Najbolji SSL certifikati hosting: tko je najbolji za vašu web lokaciju? [Ažurirano: 2020]

Usporedite SSL hosting

SSL certifikati kritični su za mnoge web stranice poput trgovina e-trgovine. Ali postoje mnoge vrste SSL certifikata i nisu sve hosting tvrtke koje nude najbolje sa svojim hosting planovima.


Kad odaberete SSL host, najbolje je dobiti svoj IP adresu s vašim planom. Inače želite snažan cjelokupni hosting sa sigurnim poslužiteljima.

Donosimo detalje o svakom preporučenom domaćinu kasnije u ovom postu, ali za one koji žele zaviriti, evo najboljih 5 domaćina za SSL hosting:

 1. SiteGround
  – nudi besplatne certifikate za šifriranje, kao i plaćene nadogradnje
 2. Bluehost
 3. A2 hosting
 4. InMotion hosting
 5. WP motor

Kako smo izabrali najbolje domaćine za SSL?

Pregledali smo više od 1500 hosting planova preko 380 pružatelja usluga hostinga i odabrali one koji nude najbolje opcije SSL certifikata. Zatim smo ušli u uži izbor domaćina koji nude posvećene IP adrese bilo sa svojim trenutnim planovima ili kao dodatke a la carte.

Za kraj smo pitali stvarne korisnike. Pomoću naše ogromne baze podataka od preko milijun riječi neovisnih pregleda kupaca, identificirali smo 10 najboljih domaćina za SSL hosting.

10 najboljih SSL hostinga za vas & Vaša web stranica

Ocjena
Društvo
Početna cijena
Veza
SiteGround $; 3,95
(Naplaćuje se 3,95 USD mjesečno) ⓘCijene su približne, temeljene na trenutnim tečajevima. Domaćin će vas vjerojatno naplatiti u USD ili po različitom tečaju.

Uobičajena cijena: – Pozovite%!

Posjetite Host odmah
BlueHost $ 2,75
(Naplaćuje se 2,75 dolara mjesečno) ⓘCijene su približne, temeljene na trenutnim tečajevima. Domaćin će vas vjerojatno naplatiti u USD ili po različitom tečaju.

Uobičajena cijena: – Pozovite%!

Posjetite Host odmah
A2 hosting $ 3,92
(Naplaćuje se 3,92 USD mjesečno) ⓘCijene su približne, temeljene na trenutnim tečajevima. Domaćin će vas vjerojatno naplatiti u USD ili po različitom tečaju.

Uobičajena cijena: – Pozovite%!

Posjetite Host odmah
InMotion hosting $ 3,99
(Naplaćuje se kao 3,99 USD mjesečno) ricCjene su približne, temeljene na trenutnim tečajevima. Domaćin će vas vjerojatno naplatiti u USD ili po različitom tečaju.

Uobičajena cijena: – Pozovite%!

Posjetite Host odmah
WP motor $ 30
(Naplaćuje se 30 USD mjesečno) ⓘCijene su približne, temeljene na trenutnim tečajevima. Domaćin će vas vjerojatno naplatiti u USD ili po različitom tečaju.

Uobičajena cijena: – Pozovite%!

Posjetite Host odmah
Hostgator $ 2,75
(Naplaćuje se 2,75 dolara mjesečno) ⓘCijene su približne, temeljene na trenutnim tečajevima. Domaćin će vas vjerojatno naplatiti u USD ili po različitom tečaju.

Uobičajena cijena: – Pozovite%!

Posjetite Host odmah
GreenGeeks $ 2,95
(Naplaćuje se kao 2,95 USD mjesečno) ricCjene su približne, temeljene na trenutnim tečajevima. Domaćin će vas vjerojatno naplatiti u USD ili po različitom tečaju.

Uobičajena cijena: – Pozovite%!

Posjetite Host odmah
Hostpapa $ 2,95
(Naplaćuje se kao 2,95 USD mjesečno) ricCjene su približne, temeljene na trenutnim tečajevima. Domaćin će vas vjerojatno naplatiti u USD ili po različitom tečaju.

Uobičajena cijena: – Pozovite%!

Posjetite Host odmah
LiquidWeb $ 15.83
(Naplaćuje se kao 15,83 USD mjesečno) ricCijene su približne, temeljene na trenutnim tečajevima. Domaćin će vas vjerojatno naplatiti u USD ili po različitom tečaju.

Uobičajena cijena: – Pozovite%!

Posjetite Host odmah
GoDaddy.com $ 1
(Naplaćuje se kao $ 1 mjesečno) ricCijene su približne, temeljene na trenutnim tečajevima. Domaćin će vas vjerojatno naplatiti u USD ili po različitom tečaju.

Uobičajena cijena: – Pozovite%!

Posjetite Host odmah

Kako doći do najboljeg SSL hostinga

Ako u posljednje vrijeme provodite neko vrijeme na internetu, mogli ste primijetiti da u URL traci preglednika ulijeva zeleni katanac dok surfate webom.

Prikazivali su se samo kada ste nešto kupili u trgovini e-trgovine, ali se u posljednje vrijeme pojavljuju na cijelom webu. Postoji razlog za to, kao što ćete vidjeti.

Ove web stranice koriste HTTPS umjesto običnog starog HTTP-a. Iza kulisa, SSL certifikati omogućuju široku primjenu HTTPS-a.

Ali što oni rade, i kako to možete dobiti za svoju web stranicu? I možete li zaista dobiti jedan besplatno?

Zašto je SSL važan

Dakle, vidjeli ste te katance u URL traci. Oni bi trebali naznačiti da je vaša veza sigurna. Ali što to zapravo znači?

Sa SSL certifikatom veza između vašeg računala i web poslužitelja je šifrirana. To znači da se podaci koji dolaze između vašeg računala i poslužitelja kodiraju dok se uređaji ne dekodiraju.

Ako neki prisluškivač uspije presresti vezu, sve što će vidjeti je gipkost.

sigurnosti

Zašto želite šifriranje? Razmislite o svim važnim podacima koje šaljete mrežom koje želite zaštititi od znatiželjnih očiju: lozinkama, podacima o kreditnoj kartici, slikama mačaka. SSL certifikati dodaju malodušje da je onaj tko je na drugom kraju legalan, a ne neki haker koji izvršava napad “čovjek u sredini” pretvarajući se da je prava web stranica.

Nekoliko je razloga da biste bili sigurni da koristite HTTPS web stranice:

 • Zaštita od lažnih Wi-Fi vrućih mjesta
 • Zaštita od prisluškivanja putem Wi-Fi mreža
 • Zaštita osjetljivih podataka: lozinke, brojevi kreditnih kartica i tako dalje
 • Zaštita od nadzora
 • Zaštita od ranije navedenih napada „čovjek u sredini“

To je važno ako uređaj koristite putem javnog Wi-Fi-ja. Nikad ne znate tko će u lokalnoj kavani dobiti narudžbu brojeva kreditnih kartica zajedno s njihovim hladnim pivom. Neki će se napadači čak pretvarati da su stvarna Wi-Fi mreža i prekrivaju se sumnjivim korisnikovim podacima.

Kladite se da nećete znati razliku između lažne mreže i Wi-Fi-a kafića kada s padajućeg izbornika odaberete mreže. Isplati se biti malo paranoičan po pitanju besplatnog Wi-Fi-ja.

Šifriranjem veze napadači će bilo kakve podatke koji su presretani učiniti beskorisnim.

Dobavljači SSL certifikata pružaju i proširenu razinu sigurnosti s certifikatima organizacije (VV) i proširenim certifikatima (EV). Pomoću ovih potvrda davatelji će poduzeti korake kako bi provjerili da je bilo koja organizacija koja pokušava dobiti certifikat odgovorna za opsežnu reviziju.

E-trgovina

Najveća primjena SSL certifikata u povijesti bila je e-trgovina. SSL certifikat štiti tvrtku koja želi prodavati robu i usluge putem Interneta na nekoliko načina.

Šifriranje između poslovnog web poslužitelja i korisnika šifrirano je s SSL-om. To štiti važne podatke, poput brojeva kreditnih kartica, kao što smo prethodno utvrdili.

Ispada da su kršenja podataka neka vrsta lošeg za poslovanje, osim ako niste eksperijski.

Ako niste kvazi monopol, morat ćete držati web mjesto sigurno ako želite imati nadu da ćete zadržati svoje kupce.

SSL certifikat koji šifrira vezu također dokazuje da ste zaista takav za koga kažete da ste, a ne neka web lokacija za krađu identiteta koja pokušava samostalno pobjeći s brojevima kreditnih kartica ljudi.

OV i EV certifikati potrebni su za usklađivanje sa standardima PCI (Payment Card Industry). Nećete moći obraditi plaćanja bez njih.

SSL certifikati pomažu vam da se vaše poslovanje istakne u rezultatima tražilice, što nas dovodi do optimizacije pretraživača (SEO).

SEO

Ako se ozbiljno bavite marketingom svog poslovanja na webu, vjerojatno ste barem upoznati sa SEO-om. Praksa je strukturiranje sadržaja na način da će stranica sletjeti blizu ili blizu vrha stranice rezultata pretraživanja kada ljudi pretražuju određene riječi.

Ideal je biti prvi rezultat. Ako to ne uspije, davatelji sadržaja žele barem biti na prvoj stranici. Ako slete na druge stranice, možda neće postojati.

Algoritmi koje Google i druge tražilice koriste je njihov tajni umak. Oni daju neke smjernice, ali vole držati vlasnike web stranica na nogama. Tražilice neprestano mijenjaju svoje algoritme kako bi spriječile ljude da igraju sustav nekvalitetnim web stranicama.

Jedna stvar koja povećava vjerodostojnost web stranice je SSL certifikat. Google zna da bi njihovi posjetitelji trebali biti sigurni u ove rezultate, jer su web lokacije koje gnjave certifikatom pokazale da su legitimni.

Google ne želi da vaši kupci predaju svoje osobne podatke hakerima više nego što biste htjeli.

Iz tih razloga, ako za vašu web lokaciju dobijete SSL certifikat, postoji velika vjerojatnost da će tražilice dati veću težinu na ljestvici..

SSL: Što je u imenu?

Iako se termin SSL naširoko koristi, protokol je zastario u korist TLS-a. To je vrsta komplicirane priče.

Uz većinu sigurnosnih protokola, što su razvijenije i sigurnije verzije, oni samo povećavaju broj verzije. Kad je SSL pogodio verziju 4.0, iz nekog razloga je preimenovan u TLS verziju 1.0.

Čini se da se naziv zaglavio, vjerojatno zato što su svi ti certifikacijski organi toliko proširili pojam.

Nemojte se zbuniti. Kad čujete ljude kako se odnose na TLS, samo imajte na umu da su TLS i SSL u stvarnosti jednaki.

Kako funkcionira SSL

Uz sve razloge zbog kojih želite SSL certifikat, porazgovarajmo malo o tome kako SSL zapravo radi iza kulisa, a da ne postajemo previše tehnički.

rukovanje

Kada preglednik zatraži HTTPS stranicu, odvija se postupak između preglednika i web poslužitelja poznat kao “stisak ruke”.

Ovaj rukovanje uključuje slanje potvrde i preglednik provjeru autentičnosti.

Evo koraka:

 1. Poslužitelj se identificira s klijentom.
 2. Klijent se identificira sa serverom.
 3. Klijent potvrđuje certifikat poslužitelja i šalje poslužitelju “pre-master tajnu”.
 4. Poslužitelj dešifrira glavnu tajnu.
 5. Klijent i poslužitelj uspostavljaju šifriranu sesiju.

Zamislite preglednik kao službenik prodavaonice i poslužitelj kao nekoga tko pokušava kupiti kovčeg piva. Službenik je dužan provjeriti iskaznicu svakog tko pokušava kupiti alkohol, pa traži od zaštitnika da ga dostavi. Službenik tada provjerava je li iskaznica vjerodostojna.

Kako funkcionira enkripcija javnih ključeva

Šifriranje javnih ključeva

Pogledajmo neki ID

Preglednik ima popis odobrenih CA-ova koje koristi za utvrđivanje valjanosti certifikata. Nakon što preglednik prihvati certifikat, uspostavlja se sigurna sesija. Ovaj postupak provjere certifikata poznat je i kao “stisak ruke”.

Ovo je očito pojednostavljeni primjer, ali trebao bi vam dati osnovnu ideju o tome kako to zapravo djeluje.

Malo je složenije iza kulisa. Poslužitelj zapravo ne šalje svoj certifikat preko. SSL koristi kriptografiju s javnim ključem, veliki proboj koji potiče iz 1970-ih. Poslužitelj ima dvije kopije svog certifikata: javni ključ i privatni ključ.

Javni ključ je onaj koji prolaze. Prilagođen je privatnom ključu koji ostaje siguran i siguran na poslužitelju. Na taj način smanjuje se rizik od ugrožavanja certifikata.

Potpiši ovdje

Da biste zapravo dobili certifikat, na svoj poslužitelj morate instalirati zahtjev za potpisivanje certifikata (CSR). To će stvoriti par ključeva.

Koliko je identifikaciju ovjerila država ili nacionalna vlada, postoje različita tijela za ovjeru koja će „potpisati“ potvrdu, potvrđujući za njihovu autentičnost.

CA pohranjuje javni ključ, dok privatni ključ ostaje na vašem poslužitelju. Neki od najpoznatijih CA-a su Comodo, DigiCert, GoDaddy i GlobalSign.

Potvrdu je moguće “samopotpisati”, ali kad korisnik posjeti web mjesto s jednim, dobit će upozorenje o pogrešci da web lokacija može biti nesigurna. U većini slučajeva preglednik će ga čak i blokirati.

Uz sve cyberatne napade, proizvođači preglednika zaključuju da ne mogu biti previše oprezni.

Kako dobiti potvrde

Budući da danas manje ljudi zapravo upravlja vlastitim web poslužiteljima, vjerojatnije je da će se vaša web hosting tvrtka pobrinuti za to. Vaš pružatelj usluga hostinga vjerojatno će ponuditi i certifikat, možda čak i bacanje besplatnog kao vrhunsku uslugu.

Ako vam treba, postoje treće strane koje će vam rado prodati potvrdu.

Kasnije ćemo pregledati razne opcije koje imate za certifikate.

Vrste SSL certifikata

Sada ćemo pogledati vrste SSL certifikata koji su dostupni.

Najprije, pogledajmo komponente SSL certifikata.

Dok smo govorili o jednom SSL certifikatu, zapravo su uključena tri certifikata.

Standardne potvrde

Prvi je korijenski certifikat. Ovaj certifikat ima CA.

Drugi je certifikat poslužitelja. Ako ime nije previše očito, ovaj certifikat je instaliran na vaš web poslužitelj.

Da biste ova dva certifikata povezali zajedno, intermedijarni certifikat koristi se. To služi kao prelaz između certifikata poslužitelja i korijenskog certifikata.

Sada ćemo pogledati vrste certifikata koje možete dobiti.

Potvrda o proxyju

Ovaj se rjeđe koristi na webu, ali ova vrsta certifikata koristi se na proxy poslužitelju. Takav poslužitelj može se koristiti u tvrtki za filtriranje odlaznog i dolaznog internetskog prometa.

Također bi ga mogli koristiti ljudi koji žele prikriti podrijetlo svog web prometa. Možda bi htjeli to učiniti kako bi pristupili resursima koji bi mogli biti blokirani u njihovoj zemlji.

Dijeljena potvrda

Zajednički certifikat dijeli se, kao što i ime kaže, među različitim ljudima.

U kontekstu pružatelja usluga web hostinga, to može biti među kupcima na određenom fizičkom poslužitelju ili preko cijelog pružatelja usluga hostinga, barem oni koji nemaju vlastite certifikate.

Najčešće su u zajedničkim planovima hostinga. Kao i kod dijeljenih platformi za hosting, one su najprikladnije za ljude koji tek počinju na webu ili web stranicu pokreću kao hobi..

Ako zadovoljavate s pokretanjem manje web lokacije i ne planirate zapravo ništa prodavati putem interneta, vjerojatno biste bili zadovoljni zajedničkim certifikatom.

SSL TypeWeb Veličina web lokacijeVisitorsWeb web lokacija
Dijeljeni SSLMala do osrednja mjestaMala glasnoćaSlobodno vrijeme ili hobi
Besplatni privatni SSLMala do srednja mjestaUmjerena glasnoćaOzbiljna, ne-e-trgovina
Plaćeni privatni SSLVeća ili rastuća e-poduzećaJak zvukE-trgovina ili podružnica

Besplatni SSL certifikati

Je li moguće besplatno dobiti SSL certifikat? Možda mislite da je ovo previše dobro da bi bilo istinito, ali to je svaki dan više stvarnost.

Gdje dobiti besplatne SSL potvrde

Postoje dvije vrste besplatnih SSL certifikata: besplatni certifikati vašeg davatelja usluga ili potvrde iz Let’s Encrypt, spomenute kasnije u ovom članku..

Potvrda vašeg davatelja usluga može biti ranije spomenuti zajednički certifikat ili onaj posvećen vašoj web lokaciji u skladu s namjenskim planom hostinga.

Od vašeg pružatelja usluga hostinga

Sve se češće događa da davatelji nude besplatne SSL certifikate. Mnogo pružatelja usluga sudjeluje u projektu Let’s Encrypt. Budući da ih košta gotovo ništa, pružatelji usluga imaju puno smisla pokloniti ih.

Sličan projekt je CACert. To je sličan projekt sa sličnim ciljevima: širenje HTTPS-a što je više moguće automatiziranim certifikatima.

Glavna razlika od Let’s Encrypt je ta što je CACert projekt u zajednici.

Što je s enkripcijom??

Let’s’s Encrypt je projekt kojim web stranice mogu koristiti što više HTTPS-a. Ovaj potez proizlazi iz zabrinutosti zbog internetske privatnosti nakon cyber napada i otkrića internetskog nadzora američke Agencije za nacionalnu sigurnost, uključujući špijuniranje ključnih saveznika.

Jedna prepreka širokoj upotrebi HTTPS-a bila je trošak SSL certifikata. Troškovi i vremena i novca bili su van dosega manjih operatora web stranica. U prošlosti se uglavnom koristio za stranice e-trgovine za čuvanje podataka o kreditnim karticama.

Encrypt podržavaju mnogi glavni pružatelji usluga hostinga i druge internetske tvrtke.

Šifrirajmo logotip

Kako funkcionira šifriranje

Encrypt podrazumijeva jednostavno instaliranje klijentskog programa na web poslužitelj. Potvrda se izdaje na 90 dana. To bi moglo izgledati kao kratko vrijeme, s obzirom da većina SSL certifikata vrijedi godinu dana ili više, ali ti se certifikati automatski obnavljaju bez ljudske intervencije.

Uspjeh projekta može se mjeriti brojem web stranica koje koriste HTTPS na običnom starom HTTP-u. Čini se da gotovo svaka velika web lokacija ovih dana zadano koristi HTTPS.

Tko upotrebljava Let’s Encrypt?

Ako provjerite certifikate web lokacija koje često posjećujete, možda će vas iznenaditi tko koristi besplatne SSL certifikate generirane pomoću Let’s Encrypt.

Glavne web lokacije poput Mashablea i PC Gamer magazina koriste Let’s Encrypt.

Te web lokacije imaju čitatelje o tehničkoj tehnologiji, ali to pokazuje brzo prihvaćanje Let’s Encrypt i besplatnih SSL certifikata. Encrypt je ušao u top 10 certifikacijskih tijela u anketi W3Techsa iz svibnja 2018. godine.

IdenTrust, koji je unakrsni potpis za Let’s Encrypt, trenutno zauzima prvo mjesto. To vam pokazuje kako se brzo širi Let’s Encrypt.

Budući da u projektu sudjeluje mnoštvo pružatelja usluga web hostinga, njihovi besplatni SSL certifikati vjerojatno će napajati i Let’s Encrypt.

Uz Šifriraj, zašto biste plaćali SSL certifikate?

Dakle, sa besplatnim, automatski ažuriranim SSL certifikatima, biste li se i dalje trudili kupiti certifikat?

Budući da je privatni SSL certifikat sve samo ne obavezan za bilo koju web lokaciju koja želi obraditi plaćanja kreditnom karticom, čini se da plaćeni privatni certifikati uskoro neće nestati. Financijska industrija kreće se sporije od tehnologije tehnologije. Vjerojatno neko vrijeme neće biti spremni prihvatiti besplatne SSL certifikate.

Tvrtke još uvijek trebaju vlastite certifikate

Neke će velike tvrtke vjerojatno radije kupiti vlastite certifikate. Trošak certifikata je pad u žaru za tvrtku Fortune 500. IBM, Amazon i drugi vjerojatno će uživati ​​u sjaju kredibiliteta koji donosi vlastite certifikate.

Fiksna i osnovna računala nisu potpuno raseljena u korporativnom svijetu, a čini se da će već dugo koristiti certifikate potpisane poput DigiCerta.

Privatni certifikati i besplatni SSL projekti imaju različite ciljeve. Ovo posljednje namijenjeno je promicanju sigurnosti općenito. Za velike tvrtke sigurnost je namijenjena zaštiti njihovog poslovanja i kredibiliteta.

Ako obrađujete korisničke podatke, poput prijava ili podataka o plaćanju, trebat će vam nešto robusnije od jednostavnog Let’s Encrypt certifikata.

Mnogi davatelji usluga nude jamstva kupcima certifikata ako se njihove web stranice hakaju.

Oni i njihovi dioničari očekuju da će njihovi IT djelatnici prijeći kilometrinu, a to uključuje i privatne SSL certifikate. EV i OV certifikati neće uskoro nestati.

Tri velika domaćina za SSL

Budući da je SSL toliko važan za suvremene web stranice za sigurnost i SEO, davatelji web hostinga koji vrijede njihove soli olakšat će vlasnicima web lokacija da na svoje web stranice uvedu SSL certifikate..

SiteGround

SiteGround je primjer jednog takvog pružatelja usluga hostinga.

Imaju besplatan nivo na temelju Let’s Encrypt, ali imaju i opcije plaćanja
koje se plasiraju tvrtkama.

Ove se potvrde isporučuju s jamstvima u slučaju da se nekom mjestu dogodi nešto loše.

Imaju mogućnosti koje bi trebale svima ugoditi, u rasponu od malih web mjesta do e-trgovine.

Shopify

Ako još niste primijetili, SSL je prilično važan za e-trgovinu.

Ako prodajete stvari putem interneta, možda biste trebali razmotriti domaćina koji je specijaliziran za e-trgovinu.

Shopify je jedan od njih. Među ostalim značajkama nude i besplatne SSL certifikate
preko svih njihovih planova.

InMotion hosting

InMotion Hosting je još jedan pružatelj usluga koji skače na besplatni SSL pojas.

Nude besplatne certifikate
u svim njihovim planovima za web hosting.

Loša strana je ta da ovi besplatni certifikati moraju biti usmjereni na poslužitelje InMotion-a ili neće raditi.

Ako obrađujete podatke o klijentima, preporučuju vam da idete s vlastitim certifikatom preko određenog IP-a.

kupon za web hosting

Tražite mnogo toga o sigurnom hostingu?
SiteGround – ocijenjeni od strane naših čitatelja # 1 – nudi besplatne SSL certifikate i naprednu sigurnost. Dogovorili smo vam da spremite do 67% na tim popularnim planovima. Koristite ovu ekskluzivnu vezu za popust
da se dogovori.

Sažetak

SSL certifikati djeluju iza scene kako bi se omogućilo sigurno pregledavanje i plaćanje putem interneta. SSL certifikati potvrđuju autentičnost vlasnika, što je ključno za SEO i e-trgovinu. Let’s Encrypt nudi besplatne SSL certifikate, no mnogim će tvrtkama i dalje trebati vlastite certifikate.

SSL certifikati česta pitanja

 • Koliko dugo traje SSL certifikat?

  To ovisi o ovlastima certifikata koje ste odabrali i plan koji ste odabrali.

  Slično poput kupovine naziva domene ili hosting paketa, većina SSL certifikacijskih tijela nudi razne razine i omogućava vam kupnju različitih vremenskih okvira pokrivanja.

 • Što je infrastruktura javnog ključa (PKI)?

  PKI je tvrtka ili usluga koja upravlja ključevima i certifikatima, omogućavajući posjetiteljima web stranica i poslužiteljima da komuniciraju putem pouzdane mreže. PKI pruža način provjere identiteta web stranice koju posjećujete.

 • Kako se zajednički SSL certifikat uspoređuje s privatnim SSL certifikatom?

  Dijeljeni certifikat koristi naziv domene vašeg domaćina, a ne vaše vlastito ime domene. Ako pokušate koristiti svoje ime domene sa vašim zajedničkim certifikatom, ono će generirati poruku upozorenja kada posjetitelji odu na vašu web lokaciju.

  Međutim, sve dok koristite zajedničko ime poslužitelja za svoj račun, posjetitelji neće primati skočnu poruku.

  Ova se postavka obično koristi kada ne morate javno objavljivati ​​sigurnu vezu, a ne preporučuje se za web lokacije e-trgovine, na kojima će korisnici očekivati ​​da vašu domenu navede na potvrdi..

  Privatni SSL certifikati koriste vaše vlastito ime domene, pa će posjetitelji vaše web stranice vidjeti vašu domenu povezanu sa certifikatom, što stvara mnogo višu razinu povjerenja u vašu web lokaciju.

  Privatni certifikati osobito su važni ako tražite sigurne podatke, poput kreditnih kartica.

 • Što provjerava moj preglednik kada se povezuje na SSL web mjesto?

  Kada vaš preglednik identificira i SSL web mjesto, poslat će zahtjev za SSL certifikat i potvrditi da nije istekao, izdalo ga je pouzdano tijelo za certifikate i koristi ga web mjesto za koje je izdano.

  Ako bilo koji od ovih provjera ne uspije, preglednik će prikazati upozorenje kako biste obavijestili da web mjesto nije zaštićeno SSL-om.

 • Kakve se vrste podataka mogu osigurati pomoću SSL-a?

  SSL nije specifičan za određenu vrstu podataka, ali umjesto toga koristi kriptografiju javnog ključa za provjeru autentičnosti i kriptografiju tajnog ključa s digitalnim potpisom za slanje i primanje podataka. Bilo koja vrsta podataka može se osigurati od teksta do sadržaja baze podataka.

 • Što trebam učiniti ako sam izgubio svoju SSL lozinku?

  Važno je da zadržite lozinku pomoću koje ste kreirali svoj SSL certifikat, jer je ova privatna lozinka jedini način da provjerite vas i vašu web lokaciju. Ako izgubite tu lozinku, morat ćete stvoriti novi SSL certifikat.

 • Mogu li imati više SSL certifikata po IP adresi ili na jednom web poslužitelju?

  Da bi to učinio, vaš hosting poslužitelj mora podržati indikaciju imena poslužitelja (SNI).

  Donedavno se više SSL certifikata nije moglo instalirati na jednoj IP adresi, tako da ako ste imali virtualne hostove koji bi mogli ugostiti više domena s jednog IP-a, mogli biste instalirati samo jedan SSL certifikat.

  Uz SNI sada možete uključiti ime hosta prilikom prijenosa informacija na SSL provjeru provjere. To omogućava jednoj IP adresi da podrži više SSL certifikata.

  Prije nego što krenete ovom rutom, obratite se svom davatelju usluga hostinga da li je podržan SNI.

 • Prihvaćaju li svi preglednici SSL?

  Uvijek postoji iznimka, ali trebali biste se osjećati prilično samouvjereno kad odaberete SSL jer on pokriva više od 99% korisnika interneta.

  SSLis podržavaju sljedeći popularni preglednici (između ostalih): Chrome, Firefox, Internet Explorer v5.01 i novije verzije, Safari, Opera v7 i novije verzije i Sony PlayStation.

  Potpuni je popis previše iscrpan da bi ga se ovdje moglo uključiti, ali ako netko još uvijek koristi svoj Windows 3.1 uređaj za internet.

 • Tko je razvio SSL?

  SSL je izvorno razvio Netscape u ranim 1990-ima; međutim, tek kada je izdan v3.0 1996. SSL je dobio opće prihvaćanje, nakon cjelovitog redizajna kako bi se prevladali brojni nedostaci sigurnosti koji muče prethodne verzije.

 • Mogu li dodijeliti samo neke direktorije za SSL certifikat ili moram osigurati cijelu web lokaciju?

  To ovisi o podešavanju koje pruža vaš domaćin poslužitelja i softveru koji ste instalirali za host svoje web stranice.

  U većini slučajeva možete odrediti poddomenu koja će se koristiti kao vaša sigurna web lokacija i omogućiti samo SSL za tu web lokaciju.

  Na primjer, možete postaviti opću web stranicu, www.cool-site.com, koja nema sigurnosni protokol SSL. Kada trebate prikupiti podatke od svojih posjetitelja, možete ih poslati na svoj subite, secure.cool-site.com, gdje bi njihove informacije bile sigurne.

 • Koju razinu enkripcije dobivam prilikom povezivanja na web mjesto s certifikatom SSL?

  To ovisi o brojnim čimbenicima.

  Prvo, razina enkripcije koju SSL certifikat zahtijeva na web mjestu.

  Zatim mogućnosti domaćina poslužitelja web lokacije.

  I na kraju, preglednik koji koristite utjecat će na razinu šifriranja koju primate.

  Čak i ako web lokacija i poslužitelj nude snažnu 256-bitnu enkripciju, ako koristite stariji preglednik koji može podržavati samo 128, vaše informacije neće primati istu razinu šifriranja kao i drugi koji posjećuju tu istu web lokaciju.

  Za najjaču razinu enkripcije držite se pouzdanih web-lokacija i ažurirajte preglednik.

 • Kako se SSL uspoređuje s TLS-om?

  Tehnički gledano, SSL je bio prethodnik TLS-a.

  Oni rade na isti način: oba zahtijevaju da se podaci osiguraju odgovarajućom razinom enkripcije, oba zahtijevaju da certifikacijsko tijelo (CA) potvrdi identitet web stranice i oba se oslanjaju na “stisak ruke” između preglednika i službenika za potvrdu za potvrdu stranice.

  TLS pruža niz dodatnih sigurnosnih mjera koje SSL 3.0 nije osigurao, uklanjajući mnoge ranjivosti u starijem standardu. Međutim, nemojte se prestrašiti ako se pokušavate prijaviti za TLS zaštitu i možete pronaći samo službenike koji pružaju SSL.

  Dva imena se upotrebljavaju naizmjenično, tako da kada se prijavite za SSL, zapravo se prijavljujete za SSL / TLS.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me