Najbolji POP3 hosting: tko je najbolji za vašu web lokaciju? [Ažurirano: 2020]

Usporedite POP3 hosting

POP3 je najpopularniji protokol e-pošte. Dostupna je od gotovo svih domaćina koji pružaju podršku putem e-pošte. No nisu svi domaćini jednaki kada je u pitanju POP3 hosting.


Uz pružanje POP3, dobar domaćin također bi trebao sadržavati snažne klijente web-pošte, velikodušne količine prostora za pohranu e-pošte i velika ograničenja privitka. Uz to potražite i domaćina koji nudi veliki (ili neograničen) broj sandučića.

Detalje najboljeg POP3 hostinga raspravljat ćemo u nastavku, ali zasad je ovdje top 5 domaćina:

 1. SiteGround
  – Sjajan hosting s neograničenim brojem e-pošte
 2. Bluehost
 3. A2 hosting
 4. InMotion hosting
 5. Hostpapa

Kako smo odabrali najbolje domaćine za POP3?

Pregledali smo našu bazu podataka s preko 1500 web hosting planova i uzeli sve one koji su nudili POP3, zajedno sa značajnim okvirima e-pošte, velikodušnom pohranom i drugim čimbenicima koji utječu na upotrebu e-pošte..

Zatim smo ih rangirali prema našim tisućama stručnih i korisničkih pregleda kako bismo pronašli najbolje POP3 hostove.

Što je POP3 hosting?

E-adrese utemeljene na domeni pružaju zrak profesionalnosti vašim poslovnim komunikacijama i lako ih je postaviti i koristiti ako vaš hosting usluga podržava POP3 komunikaciju.

Mnogo je usluga e-pošte, poput Gmail i Yahoo !, koje su stekle popularnost i koriste se u osobne i profesionalne svrhe. Zbog broja korisnika, međutim, često može biti teško rezervirati željenu adresu, posebno na dobro uspostavljenoj i popularnoj usluzi.

Tu se pojavljuje Post Office Protocol verzija 3 (POP3). Umjesto da imate neprofesionalni Gmail ili Yahoo! adresu, zajedno s brojevima ili nadimcima, možete imati [zaštićen e-poštu]

Kako radi

Kada je POP3 prvotno predložen, bio je to vrlo jednostavan protokol koji je uključivao prijavu na poslužitelj, dohvaćanje popisa e-poruka, preuzimanje i zatim njihovo brisanje..

Kako je e-pošta postala sve raširenija, bilo je potrebno poboljšati osnovni POP3 protokol, a kao rezultat toga, dodatnim značajkama dodano je putem proširenja. Najvažnija među njima bila je sposobnost šifriranja postupka prijave.

Drugo značajno proširenje bila je mogućnost dohvaćanja poruka e-pošte bez automatskog brisanja, u stvari koristeći POP3 poslužitelj kao mrežnu sigurnosnu kopiju svih poruka e-pošte. Nabavite novo računalo ili promijenite klijente e-pošte i možete odmah ponovo preuzeti svaku prethodnu e-poštu. Da bi se olakšala ova funkcionalnost, POP3 je proširen kako bi se omogućilo poistovjećivanje svake e-pošte s jedinstvenim ID-om (UID). Ti se UID-ovi tada mogu usporediti s popisom UID-ova koje vaš program e-pošte održava, omogućujući identifikaciju novih poruka e-pošte, za razliku od starih e-poruka koje se ostavljaju na poslužitelju.

Mogućnost brisanja e-poruka starijih od određenog razdoblja bila je još jedno proširenje izvornog POP3 protokola koja je za krajnjeg korisnika imala praktične prednosti.

Vremenom su ta različita proširenja značajno poboljšala POP3 u odnosu na osnovnu metodologiju povezivanja-dohvaćanja-brisanja koju su izumitelji predvidjeli. Unatoč tim poboljšanjima, POP3 i dalje sadrži neka značajna ograničenja.

Ograničenja POP3

Unatoč napretku ostvarenom u modernizaciji i proširenju funkcionalnosti POP3-a, njegova inherentna jednostavnost dovodi do nekih značajnih nedostataka.

Jedan od najznačajnijih nedostataka POP3-a je nedostatak standardizacije podržavanja dodatnih funkcionalnosti i proširenja na raznim poslužiteljima. Budući da je osnovni protokol tako jednostavan, a velik dio dodatne funkcije pruža se putem opcionalnih proširenja, bilo koji POP3 poslužiteljski softver može podržavati ili zanemariti bilo koju kombinaciju značajki sve dok su podržane najosnovnije, osnovne značajke.

Drugi očigledan nedostatak je nedostatak ažuriranja statusa POP3 na svim uređajima. Na primjer, ako preuzmete e-poštu i odgovorite na nju s telefona ili tableta, prikazat će se kao nepročitan kada preuzmete istu poruku na svoje računalo ili druge uređaje. Što god poduzeli sa tom e-poštom, prikazuje se samo na uređaju na kojem ste poduzeli takvu radnju. To čini POP3 manje idealnim za one čiji se tijek rada oslanja na više uređaja.

Isto se primjenjuje ako kupite novo računalo ili promijenite klijente e-pošte. Ako odlučite ponovo preuzeti svoju e-poštu, umjesto sigurnosne kopije i obnove, svaka se e-pošta preuzima i prikazuje kao nova, nepročitana poruka – bez obzira na to koliko ste ih mogli proslijediti ili odgovoriti.

POP3-ova početna metodologija povezivanja-dohvaćanja i brisanja također je očita u nedostatku organizacijske sposobnosti na strani poslužitelja. Ako želite filtrirati i organizirati svoju e-poštu, to morate učiniti u klijentu e-pošte. Ako pristupite svojoj e-pošti na više uređaja, ovo je još jedan korak koji se mora ponovo stvoriti na svim uređajima.

Alternative

Zbog ograničenja POP3, na kraju je predložen i razvijen konkurentski protokol. Taj je protokol bio IMAP. Od samog početka, IMAP je osmišljen za rješavanje nedostataka POP3, naglašavajući dvosmjernu komunikaciju s poslužiteljem, umjesto filozofije connect-retrieve-delete koja je prožimala POP3.

IMAP je uključivao funkcionalnost koja je cijepljena na POP3, ali kao dio jezgrenog protokola. To je rezultiralo mnogo ujednačenijom primjenom IMAP softvera.

IMAP protokol i poslužiteljski softver tretiraju i IMAP poštanske sandučiće kao hijerarhiju koju treba kopirati na sve uređaje koji se prijavljuju na taj račun. Postavite svoj IMAP račun na telefonu ili tabletu i vidjet ćete potpuno iste poštanske sandučiće kao i na računalu.

IMAP se također bavi problemom ažuriranja statusa tako što uključuje razne zastavice poruka kao sastavni dio protokola. Odgovorite, proslijedite ili premjestite e-poštu i ta se promjena širi na svim vašim uređajima.

Međutim, ova dvosmjerna komunikacija može biti mnogo intenzivnija u poređenju s POP3, za poslužitelj i za klijenta.

Dostupnost i cijene

POP3 je, možda, najpodržavaniji protokol e-pošte na planeti. To znači da gotovo svaka hosting tvrtka i usluga nudi besplatnu POP3 podršku.

Prosci POP3:

 • Široko podržana
 • Otisak malih resursa
 • Obično besplatno

Cons:

 • Ograničena funkcionalnost
 • Nije idealan za upotrebu s više uređaja
 • Nedosljedna implementacija s jednog poslužitelja na drugi

Točke za pamćenje

POP3 je uživao široku upotrebu zbog svoje jednostavnosti, pouzdanosti i lakoće uporabe. Unatoč porastu IMAP-a, POP3 je i dalje odličan izbor za mnoge pojedince.

Ako se vaš tijek rada oslanja na više uređaja, IMAP može smatrati boljim izborom.

Ostale značajke u E-pošti

 • Prosljeđivanje e-pošte
 • IMAP
 • SMTP
 • webmail
 • Popisi za slanje mailova
 • phpList
 • Prilagođeni MX zapisi
 • Poštar
 • SquirrelMail
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map