Najbolji SMTP hosting: tko je najbolji za vašu web lokaciju? [Ažurirano: 2020]

Usporedite SMTP hosting

Gotovo svi koriste SMTP za slanje e-pošte. Dakle, SMTP je standardna značajka u većini hosting paketa. No nisu svi pružatelji web hostinga idealni za njegovo korištenje.


Najbolji SMTP domaćini nude razumna ograničenja veličine odlaznih poruka, neograničeno spremanje e-pošte, pristup web-pošti s dobro dizajniranim klijentima e-pošte i pomoć u konfiguriranju trećeg klijenta e-pošte po vašem izboru. Ako planirate koristiti SMTP za skupno slanje, prvo pokrenite svoje planove od strane SMTP hosta.

Kasnije ćemo u ovom postu detaljno objasniti svaki domaćin, ali evo pregleda najboljih 5 SMTP hostova:

 1. SiteGround
  – Proračunske cijene, prilagođena rješenja e-pošte i softver protiv neželjene pošte
 2. Bluehost
 3. A2 hosting
 4. InMotion hosting
 5. Hostpapa

Kako smo odabrali najbolje domaćine za SMTP?

Pregledali smo više od 1.500 hosting planova i odabrali one koji udovoljavaju najzastupljenijim SMTP zahtjevima. Tada smo ušli u uži izbor domaćina koji nude neograničeno spremanje e-pošte, pristojna ograničenja veličine poruke, dobar klijent e-pošte i upute za jednostavno postavljanje..

Za kraj smo pitali stvarne korisnike. Koristeći našu veliku bazu podataka s preko milijun riječi originalnih pregleda kupaca, identificirali smo prvih 10 računala za SMTP.

10 najboljih SMTP hostinga za vas & Vaša web stranica

Ocjena
Društvo
Početna cijena
Veza
SiteGround $; 3,95
(Naplaćuje se 3,95 USD mjesečno) ⓘCijene su približne, temeljene na trenutnim tečajevima. Domaćin će vas vjerojatno naplatiti u USD ili po različitom tečaju.

Uobičajena cijena: – Pozovite%!

Posjetite Host odmah
BlueHost $ 2,75
(Naplaćuje se 2,75 dolara mjesečno) ⓘCijene su približne, temeljene na trenutnim tečajevima. Domaćin će vas vjerojatno naplatiti u USD ili po različitom tečaju.

Uobičajena cijena: – Pozovite%!

Posjetite Host odmah
A2 hosting $ 3,92
(Naplaćuje se 3,92 USD mjesečno) ⓘCijene su približne, temeljene na trenutnim tečajevima. Domaćin će vas vjerojatno naplatiti u USD ili po različitom tečaju.

Uobičajena cijena: – Pozovite%!

Posjetite Host odmah
InMotion hosting $ 3,99
(Naplaćuje se kao 3,99 USD mjesečno) ricCjene su približne, temeljene na trenutnim tečajevima. Domaćin će vas vjerojatno naplatiti u USD ili po različitom tečaju.

Uobičajena cijena: – Pozovite%!

Posjetite Host odmah
WP motor $ 30
(Naplaćuje se 30 USD mjesečno) ⓘCijene su približne, temeljene na trenutnim tečajevima. Domaćin će vas vjerojatno naplatiti u USD ili po različitom tečaju.

Uobičajena cijena: – Pozovite%!

Posjetite Host odmah
Hostgator $ 2,75
(Naplaćuje se 2,75 dolara mjesečno) ⓘCijene su približne, temeljene na trenutnim tečajevima. Domaćin će vas vjerojatno naplatiti u USD ili po različitom tečaju.

Uobičajena cijena: – Pozovite%!

Posjetite Host odmah
GreenGeeks $ 2,95
(Naplaćuje se kao 2,95 USD mjesečno) ricCjene su približne, temeljene na trenutnim tečajevima. Domaćin će vas vjerojatno naplatiti u USD ili po različitom tečaju.

Uobičajena cijena: – Pozovite%!

Posjetite Host odmah
Hostpapa $ 2,95
(Naplaćuje se kao 2,95 USD mjesečno) ricCjene su približne, temeljene na trenutnim tečajevima. Domaćin će vas vjerojatno naplatiti u USD ili po različitom tečaju.

Uobičajena cijena: – Pozovite%!

Posjetite Host odmah
LiquidWeb $ 15.83
(Naplaćuje se kao 15,83 USD mjesečno) ricCijene su približne, temeljene na trenutnim tečajevima. Domaćin će vas vjerojatno naplatiti u USD ili po različitom tečaju.

Uobičajena cijena: – Pozovite%!

Posjetite Host odmah
GoDaddy.com $ 1
(Naplaćuje se kao $ 1 mjesečno) ricCijene su približne, temeljene na trenutnim tečajevima. Domaćin će vas vjerojatno naplatiti u USD ili po različitom tečaju.

Uobičajena cijena: – Pozovite%!

Posjetite Host odmah

“Volim e-poštu. Gdje god je to moguće, pokušavam komunicirati asinkrono. Stvarno sam dobar u e-pošti. ” – Elon Musk

SMTP hosting je standard dio mnogih hosting paketa. To vam omogućuje da poslati mail i može se prilagoditi tako da vam pomogne u upravljanju službenim komunikacijama na vašoj web lokaciji od jednostavne e-pošte do masovna promotivna pošta.

Što je SMTP?

Pisanje e-pošte, putem Pixabay-a

Pisanje e-pošte, putem Pixabay-a

Jednostavni protokol za prijenos pošte (SMTP) je korisnicima određene dobi možda najpoznatiji kao “poslužitelj poslanih poruka.”

Ova tehnologija je otprilike od ranih 80-ih, kada su razvijene smjernice koje omogućuju komunikacijskim poslužiteljima brz i dosljedan način slanja elektroničke pošte.

Iako su u fazi izrade intuitivnije i sigurnije alternative, za većinu stanovnika Interneta, SMTP je zlatni standard za primanje nečije poruke u elektronički eter.

Jezgra SMTP-a

U svojoj srži, SMTP je jednostavno skup uputa koje poslužitelji koriste (bilo da su vaši ili oni vašeg davatelja internetskih usluga) kako bi odredili kako poslati poštu i tko ih može poslati. Bilo je razvijen kao odgovor prijetnje raširenom e-poštom “neželjenom poštu”.

Sigurnost SMTP-a

Iako je anonimno slati neželjenu poštu uznemirujuće, većina domaćina konfigurirala je svoje SMTP poslužitelje tako da pružaju puno veću sigurnost od sada zloglasne konfiguracije otvorenog releja..

Ova sigurnost dijelom uključuje:

 • Automatski skeniranje virusa na odlaznim porukama,
 • filteri ograničavajući pristup poslužiteljima odlazne pošte samo na kupce
 • Uključivanje a sljediva adresa internetskog protokola (IP) povezano s pošiljateljima poruka.

SMTP i Otvoreni releji

Da se SMTP relej ne smatra otvorenim relejem, on mora zadovoljiti neke zahtjeve. On mora biti konfiguriran na takav način da će prihvatiti i proslijediti samo određene vrste poruka.

Na primjer:

 • Poruke od lokalne ili IP adrese lokalnim ili ne-lokalnim poštanskim sandučićima ili
 • Iz ne-lokalna IP adrese lokalnim poštanskim sandučićima.

Te poruke moraju potjecati od klijenata e-pošte koji su autorizirani i ovjereni.

Dakle, SMTP relej koji je pravilno osiguran neće prihvaćati e-poštu s ne-lokalne IP adrese u ne-lokalne poštanske sandučiće ako su od neovlaštenog korisnika.

SMTP poslužitelji vašeg domaćina

Ako odlučite koristiti SMTP poslužitelje svog domaćina, i dalje ćete najvjerovatnije dobiti prilagođena konfiguracija SMTP poslužitelja pomoću domene s hostom.

To znači da e-pošta koju šaljete dolazi iz „[zaštićena adresa e-pošte]“, a ne „[zaštićena e-pošta]“ ili „[adresa e-pošte zaštićena]“ i unosi poruku profesionalnosti u vaše poruke.

A budući da su u drugim sustavima vaše poruke još identificirane kao da potiču iz “sigurnog” poslužitelja vašeg domaćina, to su manje vjerojatno da će se smatrati sumnjivom sigurnosnim sustavima protiv neželjene pošte na drugim poslužiteljima.

Kako funkcionira SMTP za slanje i dostavljanje e-mailova?

Mehanizam putem kojeg se SMTP pošta šalje i prosljeđuje malo je kompliciran, ali razložit ću vam to.

Kada kliknete „Pošalji“

Kada kliknete na “pošalji” na e-poštu, to ste prijenos teksta sadržaj i privitke poslužitelju e-pošte na kojem se nalazi usluga e-pošte. Opet se ovaj poslužitelj e-pošte naziva SMTP server. Možda vam to pruža web hosting tvrtka ili vaš davatelj internetskih usluga.

Na putu do odredišta

Zatim, usluga e-pošte prebacuje informacije na server usluge e-pošte vašeg primatelja. Ovaj poslužitelj e-pošte potražit će primateljevu adresu e-pošte i potom će ih dostaviti na POP3 ili IMAP poslužitelj. Ovaj poslužitelj tada klijentu isporučuje e-poštu.

Prijenos s servera na poslužitelja

SMTP poslužitelj može proslijedite poštu na drugi SMTP poslužitelj. Naravno, poštu možete poslati i na istom SMTP poslužitelju kao i vaša usluga e-pošte. To znači da možete slati poštu ljudima koji koriste e-poštu na istom nazivu domene.

Na primjer, slanje e-pošte s jednog Gmail računa na drugi Gmail račun prošao bi kroz ovaj postupak.

U tom slučaju SMTP poslužitelj prenosi vašu poštu na svoj lokalni odlazni poslužitelj (POP3 ili IMAP).

POP3 poslužitelji

POP3 poslužitelji su poslužitelji dolazne pošte. Ti se poslužitelji zadržavaju na ID-u naše e-pošte, koji se sastoji od našeg korisničkog imena i kombinacije zaporki. SMTP poslužitelj predaje e-poštu POP3 poslužitelju nakon što provjeri sadrži li valjanu adresu e-pošte na koju je adresa e-pošte adresirana..

No, POP3 poslužitelji predstavljaju jedan problem. Nakon što klijent e-pošte preuzme e-poštu s POP3 poslužitelja, on više ne sadrži kopiju e-pošte. To znači ljudi ne bi mogli provjeriti e-poštu s više računala. Ali to također znači da će POP3 koristiti manje prostora na poslužitelju.

IMAP poslužitelji

IMAP, s druge strane, zadržava kopiju e-pošte na poslužitelju tako da možete pristupite svojoj e-pošti s bilo kojeg uređaja.

To znači da korisnici mogu povezati više klijenata e-pošte sa svojim poslužiteljem e-pošte. Kao rezultat toga, IMAP je mnogo više zgodan i danas je preferencija većini ljudi.

IMAP je također poželjan jer ga ne preuzima priloge automatski. Ovo štedi podatke prilikom pregleda e-pošte sa vašeg pametnog telefona, a štedi i vrijeme koje bi klijent proveo u preuzimanju privitaka prije nego što vam omogući gledanje e-mailova..

IMAP i POP3 omogućuju vam pregled izvanmrežne poruke e-pošte.

Što je SMTP provjera identiteta i kako to radi?

Pisma u Inbox, putem Pixabaya

Pisma u Inbox, putem Pixabaya

SMTP provjera identiteta je potrebna da bi se klijenti e-pošte, poput Outlook Express-a, identificirali sa poslužiteljem e-pošte. Kao što znamo, poslužitelji pošte omogućuju slanje pošte samo ovlaštenim i ovjerenim klijentima pošte.

Kako djeluje provjera autentičnosti

Pa kako su ovjereni klijenti e-pošte?

 1. Kad pošaljete e-mail, vaš klijent pošte se identificira na poslužitelj e-pošte pomoću korisničkog imena i zaporke vašeg računa.
 2. Ako ove vjerodajnice su vrijedi, tada će se vaša e-pošta preusmjeriti na odredište.

Morate postaviti klijenta e-pošte s informacijama koje su mu potrebne za povezivanje s vašim poslužiteljem e-pošte.

Kako postaviti SMTP račun e-pošte

Jednom kada dobijete e-poštu od pružatelja usluga hostinga ili od vašeg davatelja internetskih usluga možda ćete htjeti postaviti svoj račun s klijentom e-pošte. Jedan klijent koristi za to Outlook Express. To ljudima omogućuje pristup poštu putem aplikacije na radnoj površini.

Kako pristupiti e-pošti s upravljačke ploče

Svojim e-porukama često možete pristupiti putem upravljačka ploča dobivate uz vaše web hosting. No, recimo da želite pristupiti svojoj e-pošti sa radne površine računala ili sa pametnog telefona.

Ovo postavljanje uključuje konfiguriranje vašeg SMTP poslužitelja kako bi mogao isporučiti vaše e-mailove klijentu. Da biste to učinili, vjerojatno ćete jednostavno morati otvoriti softver za e-poštu koji imate i unijeti svoje SMTP parametre.

Specifikacija SMTP servera

Trebat ćete znati poslužitelj vašeg SMTP-a naziv specifikacije. Ovo će izgledati poput name.example.com i trebalo bi ga lako pronaći od vašeg davatelja usluga e-pošte.

Trebate i SMTP broj porta koji koristi poslužitelj dolazne i odlazne pošte.

SMTP portovi

Luka je krajnja točka komunikacije povezanost vašeg računala s mrežom.

 • Luka 25 – Zadani SMTP port je priključak 25. No, neki IP-ovi to neće dopustiti jer na njega može utjecati promet neželjene pošte i zlonamjernog softvera..
 • Luka 587 – Većina odlaznih SMTP poslužitelja podržava port 587 za šifrirane veze.
 • Luka 465 obično se koristi pri povezivanju s SSL-om.

SSL

Ako vaš poslužitelj pošte podržava šifriranje sigurnog sloja utičnice (SSL) ili sigurnosnog sloja transportnog sloja (TLS) vi svibanj želite ovo omogućiti. To dodaje sloj zaštite koji sprječava treće strane da mogu čitati vaše e-mailove.

Zašto koristiti SMTP s računom za web hosting?

Pošaljite e-poštu putem najave putem Pixabay-a

Pošaljite e-poštu putem najave putem Pixabay-a

Za slanje e-pošte možete koristiti SMTP poslužitelj koji vam je pružio pružatelj internetskih usluga (ISP) ili možete koristiti onaj koji vam je pružio web domaćin. U normalne svrhe e-pošte bilo jedno će biti dovoljno.

Postoji nekoliko specifičnih prednosti za korištenje SMTP-a svog domaćina u poslovne svrhe:

 1. Profesionalizam – Slanje s adrese e-pošte vaše domene dodaje profesionalnu sliku vašim porukama e-pošte i pružit će kupcima povjerenje
 2. Spam zastave – Ako pošiljateljeva domena odgovara izvoru e-pošte, manje je vjerovatno da će biti označena kao neželjena pošta
 3. Masovna e-pošta – Ako trebate poslati velike količine e-pošte, vaš davatelj internetskih usluga će gotovo sigurno odbiti vaše poruke, tako da je SMTP poslužitelj vašeg računala bolja opcija
 4. Dodjela propusne širine – Možda će vam trebati dodatna propusnost za slanje e-poruka koje mogu zadiriti u dodjeli za vaše web mjesto (što dovodi do male brzine učitavanja stranica) – bolje je biti spreman i dobiti veću količinu resursa od svog domaćina
 5. Pogodnost – Sve na vezi sa svojom web stranicom i e-poštom možete upravljati na jednom mjestu

Neki domaćini radije vole da upotrebljavate SMTP poslužitelj vašeg davatelja internetskih usluga i postavit će ograničenje stope niske da obeshrabre veliku upotrebu. Ograničenje brzine je broj e-poruka koje možete poslati u određenom razdoblju.

Ponekad to možete kupnja dodatnih “kredita” tako da tijekom tog razdoblja možete slati poštu većem broju primatelja, ali to je nespretan način zaokruživanja ograničenja ako često šaljete puno e-poruka.

Namjenski SMTP hosting

U nekim slučajevima, domaćin može ponuditi SMTP uslugu koja nije prikladna za vaše potrebe. Na primjer, domaćin može ograničite veličinu poruka možete slati ili koristiti domaćina za slanje velikog broja marketinških poruka e-pošte na popis e-pošte.

Ako je to slučaj, možete se odlučiti odvojeni SMTP hosting to je odvojeno od vašeg računa za web hosting.

Odredbe za provjeru prilikom kupovine hostinga

Ako se odlučite kupiti namjenski SMTP hosting, pažljivo provjerite odredbe:

 • Nepravovremeno jamstvo – Provjerite jamstvo produženja rada: slično kao web hosting, SMTP hostovi trebali bi osigurati 99,9% ili više
 • Namjenska podrška – Provjerite postoji li posebna podrška za vašu SMTP uslugu
 • Količina – Provjerite možete li poslati razumnu količinu e-pošte i osigurajte da ima mjesta za rast s rastom popisa za marketing e-pošte
 • Dodatne mogućnosti – Potražite dodatne značajke kao što su automatski odgovaranje i prosljeđivanje e-pošte
 • kontakti – Provjerite proizvod s popisa za slanje da biste vidjeli postoji li ograničenje broja ljudi koje možete dodati

Vaše mogućnosti za SMTP hosting

Za odvojeni SMTP hosting postoje više opcija provjeriti.

Planovi velikih razmjera

Jedan od takvih je Greatmail. Tvrtka pruža hosting za SMTP i omogućuje skupno slanje e-pošte uz njihovu podršku velikim količinama aplikacija za slanje.

Njihovo hosting vam omogućuje zaobići ograničenja na koje možete naići od ISP-a ili od web hosting kompanija.

Ali imajte na umu, takvi planovi neće biti jeftini. Oni su bolje prilagođeni velikim tvrtkama koje mjesečno šalju preko 50 000 poruka e-pošte.

Manji projekti

Za manje projekte najbolje je pronaći web domaćina koji podržava zahtjeve za slanje e-pošte koje imate. Najčešći davatelji web hostinga dat će vam sve što trebate SMTP e-pošta za male tvrtke.

Mnogi pružatelji usluga hostinga navest će svoje značajke e-pošte prema svakom od svojih planova. U osnovi trebate vidjeti da podržavaju SMTP, POP3 i IMAP.

Također će vam biti od pomoći ako su njihovi poslužitelj e-pošte podržava klijente treće strane. To će biti korisno jer možda ne želite biti ograničeni na upravljačkoj ploči vašeg računa za hosting kako biste provjerili i upravljali porukama e-pošte.

Poslovna e-pošta

Prodaja i e-mailovi, putem Pixabaya

Prodaja i e-mailovi, putem Pixabaya

Ako imate tvrtku u kojoj komunicirate s kupcima, vjerojatno ćete i to poželjeti više od jedne adrese e-pošte.

To je razlog zašto možete slati upite kupaca na jednu adresu e-pošte, kao što je [zaštićena e-pošta], a drugu e-poštu, poput [zaštićen e-poštom], možete slati marketinškim e-mailovima.

Zbog toga će vaše poslovanje izgledati profesionalnije.

A ako u vašem timu imate više osoblja, možete svakom dati svoj vlastiti e-mail za radnu suradnju. Ili, na primjer, podijelite adrese e-pošte za podršku članovima tima za podršku.

Mnogi pružatelji usluga hostinga omogućuju pojedinačnim računima e-pošte da odaberu vlastite web klijente, pa mogu prilagoditi svoje okruženje e-pošte kako god oni vole.

Izrada vaših adresa e-pošte

Neki pružatelji usluga hostinga nude i dizajn i e-mail dizajn i mogućnosti osobnog brendiranja. Mnoge od njih uključuju predloške e-pošte koji će neiskusnim dizajnerima olakšati izradu zapanjujuće biltene ili promotivne najave.

Znate, poput vrsta e-mailova koji se prikazuju u vašoj pristigloj pošti iz trgovina odjećom i blogova koje pratite. Ove e-poruke imaju mnogo veću stopu klikova od one koja samo sadrži običan i jednostavan pisani tekst.

Amazonska jednostavna usluga e-pošte (Amazon SES)

Druga je mogućnost Amazonova jednostavna usluga e-pošte (Amazon SES). Ovo dolazi s Amazon Web Services (AWS) koje možete koristiti besplatno 12 mjeseci. Amazon vam može pružiti moćna i skalabilna rješenja za slanje i primanje e-pošte putem svoje platforme.

Ova je usluga više usmjerena na tvrtke i programere. Amazon pomaže vašim e-mailovima da dosegnu visoke stope isporuke s tehnologijama filtriranja sadržaja i namjenskim IP adresama.

Najbolja stvar u Amazonovoj usluzi hostinga e-pošte je da je ona vrlo isplativa. Vas plati dok ideš i to samo za ono što koristiš.

Na kraju, nećete platiti mnogo ako ne šaljete ogroman broj e-mailova. S Amazon SES-om možete i slati metrike e-pošte na Amazon CloudWatch koji će dodatno analizirati performanse vaše e-pošte.

Kako ne spam

Postoji jedan problem sa SMTP-om, a postoji opasnost od zlouporabe.

Izvorno je SMTP bio zadani otvoreni relej. Otvoreni relej može koristiti bilo tko na Internetu, a to je bilo vrlo korisno kad su poslužitelji e-pošte prenijeli e-poštu s servera na poslužitelj u konfiguraciji releja, kao što su to radili u 1980-ima.

Neželjena pošta i Otvoreni releji

Kako je web sazrijevao, otvorena metoda releja ostavila je SMTP poslužitelje širom otvorenima za zlouporabu. spamer može koristiti otvoreni relej otpustiti tisuće poruka e-pošte bez traga, uzrokujući nebrojene neželjene probleme i distribuciju virusa daleko i široko.

Od sredine 1990-ih, primjenjuju se sigurnosne značajke za suzbijanje upotrebe SMTP-a, osim ako korisnik nema autentičnost. Otvoreni releji zapravo su ilegalni u Sjedinjenim Državama, a pružatelji usluga e-pošte moraju ovjeriti osobu koja je poslala e-poštu.

Web domaćini i anti-neželjena pošta

Mnogi domaćini, posebno predani SMTP domaćini, skupit će neku vrstu skeniranje virusa i zaštita od neželjene pošte u cijenu.

Ako ste optuženi za neželjenu poštu, a na kraju ste crne liste, možda će vam biti dana predah nakon otprilike četiri tjedna razdoblja bez neželjene pošte.

Da biste osigurali da vaše e-poruke stvarno dosežu primatelje, upotrijebite naš popis za dostavu e-pošte.

Pristupanje web-pošti

Ne zaboravite da mnogi domaćini nude web poštu putem uobičajenih usluga e-pošte. Webmail omogućava pristup e-pošti s domenom iz preglednika, a možete birati između niza klijenata e-pošte ovisno o značajkama koje su vam potrebne.

Primjeri uključuju:

 • RoundCube
 • Horda
 • SquirrelMail
RoundCubeHordeSquirrelMail
Značajke sastavaDaDaDa
Provjera pravopisaDaDa
Značajke organizacijeDaDaDa
AdresarDaDaDa
Alati za produktivnostDa

Budući da većina domaćina uključuje SMTP kao dio svojih usluga, vjerojatno većina korisnika neće trebati zasebni SMTP domaćin osim ako ne žele održavati vlastiti poslužitelj odlazne pošte ili imate nedoumice oko maksimalne veličine datoteke i konfiguracije priključaka koje nude SMTP poslužitelji njihovih davatelja internetskih usluga..

E-mail eksplozije

Oni koji šalju e-poštu „eksplozije“ ili „a“ veliki broj biltena možda će također privući zaseban SMTP domaćin, jer mnogi davatelji internetskih usluga blokiraju ono što smatraju sumnjivo velikim količinama odlaznih e-poruka.

Na primjer, možete naići na probleme pomoću Gmaila za isporuku ogromnih količina e-poruka. I ne želite riskirati da vrijedne marketinške e-pošte neće biti pravilno isporučene vašim potencijalnim kupcima ili čitateljima blogova.

Kao i uvijek, najbolje je potražite određene detalje kod svog domaćina o tome koja se ograničenja mogu nalaziti i koje su opcije i usluge dostupne.

prozodija

 • Sa SMTP poslužiteljima možete koristiti svoj vlastiti e-mail adrese na vašoj osobnoj ili tvrtkinoj domeni.
 • Korištenje vlastite adrese e-pošte čini vaše e-mailove vjerodostojnije primati
 • Korištenje vlastite e-pošte znači i da jeste manje je vjerojatno da će biti označen kao neželjena pošta jer se vaša domena podudara sa izvorom e-pošte
 • SMTP poslužitelji omogućuju velike količine e-mailova koji se šalju odjednom što je potrebno za marketinške kampanje e-pošte

kontra

 • Samo SMTP ne dolazi s puno sigurnosti. Iako mnogi pružatelji usluga hostinga uključuju zaštitu od neželjene pošte i skeniranje e-pošte kako bi se spriječilo da virusi dođu do vaših uređaja
 • SMTP hosting može povećati iznos morate dodijeliti svom proračunu za tehnologiju / hosting, jer to ima tendenciju zahtijevaju samostalan alat s onoga što upotrebljavate za svoju web lokaciju

Naš izbor: prva tri domaćina za SMTP

Može biti teško usporediti sve vaše odabire web hostinga, tako da sam izabrao najbolje domaćine na temelju njihove SMTP ponude.

SiteGround

Početna stranica SiteGround

Početna stranica SiteGround

Naš pobjednik za najbolje hosting e-pošte na proračun je SiteGround. Oni nude prilagođeno rješenje za hosting za upravljanje neograničenim računima e-pošte na vašoj domeni.

Kako bi vam život bio lak, dodali su treću stranu i vlastita prilagođena rješenja kako biste bili sigurni da je vaše iskustvo e-pošte brzo, sigurno i bez neželjene pošte.

Na primjer, dat će vam rješenja protiv neželjene pošte kao što su SpamExperts omogućeno prema zadanom Jednostavno upravljajte svojom e-poštom s upravljačke ploče prilagođene korisnicima. Njihovo hosting e-pošte podržava SMTP, POP3 i IMAP.

Bluehost

Početna stranica Bluehosta

Početna stranica Bluehosta

S Bluehostom ćete dobiti neograničen broj računa e-pošte i prostora za pohranu e-pošte na svim, ali najjeftinijim njihovim zajedničkim hosting planovima. Kao i SiteGround, Bluehost također ima sigurnu podršku za POP3 i IMAP.

Njihov poslužitelj e-pošte je kompatibilan sa klijentima treće strane poput RoundCube-a, tako da nećete morati ući na svoju upravljačku ploču svaki put kad želite provjeriti svoju e-poštu.

Bluehost vam također daje jedinstvene kontrole korisničkih računa tako da vaš tim može upravljati svojim e-mailovima onako kako žele.

Web Hosting Hub

Početna stranica centra za hosting

Početna stranica centra za hosting

Slično cijene i Bluehost i SiteGround, pruža i WebHostingHub izvrsna podrška za hosting e-pošte. Čak i njihov najjeftiniji zajednički hosting dolazi s neograničenim računima e-pošte i prostora za pohranu.

A kad budete domaćini s njima, dobit ćete besplatni krediti za oglašavanje za Google AdWords. Iako tvrtka nema mogućnosti za uspješnije VPS planove. Možda će im biti potrebna poduzeća koja zahtijevaju više snage i kontrole. SiteGround, s druge strane, ima ove mogućnosti.

Ostale značajke u E-pošti

 • Prosljeđivanje e-pošte
 • POP3
 • IMAP
 • webmail
 • Popisi za slanje mailova
 • phpList
 • Prilagođeni MX zapisi
 • Poštar
 • SquirrelMail

SMTP često postavljana pitanja

 • Podržava li moj klijent e-pošte SMTP?

  Da. Svi klijenti za e-poštu podržavaju SMTP.

 • Što je SMTP?

  SMTP označava jednostavan protokol prijenosa pošte. To je standardni protokol koji se koristi za slanje poruka e-pošte.

 • Koliko dugo se upotrebljava SMTP?

  Komponente SMTP-a počele su se oblikovati u 1960-ima i 1970-ima. Standardi su se počeli razvijati, posebno u kontekstu vladinog ARPANET-a, preteče današnjeg interneta. SMTP službeno je istaknuo Jon Postel u RFC 788 u studenom 1981. godine.

 • Kako funkcionira SMTP?

  Kad sastavite i pošaljete poruku e-pošte, softver za e-poštu otvara vezu s SMTP serverom. To obično uključuje prijavu pomoću zaporke. Za prijenos e-pošte, softver za e-poštu šalje niz tekstualnih naredbi, uključujući pojedinosti o pošiljatelju, primatelju i sadržaju. Poslužitelj potvrđuje svaku naredbu, a nakon što je poruka uspješno primljena, koristi DNS zapise za pronalaženje IP adrese na koju se e-pošta treba isporučiti.

 • Hoće li mi domaćin omogućiti da koristim SMTP?

  Da, pod pretpostavkom da vaš plan uključuje mogućnost izrade poštanskih sandučića. Da biste spriječili neželjenu poštu i zloupotrebu, svaka osoba koja šalje e-poštu trebat će korisničko ime i zaporku. Možete ih postaviti na upravljačkoj ploči.

 • Je li SMTP siguran?

  Ne uvijek. Ali nikada nije bio osmišljen kako bi bio siguran, jer je izumljen kad je Internet bio vrlo mali. Održavanje SMTP-a jednostavno, kao što je njegovo ime, značilo je da je pouzdaniji.

  Dostava e-pošte prilagođena je suočavanju s modernim izazovima poput neželjene pošte, tako da većina poslužitelja sada zahtijeva vaš e-softver za prijavu prije slanja e-pošte. Mnogi također zahtijevaju da se veza između klijenta e-pošte i poslužitelja šifrira putem SSL-a ili TLS-a za kriptiranje podataka o prijavi i same poruke e-pošte. No, to ne osigurava da će poruka e-pošte biti zaštićena od vašeg računala do računala primatelja. Ako želite osigurati da nitko ne može čitati vaše e-poruke u prijevozu, trebali biste koristiti nešto poput PGP enkripcije.

 • Što su SMTP portovi?

  Portovi su ulazne i izlazne pristupne točke za podatke na poslužitelju. OS može imati desetke tisuća portova. Neke su rezervirane za određene vrste prometa.

 • Koje portove koristi SMTP?

  Na SMTP poslužiteljima su portovi 25, 587 i 2525 standardni. Neki poslužitelji e-pošte i dalje koriste port 465, ali to je službeno zastarjelo.

 • Koja je razlika između SMTP i POP3 / IMAP?

  SMTP služi za slanje e-pošte. POP3 i IMAP namijenjeni su za primanje e-pošte.

 • Trebam li koristiti SMTP sa prosljeđivanjem e-pošte?

  Ne. Kada kreirate prosljeđivača e-pošte, u suštini stvarate pseudonim za dolaznu e-poštu. Trebat ćete poslati e-poštu pomoću drugog računa. Mnogi ljudi koriste SMTP podatke e-pošte koji im pruža ISP, ali možete upotrijebiti i uslugu internetske pošte treće strane poput Gmail.

 • Postoje li alternative SMTP-u?

  Postoje neke alternative za SMTP specifične za dobavljača, ali one se ne nude sa uobičajenim računima za web hosting.

 • Gdje mogu pronaći SMTP postavke za svoju hosting tvrtku?

  Prije nego što se prijavite za račun za web hosting, provjerite je li usluga e-pošte uključena. Neki domaćini ne dopuštaju vam stvaranje e-adresa uz datoteke web hostinga.

  Pod pretpostavkom da možete stvoriti adrese e-pošte, morat ćete kreirati poštanske sandučiće na upravljačkoj ploči svog hostinga, a zatim pitati svog domaćina potrebne podatke poslužitelja za povezivanje s njima.

 • Što je MX zapis?

  MX zapisi dio su DNS zapisa za vašu domenu. Oni drugim poslužiteljima kažu gdje mogu slati poruke e-pošte za tu domenu. Zapise MX obično ne trebate dodavati ili mijenjati, osim ako vaš domaćin ili davatelj e-pošte ne naloži to.

 • Mogu li slati bilten putem e-pošte putem SMTP poslužitelja svog domaćina?

  Budite vrlo oprezni kad istovremeno šaljete veliku količinu poruka e-pošte. Ovo se može označiti kao zlouporaba ili neželjena pošta, posebno ako oglašavate tvrtku. Sigurnije je prijaviti se na tvrtku koja se bavi popisom poštanskih adresa i slati sve svoje marketinške poruke putem njih. Ako želite biti domaćin vlastitog popisa, trebali biste instalirati skriptu popisa pošte koja pruža mogućnosti za odjavu pretplate. To je zakonom propisano u mnogim zemljama.

 • Zašto dobivam pogrešku 554 prilikom pokušaja slanja e-pošte?

  To se obično događa jer su vaše SMTP postavke netočne. Možda imate pogrešan poslužitelj, pogrešno korisničko ime ili lozinku ili pogrešne sigurnosne postavke u vašem klijentu e-pošte.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map