Najbolji OpenStack hosting: tko je najbolji za vašu web lokaciju? [Ažurirano: 2020]

Usporedite OpenStack hosting

Ako je vaša tvrtka zainteresirana za stvaranje vlastitog skladišta ili računalnog centra u oblaku, OpenStack je vjerojatno na vašem popisu tehničara koji treba pregledati. U ovom ćemo članku objasniti što će vam trebati i preporučiti najbolje pružatelje usluga hostinga za ovu aplikaciju.


OpenStack vam omogućuje stvaranje vlastitih “oblaka” na internetu. Pomoću njega možete distribuirati računarstvo, pohranu i umrežavanje preko bilo kojeg broja računala s jednog sučelja. Ako radite OpenStack, zahtijevat ćete prilično tehničko znanje. Uvjerite se da bilo koji domaćin koji koristite nema problema s OpenStackom.

Detaljan pregled svakog hosta možete pročitati kasnije u ovom članku, ali ako vam se žuri, evo pregleda najboljih 5 domaćina za OpenStack:

 1. LiquidWeb
  – Dobri VPS planovi s „herojskom podrškom“
 2. Cloudways
 3. DigitalOcean
 4. Rackspace Cloud
 5. FastWebHost

Kako smo izabrali najbolje domaćine za OpenStack?

Pregledali smo više od 380 pružatelja usluga hostinga, zajedno s 1.500+ hosting planova i odabrali one koji ispunjavaju sve tehničke zahtjeve za pokretanje OpenStack-a. Zatim smo ušli u uži izbor domaćina koji nude najvišu razinu usluge kupcima.

Konačno, upotrijebili smo našu ogromnu bazu podataka s preko milijun riječi originalnih pregleda kupaca da bismo identificirali 10 najboljih računala za OpenStack.

Što je OpenStack?

OpenStack je sustav za stvaranje oblaka. Pruža jedinstveno sučelje koje korisniku omogućuje distribuirati računanje, pohranu i umrežavanje na više računala.

Ono što je u OpenStacku različito jest to što je rješenje otvorenog koda koje omogućava pojedincima i grupama da stvaraju vlastite oblake.

Ovo je važno jer su u prošlosti, kada su tvrtke željele stvoriti vlastite oblake, imale dva izbora.

Neki su, poput Twittera, izgradili vlastite oblake. Većina je, međutim, odlučila koristiti vlasničke oblake drugih kompanija.

Na primjer, Pinterest koristi Amazonovu uslugu jednostavnog skladištenja (S3) za sve potrebe skladištenja.

Dok Amazonove mogućnosti računalstva u oblaku jako koriste Linux, kao što to čini i ostala industrija web hostinga,

OpenStack je potpuno open source. Niste zauzeti ničijom uslugom. Možete koristiti javni oblak dok možete postaviti privatne oblake ako želite.

Možete kombinirati i slagati različite komponente: računanje, pohranu, umrežavanje, što god želite. To je poput računalstva Lega u oblaku.

Povijest OpenStack-a

Povijest

Još 2008., Rackspace hosting stvorio je sustav za pohranu temeljen na oblaku. Željeli su je proširiti pa su se upustili u virtualni hosting.

Istodobno, NASA je radila na sustavu koji mu je omogućio spajanje velikog broja računala kako bi riješio vrste CPU-ovih intenzivnih problema s kojima astronomi moraju rješavati.

U 2010, Rackspace i NASA odlučili su svoje projekte kombinirati u jedan koji se bavio računanjem, pohranom i umrežavanjem. To je bio OpenStack.

Na kraju bi se stotine drugih tvrtki pridružile projektu.

Oni uključuju neke od najvećih tehnoloških tvrtki na svijetu: AMD, AT&T, IBM, Intel, pa čak i Cisco koji je tradicionalno otporan na open source projekte.

OpenStack se stvarno uhvatio u hardverskom i hosting svijetu. Također je uhvaćen sa uobičajenim osumnjičenima u otvorenom svijetu.

Kanonski, tvorci popularne distribucije Ubuntu Linuxa, kao i Red Hat, bili su rani oslonac na projektu.

Ideje OpenStack-a toliko su moćne da su stvorile gorke rivale.

Komponente OpenStack-a

komponente

Postoje mnoge komponente OpenStack-a, ali mogu se svrstati u tri široke kategorije: računanje, pohrana i umrežavanje. Uz ove, postoje komponente koje korisnicima i programerima omogućuju interakciju s OpenStackom.

Funkcije računanja

Računalne funkcije OpenStack-a su jezgra svega što korisnik radi u oblaku. To je mozak operacije.

I ispravno je koristiti množinu, jer su to u pravilu dvije različite stvari. Jedno je Usluga slika: Glace. Upravlja slikama.

Ali imajte na umu da to nisu slike na disku kao što biste pronašli na Instagramu.

Umjesto toga, to su slike diskova: izvršni kôd i virtualni strojevi. Ali Pogled ne pohranjuje same slike. To čine druge komponente OpenStack-a.

Drugi dio računalnog sustava OpenStack više je ono što mi smatramo tradicionalni operativni sustav: Nova. Upravlja instancama koje se pokreću.

No dok bi u tradicionalnom operativnom sustavu instance obrađivale na jednom stroju, Nova kontrolira čitave virtualne strojeve potencijalno distribuirano na tisuće računala.

Postoji nekoliko drugih vrsta računalnih komponenti koje se rjeđe koriste.

 • Ironično, pružanje golih metala
 • Magnum, alat za oslikavanje spremnika za orkestraciju spremnika
 • Storlet, trgovina računalnim objektima
 • Zun, usluga upravljanja kontejnerima

skladištenje

Za pohranu u OpenStacku postoje dva dijela. Najočitiji dio je Pohranjivanje predmeta: Brzo. To je standardni sustav za pohranu podataka distribuiranih u suvišnom obliku (mislite: RAID).

Obično Glance pohranjuje slike (iako se one mogu pohraniti na jedan pogon na tradicionalan način).

Swift pohranjuje podatke u „mrljice“, hostirane na velikom broju fizičkih strojeva.

Jedan proxy poslužitelj prati sve podatke koji se pohranjuju na različitim poslužiteljima.

Ključna razlika od tradicionalnih blokovskih uređaja je ta što su podaci u blobovima manje strukturirani. Sustav drži sve podatke dosljednim za kasnije pretraživanje.

Druga komponenta OpenStack pohrane je Skladištenje bloka: Cinder. Omogućuje pohranu virtualnih strojeva za upotrebu.

Dakle, baš kao što možete postaviti tvrdi disk na tradicionalni Unix sustav, Cinder omogućuje virtualnim strojevima da montiraju virtualne pogone.

To je glavni način na koji virtualni strojevi mogu pohranjivati ​​informacije između instanci – manje-više virtualni stroj ekvivalent snage vožnje biciklom.

Spremanje blokova funkcionira više poput tvrdog diska na vašem stroju: dijeli svezak u blokove podataka određenog iznosa. Na primjer, četiri kilobajta.

Nedostatak sustava za pohranu blokova je u tome što nije toliko učinkovit, jer se podaci ne uvijek lijepo uklapaju u te blokove.

Model se još uvijek dobro razumije i o njemu ovise mnogi virtualni strojevi OpenStack-a.

Cinder koristi Logical Volume Manager gdje se virtualni pogon može širiti na različite fizičke uređaje.

Umrežavanje

Umrežavanje se donekle vrši u računalnim dijelovima OpenStack-a, ali prvenstveno izvedeno s Neutronskom komponentom. Upravlja mrežama i IP adresama.

Na primjer, virtualnom stroju može dati statičku IP adresu ili koristiti DHCP za dinamičko adresiranje.

Također omogućuje balansiranje opterećenja i stvaranje privatnih mreža. Označite ručke DNS adrese, a Octavia je balansiranje opterećenja.

Sučelje

Postoje tri načina sučeljavanja s OpenStackom. Primarni je način s OpenStack nadzorna ploča: Horizon.

To je grafičko sučelje koje administratorima omogućuje upravljanje oblakom, a korisnicima pristup i korištenje njihovih dijelova oblaka.

OpenStack također nudi sučelje naredbenog retka i API.

ClientUses
OpenStack nadzorna pločaLako razumljiv, grafički način upravljanja OpenStack strojevima
Klijent naredbenog retkaVrlo učinkovit, može se koristiti u skriptama lako, manje lako za razumjeti
APIOmogućuje programerima izradu prilagođenih programa za upravljanje izvorima OpenStack

OpenStack - što je s Amazonom?

Što je s Amazonom?

Amazon nudi računalstvo u oblaku – i to od kraja 2006. Ali to jest vlasnički sustav. Omogućuje korisnicima da rade iste stvari poput stvaranja distribuiranih virtualnih strojeva.

Ali to ne dopušta ljudima da postave svoje oblake ili sudjeluju u poboljšanju ili unapređenju softvera.

Iako oba sustava nude računalstvo u oblaku, OpenStack je puno fleksibilniji.

Možete pronaći javni oblak OpenStack ili ga postaviti na većini vaših strojeva.

Možete imati virtualne strojeve izrađene od centara podataka koji se protežu na različitim kontinentima. Možete dodati što više doprinosa u kôd.

Zvuči li to previše dobro da bi bilo istinito? Možda, ali to je čar zajednice otvorenog koda.

OpenStack ima podršku mnogih glavnih igrača u tehnološkom svijetu iz vrlo dobrog razloga.

Kako se OpenStack može koristiti

Koristi OpenStack

Tamo su tri načina na koje možete koristiti OpenStack:

 1. Korištenje postojećeg javnog oblaka temeljenog na OpenStacku, poput onog iz HP-a.
 2. Postavite vlastiti oblak s OpenStackom.
 3. Ako imate vještine kodiranja, pridružite se razvojnom timu OpenStack.

Oblaci OpenStack-a mogu se podijeliti na regije, zone dostupnosti i host jedinice.

Region ima potpunu OpenStack implementaciju, zone dostupnosti upravljaju virtualnim strojevima, a agregati hosta mogu organizirati sustave prema različitim kriterijima, kao što je dijeljenje jednog fizičkog pogona.

kupon za web hosting

Tražite ozbiljan OpenStack hosting?
Tekući web nudi hosting visoke performanse s odličnom podrškom za OpenStack. Sada možete uštedjeti do 50% na njihovim VPS planovima. Koristite ovu vezu za popust
da se dogovori.

Instaliranje OpenStack-a

Instaliranje OpenStack-a

Ako želite uroniti nožni prst u OpenStack, najbolje je da isprobate sami.

Možda imate rezervni stroj za pokušaj instalacije OpenStack-a, ali možete eksperimentirati i s virtualnim računalima ako ne želite eksperimentirati s javnim oblakom.

Projekt OpenStack nudi upute za postavljanje lokalnog razvojnog okruženja nazvanog DevStack na početnoj stranici projekta.

Za upotrebu OpenStack-a potrebna vam je postojeća distribucija Linuxa. To je jednostavno i zabavno za postavljanje.

Možete koristiti particiju, ali virtualni stroj na VMware-u ili VirtualBoxu bit će mnogo prikladniji, jer možete nastaviti raditi s postojećom postavkom bez ponovnog pokretanja..

Za ovaj primjer idemo s Ubuntuom, jer ga je vrlo lako postaviti i jedan je od pokretača projekta OpenStack. To uključuje nekoliko koraka.

 1. Dodajte korisnika “stog”
 2. Preuzmite DevStack softver
 3. Instalirajte DevStack

Cilj DevStack-a je stvoriti razvojno okruženje i omogućiti novim korisnicima da se upoznaju s nadzornom pločom.

Ako želite instalirati OpenStack na proizvodni poslužitelj, bolje vam je korištenje distribucije. Instalacija OpenStack ima mnogo pokretnih dijelova.

Tu su svi spomenuti alati za pohranu, računanje i umrežavanje.

Sve se to posebno razvija pod okriljem OpenStack. Možete ih preuzeti dijelom koristeći apt-get, ali bilo bi im previše vremena da bi svi zajedno radili.

Bilo bi poput pokušaja instaliranja Linux sustava s samo kernelom. Dostupno je nekoliko OpenStack distribucija, uključujući posebnu verziju Ubuntua s unaprijed instaliranom komponentom OpenStack.

Opcije hostinga OpenStack-a

Opcije hostinga OpenStack-a

Što se tiče hostinga, ili ćete upotrijebiti nečiji javni oblak i postaviti privatne oblake s vlastitim privatnim poslužiteljima.

Postoji nekoliko pružatelja usluga web hostinga koji nude ili javne oblake ili podržavaju OpenStack.

Pokušajte odabrati onu koja nudi potpunu OpenStack distribuciju na njihovim poslužiteljima, ako možete.

To će vam olakšati život kad krenete u postavljanje svojih strojeva.

Srećom, uz široku podršku koju Linux i OpenStack imaju u industriji, nije teško pronaći pružatelja usluga koji će zadovoljiti vaše potrebe.

Naravno, cijena je razmatranje, ali uvijek biste trebali gledati podršku. Hoće li vam pomoći ako se ozbiljno zaglavite?

Dobra hosting kompanija pomoći će vam 24 sata dnevno, jer se rušenja uvijek događaju u neprimjereno vrijeme.

Je li instalacija OpenStack pretjerana? To može biti u nekim slučajevima, ali možete biti ponosni na to da domaćin svoje web stranice obavljate na istoj platformi koju CERN radi kako bi analizirao podatke s velikog hadronskog sudarača.

Za i protiv OpenStack-a

Za i protiv

OpenStack ima pozitivne i negativne učinke.

 • prozodija
  • Besplatan i otvoren izvor
  • Podrška mnogih dobavljača
  • Brza implementacija
  • Scalable
  • Izuzetno fleksibilan
  • Kod je dostupan
 • kontra
  • Moguće je složiti postavljanje
  • Dizajniran za velike instalacije poslužitelja u oblaku

Top 3 domaćini OpenStack-a

Top 3 domaćini OpenStack-a

OpenStack je nevjerojatan platforma za računalstvo u oblaku koja vam daje kontrolu.

Uz podršku glavnih igrača poput HP-a, RackSpace-a i IBM-a, hosting je preuzeo svijet oluje.

Možete izgraditi vlastiti oblak pomoću VPS-a.

Nije jeftino kao korištenje javnog oblaka, ali fleksibilnost se možda isplati, ovisno o vašim potrebama.

Tekuća mreža
Likovna mreža pruža ljubaznost

Tekuća mreža

Liquid Web je jedan VPS usluga. To je teško najjeftiniji jedan od ovih gomila
prilično dobrog obroka u restoranu mjesečno.

VPS planovi daju vam dovoljno prostora za pohranu i transfere do vas umočite nožni prst u svijet OpenStack-a uz njihovu “herojsku potporu”.

Atlantic.net
Slika ljubazna Atlantic.net

Atlantic.net

Atlantic.net nudi jeftiniji plan
sa sličnim količinama skladištenja, ali cijene su više unutar proračuna prosječnog korisnika.

Na raspolaganju su i javni i privatni oblaci.

Poslužitelji rade na SSD-u, tako da su puno brži od vrtloga tvrdih diskova.

DigitalOcean
Ljubaznošću DigitalOcean

DigitalOcean

DigitalOcean je dobro poznato po ugostiteljstvu programerima koji žele rasporediti nakupine virtualnih strojeva.

To ih čini vrlo prikladnim za postavljanje privatnih oblaka
.

Na raspolaganju imate Linux distribuciju “kapljica”
,”Ili kako ih nazivaju oblačni poslužitelji.

Imaju dobru podršku s opsežnom dokumentacijom i mogućnostima da se međusobno pomažu odgovaranjem na pitanja.

kupon za web hosting

Tražite mnogo toga na OpenStack hostingu?
Tekući web vrlo je uspješan u našim testovima brzine. I nude sjajnu podršku za OpenStack. Sada možete spremiti do 50% na njihovim visoko performansnim planovima VPS-a. Koristite ovu vezu za popust
da biste dobili posebne cijene.

Sažetak OpenStack-a

Sažetak

OpenStack je izuzetno uzbudljiv sustav koji može ga koristiti svatko tko ima velike zahtjeve za računanjem, pohranom ili umrežavanjem.

Samo vi možete znati je li to prikladan alat za vaše potrebe. Ali lako je isprobati i koristiti – želite li ga ugostiti lokalno ili na udaljenom poslužitelju.

Započnite danas!

Ostale značajke u tehnologijama

 • CGI pristup
 • Podcast
 • SaaS
 • ownCloud
 • PaaS
 • Lučki radnik
 • Ajax
 • kovrča
 • ImageMagick
 • FFmpeg
 • LAMP
 • Memcached
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me