Najbolji upravljani hosting: tko je najbolji za vašu web lokaciju? [Ažurirano: 2020]

Usporedite upravljani hosting

Upravljani hosting je izraz koji se primjenjuje na VPS i namjenske poslužitelje gdje se domaćin brine za svakodnevno vođenje vašeg poslužitelja.


Na taj način ažuriraju njegov softver, optimiziraju njegove performanse i obično provjere ima li malo problema i popravljaju one koji se pojave.

Najbolji upravljani planovi za web hosting pružaju 100% produženje rada, 24/7 nadgledanje i naprednu sigurnost. Također ćete htjeti siguran i vrhunski datacentar za svoj poslužitelj.

Prema stručnim analizama, 5 najboljih domaćina za upravljani hosting:

 1. SiteGround
  – Opći najbolji izbor naših korisnika i 99,99% produženog vremena
 2. A2 hosting
 3. InMotion hosting
 4. WP motor
 5. Hostpapa

Kako smo izabrali najbolje domaćine za upravljani hosting?

Procjenjivali smo upravljane planove hostinga od stotina domaćina. Odabrali smo one koji nude centre podataka svjetske klase, snažne garancije za produženje rada, napredne sigurnosne značajke i visoko ocijenjenu tehničku podršku.

Zatim smo odabrali domaćine s najboljim ocjenama iz naše baze podataka o tisućama pregleda kupaca.

Upravljani hosting

Upravljani hosting često uključuje nadzor poslužitelja 24/7/365, rutinsko održavanje, nadogradnje, zakrpe i instalacije softvera, kao i nadzor prometa i sadržaja kako bi se smanjio zlonamjerni rad i ranjivost na vanjske napade.

Zašto odabrati Upravljani hosting?

Ako ste vlasnik male tvrtke, vjerojatno ste navikli nositi puno šešira: CEO, marketing menadžer, čak i domar.

Znate da vam je za vaše poslovanje potrebna web stranica. Ali kada žonglirate na svim tim dužnostima, teško je naći vremena i za webmastere i za tehničku podršku.

Kako vaše poduzeće raste, trebali biste izbaciti nekoliko takvih šešira kako biste oslobodili vrijeme za upravljanje svojim poslovanjem u cjelini..

Iako ste možda sposobni sve to raditi, nema smisla trošiti sate na tehničko održavanje kada imate posao za vođenje.

Outsourcing rutinskih ili tehničkih aspekata vašeg poslovanja predstavlja ulaganja u rast vašeg poslovanja. Angažiranjem drugih da se brinu za detalje za vas, imate više vremena za potrošnju na širu sliku.

I postoji mnogo više od pokretanja web stranice nego samo kupovine hosting plana i bacanja nekoliko riječi na stranicu.

Održavanje web mjesta i hostinga iziskuje vrijeme: Postoje nadogradnje softvera, rješavanje tehničkih problema, nadzor sigurnosti i još mnogo toga za napraviti ako želite modernu, sigurnu, potpuno funkcionalnu web stranicu.

Jedan od načina da se oslobodite dugotrajnih zadataka je kupovina onoga što je poznato kao upravljano hosting od vašeg hosting pružatelja usluga..

Što je upravljani hosting??

Upravljani vs Neupravljani hosting: Najčešće se ovi pojmovi odnose na Dedicirano ili VPS Hosting. (a ne dijeli hosting).

“Upravljani poslužitelji” – hosting tvrtka pruža usluge kao što su: instaliranje softvera, izvršavanje nadogradnji, nadzor sigurnosti i ostalo održavanje.

Dok poslužitelji / hostingi bez upravljanja prepuštaju sve ili većinu ovih tehničkih usluga u ruke korisnika.

Svaki domaćin definira “Upravljani” u vlastitim terminima, tako da budite sigurni da istražite definicije vaših potencijalnih hosting kompanija “Upravljani poslužitelji”.

Ukratko, upravljani planovi hostinga omogućuju vam davanje u zakup vlastitog poslužitelja i pripadajućeg hardvera (sigurnosne kopije, dodatni pogoni itd.) I uključuju cjelodnevnu podršku za održavanje, nadogradnje i nadzor od strane domaćina.

Za razliku od tradicionalnog zajedničkog hostinga, nećete se zaglaviti u brizi o tehničkim detaljima upravljanja web stranicama.

Nema više dvostruke provjere dnevnih sigurnosnih kopija u 3 ujutro; nema više kopanja po upravljačkoj ploči vašeg poslužitelja za instaliranje zakrpe na aplikacije; nema više posla sa svakim malim šiljakom prometa vatrozida koji je podjednako vjerovatno hakerska sonda jer je povećani interes posjetitelja za vašu web lokaciju.

Zajedničke značajke upravljanih hosting planova mogu uključivati:

 • Namjenski poslužitelji (ili VPS) za brže i pouzdanije web mjesto (idealno za web stranice s velikim prometom ili velikim resursima)
 • 100% neispravna jamstva: Namjenjeno osoblje nadzire vašu web stranicu 24/7 kako bi odmah riješilo probleme koji uzrokuju zastoj
 • Posvećeni tim za podršku možete se obratiti 24/7 radi trenutne pomoći na svojoj web stranici
 • Sigurnosne značajke poput SSL certifikata i hardverskog vatrozida za zaštitu vaše web lokacije od hakera
 • Detaljna evidencija prijetnji i sigurnosnih radnji
 • Upravljane baze podataka za vrhunske performanse i brzinu
 • Cjelovita sigurnosna rješenja i rješenja za pohranu, uključujući oporavak od katastrofe

Neki pružatelji web hosting usluga čak će raditi s vama na izradi prilagođenih planova hostinga koji odgovaraju vašim specifičnim potrebama.

Upravljani hosting obično uključuje i napredniju tehničku podršku od dijeljenog hostinga, pa ako imate pogrešnu aplikaciju ili potencijalno grešku hardvera koji ubija web mjesto, dodijeljeno osoblje za podršku često će je riješiti prije nego što čak i znate da postoji problem.

Upravljani hosting nije za sve. Ako vam je potrebna samo stranica s jednom stranicom za malo lokalno poduzeće, vjerojatno ne trebaju sve premium značajke upravljanog hostinga.

Ako bi vaše poslovanje pretrpjelo izgubljeni prihod od zastoja web stranice, sporog učinka ili drugih tehničkih problema, razmislite o ulaganju u upravljani hosting. Upravljani hosting sjajno je rješenje za:

 • Web stranice e-trgovine
 • Tvrtke SaaS (Softver kao usluga)
 • Web-bazirane ili mobilne aplikacije
 • Velike, medijski bogate web stranice
 • Web stranice za internetske igre
 • Svaka web stranica koja mora biti dostupna 24/7

Koliko košta upravljanje hostingom?

Upravljani hosting vrhunska je usluga i dolazi po premium cijeni. Ta se cijena, međutim, može uvelike razlikovati ovisno o tome koje su usluge uključene.

Možete očekivati ​​da platite bilo gdje između 30 do stotine (ili tisuća) dolara mjesečno, ovisno o razini podrške i hardveru potrebnom za hostiranje vaše web stranice.

Imajte na umu da ćete, osim ako vaš domaćin ne odredi drugačije, i dalje biti odgovorni za stvarni dizajn web mjesta i razvoj aplikacija.

U biti, oni će upravljati hardverom i onim što je sve potrebno za pokretanje vaše web lokacije, ali vi ste i dalje ključ za izgradnju vaše web lokacije. Pojedinosti potražite kod svog domaćina.

kupon za web hosting

Tražite mnogo toga na upravljanom hostingu?
SiteGround – koju su naši čitatelji ocijenili već tri godine zaredom – nudi planove s kvalitetom i izvrsnu korisničku podršku. Pripremili smo naše čitatelje da uštede do 67% na SiteGround planovima. Koristite ovu posebnu vezu za popust
da se dogovori.

Ostale značajke u Vrste hostinga

 • Kolokacija
 • Upravljani WordPress
 • VPS
 • Namjenski poslužitelj
 • Graditelji web stranica
 • Dijeljeni hosting
 • Oblak
 • Prodavač

Često postavljena pitanja upravljanih brojevima

 • Što se upravlja hostingom?

  Upravljani hosting je usluga koju nude neke tvrtke za hosting u kojoj pružaju visoku razinu podrške, administriranje sustava i upravljanje aplikacijama.

 • Koje su neke od specifičnih usluga koje pružaju upravljani pružatelji usluga hostinga?

  Davatelji hostinga za upravljanje mogu vam pomoći u instaliranju softvera ili prenosu web stranica s drugih domaćina, pomoći pri nadogradnji, redovitom održavanju, proaktivnom nadzoru sigurnosti, izmjenama konfiguracija po potrebi, pomoći pri implementaciji i integraciji i potražiti načina za optimizaciju performansi.

 • Upravlja hostingom različito od hostinga za VPS ili namjenskim hostingom?

  VPS hosting, namjenski hosting i zajednički hosting odnose se na stvarne postavke vašeg hosting poslužitelja: bilo da dijelite poslužitelj s drugim kupcima, samostalno koristite cijeli fizički poslužitelj ili ste domaćini na virtualnom računalu na vrhu poslužitelja Klastera. Upravljani hosting, koji se odnosi na razinu ljudske podrške koju dobivate kao dio svog hosting plana, dostupan je i za VPS i za hosting namjenskog poslužitelja. Postoje čak i neki upravljani zajednički hosting planovi, ali oni imaju tendenciju da se primjenjuju na specifične aplikacije.

 • Je li upravljani hosting dostupan za moj operativni sustav?

  Postoje upravljani pružatelji hostinga i za Linux i za Windows poslužitelje.

 • Što je konkretno upravljani hosting?

  Neke popularne web aplikacije uvelike imaju koristi od prilagođenih podešavanja hosting okruženja i drugih praksi poslužitelja koje nisu uobičajene ili jednostavne za implementaciju u zajedničkom hostingu ili čak VPS hostingu. Stoga su brojni pružatelji hosting usluga stvorili hosting planove koji su izgrađeni oko upravljanja određenim softverskim instalacijama. Najbolji primjeri za to su upravljani planovi za WordPress hosting hosting. Uslužitelji upravljanih WordPress hostinga nude okruženja optimizirana za WordPress, pomažu u instalaciji i prijenosu i pružaju dodatnu razinu sigurnosti. Neki od tih pružatelja usluga čak nude prilagođene distribucije jezgrenog softvera ili specijalizirane dodatke koji sadrže detaljna poboljšanja konfiguracije.

 • Trebam li upravljani hosting?

  Ovisi. Upravljani hosting uglavnom je dizajniran za mala i srednja poduzeća koja su dovoljno velika da se trebaju profesionalnim upravljanjem poslužiteljem, ali nisu toliko velika da bi imala potrebu ili resurse da zaposle stalnog administratora sustava. Ako je vaša web lokacija kritična, a nemate CTO, sysadmin ili tehnološki odjel, vjerojatno vam je potreban upravljani hosting.

 • Hoće li mi upravljajući tim hostinga pomoći da napravim web stranicu?

  Obično ne. Sve su tvrtke različite, tako da ćete to možda negdje pronaći. Međutim, upravljani hosting obično uključuje podršku i usluge izravno povezane s poslužiteljem web hostinga, a ne bilo kojom aplikacijom ili web lokacijama koje pokrećete na njemu. Tim za podršku upravljanog hosting hosting plana vjerojatno će vam pomoći da premjestite web mjesto iz druge hosting tvrtke, a oni će vam pomoći da shvatite što nije u redu u slučaju nestanka nekog drugog problema. Ali obično vam neće pomoći u dizajniranju ili izgradnji web stranice.

 • Koji su nedostaci upravljanog hostinga?

  To ovisi o specifičnim detaljima plana. Neki davatelji usluga hostinga ne dozvoljavaju korisniku da sam upravlja bilo kojim aspektom administracije poslužitelja, ne dopuštajući klijentu korijenski pristup poslužitelju. Ovo može biti dobra ideja (ako trebate spasiti sebe), ali može uvesti i dosadan i dugotrajan tijek rada zahtjeva-pričekajte-test. Osim toga, upravljani hosting može biti jako skup, što je gubitak novca ako zapravo ne trebate tu razinu podrške i usluge.

 • Zašto se prije svega treba upravljati poslužiteljem?

  Bez obzira da li sami upravljate poslužiteljem ili je hosting tvrtka, netko treba redovito obraćati pažnju na vaš web hosting poslužitelj. Softver je potrebno ažurirati, posebno ako se izdaju sigurnosne zakrpe. Operativni sustav također treba biti ažuriran. Dnevnike pogrešaka treba redovito provjeravati i analizirati kako bi se utvrdilo postoje li problemi. Sigurnosne kopije baze podataka i kodnih datoteka trebale bi se obavljati redovito, a netko treba znati kako vratiti iz tih sigurnosnih kopija nešto što se događa na mjestu. Potrebno je nadzirati neometano kretanje i promet kako biste bili sigurni da nema problema s pristupom. Prijetnje je potrebno otkriti i blokirati, viruse i neželjenu poštu izbrisati. Uz to, ako pokrećete složene web aplikacije, mogu se pojaviti problemi s implementacijom i integracijom.

 • Koje su prednosti upravljanog hostinga?

  Upravljanje vašim hosting računom može učiniti vašu web stranicu bržom, sigurnijom i pouzdanijom. Upravljani hosting obično ima veće postotke produženog rada, ima manje kvarova i brže se oporavlja od njih. Planovi upravljanja hostingom također vam štede vrijeme jer te zadatke ne morate sami obavljati.

 • Koja je alternativa upravljanom hostingu?

  Osnovno je alternativa da sami upravljate poslužiteljima. Ovisno o potrebama vašeg hostinga i vašim vlastitim tehničkim vještinama, ovo može ili ne može biti izvedivo rješenje. Ako imate mali osobni blog ili web stranicu s brošurama za male tvrtke, možete koristiti neupravljan zajednički hosting bez problema. Većinu zadataka upravljanja poslužiteljem možete jednostavno izvršiti s upravljačke ploče, a ako naiđete na bilo kakve probleme, možete se obratiti korisničkoj podršci. Ako imate veću ili složeniju web lokaciju, kao što je sustav upravljanja Enterpriseom ili web mjesto za e-trgovinu, vjerojatno ćete trebati koristiti VPS ili namjenski plan poslužitelja. U ovom slučaju vam je stvarno potreban netko s iskustvom sysadmin-a, tako da ćete morati ili sami upravljati svojim poslužiteljem hostinga ili dobiti upravljani plan hostinga.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map