHEL je open-source, ali zahtijeva kupnju licence. Međutim, s obzirom na to da je izvorni kod slobodno dostupan, dostupne su izvedene izvedbe RHEL-a treće strane, distribuirane sa uklonjenim materijalima zaštićenim Red Hat-om. CentOS je jedan od najpopularnijih derivata RHEL-a.

svojstvo
RHEL
CentOS
licencavlasničkiOtvoreni izvor
cijenaplaćenBesplatno

RHEL može zahtijevati licencu, ali druge popularne sorte (uključujući CentOS, koji je izveden iz Linux Red Hat Linux jezgre) dizajnirane su tako da omoguće 100% kompatibilnost i identičnu funkcionalnost RHEL-u – bez potrebe za kupnjom softvera ili licence.

U stvari, CentOS i RHEL često se nalaze kao bočne ili čak kombinirane mogućnosti OS-a za Linux hosting pakete (posebno virtualizirane hosting pakete temeljene na oblaku koji se crpe na više sustava istovremeno).

Red Hat: Je li to točno za tebe?

Je li RHEL hosting dobro za vas?

Web domaćin s RHEL serverom možda će vam odgovarati ako…

 • Imate poslužitelj na razini poduzeća
 • Morate pokrenuti poslovni softverski paket za koji je potreban RHEL
 • Koristite vam softver koji nije Intel
 • Trebate korisničku podršku Red Hat-a
 • Tražite da izgradite javni ili privatni oblak

Opterećenja na razini poduzeća

RHEL je de-facto standard za komercijalnu implementaciju Linuxa.

Dobar je izbor ako želite ugostiti učitavanje na razini poduzeća, jer su mnogi administratori upoznati s njim.

Enterprise Software

Većina je aplikacija za Linux otvorenog koda.

Ono što nekoliko vlastitih aplikacija postoji dizajnirano je za Red Hat. To je dobar izbor ako vam treba takva aplikacija.

S druge strane, možda biste trebali razmotriti drugu opciju, poput CentOS-a.

Ako više volite samostalno rješavati tehničke probleme i podršku, a ne treba vam stručna podrška, potražite drugdje.

Vjerojatno biste se trebali odlučiti i za CentOS ako cijenite stabilnost i pouzdanost u skladu s najnovijim softverskim dostignućima.

Hardver koji nije Intelov

Iako Intelovi procesori još uvijek vladaju na poslužiteljima, Red Hat je jedan od rijetkih distribucijskih Linuxa koji podržava alternativne arhitekture.

RHEL je dostupan za IBM-ove POWER arhitekture i Z Systems glavne okvire.

Prednosti host okruženja Red Hat Linuxa

Red Hat Openshift Linux distribucija je cjelovita poslovna platforma. Postoji više varijacija dizajniranih da odgovaraju različitim komercijalnim potrebama.

Distribuirani poslužitelj nudi OS za jednostavno upravljanje koji se može rasporediti u širokom rasponu poslužiteljskog okruženja.

Red Hat Linuxa otvorenog koda također vam omogućuje da unesete promjene koje najbolje odgovaraju vašim potrebama.

Razlozi da odaberete RHEL

 1. Povećana podrška za Windows
 2. Jednostavniji postupak implementacije i instalacije
 3. Red Hat Linux dizajniran je za posao
 4. Podržani su Linux spremnici i Docker
 5. Čistiji je i ima manji otisak
 6. Nudi sigurnosne i mrežne zaštitne zidove vojnog stupnja kako bi se spriječio upad podataka i druga kršenja.

Povećana podrška za Windows

Podrška za Windows povećana je s Red Hat Linuxom. Korištenje virtualizacije za pokretanje Windows poslužitelja je puno bolje podržano.

RHEL čini veliki korak naprijed s gotovo potpunom kompatibilnošću s Windowsom. Osim toga, može se primijeniti kao gost OS preko javnih oblaka i hipervizora kako bi još više proširio njegovu upotrebu.

Jednostavniji postupak implementacije i instalacije

Proces implementacije i instalacije također je mnogo čišći i jednostavniji, bez obzira na softver koji instalirate ili odredište.

Dizajniran za poslovanje

Red Hat Linux dizajniran je za posao. Postoji nekoliko baznih okruženja koje možete odabrati, uključujući poslužitelj infrastrukture, poslužitelj datoteka i ispisa, osnovni web poslužitelj i domaćin virtualizacije.

To olakšava upravljanje širokim rasponom instalacija i okruženja.

Spremnici / Docker

Podržani su i Linux spremnici i Docker. To pomaže u daljnjoj izolaciji radnog opterećenja i olakšava implementaciju različitih vrsta virtualizacije.

Manji trag

Čistiji je i manjeg otiska, što znači da možete smanjiti podršku i opće održavanje, a aplikacije isporučuju mnogo brže.

Osim toga, nevjerojatno je lako skalirati putem Linux spremnika koji vam omogućuju pakiranje aplikacija.

Sigurnost vojnog stupnja

RHEL nudi sigurnosne i mrežne zaštitne zidove vojnog stupnja kako bi se spriječio upad podataka i druga kršenja

RHEL za razvoj web aplikacija

Razvoj web aplikacija RHEL

Ako tražite rješenje za razvoj i hostiranje prilagođenih web aplikacija u oblaku, možda biste trebali razmotriti OpenShift by Red Hat koji je izgrađen na temelju RHEL-a..

Red Hat Otvarač

Internetska inačica OpenShift pruža programerima priliku da testiraju platformu kao uslugu (PaaS) bez potrebe za instalacijom, dok Enterprise inačica omogućuje pokretanje OpenShift-a u vlastitim centrima podataka ili privatnom oblaku.

OpenShift razvojno okruženje

Prema zadanim postavkama OpenShift podržava razvoj u Ruby, Python, PHP, Perl i Java i mogućnost dodavanja bilo kojeg jezika koji odaberete.

Korištenjem OpenShifta lako je pojednostaviti procese razvoja, testiranja i implementacije vaše aplikacije uz istovremeno smanjenje utrošenog vremena za nadzor i rad operacija.

Njegov fokus je na omogućavanju programerima da brzo puste aplikacije s dostupnim značajkama kao što su kloniranje aplikacija, podrška za verzije i automatsko skaliranje.

Odabir RHEL web hosting plana

Odabir domaćina RHEL

Budući da je to već kupljeno za poslužitelj, RHEL uglavnom neće dodavati vaše mjesečne naknade za hosting.

Ovisno o paketu koji odaberete (uključujući neke namjenske hosting pakete koji omogućuju kupnju i instaliranje vlastitog OS-a za maksimalnu konfiguraciju i kontrolu), možda ćete morati kupiti pretplatu ili drugu licencu za korištenje RHEL-a na vašem web poslužitelju.

Prije potpisivanja isprekidane linije provjerite kod svog domaćina.

Pro i kontra Red Hat-a

Što potražiti u hosting planu za Red Hat Linux?

Čak i ako je RHEL već instaliran na poslužitelju, i dalje ćete možda trebati kupiti vlastitu verziju softvera, makar samo radi pristupa posvećenom osoblju Linux podrške.

Hoće li već instalirati ili ne, ovisit će o okruženju hostinga koje odaberete. S namjenskim domaćinom, možda imate praznu ploču koja vam daje slobodu instaliranja vlastitog OS-a.

S drugim upravljanim Linux domaćinima možda je već osnovan OS i morat ćete zatražiti da instalirate RHEL.

Ako se kaže, postoje neke značajke koje biste trebali tražiti na vašem Linux poslužitelju.

 • Izbor distribucije Linuxa
 • Oracle, MySQL ili PostreSQL serveri baza podataka
 • Memorija (minimalno 1 GB Ram)
 • Praćenje prometa i poslužitelja
 • Sigurnosne značajke: skeniranje virusa i zlonamjernog softvera, zaštitni zidovi poslužitelja

Tri najbolja domaćina Red Hat-a

Moji izbori: prva tri domaćina Linux Hat Enterprise Linuxa

Red Hat Enterprise Linux široko je podržan u industriji web hostinga, ali postoji nekoliko domaćina koji se ističu po RHEL podršci.

Startlogic

Startlogic

Ako tražite VPS plan koji vam nudi potpunu kontrolu nad okruženjem vašeg poslužitelja, razmislite o startLogic VPS planu.

Ovaj plan nudi vam izbor Linux OS-a za instaliranje, zajedno s ogromnim količinama diskovnog prostora i propusnosti.

Osim toga, opremljen je dodatnim značajkama kao što su podrška za MySQL 5 i Perl, do deset domaćinskih domena i upravitelja datoteka i FTP pristup.

Mrežna rješenja

Mrežna rješenja

Network Solutions nudi potpuno prilagodljiv plan VPS-a koji je odličan izbor za vaš Linux Red Hat postavljanje.

S potpunim pristupom korijenu imat ćete potpunu kontrolu nad svojim aplikacijama i odabirom OS-a, uključujući Linux. Dobit ćete i značajke visokih performansi poput 1 GB zagarantovane RAM-a, fleksibilnog prostora za pohranu i značajki virtualiziranog poslužitelja u paketu..

Ovaj se plan može prilagoditi vašim točnim specifikacijama i dobit ćete korijenski pristup tako da možete potpuno prilagoditi okruženje svog poslužitelja onako kako smatrate prikladnim. Uz to, ovo okruženje poslužitelja opremljeno je nadzorom mreže i performansi 24 sata dnevno, kako bi se osiguralo najbolje iskorištavanje poslužitelja.

Brinkster

Brinkster

Konačno, ako želite manje zajedničko hosting okruženje, Brinkster je odličan izbor.

Linux zajednički plan hostinga uključuje Red Hat, a također je opremljen dodatnim značajkama kao što su dnevne sigurnosne kopije podataka, mrežni vatrozid, FTP pristup i 100% mrežno jamstvo produženja rada. Daleko je to najjeftinija opcija od domaćina istaknutih ovdje.

Usko povezane značajke

 • CentOS
 • Debian
 • Fedora
 • Ubuntu
 • CloudLinux

Red Hat često postavljana pitanja

 • Što je Red Hat Enterprise Linux (RHEL)?

  Red Hat Enterprise Linux distribucija je namijenjena korisnicima komercijalnih poduzeća.

 • Zašto bih trebao koristiti Red Hat?

  Poslovni model Red Hat-a vrti se oko podrške, a ne jednokratne kupovine softvera koja bi mogla imati više smisla za neke organizacije.

  Međutim, iako se Red Hat Enterprise Linux (RHEL) ponekad reklamira kao “besplatna alternativa” – morate imati na umu da jednostavno ima drugačiji poslovni model.

 • Po čemu se Red Hat razlikuje od alternativa poput Fedora i CentOS?

  Fedora je usmjerena na zajednicu i besplatna je, dok je Red Hat komercijalno izdanje koje donosi prihod dugoročnom podrškom.

  CentOS se također temelji na izdanjima Red Hat-a, ali to je zajednički projekt i zato je besplatan. Međutim, profesionalne podrške nema, iako CentOS ima veliku i dinamičnu zajednicu.

 • Hoće li me hosting Red Reda koštati više? Trebam li platiti dodatne značajke?

  Red Hat je komercijalno izdanje, tako da ako vam je potrebna samostalna licenca ili pretplata, morat ćete platiti. Na zajedničkim planovima hostinga koristit ćete Red Hat domaćina, tako da nećete morati brinuti o plaćanju – barem izravno.

 • Koliko ljudi koristi Red Hat?

  Red Hat dominira na plaćenom tržištu Linuxa. Istraživanje pokazuje da zapovijeda dvije trećine udjela na tržištu. Na tržištu poduzeća i dalje dominira Microsoft, ali Red Hat Enterprise Linux ima dvostruki tržišni udio u svim ostalim Linux distribucijama u kombinaciji.

 • Nije CentOS u osnovi isti kao RHEL?

  Na neki način. CentOS se doista temelji na Red Hat kodu, ali postoji nekoliko značajnih razlika. RHEL je certificiran od strane vlada i može se implementirati na više proizvoda. Budući da je komercijalni proizvod, on također ima profesionalnu podršku za razliku od CentOS-a.

 • Mogu li koristiti cPanel na Red Hat Enterprise Linuxu? Što je s alternativnim kontrolnim pločama?

  Da. Možete koristiti cPanel i WHM na RHEL poslužiteljima, pod uvjetom da zadovoljavaju prihvatljive hardverske zahtjeve. Većina glavnih upravljačkih ploča ne bi trebalo imati problema raditi u okruženju Red Hat.

 • Koji su programski jezici podržani na RHEL-u?

  Budući da se bavite okruženjem Linuxa, jezici specifični za Microsoft Windows nisu podržani. Međutim, RHEL podržava gotovo sve uobičajene jezike programiranja i skripta koji se mogu izvoditi na Linuxu, uključujući gcc / g ++, Lisp, Ruby, PHP, Perl, Python i mnoge druge.

 • Postoje li nedostaci u pokretanju Red Hat Enterprise Linuxa?

  Nema očitih nedostataka u usporedbi s drugim Linux distribucijama, barem ne s tehničkog stajališta.

  No, RHEL je komercijalno izdanje, tako da ćete morati platiti privilegiju. Ako se osjećate ugodno s CentOS-om i ako ne osjećate potrebu za vrhunskom podrškom i najnovijim izdanjima softvera, možete ga koristiti (ili bilo koju od brojnih alternativa).

  Još jednom, sve ovisi o vašim potrebama i vještinama.

 • Koliko je dobra podrška Red Hat-a?

  Malo bi se osporavalo da Red Hat nudi najbolju podršku u Linux univerzumu, ali je li vam zapravo potrebna ta razina podrške još jedno pitanje.

  Ako ste novi u industriji i imate budžet, dobit od podrške Red Hat-a mogla bi nadmašiti troškove. To također ovisi o vašem umijeću.

 • Koristi li se Red Hat za web hosting?

  Red Hat se široko koristi u industriji, posebno od strane domaćina specijaliziranih za hosting poduzeća.

 • Kako instalirati Red Hat na svoj poslužitelj?

  Ovisi o tome kakav server imate. Ako vas zanima zajednički plan hostinga, tada ne možete promijeniti OS i morate se držati onoga koji vam je pružio domaćin. Ovo ograničenje može biti slučaj i sa VPS hostingom.

  Međutim, ako postavljate vlastiti poslužitelj ili instalirate RHEL na namjenski hardver, iscrpna dokumentacija i vodiči dostupni su na mreži. Ako je to problem za vas, konzultirajte se sa svojom hosting tvrtkom.

 • Što je s Microsoftovom podrškom? Što ako mi treba MS SQL ili MS Access?

  Red Hat ne može podržavati vlasničke Microsoftove tehnologije, standarde i jezike. U slučaju da vam apsolutno trebaju Microsoftove usluge, nemate izbora nego nabaviti Windows poslužitelj.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map