Najbolji Plesk hosting: tko je najbolji za vašu web lokaciju? [Ažurirano: 2020]

Usporedite Plesk hosting

Upravljačka ploča Plesk može raditi ili na Linux ili Windows web poslužitelju. Ako ste navikli na Plesk i radije ga nad drugim nadzornim nadzornim pločama, nastavite čitati da biste saznali koje ćete dodatne funkcije htjeti i naše najbolje ponude za Plesk web hosting.


Neki pružatelji usluga hostinga nude Plesk samo na Windows poslužiteljima, ali možete pitati je li ga moguće instalirati na Linux poslužitelje. Također, potvrdite da Plesk dolazi s dodacima kao što su Power Pack i Kaspersky antivirus radi maksimalnog iskorištavanja njegovih mogućnosti.

Kasnije ćemo u ovom postu imati detalje o našim omiljenim web domaćinima, ali evo pregleda top 5 najboljih Plesk hostova:

 1. Hostgator
  – Značajke Plesk na Windows hosting planovima
 2. GoDaddy
 3. LiquidWeb
 4. Knownhost

Kako smo izabrali najbolje domaćine za Plesk?

Naš posao je pisanje stručnih recenzija za više od 380 hosting pružatelja usluga koji pokrivaju više od 1.500 hosting planova – tako da poznajemo web hosting. Odabrali smo domaćine koji nude Plesk zajedno s odličnim dodacima, a zatim smo ih provjerili prema našoj ogromnoj bazi podataka o tisućama stvarnih pregleda kupaca. Tako smo došli do naših 10 najboljih domaćina za Plesk.

Što je Plesk hosting??

Domaćinske tvrtke prodaju svoje pakete na temelju učinkovitosti i resursa. Ali za mnoge kupce Ponuđeni upravljački panel kritičan je faktor.

Plesk je jedna od najčešćih robnih kontrolnih ploča na koju ćete naići prilikom kupovine novog web-domaćina.

Plesk je skraćeni naziv za Parallels Plesk Panel, upravljačku ploču koja se koristi za web hosting. Nudi korisnicima da ugosti kupcima prijateljsko grafičko sučelje kako bi se olakšalo upravljanje web stranicama početnicima.

Način na koji je osmišljen čini i web hosting jednostavnim. To je Plesku davalo i dugovječnost među preprodavačima.

Povijest Pleska

Plesk je izvorno razvila istoimena tvrtka 2001. godine prije nego što je prodan SWsoft-u, koji je zauzvrat bio prodan Parallels-u, proizvođaču softvera za virtualizaciju. Plesk je 2015. pušten u vlastiti entitet.

Pleskovo ime često se pojavljuje kada govori o cPanelu, što ne čudi. Nadmetanje ćemo pokriti dalje!

Posljednjih godina drastično su se poboljšala sučelja na upravljačkoj ploči što je povećalo konkurenciju.

Podrška za Plesk verzije i platforme

Podrška za PleskPlesk podržava Ruby na tračnicama, Apache i Tomcat.

Postoje verzije Pleska za razne distribucije Linuxa (uključujući Red Hat, Debian i Ubuntu), kao i razne verzije sustava Windows Server. Također podržava platforme poput Ruby on Rails, Apache, Tomcat i još mnogo toga.

Imajte na umu da različite verzije Pleska specifične za platformu nisu potpuno iste, iako bi korisnici jedne trebali biti u mogućnosti koristiti drugu bez problema.

Zašto kontrolna ploča?

Moguće je upravljati vašom web stranicom koristeći samo naredbenu liniju preko SSH-a. Iako djeluje, to može biti zamorno za nove korisnike i to je ručni postupak.

Softver upravljačke ploče kao što je Plesk olakšava upravljanje web stranicama nudeći grafičko sučelje.

Što je još gore, mnogo hosting planova, posebno dijeljeni planovi hostinga, uopće ne uključuju SSH pristup. Čak i za stručne korisnike, upravljanje poslužiteljima putem naredbenog retka zahtijeva memoriranje naredbi.

Jednostavna nadzorna ploča

Nadzorna ploča upravljačke ploče PleskPrilično pojednostavljena ploča Pleska.

Ako ne znate koja je naredba za zadatak, to nećete moći izvršiti. S internetskim sučeljem možete na prvi pogled vidjeti sve mogućnosti.

To znači da ćete ionako često morati upravljati svojom web stranicom putem upravljačke ploče. Manjim timovima koji nemaju dovoljno znanja o razvoju, nadzorne ploče koje se jednostavno koriste mogu biti život i vrijeme.

Značajke Pleska

Plesk protiv konkurencije – 6 značajki na koje treba paziti

Na Linux hostingu, Glavni konkurent tvrtke Plesk je cPanel. U sustavu Windows, Pleskova rivali uključuju DirectAdmin i neke manje, manje poznate aplikacije.

Svi imaju svoje zamke. Neki domaćini razvili su prilagođene upravljačke ploče jedinstvene za vlastite hosting pakete.

Osobna prednost upravljačkih ploča

Pleskov glavni natjecateljcPanel je Pleskov najveći rival, bez sumnje. Ovo je usporedna nadzorna ploča.

Nadalje, hosting u oblaku često poziva s naručene platforme. Često nas pitaju je li Plesk ili cPanel “bolji”.

Istina, oboje su vrlo sposobni, iako prilično različiti. Dolazi izbor sve do osobne sklonosti, do određene točke.

Obojica podržavaju uobičajene softverske pakete i skripte, poput WordPressa. Plesk ima prednost što je modularan, što znači da je to lako produžiti. Ali postoji nekoliko upozorenja:

 • Migracijski domaćini;
 • Izvoz i uvoz podataka;
 • Sigurnosne kopije;
 • Rad izvan mreže;
 • Nalazite;
 • Vrsta poslužitelja.

Migracijski domaćini

Premještanje domaćina nije najbolje u bilo kojem trenutku, a može biti vrlo problematično ako se ne držite iste kontrolne ploče.

Ako planirate rasti svoju web lokaciju, a možda ćete je u budućnosti morati preseliti, najbolje je koristiti ploču s robnom markom kao što je Plesk. ne morate sve učiti ispočetka.

Izvoz i uvoz podataka

Plesk podaci se ne mogu izvoziti i uvesti u cPanel ili obrnuto. Ovo može uspjeti teško migrirati podaci s jednog računa na drugi ili s jednog na drugi domaćin.

Sigurnosne kopije

Upravitelj sigurnosnih kopija od strane PleskaPlesk ima uredan backup manager s mnoštvom opcija za jednostavno korištenje.

Slično tome, ne možete izvoziti sigurnosne kopije iz Pleska u bilo koji drugi alat. To može biti problem ako prelazite na drugi domaćin i oni nemaju podršku Pleska.

Međutim, mnogi domaćini podržavaju oba Pleska iako nisu kompatibilni.

Rad izvan mreže

Plesk je samo internetski i funkcionalan ako je i vaš web poslužitelj u potpunosti funkcionalan. Ako se nešto pokvari i vaše web mjesto pokvari, Plesk prestaje raditi. To znači da to može biti teško se oporaviti od katastrofe bez pomoći domaćina.

navigacija

cPanel je početniku jednostavno lakši za navigaciju jer su sve mogućnosti dostupne jednim klikom s početne stranice. Rekavši da Plesk također ima a uredno korisničko sučelje.

Vrsta poslužitelja

Plesk je usmjeren za zajedničko gostovanje, ali to može pokrenuti na namjenskim poslužiteljima također. cPanel i WHM nude sličnu mogućnost upravljanja posvećenim poslužiteljima.

U konačnici, izbor između Pleska i cPanela, kao i kod mnogih tehnoloških stvari, svodi se na ukus. To je poput izbora između Maca i PC-a.

Oboje rade slične stvari, ali izvrsni su u nekim zadacima bolji od ostalih i može biti teško prebaciti se s jednog na drugi.

Plesk za preprodavače

Plesk za preprodavače

Postoji jedna velika razlika između Pleska i cPanela, a to je strana upravljanja poslužiteljem. Ako preprodajete web prostor klijentima, to bi moglo značiti razliku.

cPanel je posvećen upravljanju pojedinačnim web mjestima, a instaliran je zasebnom aplikacijom za upravljanje računima – WHM.

Lakše upravljanje s Pleskom

U Plesku su ove dvije funkcije integrirane u isto sučelje temeljeno na pregledniku. To olakšava brzo upravljanje poslužiteljem pored pojedinačnih računa.

Međutim, za redovne korisnike cPanela ovaj kombinirani sustav može biti zbunjujući, iako ima puno više smisla “na papiru”.

Bez obzira na to, postoje definitivno prednosti preprodaje, pa zašto to ne učinite s Pleskom – evo ih:

podrškaalatPouzdanostKontroliratiRačuni
Preprodaja s Pleskom:Tvrtke preprodavača pružaju vam podrškuSmanjenje vremena i uklanjanje ručnog administratoraPratite vrijeme povrata i reakcijaPodijelite resurse po svojoj želji, ovisno o ponuđenim planovimaNadogradivi račun za povećanje resursa

Dodatni prihod zbog mogućnosti

Dodatne uslugeProdavači imaju nevjerojatnu mogućnost dodavanja dodatnih usluga kako bi ostvarili više prihoda.

Plesk također ima mogućnost nudeći softver i skripte na prodaju. Ovo može pomoći trgovcima da dođu dodatni prihod uz cijenu njihovih hosting hosting planova, a to bi im moglo pomoći u povećanju prihoda i pružanju profesionalnije usluge.

Plesk također može pomoći automatizirati naplatu svojim kupcima pomoću paketa poput Plesk naplate. Ovaj paket sadrži raznolikost uobičajenih operacija:

 • Registracija domena
 • Digitalni certifikati
 • Dijeljeni web hosting

Pomoću Plesk naplate lako je preprodavati web hosting vlastitim brendiranjem.

5 čimbenika pri odabiru web domaćina s Pleskom

Ako ste na tržištu za davatelja web hosting usluga, gledati ćete više od samo upravljačke ploče. Gledaćete stvari poput cijene, usluge i tehničke podrške za web hosting u cjelini.

Ipak, važno je to podnijeti 5 čimbenika imajte na umu kako biste olakšali svoj posao:

 1. nadopune
 2. Upravljanje i podrška
 3. Proširenja
 4. Vrsta hostinga
 5. Vrsta poslužitelja

nadopune

Važno je znati koliko često Plesk ažurira svoje postojeće verzije. Nadalje, korisno je znati koliko se često nove verzije puštaju u javnu upotrebu. Budite oprezni Beta verzijama.

Upravljanje i podrška

Zapitajte se o sposobnosti vašeg tima za upravljanje vašim web mjestima ili projektom. Koliko se oslonite na podršku svog domaćina u vezi s Pleskom? Neki domaćini pružaju značajno više podrške s upravljačkim pločama više od ostalih.

kupon za web hosting

Tražite odličnu ponudu na Plesk hostingu?
A2 hosting je postigao # 1 u našim nedavnim testovima brzine i performansi. Njihovi planovi za Windows dolaze s Pleskom i neograničenim prostorom za pohranu. Koristite ovu posebnu vezu za popust
uštedjeti do 50% na tim planovima.

Proširenja

Plesk proširenjaNa web-lokaciji Plesk nalazi se popis njihovih najnovijih i najpopularnijih proširenja.

Nikad ne možete imati dovoljno proširenja s upravljačkom pločom. Da li vaš odabrani domaćin pruža Plesk proširenja i alate? Neki slučajevi upotrebe mogu biti šifriranje, DDoS zaštita ili graditelji web stranica.

Vrsta hostinga

Užasavanje paketa i shvaćanje nemogućnosti nadogradnje je zastrašujuće. Osigurajte da vaš domaćin podržava Plesk tijekom svakog plana hostinga na koji se možda možete osloniti.

Vrsta poslužitelja

Hoćete li trčati na Linux ili Windows domaćin? Windows poslužitelji postoje, ali podrška Linuxa sve je raširenija u industriji.

Predinstaliranje Pleska

Lijepo je imati upravljačku ploču, ali vjerovatno neće biti na vrhu popisa značajki za vašeg web domaćina. Neki će možda više voljeti cPanel, ali izbor upravljačke ploče vjerojatno će biti diktiran uslugom koju vodite.

Dijeljeni plan hostinga može imati izbor koji im je draže, bilo da je to Plesk ili cPanel, koji nećete moći promijeniti ako nemate root pristup na namjenskom poslužitelju.

Ipak, imati Predinstalirani Plesk je puno prikladniji nego da ga sami kupite i instalirate.

Najbolji domaćini iz Pleska

3 najbolja domaćina s Plesk upravljačkim pločama

Plesk je dobro podržan u industriji web hostinga, tako da ne biste trebali imati previše problema s pronalaženjem domaćina koji ga nudi.

Pogledat ćete druge stvari poput cijena, značajki i podrške. Upravljačka ploča samo je mali dio vašeg hosting iskustva.

A2 hosting

A2 hosting

Plesk s A2 hostingom.

A2 hosting Plesk stavlja na raspolaganje putem svojih Windows planova za hosting
.

Putem Pleska možete instalirati popularna proširenja, uključujući WordPress i MySQL.

Planovi počinju od 4,50 USD mjesečno. Svi njihovi planovi imaju neograničeno skladištenje.

LiquidWeb

Tekuće web hosting

Plesk s tekućom mrežom.

Liquid Web je domaćin koji nudi ili cPanel ili Plesk preko svojih upravljanih hosting planova
.

Tekući web je usmjeren prema namjenskim poslužiteljima.

Ovo je dobar pružatelj ako želite kontrolu koju vam može pružiti namjenski poslužitelj.

Također možete odabrati cloud VPS hosting.

Crna noć

Blacknight hosting

Plesk s gostovanjem u Blacknight-u.

Crna noć je još jedan domaćin koji nudi izbor upravljačkih ploča za svoje namjenske poslužitelje. Naši su korisnici priredili Blacknight visoke ocjene za njegovu podršku, produženje rada, značajke i vrijednost, pa ga ocjenjujemo kao još jedan dobar izbor za namjenski poslužitelj s Pleskom.

Plesk Alati

Plesk Alati i prednosti

Plesk se izvodi na Linuxu i Windows-u i dolazi sa svim alatima potrebnim za upravljanje vašom web stranicom:

 • Dodjela IPv4 i IPv6 adresa svakog imena domene;
 • Upravljanje SSL certifikatom;
 • Upravljanje računom e-pošte;
 • Podrška za phpMyAdmin, PostgreSQL, ColdFusion i MySQL;
 • Alat za preprodavanje bijelih naljepnica;
 • Udaljeni pristup putem SSH.

Ali čekaj, ima još.

Podrška domena, sigurnost i usluge Premium

Podrška za više registracija naziva domena, poddomena, aliasa domena i zamjenskih domena (nepostojeća imena domena).

Pristup temeljen na ulogama, za dodatna sigurnost. To znači da se određeni ljudi mogu ograničiti na određene zadatke. Web programer može imati samo mogućnost izmjena na web mjestu, a ne na cijelom poslužitelju.

Alati za dodavanje premium usluga, poput alata za izradu web lokacija, koji se mogu preprodati hostingom

Predlošci za hosting i prodavači Perks

Mogućnost da stvorite predloške za hosting, koji su unaprijed raspodijeljeni resursi za klijente.

Administrativni (root) pristup, sve do ponovnog pokretanja poslužitelja. Postoji i nekoliko drugih vrsta računa: Prodavač, kupac / pretplatnik i korisnik upravljačke ploče

Napajanje s Pleskom

Neki domaćini instaliraju Plesk uz Power Pack, dodatni dodatak koji se nudi integracija društvenih medija, nadzor pametnih telefona. Također nudi phpPgAdmin za PostgreSQL i alate za izradu web stranica (Parallels Builder za web prisutnost i UNITY Mobile).

Neki nude i antivirusne alate Kaspersky kao dio instalacije Pleska; ovo je uključeno u Power Pack, ali se može ugraditi i kao samostalni proizvod. Ostali moduli mogu se instalirati s unutar sučelja Plesk ploče, uključujući alternativna antivirusna rješenja.

Ostale značajke upravljačkih ploča

 • ISPConfig
 • Kloxo
 • Webmin
 • cPanel
 • vDeck
 • ClientExec
 • WHMCS

ponude za web hosting

Tražite ozbiljno gostovanje u Plesku?
Tekući web pruža vrhunski Windows hosting s izvrsnom tehničkom podrškom. Koristite ovu posebnu vezu za popust
uštedjeti do 50% na svojim planovima.

Plesk često postavljana pitanja

 • Što je Plesk?

  Plesk je upravljačka ploča web hostinga koja je najviše povezana s operacijskim sustavom Windows. Nudi gotovo iste značajke kao cPanel. Korisnici Pleska mogu upravljati tisućama virtualnih računala na jednom poslužitelju.

  Upravljačka ploča Plesk može se koristiti s VPS-om, zajedničkim i namjenskim web hostingom. Plesk automatizira zadatke koji omogućuju pružateljima web hosting usluga da smanje resurse i troškove poslovanja.

 • Zašto ljudi koriste Plesk?

  Upravljačka ploča Plesk 100% je automatizirana i uključuje značajke koje vam olakšavaju upravljanje poslužiteljem i domenama.

  Jedinstvene značajke uključuju upravitelja migracija, ključni mehanizam za automatsko ažuriranje, ažuriranje automatski komponenti i internetsku pomoć za instalaciju u upravljanju poslužiteljem i domenama.

  Plesk je visoko stabilna upravljačka ploča i može podržavati brojne domene na jednom poslužitelju.

 • Koje su alternative Plesku?

  Najizravnija “alternativa” Plesku je cPanel.

  Neki tvrde da je navikavanje na cPanel lakše, jer većina pružatelja usluga web hostinga instalira cPanel za svoje klijente. cPanel ima moćne alate koji obavljaju bitne zadatke jednostavno i brzo.

  Međutim, cPanel nije dostupan na Windows-u. Ostale Pleskove alternative uključuju kontrolne ploče otvorenog koda poput Zpanel, Zentyal i Vesta kontrolne ploče.

 • Koji su sistemski zahtjevi za Plesk?

  Plesk zahtijeva Windows Web Server 2008 ili Windows Server 2012. Podržava brojne Linux distribucije.

 • Trebam li biti zabrinut zbog instalacije?

  Ne obično. Većina najpopularnijih web hosting tvrtki instalirat će Plesk za vas bez dodatnih troškova. Kupcima se može pružiti opcija između Pleska i cPanela unaprijed.

 • Mogu li koristiti Plesk u oblaku?

  Upravljačka ploča Plesk kompatibilna je s oblakom sve dok ga podržava operativni sustav koji radi.

 • Mogu li pratiti svoje poslužitelje pomoću Pleska?

  Plesk nudi nadzor nad mobilnim uređajima kako biste mogli nadgledati svoje poslužitelje 24/7 kako biste mogli riješiti probleme čim nastanu. Promatranjem poslužitelja putem mobilnog uređaja, vaše se društvo pojednostavljuje dostupnom funkcijom.

  Možete se prijaviti u Plesk tako da pokažete svoj mobilni preglednik da objavi 8443 vaše web stranice.

 • Mogu li prenositi podatke bez FTP klijenata?

  Da. Plesk nudi ugrađeni upravitelj datoteka tako da možete upravljati, prenositi, premještati, kopirati, preuzimati i mijenjati sve datoteke na vašem hosting paketu. Također možete pakirati nekoliko datoteka u zip arhivu.

 • Je li administrativna ploča slična cPanelu?

  cPanel ima WHM (Web Host Manager). Stranica cPanel namijenjena je vlasniku domene, dok je Web Host Manager za administratora poslužitelja. Ova dva sustava imaju odvojene prijave.

  Plesk, međutim, ima jedinstvenu prijavu za vlasnike domena i administratore. Opcije su različite i prebacivanje s jednog sustava na drugi može u početku uzrokovati zbrku.

 • Podržava li Plesk sve glavne CMS platforme?

  Plesk ima interni instalacijski program koji olakšava instalaciju i upravljanje većinom CMS platformi, uključujući Joomla, WordPress, Drupal i Magento, u samo nekoliko klikova.

  Instalacijski program aplikacije također se može koristiti za instaliranje aplikacija za e-trgovinu poput košarice.

  Također, bilo koju aplikaciju možete deinstalirati izravno preko upravljačke ploče.

 • Mogu li prilagoditi Plesk?

  Da. Upravljačka ploča Plesk može se prilagoditi softverom “Virtuozzo” za stvaranje različitih predložaka.

  Profesionalni davatelji web hostinga i webmasteri mogu prilagoditi korisničko sučelje Plesk kako bi ga uskladili s izgledom njihove robne marke.

 • Što mogu učiniti s Pleskom na razini klijenta?

  Plesk vam omogućuje postavljanje ograničenja, generiranje cjelovitog izvješća o vašim računima, pregled dodijeljenih IP-ova i postavljanje prilagođenih gumba, logotipa i direktorija na razini klijenta..

  Također možete postaviti predloške domena i pregledati statistiku prometa pomoću pritiska na gumb.

 • Što mogu učiniti s Pleskom na razini korisnika domene?

  Plesk vam omogućuje kontrolu svega što je povezano s vašom domenom na ovoj razini. Prodavači mogu pružiti ovoj razini pristup svojim klijentima.

  Značajke uključuju instaliranje popularnih skripti jednim klikom, upravljanje lozinkom, upravljanje DNS-om i ugrađeni SiteBuilder.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map