Najbolji kolokacija hosting: tko je najbolji za vašu web lokaciju? [Ažurirano: 2020]

Usporedite Colocation Hosting

Tvrtke koje traže svoje poslužitelje trebaju provjeriti hosting poduzeća na najvišoj razini. Ovaj će vam članak dati uvid u ono što biste trebali očekivati, a za posao ćemo preporučiti najbolje hosting tvrtke.


Colocation pruža bolju kontrolu kupca nad vlastitim hardverom, istovremeno se oslanjajući na sigurnost i stručnost domaćina. Mnoge hosting tvrtke koje pružaju namjenski hosting također nude kolokacije.

Kasnije ćemo u ovom postu dati detaljnu analizu svakog domaćina, ali zasad je evo najboljih najboljih domaćina za kolokaciju:

 1. LiquidWeb
  – Ispred paketa virtualizirane usluge plus „herojska“ podrška
 2. HostDime
 3. Sharktech

Kako smo odabrali najbolje domaćine za kolokaciju?

Pregledali smo više od 1500 planova za hosting i odabrali one koji nude kolokaciju. Potom smo odabrali domaćine koji nude izvanrednu korisničku uslugu.

Konačno, savjetovali smo se sa stvarnim korisnicima putem naše ogromne baze izvornih pregleda kupaca, gdje smo identificirali 10 najboljih domaćina za kolokaciju.

Što ćete naučiti

Colocation je specijalizirani oblik hostinga koji često koriste tvrtke koje zahtijevaju najviše dostupne sigurnosti i pouzdanog produžetka.

U ovom ćete članku naučiti kako utvrditi je li kolokacija dobra opcija za vaše poduzeće

Pogledat ćemo atraktivne faktore za smanjenje rizika i što biste trebali potražiti kod domaćina kolokacije.

I ja ću također ponudite moje osobne preporuke za hosting za vodeće kolokacije. Možda će vam ove preporuke biti korisne za brzo pokretanje pretraživanja.

što je hosting za kolokaciju

Što je hosting za kolokaciju?

Kolokacija je poput mini pohrane za poslužitelje. Tvrtke često grade podatkovne centre za sebe ili pokušavaju pokrenuti servere izvan uredskih prostora. Umjesto toga, tvrtke koje trebaju pokrenuti vlastitu poslužiteljsku opremu mogu iznajmljivanje prostora za stalak za poslužitelj, internetske propusnosti, pa čak i opreme centra za kolokaciju.

Kolokacija je svojevrsno središte između konzumacije oblačne infrastrukture i izgradnje namjenskog podatkovnog centra. Svaka tvrtka koja ima potrebe poslužitelja koje ne mogu zadovoljiti postojeći pružatelji usluga oblaka dobar je kandidat za kolokaciju.

Povijest hostinga za kolokaciju

Kada je internet prvi pokrenuo, poslužitelji su bili domaćini u bilo kojoj organizaciji koja ih posjeduje. Ovo je bilo u redu kad Internet je bio ograničen na sveučilišta i istraživačke laboratorije, ali rast svjetskog weba u 90-ima značio je više poslužitelja i manje organizacija koje su upoznate sa njihovim zahtjevima.

Brojni pružatelji usluga kolokacije pojavili su se kako bi ispunili ovu rastuću potrebu za mjestom za pouzdano hostiranje internetskih poslužitelja.

Tko koristi kolokaciju?

Rastom računalstva u oblaku i upravljanim hostingom, manje organizacija organizira vlastite web poslužitelje. Većina kupaca za kolokaciju sami su hosting pružatelji usluga.

To mogu biti davatelji internetskih usluga, pružatelji web hosting usluga ili pružatelji računalnog oblaka. Ti kupci trebaju maksimalna kontrola nad njihovim poslužiteljima u kombinaciji s pouzdanošću podatkovnog centra.

Tehnička industrija

Kolokacija je posebno popularna kod srednjih organizacija u IT i Internet sektoru jer im omogućuje da se usredotoče na određeni rad s dodanom vrijednošću, a ne na logistiku poslužitelja. To može uključivati ​​tvrtke u industriji e-trgovine, telekomunikacija i industrijskih usluga.

Davatelji oblaka

Colocation je također vrlo popularan kod pružatelja Cloud infrastrukture, koji iznajmljuju prostor za svoje poslužitelje, a zatim iznajmljuju pristup poslužiteljima oblacima.

Mnogo objekata za obogaćivanje udvostručuje internet razmjene. Različiti nosači i davatelji internetskih usluga mogu se dogovoriti za povezivanje u “susret-me-sobama” posebno dizajniranim za međusobno povezivanje nosača. To je win-win situacija za pružatelje usluga u koloniji i davatelje internetskih usluga.

Mogu se povezati bez plaćanja lokalnih naknada i dobivaju dodatni višak u slučaju da njihove glavne komunikacijske veze u drugim objektima ne uspiju.

Koje su prednosti smještaja od strane Colocation?

Uštede troškova pronađene u velikim podatkovnim centrima koje vode velike tvrtke mogu ostvariti male i srednje tvrtke koje u osnovi udružuju potrebe svojih podatkovnih centara iznajmljivanjem zajedničkih objekata.

Uz to, kolokacija omogućuje tvrtkama da brzo povećaju kapacitet poslužitelja prema gore ili prema dolje ako je potrebno.

drugo koristi ostvarene ovim udruživanjem potreba i resursa uključuju:

 • Jeftiniji prostor
 • Pouzdan pristup napajanju, sigurnosnim kopijama baterije i generatorima
 • Iskusno upravljanje pogonom podataka
 • Resursi za oporavak od katastrofe
 • Izuzetno brz pristup internetu
 • Vrlo velika propusnost i niska latencija mreže
 • Profesionalni zaštitari
 • Jeftiniji i napredniji sustavi za kontrolu klime
 • Nadgledanje opreme uživo

kolokacija kada ga koristiti

Treba li moj posao koristiti hosting za kolokaciju?

Postoji nekoliko razloga zbog kojih bi tvrtka iznajmljivala ili licencirala prostor za razvrstavanje umjesto da gradi vlastiti podatkovni centar.

Ušteda troškova

Jedan od glavnih pokretača korištenja kolokacijskih centara je financijski.

Najam je često skuplji od kupovine na duže staze, ali je gotovo uvijek jeftiniji na kraćem vremenskom rasponu.

Dizajn podatkovnog centra

Još jedan čest razlog korištenja kolokacije je a nedostatak stručnosti u podatkovnom centru i upravljanje zgradama.

Tvrtka za razvoj softvera ili pružatelj usluge oblačne infrastrukture možda će posjedovati znanje i iskustvo za kupnju, konfiguriranje i pokretanje vlastitih poslužitelja.

Možda čak imaju i specifične potrebe zbog kojih je to (umjesto konzumiranja oblačnih usluga) pravi izbor.

No oni možda nemaju iskustva sa sigurnosnim zgradama, električnim sustavima, klimatizacijskim sustavima i drugim fizičkim zahtjevima. U ovom slučaju im može pružiti više smisla za hosting.

Što trebam znati o sigurnosti podatkovnog centra?

Bez fizičke sigurnosti, svatko može ući u poslužiteljsku sobu i izazvati zablude.

Hakeri ne moraju provaliti u uređaje putem interneta, mogu napraviti veliku štetu fizičkim pristupom poslužitelju.

Mogli bi pokušati ponovo pokrenuti stroj u pojedinačnom korisničkom modu i resetirati korijensku lozinku i dati im pristup vašim podacima. Oni mogao priključiti USB stick na stroj i instalirati zlonamjerni softver ili kopirati osjetljive podatke.

Ova HostDime video tura pruža korisni uvid u sigurnosne mjere koje pruža tvrtka. Oni uključuju biometrijski pristup na svim ulaznim mjestima. Prikazan je i centar za kolokaciju HostDime na Floridi. Tvrtka također nudi više centara za kolokaciju u Sjedinjenim Državama i inozemstvu.

Nudi li Holocation Colocation bolju sigurnost?

Ovo je jedan od razloga za korištenje kolokacije u svrhu sigurnosti. Ne samo sigurnost softvera vašeg web poslužitelja, već i fizička sigurnost samog računala.

Profesionalne hosting tvrtke koriste stroge sigurnosne postupke.

U strojnicu su uopće dozvoljene samo ovlaštene osobe poput administratora sustava. Koriste mehanizme poput ključnih kartica kako bi spriječili neovlašteni pristup poslužiteljskoj sobi. Slučajni ljudi ne mogu ući i nered se s vašim poslužiteljima.

Zajedničke mjere sigurnosti u holokaciji naselja

Zgrade za kolokaciju obično su mnogo sigurnije od standardnih lokacija za smještaj.

Ovo je važno za tvrtke koje bave sigurnim ili osjetljivim podacima. Često imaju fizičku sigurnost, kao što su čuvari i video nadzor.

drugo značajke zgrade mogu uključivati:

 • Sustavi za suzbijanje i gašenje požara
 • Zaključani ormari
 • kavezi
 • Držači poslužitelja, i 19-inčni (podatkovni) i 23-inčni (telekomunikacijski)
 • Nosači nadzemnih kabela
 • Napredna kontrola klime, uključujući upravljanje hlađenjem i vlagom
 • Električno uzemljenje

Pouzdanost podatkovnog centra: Da li kolokacija nudi bolji odmor?

Osim fizičke sigurnosti, korištenje centra za kolokaciju također može jamčiti više produženja.

Ovaj prikaz rada s Tekućim web operacijama pokazuje sigurnosne aspekte njihovog podatkovnog centra i protokola koji podržavaju produženje rada.

Mnogi od tih centara imaju puno iskustva s hosting poslužiteljima. Kao što je spomenuto ranije, oni imaju odgovarajuću opremu za rješavanje problema zahtjevi poslužitelja koji rade 24/7: snaga, umrežavanje, hlađenje i stručno tehničko osoblje.

Generatori za pouzdanu snagu

Većina centara za kolokaciju imaju generatore u slučaju da podatkovni centri izgube snagu, podižući svoju web lokaciju. Neki veći domaćini kolokacije imaju višestruke sadržaje koje mogu koristiti za centriranje sigurnosnih kopija poslužitelja u slučaju da se nešto dogodi katastrofalno s glavnim podatkovnim centrom.

Smanjiti financijske rizike

Kućište poslužitelja s bojama može se koristiti i kao strategija ublažavanja rizika.

broj čimbenika troškova u samoposluživanju imaju značajnu varijabilnost, uključujući:

 1. Cijena električne energije i širine pojasa
 2. Porez na imovinu
 3. Rad košta
 4. Osiguranje poslovne opreme

Ugovorom o dugoročnim, fiksnim cijenama ugovora s pružateljima usluga kolokacije, malo i srednje poduzeće može uvelike osigurati predvidive troškove podatkovnog centra smanjujući njihovu izloženost financijskom riziku.

Koje su suprotne strane smještaja domaćinstava

Najveći nedostatak hostinga za kolokaciju je udaljenost. Postoje slučajevi kad je potreban izravan, fizički pristup opremi poslužitelja. Ovisno o lokaciji i obujmu posla, to se može pretvoriti u putne troškove i ne malo pogoršanje.

Nije uvijek isplativo

Štoviše, u određenom trenutku ekonomija razmjera se vraća u korist izgradnje vlastitog podatkovnog centra. Ako će trebati velika količina poslužitelja tijekom dužeg ili neograničenog vremena, jednostavno će biti isplativije za posluživanje poslužitelja na vlasništvu tvrtke.

Zaključane cijene mogu biti povratne

Uključen je i određeni iznos cjenovnog rizika. Nekoliko faktora cijene roba uključeno je u cijenu paketnih hosting paketa, uključujući troškove električne energije i internetske propusnosti.

Ako ove cijene padnu, vi može zaglaviti u plaćanju viših cijena zbog dugotrajne ugovor koji zaključava stope. (Naravno, ova prijava stope također može biti od koristi ako cijene proizvoda poskupe, kao što je gore spomenuto.)

alternative kolokacije

Alternativa kolokaciji

Napredak u virtualizaciji stvorio je alternative hostovanju fizičkih poslužitelja u objektu za kolokaciju. VPS ili gostovanje u oblaku uobičajene su alternative kolokacijskom hostingu.

Zašto biste željeli odabrati ove opcije umjesto poslužitelja za kolokaciju?

Tip

Značajke

Prednosti

Virtualni privatni poslužitelj ili VPS.

Nudi prednosti privatnog poslužitelja bez posjedovanja fizičkog stroja.

Više kontrole, niži troškovi

Cloud hosting

Slično je s VPS-om, ali mrežne i propusne mogućnosti vaših poslužitelja su elastične.

Platite ono što koristite i lako povećajte

VPS hosting hostinga prema kolokaciji

S VPS-om dobivate virtualni stroj koji živi na fizičkom poslužitelju s virtualnim strojevima drugih kupaca. Dobivate kontrolu nad stvarnim softverom bez podmetanja strojeva montiranog na stalke.

Vaša hosting tvrtka vodi računa o detaljima dok se koncentrirate na održavanje svoje web stranice.

Cloud hosting versus Colocation

Pomoću hostinga u oblaku plaćate samo sposobnost koju upotrebljavate. To ga čini moguće jeftinijom alternativom kolokaciji. Ima ono iste prednosti kao VPS. Ne morate kupiti i održavati vlastiti poslužitelj. Tvrtka koja se bavi hostingom brine se za infrastrukturu za vas.

Ako imate web mjesto s malim prometom, možete se obratiti manjim pogonima i ograničenjem propusnosti. Ako vaša web lokacija naglo poraste popularnost, možete povećati mogućnosti da biste bili ukorak s potražnjom.

Nedostaci Cloud hostinga

Nedostatak je taj što ako koristite javni plan hostinga u oblaku, vaši oblačni poslužitelji dijele fizičke servere s drugima. Iz sigurnosnih razloga ili performansi ovo možete smatrati neprihvatljivim.

Privatni hosting u oblaku

Privatni oblak s vlastitim poslužiteljima u objektu za kolokaciju pruža vam veću kontrolu u kombinaciji s mogućnošću usmjeravanja više kapaciteta za vaše oblačne poslužitelje kada trebate.

Ako vam apsolutno ne treba kontrola koju vam nudi postrojenje za razmnožavanje, možda će vam biti bolje s drugim opcijama.

ponude za web hosting

Tražite pravog domaćina kolokacije?
Tekući Web vrlo je dobro postigao naše testove brzine i performansi. Sada možete dobiti posebne cijene njihovih planova korištenjem ove veze za popust
.

najbolji domaćini kolokacije

Moji najbolji izbori za hosting za kolokaciju

Suočimo se s tim: gostovanje kolokacija nije jeftino. Morate kupiti poslužitelj, konfigurirati ga i dostaviti do objekta za kolokaciju. To je sve na vrhu naknade.

Više hosting tvrtki nudi VPS i cloud opcije, tako da su to održiva alternativa kolociranom poslužitelju. Ipak, ljudi koji ovise o kolokaciji imaju napredne potrebe i spremni su platiti da bi ih zadovoljili.

LiquidWeb

LiquidWeb planira započeti od 150 USD mjesečno. Jedna su od tvrtki koja svoje druge virtualizirane usluge još više oglašava. Izgleda da znaju kojim se pravcem kretala.

Poznati su po svome 24/7 “herojska podrška.” Oni će također pomoći u migraciji postojeće web lokacije.

tekuća web kolokacija

Kolokacija hosting s LiquidWeb

HostDime

HostDime nudi planove za kolokaciju počevši od 100 USD mjesečno. Imaju veze s nekoliko glavnih davatelja internetskih usluga, uključujući Global Provider, NTT i Telefonicu.

Korisnici imaju mogućnost 1U regala ili punih apartmana.

kolokacija dime domaćina

Kolokacija hosting s HostDime

SharkTech

Sharktech ima centre podataka u Denveru, Chicagu i Amsterdamu. Podržavaju poslužitelje do 4U. Planovi počinju od 79 dolara mjesečno za 1U poslužitelj.

Klijenti također imaju mogućnost iznajmljivanja cijelih regala. Sharktech ima suvišne gigabitne Ethernet veze i DDoS zaštitu.

sharktech kolokacija

Kolokacija hosting s SharkTech

Ostale značajke u Vrste hostinga

 • Upravljani WordPress
 • VPS
 • Upravlja
 • Namjenski poslužitelj
 • Graditelji web stranica
 • Dijeljeni hosting
 • Oblak
 • Prodavač
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map