Najbolji Joomla hosting: Tko je pravi za vašu stranicu? [Ažurirano: 2020]

Usporedite Joomla Hosting

Joomla je popularni CMS koji se natječe s WordPressom. Ako želite stvoriti blog ili web stranicu, Joomla je dobra alternativna platforma otvorenog koda. Međutim, nisu svi pružatelji hosting usluga idealni za Joomla.


Najbolji domaćini Joomle nude jednostavnu ili automatsku instalaciju Joomle, servere optimizirane za implementaciju Joomle i velikodušni dodatak u propusnost i prostor na disku. Također je poželjno da pružatelj usluga hostinga ima Joomla stručnjake na njihovom pomoćnom osoblju.

Pročitajte u nastavku za detaljnu analizu naših preporučenih web domaćina, ali evo kratkog pregleda najboljih 5 domaćina za Joomla:

 1. SiteGround
  – Službeni demo domaćin, besplatan 30 dana, Joomla planovi specifični
 2. Bluehost
 3. A2 hosting
 4. InMotion hosting
 5. Hostpapa

Kako smo izabrali najbolje domaćine za Joomla?

Napisali smo stručne recenzije preko 380 pružatelja usluga hostinga i istražili preko 1.500 hosting planova. Domaćini smo odabrali planove koji nude jednostavnu instalaciju Joomle i perfone specifične za Joomla.

Na kraju, pitali smo stvarne korisnike. Koristeći našu ekspanzivnu bazu podataka s preko milijun riječi originalnih pregleda kupaca, identificirali smo prvih 10 domaćina Joomle.

Što je Joomla?

Besplatno, jednostavan za korištenje, i prilagodljiv. Joomla vam pruža mnoštvo opcija za izgradnju web mjesta i dostupan je s većinom hosting planova.

Joomla kao popularni CMS

Mislite da je WordPress jedina igra u gradu kada je u pitanju sustav za upravljanje sadržajem (CMS)? Naravno, prilično je popularna, ponajviše zato što je tako razumljiv. Ali čak i WordPress ima svoja ograničenja.

Tu dolazi Joomla. Snažan još jednostavan za korištenje open-source softver CMS. Napredne mogućnosti Joomle omogućuju široku prilagodbu. To ga čini popularnim među web izdavačima, tvrtkama i programerima.

Upravljanje web lokacijama e-trgovine s Joomlom

Trebate upravljati stranicom za e-trgovinu? Joomla to može. Želite napraviti katalog proizvoda koje prodajete? Probaj Joomla. Jeste li spremni isprobati prilagođeni sustav rezervacija za vaš restoran? Dovedite Joomla. Može sve ove stvari i puno više.

No većinom i za većinu izdavača web stranica Joomla je zgodan CMS. Od osobnih web stranica i blogova do korporativnih stranica, Joomla može podnijeti gotovo sve što vam se baci.

CMS nije samo za internetske web stranice dostupne, iako. Također se može koristiti za izgradnju intraneta tvrtke koji pomažu zaposlenicima da ostanu u kontaktu i informirani.

Razni gornji domaćini podržavaju Joomla

Ključ za korištenje Joomle za izradu vaše web stranice je pronalazak domaćina koji je podržava. Ovo nije težak poduhvat. Mnogi domaćini stavljaju na raspolaganje Joomla putem većine njihovih hosting planova. Instalira se malo drugačije nego što to čini WordPress.

Joomla je dostupno kao skripta na svoju web lokaciju možete instalirati samo jednim klikom. Najbolji dio? Slobodno je. Joomla (ili, kako bi joj dali puno ime, “Joomla!”) Jedna je od mnogih aplikacija koje su besplatne besplatne kupce web hostinga..

Idealan CMS za programere

Joomla Control PanelBrzi pregled Joomla Control Panel-a u demonstracijskoj fazi.

To zapravo ide jednu fazu dalje: Joomla se može koristiti i kao osnova za web aplikacije. Osim što je sustav za upravljanje sadržajem (CMS), to je i okvir web aplikacija. Dvije komponente Joomla mogu se koristiti zajedno ili odvojeno.

Joomla je idealna za razvoj portala, blogovi, i korporativne web stranice. Može se razviti i u platformu za e-trgovinu, aplikacijski most ili dinamičnu web aplikaciju. Programeri mogu proširiti zadane značajke i kodirati prilagođene dijelove u PHP i MySQL.

Povijest Joomla

Povijest Joomla

Joomla je lansirana 2005. godine kao vilica od sada već razrušenog Mambo CMS-a, a 1.5 je objavljen u siječnju 2008., a verzija 3 pojavila se u rujnu 2012.. Nova izdanja planirana su svakih šest mjeseci.

Globalno popularne softverske aplikacije otvorenog koda

Softver je otvoreni izvor i slobodno se distribuira pod GNU General Public License. Kao i mnogi drugi alati s otvorenim kodom, on se oslanja na podršku mreže programera koji nastavljaju s inovacijama i uvode život u softver. Do danas je softver bio preuzeto više od 50 milijuna puta.

Imajući softversku aplikaciju otvorenog koda može biti korisno i za poslovne korisnike i za krajnje korisnike, potražite u pojedinostima ove upute:

sigurnostiSlobodakvalitetaprovjerljivostpodrška
Prednosti poslovanjaPitanja i nedostaci u sigurnosti i dijagnosticirano je rješavanje brzoNema strogih korporativnih ili prodajnih smjernica koje treba slijeditiŠto je više programera, uočeno je više pogrešakaBolji kolektivni timski rad među razvojnim timomSposobnost direktne interakcije s korisnicima
Prednosti korisnikaPotencijalnim sigurnosnim pitanjima rješava se brže od prosjekaKorisničkim vizijama može se dostaviti, a savjeti se mogu uzimati u broduManje problema s obzirom na značajke i upotrebljivostHiljade programera u koje se uzdaju i u koje se oslanjajuTrenutna podrška IT stručnjaka, a ne agenata
Opća kvaliteta industrijenadležanvisokvisokvisokIznad prosjeka

Joomla vs WordPress – Ne bolje, ali drugačije

Registracija Joomla DemoBrzi pregled Joomla Control Panel-a u demonstracijskoj fazi.

Mnogi ljudi vagaju Joomlu i WordPress za web stranice, ali dvije aplikacije ispunjavaju različite svrhe. Joomla se temelji na tradicionalnom “modelu, pogledu, kontroleru” (MVC) arhitektura.

To podržava interaktivne kontrole i sučelja koja korisnici vide. Okvir MVC može se koristiti bez CMS sustava. Joomla je poboljšana upotrebom proširenja, o kojima se dalje govori na ovoj stranici.

Sa strane, Joomla se može instalirati i kao instalacija jednim klikom putem Softaculous-a.

Joomla proširenja

5 vrsta Joomla proširenja

Trenutno ih je gotovo 8.000 proširenja dostupno u službenom Joomla Extension Directory (JED), a to uključuje mješavinu besplatnih i komercijalnih proširenja.

Mnogi programeri su domaći ekstenzije drugdje, tako da je stvarni broj daleko veći. Nisu sva proširenja kompatibilna sa svim verzijama Joomle, kao što biste očekivali. Proširenja na koja se Joomla dijeli pet kategorija prema svojoj namjeni:

 1. komponente
 2. moduli
 3. Dodaci
 4. Predlošci
 5. Jezici

komponente

Komponente su paketi funkcija odgovornih za stvaranje velikih područja web stranice i zato su veći od ostalih proširenja. Pogledajte ih kao alati za arhitekturu web mjesta.

moduli

Joomla proširenjaJoomla proširenja u obliku tema, dodataka, komponenti, modula i predložaka instaliraju se izuzetno jednostavno.

Moduli su skupina laganih ekstenzija, za koje se koriste prikaz sadržaja stranice. Moduli su obično “okviri” oko sadržaja

Dodaci

Za razliku od općenite upotrebe dodataka u WordPressu, Joomla dodaci su različiti. Oni posebno služe kao izvršitelji događaja, poput pokrenutih događaja. To su u mogućnosti izvršavanje događaja u nizu.

Predlošci

Proširenja koja upravljaju izgledom web mjesta (kao što je slučaj s WordPressom i drugim sustavima). Od Joomla 3 nadalje, predloške su i reagiraju na njih. Upotreba predložaka olakšava dizajn web mjesta za novakinje.

Jezici

Proširenja jezika unutar Joomla ručke prijevodi, opći jezici web stranica i informacije raznih fontova. Posebno za višejezične i međunarodne web stranice jezična proširenja su od vitalnog značaja.

kupon za web hosting

Tražite mnogo posla na Joomla hostingu?
SiteGround – ljestvici broj 1 od strane naših čitatelja – nudi Joomla planove. Ovi planovi uključuju brze poslužitelje i izvrsnu korisničku podršku. Pomoću ove veze za popust uštedite do 67% na planovima SiteGround
.

Joomla Zahtjevi

Kako instalirati Joomla

Joomla je dizajnirana za rad Linux, apaš, PHP, i MySQL – inače poznat kao LAMP.

Preporučene specifikacije i poslužitelj

Joomla ZahtjeviBrzi pregled Joomla Control Panel-a u demonstracijskoj fazi.

Stoga je Linux poslužitelj najbolja opcija, iako se Joomla može instalirati i na Windows poslužitelje.

Preporučene specifikacije za 3x su sljedeće:

 • PHP 5.4+ preporučeno / 5.3.10 potrebno
 • Moj SQL 5.1+
 • Apache 2.x ili IIS 7

Mnogi domaćini oglašavaju verziju PHP-a koju koriste. Ako vaš ne, pitajte savjetnike pretprodaje za potvrdu kompatibilnosti s Joomlom prije nego što se prijavite.

Različiti načini za započinjanje s Joomlom

Tamo su dva glavna načina za započinjanje uz aplikaciju besplatno. Možete koristiti brzu probnu verziju ili račun probnog računala s hostom.

Joomla Quick Trial

Registracija Joomla Demo
Isprobajte Joomla demo za sebe.

Prije nego što se smjestite na internetsku stranicu Joomla, isprobajte online testni pogon i trenutak zavirite iza kulisa u softver. Ovo je anonimni demo da ne zadržava nikakve vaše podatke (istječe nakon 90 minuta).

Omogućuje vam pristup upravljačkoj ploči s klikom – što je korisno za procjenu. Imajte na umu odbrojavanje u podnožju koje vam pokazuje koliko vremena imate prije nego što se resetira.

Joomla domaćin suđenja

Duže razdoblje evaluacije je host verzija Joomle besplatno 90 dana. Ovo vam daje dovoljno vremena za isprobavanje alata i uspoređivanje s alternativama. Dobivate više funkcionalnosti od testnog pogona.

Ako želite, na kraju probnog postupka možete se prijaviti i za web-lokaciju SiteGround zadržati svoje podatke. Započnite sa službenim demo prikazom na web stranici Joomla. Također možete pristupiti praktičnom video sadržaju koji će vam pomoći pronaći put.

Nakon što pokrenete i pokrenete, potražite pomoć i podršku na forumima Joomla.

Joomla putem računa web hostinga

Većina planova za dijeljenje hostinga i VPS hostinga dolazi s upravljačkom pločom cPanel. Vrlo malo host usluga posebno reklamira Joomla hosting, ali Joomla se može instalirati na gotovo svaki hosting uslugu.

Prihvatimo glavne čimbenike koji Joomlu čine vrijednim:

 • Infrastruktura otvorenog koda
 • Jednostavna i laka instalacija
 • Podrška na više platformi
 • Namjenska zajednica
 • Snažna proširenja
 • skalabilnost

Infrastruktura otvorenog koda

Joomla je stvorena koristeći prvenstveno PHP kao programski jezik. Upotreba PHP-a olakšala je privlačenje vučne snage u zraku zajednica otvorenog koda, s raznim programerima redovito doprinose.

Jednostavna i laka instalacija

Na prvi pogled Joomla je možda zbunjujuća, ali jednostavno je instalirati. Uz upotrebu softvera poput Softaculous, to je samo još jedno instalacija jednim klikom poput WordPressa.

Podrška na više platformi

Kao što je već spomenuto, preporučujem da se Joomla koristi na Linux poslužitelju. To na stranu, jest kompatibilnost s više platformi, što ga čini fleksibilnom aplikacijom.

Namjenska zajednica

Uz pomoć zajednice otvorenog koda, Korisnici Joomle su posvećeni. Oni ne samo da pomažu jedni drugima, već imaju i opći interes da CMS stalno bude bolji.

Snažna proširenja

Pet različitih vrsta proširenja Joomla pruža razne mogućnosti korisničke podrške. Za razliku od WordPressa, Joomla ima zasebne kategorije proširenja koji su se specijalizirali za određene odjele.

skalabilnost

Uz malo tehničkog znanja, Joomla se može optimizirati za rukovanje velikim količinama prometa. Kako je rečeno, početnici su jednako korisni za početak.

Iako svaki domaćin može prilagoditi cPanel svojim kupcima, obično postoji barem jedan instalacijski skript, poput instalatora skripte Softaculous.

Jednostavna instalacija putem cPanela

Ovi instalacijski programi na vašem hosting računu omogućuju vam odabir sustava za upravljanje sadržajem poput Joomle i čini sva podešavanja na poslužitelju za vas.

Najbolji domaćini Joomla

3 najbolja domaćina s Joomla podrškom

Gotovo svaki dobar domaćin može se koristiti za Joomla web stranicu, ali postoje 3 koje preferiram više od ostalih.

SiteGround

SiteGround

Joomla s hostingom na terenu.

SiteGround službeni je demo domaćin od Joomle. Možete se prijaviti za demo račun na Joomlinoj web stranici koja će postaviti besplatno web mjesto na SiteGroundu
za upotrebu od 90 dana.

To govori puno o povjerenju Joomle u njihov softver koji radi na SiteGround.

Možete instalirati Joomla na bilo koji od SiteGround planova sa samo nekoliko klikova, ali oni su jedan od rijetkih domaćina koji jasno prikazuju Joomla planove
.

Prilagođena proširenja

Ovi planovi dolaze s značajkama koje će Joomla stranicama omogućiti bolje i lakše upravljanje. Za početak, oni pružaju besplatno proširenje po mjeri što omogućuje SuperCacher SiteGround-u na nekim od tih planova.

To znatno ubrzava vašu web lokaciju. Svaki poslužitelj također dolazi s ugrađenim Cloudflare CDN.

Ažuriranja i podrška

Oni će također automatski ažurirati Joomlu kako izlaze nadogradnje kako bi web mjesto bilo sigurno dok stvara sigurnosnu kopiju prije ažuriranja samo u slučaju da nešto pođe po zlu. SiteGround ima nevjerojatnu dokumentaciju za podršku općenito, s nekoliko detaljni vodiči o postavljanju i korištenju Joomle.

Konačno, neki planovi dolaze s alatom za postavljanje Joomla, koji vam omogućuje uređivanje kopije vaše web lokacije i ispravno sve prije nego što je gurnete na aktivnu verziju svoje web stranice..

InMotion hosting

InMotion hosting

Joomla s InMotion hostingom.

InMotion hosting je sjajna tvrtka koja pruža web hosting ako planirate izraditi Joomla web mjesto za američko poslovanje ili neprofitnu zakladu. Svi kupci primaju 24/7/365 Američka podrška, što je dobro bez obzira na vašu lokaciju.

Data centri i Freebies

InMotion hosting je 2 podatkovna centra, koja se nalazi u bilo kojem američkom trošku, zbog čega je većina njihovih kupaca u Sjedinjenim Državama.

Kako bi se dodatno obratili malim tvrtkama, nude uslugu besplatna domena i stotine dolara u besplatni krediti za oglašavanje sa svakim planom hostinga.

Jamstvo prostora na disku i povrat novca

Svi su poslužitelji visokokvalitetni, sa SSD diskovnim prostorom besplatno je uključen u sve planove za poboljšanje brzine u odnosu na druge domaćine.

Za kraj, imate 90-dnevno jamstvo povrata novca
da odlučite jeste li sretni ili ne.

Bluehost

Bluehost

Joomla s Bluehost hostingom.

Ako vam je cijena daleko najvažnija briga, Bluehost je također dobra opcija kada tražite web hosting tvrtku. Možete instalirati Joomla na bilo koji njihov paket, a cijene su čim niže. Također dobivate besplatno ime domene i 30-dnevno jamstvo povrata novca
.

Tim podrške

Komplicirano je to što njihov performans poslužitelja nije ništa posebno, a tim za podršku i dokumentacija nisu toliko dobri kao ostale dvije mogućnosti. Ako vaša web lokacija neće dobiti puno prometa, to možda nije veliki problem.

Resursi

Bluehost zaista nudi neograničen prostor na disku i propusnost na mnogim njihovim hosting planovima.

U stvarnosti, neograničeno znači da ćete dobiti onoliko resursa s vašeg zajedničkog poslužitelja koliko je potrebno, osim ako vaša web lokacija ne utječe na ostale kupce. Ako imate visoki promet, trebat će vam VPS ili namjenski hosting plan.

Nekoliko stvari o Joomli

Budući da imate mnoštvo opcija u pogledu odabira Joomla host, neke stvari morate imati na umu. Evo kratkog sažetka na što treba paziti:

 • Podrška za PHP i MySQL bazu podataka
 • SSD diskovni prostor i predmemoriranje za brzinu
 • Automatizirane sigurnosne kopije

Ostale značajke u CMS-u

 • ExpressionEngine
 • MemHT
 • Plone
 • MS DotNetNuke
 • Drupal
 • Tiki Wiki
 • Umbraco
 • Concrete5

ponude za web hosting

Tražite kvalitetan Joomla hosting?
InMotion hosting nudi Joomla planove potpomognute brzim poslužiteljima. Trenutno možete uštedjeti do 50% na njihovim planovima. Koristite ovu vezu za popust
da se dogovori. Sadrži 90-dnevno jamstvo povrata novca

Najčešća pitanja Joomla

 • Što je Joomla?

  Joomla je besplatni i open-source sustav za upravljanje sadržajem napisan na PHP-u.

  Pod “besplatnim” podrazumijeva se da je softver dostupan bez troškova i bez ograničenja. Pod otvorenim kodom podrazumijeva se da je izvorni kod aplikacije dostupan za pregled i izmjene. Otvoreni izvor također se odnosi na metodu razvoja. Softver je razvila otvorena zajednica programera, a ne privatna korporacija.

 • Što je sustav upravljanja sadržajem?

  Sustav za upravljanje sadržajem (CMS) softverski je program koji pruža način za lako stvaranje, uređivanje, pohranu i prikaz sadržaja na webu. U većini slučajeva (kao što je to slučaj s Joomlom) postoji grafičko korisničko sučelje za dodavanje i uređivanje sadržaja, koje mogu biti stranice, postovi na blogu, slike ili bilo koji drugi oblik sadržaja. Postoji baza podataka koja pohranjuje sadržaj, a postoje i predloške koji prikazuju sadržaj posjetiteljima web stranica.

 • Je li Joomla popularan?

  Da. Joomla ima preko 30 milijuna web stranica i drugi je najpopularniji sustav za upravljanje sadržajem na webu, iza WordPressa.

 • Je li Joomla dobro podržana?

  Da. Tu je kompletna dokumentacija, forum u zajednici, časopis, događaji, radionice, popisi za slanje, video tutorijali i blogovi. Postoji i niz komercijalnih tvrtki koje pružaju plaćenu, premijsku podršku i savjetovanje za Joomla.

 • Kakve web stranice mogu graditi s Joomlom?

  Gotovo svaka vrsta web mjesta usmjerena na sadržaj dobro bi odgovarala Joomli. Mnogi stručnjaci kažu da je Joomla posebno dobar kao osnova za web mjesto e-trgovine ili društvenih mreža.

 • Kako se CMS može koristiti za e-trgovinu?

  Proizvodi su oblik sadržaja.

 • Postoji li neka web stranica koja se ne bi mogla smatrati temeljenom na “sadržaju”?

  Da. Evo nekoliko primjera: web-temeljene aplikacije za uređivanje medija poput video i audio, aplikacije za naredbu i kontrolu koje pokreću fizičke uređaje i velika analiza podataka.

 • Ja sam početnik Je li Joomla dobar izbor za mene?

  Može biti. Ali druge su mogućnosti možda i bolje. Joomla je dovoljno jednostavna za učenje, ali popularnija je kod programera nego kod neiskusnih korisnika. Ako koristite platformu poput WordPress-a s većom bazom korisnika za početnike, možda će vam biti lakše potražiti pomoć i vodiče o svojim specifičnim problemima.

 • Volio bih započeti blog. Trebam li koristiti Joomla?

  Ako jedino što planirate učiniti je voditi blog, Joomla bi mogla biti pretjerana. Još jedan CMS koji je više fokusiran na bloganje, poput WordPressa, mogao bi biti bolji izbor. Uz to, sigurno možete voditi blog na Joomli, a ako želite voditi blog kao dio veće web stranice (poput web lokacije za e-trgovinu ili platforme društvenih medija), Joomla bi mogao biti odličan izbor.

 • Ima li Joomla funkcionalnost koja mi treba?

  Vjerojatno. Joomla ima preko 8000 proširenja. Uz to, na raspolaganju je vrlo robustan sustav kuka i filtera koji olakšava dodavanje funkcionalnosti i razvijanje novih proširenja po potrebi.

 • Mogu li učiniti da web stranica Joomla izgleda onako kako ja želim?

  Da. Joomla ima na raspolaganju preko tisuću besplatnih tema, od kojih su mnoge prilagodljive. Također je relativno lako iskusnom programeru izgraditi novu temu na temelju prilagođenog dizajna, a postoji velik broj profesionalnih programera koje možete unajmiti da to učine za vas (i puno udžbenika ako želite naučiti to raditi sami).

 • Je li se teško postaviti s novom internetskom stranicom Joomla?

  Nikako. Mnoge web hosting tvrtke pružaju instalaciju Joomle s upravljačke ploče jednim klikom putem alata poput Fantastico ili Softaculous. Čak i bez čarobnjaka za instalaciju, postupak instalacije i postavljanja nije težak.

 • Hoće li se Joomla pokretati na mom hosting računu?

  Vjerojatno. Joomla zahtijeva PHP i MySQL, koji široko podržavaju tvrtke za web hosting. Trebali biste dvostruko provjeriti, ali ako vaš hosting plan ne može podržavati Joomla, to je crvena zastava za koju možda nemate kvalitetan hosting. (Izuzetak od toga je, naravno, specijalizirani hosting posvećen nekoj drugoj specifičnoj softverskoj aplikaciji. Ali opet – to je iznimka.)

 • Koje su glavne alternative Joomli?

  Dva najveća konkurenta su WordPress i Drupal. Oba su otvorenog koda i napisana je na PHP-u.

 • Kako se Joomla uspoređuje s WordPressom?

  To ovisi o tome što pokušavate postići, kao i koliko dobro znate platformu. Ako samo želite brzo i jednostavno web mjesto pokrenuti, WordPress je definitivno put. Ako gradite nešto s puno više prilagođenih vrsta sadržaja, to se Joomli često lakše može učiniti.

 • Kako se Joomla uspoređuje s Drupalom?

  Opet – ovisi o tome što pokušavate postići. Joomla je popularnija. Ako vam treba puno prilagođenih vrsta sadržaja i pokušavate napraviti nešto složeno, ali relativno uobičajeno, Joomla je vjerojatno dobar izbor. Ako radite nešto uistinu novo, s puno prilagođene funkcionalnosti i logike, Drupal bi mogao biti bolji način.

 • Kako se odlučim između Joomla, Drupal, WordPress?

  Većina aplikacija koje se mogu izgraditi na jednoj platformi mogla bi biti izgrađena na bilo kojoj od njih. U nekim slučajevima postoji poseban razlog za korištenje jedne ili druge platforme. Na primjer, ako samo postavljate blog i ništa drugo, trebali biste koristiti WordPress. Ako su vam potrebne funkcije ugrađene u određenu distribuciju Drupala, poput CiviCRM-a, vaš bi izbor trebao biti jasan. Međutim, ako niste programer i trebate nešto novo sagraditi ispočetka, puno je bolje pronaći programera koji vam se sviđa i kojem vjerujete, a zatim im dopustite da odaberu platformu na temelju vlastite razine udobnosti i potreba određenog projekta.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map