Najbolji VB.NET hosting: tko je najbolji za vašu web lokaciju? [Ažurirano: 2020]

Usporedite VB.NET i C # hosting

Okvir .NET je Microsoftovo razvojno okruženje za stvaranje dinamičnih web aplikacija na svom IIS poslužitelju. VB.NET može se koristiti s bilo kojim brojem jezika. Jedan od najpopularnijih je C # – objektno orijentirani jezik koji je proizašao iz C obitelji.


Budući da je C # toliko popularan, većina Windows operatora ponudit će ga. Ali najbolje je dobiti hosting koji također uključuje razvojne alate kao što su kontrola revizije i praćenje grešaka.

O tome ćemo detaljno objasniti svaki domaćin kasnije u ovom članku. Ako se ipak žuri, evo najboljih 5 domaćina za VB.NET i C #:

 1. A2 hosting
 2. GoDaddy
 3. Tekuća mreža
 4. InterServer
 5. Hostwinds

Kako smo izabrali najbolje domaćine za VB.NET i C #?

Iz naše baze podataka s preko 1500 web hosting planova odabrali smo one koji nude Windows hosting s .NET, C # i drugim razvojnim alatima. Zatim smo ih rangirali prema našim tisućama stvarnih korisničkih pregleda kako bi pronašli top VB.NET i C # hosting.

Što je VB.NET? Što je C #?

Visual Basic .NET i C #, oba su sada u .NET okruženju, dva su vodeća Microsoftova programska jezika. Mogu se koristiti za izradu interaktivnih web stranica kao i raznih aplikacija za upotrebu na i izvan Interneta.

Što je .NET Framework?

Jednostavno rečeno, .NET Framework je Microsoftova platforma za razvoj softvera. Tržište na Windows-temeljenim platformama .NET Framework pruža alate i knjižnice koje programeri trebaju da brzo, sigurno i sigurno izrade aplikacija i usluga..

Na primjer, možete implementirati uslugu Windows Communication Foundation (WCF) koja olakšava komunikaciju između aplikacija u slučaju da želite koristiti više nego samo HTTP sa svojim tradicionalnim web uslugama.

VB.NET? C #? Koja je razlika?

Iako su C # i Visual Basic .NET (VB.NET) dva osnovna jezika koja se koriste za aplikacije izgrađene pomoću .NET Framework-a, postoje neke ključne razlike između njih dva (iako su one najveće povezane sa sintaksom, s tim da se jaz više zatvara i više sa svakim danom).

Ovi .NET jezici su slični u funkciji, ali se značajno razlikuju u izvedbi. Često se pretpostavlja (pogrešno) da C # .NET ima mogućnosti koje prelaze mogućnosti Visual Basic-a, ali činjenica je da su oba jezika sposobna stvarati moćan sadržaj i aplikacije.

O Visual Basic .NET (VB.NET)

Pokrenut 2002. godine, VB.NET (na koji snažno utječe BASIC programski jezik 1960-ih) nasljednik je izvornog jezika Visual Basic.

To je objektno orijentirani, snažno tipkani programski jezik koji programerima omogućuje izradu aplikacija za Windows okruženja.

Snimka zaslona vizualnih osnova

Prednosti Visual Basic .NET

Visual Basic .NET (u potpunosti zasnovan na trenutnoj verziji jezika Visual Basic, prvi put objavljen 1991.) dizajniran je za jednostavniju upotrebu.

VB.NET koristi kombinaciju komponenti (vizualni objekti kojima se manipulira u okruženju povuci-ispusti) i ručno kodiranje kako bi stvorili sve, od jednostavnih aplikacija za grafičko korisničko sučelje (GUI) do složenih aplikacija, ActiveX kontrola ili sučelja za sustave upravljanja bazama podataka.

Kako vrijeme prolazi, vidjet ćete sve manje i manje BASIC povezanih utjecaja i konvergenciju prema C # (i drugim modernijim programskim jezicima).

O C #

Kao što mu ime kaže, C # temelji se na programskom jeziku C, koji je razvio Dennis Ritchie u Bell Labs (ili AT&T) 1970-ih.

C # (prvi put objavljen 2001.) je više orijentiran na kod i može se koristiti za stvaranje moćnih aplikacija s maksimalnom ekonomičnošću resursa.

c-oštrog jezika

Dok se VB.NET obično koristi za izradu velikih aplikacija na internetskoj areni, C # .NET je koristan za web programere koji trebaju provjeriti svoj kôd i precizno prilagoditi svoje aplikacije i web mjesta.

Značajke C #

C # je izrazito ekspresivan, objektno orijentiran programski jezik opće namjene.

Ako imate iskustva sa C, C ++ ili Javom, naći ćete C # vrlo poznati.

Ukratko, C # sintaksa pojednostavljuje složenost C ++ istovremeno pružajući moćne značajke, uključujući:

 • Nullabilne vrste vrijednosti
 • enumerations
 • Delegati, koji omogućuju prijavu događaja sigurnih za tip
 • Lambda izrazi (ili anonimne funkcije koje se mogu prenijeti kao argumenti ili vratiti iz poziva funkcije)
 • Izravan pristup memoriji

Prednosti C #

Budući da C # podržava generičke metode i vrste, dobivate povećanu sigurnost tipa i bolje performanse.

Na primjer, izrazi LINQ-a s integriranim jezikom znače da je upit s upisanim jezikom prvorazredna jezična konstrukcija (za razliku od tradicionalno korištene metode u kojoj se jednostavni nizovi upita prema podacima nisu provjeravali zbog problema povezanih s tipom).

Zabavna činjenica: Naziv, C #, uključuje znak funte, koji se može gledati kao ligatura od četiri plus simbola u mreži dva po dva.

Ovo odaje počast činjenici da je C # na neki način priraštaj C ++, drugog često korištenog programskog jezika.

Koji jezik trebam koristiti?

Iako sigurno postoje tehničke razlike između C # i VB.NET, onaj koji odaberete vjerojatno će se spustiti na raspoložive resurse..

Uobičajeno ćete čuti programere kako izgovaraju stvari poput “Oh, ja koristim C # otkad sam iz C pozadine” ili “VB.NET koristim jer imam pozadinu Visual Basic / Basic.”

Sigurno postoje razlike u načinu na koji se rade dva jezika, ali rijetki su slučajevi u kojima trebate naići na toliku mršavinu kada treba utvrditi koji je jezik najbolji za vaše potrebe..

Dva su jezika sintaktički različita, ali općenito govoreći, postoji 1 do 1 korespondencija između onoga što možete raditi u C # i VB.NET (i obrnuto).

asp-net

Gdje dolazi ASP.NET?

ASP.NET je model za razvoj web koji sadrži usluge potrebne za izradu web aplikacija za rad s .NET okvirom.

Ovaj model omogućuje vam kodiranje vaših .NET aplikacija na bilo kojem .NET kompatibilnom jeziku, uključujući VB.NET i C #.

Model ASP.NET sastoji se od tri okvira za stvaranje web aplikacija:

 1. Web obrasci ASP.NET
 2. ASP.NET MVC
 3. Web stranice ASP.NET

Koje biste trebali odabrati?

Opcija koju odaberete ovisi o vašoj publici i vrsti aplikacije.

Općenito govoreći, ASP.NET Web Forms dobra je opcija za one koji su zainteresirani za brzi razvoj aplikacija.

ASP.NET MVC namijenjen je programerima zainteresiranim za odvajanje sloja poslovne logike web aplikacije od prezentacijskog sloja (i slijedeće obrasce i principe poput testiranja usmjerenog razvoja, odvajanja briga, inverzije kontrole ili ubrizgavanja ovisnosti).

I konačno, ASP.NET Web stranice dobra su opcija za one koji traže pojednostavljeni web razvoj a la PHP.

No, imajte na umu da tri okvira nisu 100% neovisna, tako da odabir jednog ne isključuje automatski i drugi..

vizualni studio

Vizualni studio

Kad radite s VB.NET i C #, to ćete vjerojatno učiniti koristeći Visual Studio, Microsoftovo integrirano razvojno okruženje (IDE).

snimak vizualnog studija

Što je Visual Studio?

Visual Studio je potpuno opremljen IDE koji vam omogućuje lako razvijanje aplikacija za bilo koje Windows okruženje.

Dobivate funkcionalnost uređivanja koda, integrirani program za uklanjanje pogrešaka, profil kodova, dizajn obrazaca (korisno kod stvaranja GUI aplikacija) te dizajnere shema web, klase i baze podataka.

Visual Studio je proširivi IDE tako da možete dodati dodatke koji poboljšavaju funkcionalnost na gotovo svim razinama.

Na primjer, možete dodati podršku za sustav kontrole verzija (kao što je Subversion ili Git) koji koristite ili nove skupove alata kao što su vizualni dizajneri.

Osim što podržava C # i VB.NET, Visual Studio podržava 36 različitih programskih jezika, tako da je vjerojatno da ćete s ovom IDE-om pronaći podršku za sve vaše potrebe..

Dobivanje Visual Studio-a

Visual Studio je vlasnički proizvod (postoje tri različite verzije, svaka s različitim nizom značajki po različitim cjenovnim točkama) koje možete kupiti, mada besplatno možete koristiti izdanje u zajednici..

Izdanje Community ne dolazi s ograničenjima koja su postojala prethodna izdanja Visual Studio Express-a (koja je Microsoft koristio kao probno).

Visual Studio Code

Microsoft je 2015. izdao Visual Studio Code, uređivač otvorenog koda, proširivog izvornog koda. Ovo nije varijanta proizvoda koji se plaća Visual Studio.

Zašto vam treba .NET hosting

Budući da .NET Framework i sve pridružene komponente su vlasnički Microsoftovi proizvodi, trebat će vam plan web hostinga koji nudi Windows okruženje (ili, ako ste odabrali VPS plan ili namjenski poslužitelj, mogućnost instaliranja sustava Windows).

U osnovi, želite ono što web hostovi nazivaju “ASP.NET hosting”.

Za one koji odaberu Windows okruženje za svoj web poslužitelj i hosting, Microsoftovo ASP.NET okruženje moćan je alat za stvaranje profesionalnih, privlačnih web stranica i web-baziranih aplikacija.

Planirajte napraviti prilagođeno programiranje?

A ako razvijete vlastite .NET aplikacije / ASP.NET aplikacije ili radite neko svoje prilagođeno programiranje u ASP.NET okruženju, najvjerojatnije želite odabrati domaćin koji podržava dva najvažnija Microsoftova jezika: Visual Basic .NET (poznat i kao VB.NET) i C #.

C # trebao bi biti zadani ako radite na Windows platformi, ali provjerite kod svog domaćina samo da biste bili sigurni).

Windows hosting može biti skuplji

Podrška za C # .NET i VB.NET zahtijeva Windows operativni sustav (OS), tako da će vam trebati Windows hosting paket da biste iskoristili svoje mogućnosti (kao što smo već spomenuli).

Windows hosting je, generalno gledano, nešto skuplji od usporedivog hostinga koji se temelji na Linuxu, pa možda želite u skladu s tim odrediti proračun.

Trebate li licenciranje?

Također, vaš domaćin može sadržavati izvornu podršku za ASP.NET aplikacije i komponente kao dio vašeg hosting paketa, ali vjerojatno ćete biti odgovoran za kupovinu i preuzimanje licenci potrebnih za upotrebu najnovije verzije VB.NET ili C #.

Ako koristite Visual Studio, možda ćete trebati dodatnu licencu za pokretanje ovog paketa na vašem poslužitelju za brzo kodiranje i uklanjanje pogrešaka..

Uz spomenuto, koje su neke konkretnije stavke koje biste trebali uzeti u obzir prilikom traženja hosting plana?

Pročitajte da biste saznali.

Alokacija resursa

Mnogo je web domaćina koji nude ASP.NET hosting na zajedničkoj razini, tako da ako tek započinjete ili imate vrlo ograničen proračun, ovo bi mogla biti najbolja opcija za vas.

Međutim, pažljivo pročitajte uvjete usluge koje pruža vaš web domaćin, posebno ako odabirete plan na temelju njega koji nudi stvari poput neograničene propusnosti i prostora na disku.

Općenito, to znači da ne postoji artikulirano ograničenje, a ne da postoji neograničena raspodjela resursa za upotrebu.

To brine, jer .NET Framework i alati koji su vam potrebni za upravljanje onime što ste izgradili mogu zauzeti priličnu količinu vašeg prostora za pohranu.

Štoviše, ovisno o vrsti web aplikacije ili web stranice koju šaljete, vaš web domaćin može smatrati da su vaši proizvodi prikladniji za višu razinu usluge, kao što su VPS hosting ili namjenski poslužitelj..

Ako odaberete VPS ili namjenski poslužitelj?

Međutim, ako se odlučite za VPS plan ili namjenski poslužitelj, morat ćete donijeti odluku o tome što ćete kupiti – morat ćete izričito artikulirati koji su resursi potrebni za vaše web mjesto (posebno ako kupujete hosting s više tradicionalni dobavljač, kao što su GoDaddy, BlueHost ili InMotion, jer na vaša ograničenja utječe fizička infrastruktura web-domaćina).

Značajka / Aspekt
GoDaddyBlueHostInMotion
cijena Počinje s 2,99 dolaraPočinje s 3,95 dolaraPočinje od 5,99 dolara
podrškaDa; 24/7Da, 24/7Da, 24/7
Do vremena99,9% garancija99,99 garancija99,97 garancija
VPS? DaDaDa
Oblak-based?NeDaNe
Posebne značajkebesplatni domen w / godišnji planneograničeno spremanje diskaneograničen email

Hosting temeljen na oblaku je također opcija

Jedan način rješavanja ove potrebe za prepoznavanjem potreba za resursima prije nego što stvarno znate kakve su vaše razine prometa je odabir domaćeg plana temeljenog na oblaku..

Budući da planovi utemeljeni na oblaku nude distribuirane sustave, općenito dobijate mogućnost da se povećavate i povećavate prema potrebi.

Takve promjene ponekad možete izvršiti sami koristeći dostavljenu upravljačku ploču i odmah započeti s radom.

Nadalje, plaćate samo ono što trebate. Nećete morati brinuti o tome da platite previše ili premalo za svoj hosting plan.

baze podataka

Prilikom izrade aplikacija ASP.NET ili .NET najvjerojatnije ćete upotrebljavati Microsoftove SQL poslužitelje.

Zbog toga je, kao i većina Microsoftovih proizvoda, vlasnička ponuda, upotreba SQL poslužitelja može vas vratiti kad dođe do troškova.

S Linux-temeljenim hostingom, MySQL, SQL okruženje otvorenog koda obično je dostupna zadana opcija.

Svakako možete koristiti MySQL sa svojim aplikacijama, ali ako se želite pridržavati cijelog Microsoftovog okruženja, provjerite kod domaćina kod kojih vas zanima koja su pravila i koliki će biti troškovi ako odaberete korištenje SQL poslužitelja..

Dodatne značajke hostinga

Ovisno o vrsti aplikacije koju šaljete, možda ćete trebati potražiti domaćina koji nudi značajke i funkcije koje podržavaju vašu aplikaciju.

Na primjer, ako imate web mjesto za e-trgovinu, možete provjeriti nudi li vaš web domaćin stvari poput privatnih SSL certifikata, namjenskih IP adresa i ugrađenih softverskog paketa za upravljanje mrežnom trgovinom..

Ako vam treba e-pošta, provjerite imate li takve privilegije. Ako to učinite, pitajte svog domaćina za detalje o njegovom SMTP poslužitelju i svim ograničenjima koja biste mogli dosegnuti kada je u pitanju uporaba e-pošte.

podrška

Iako su ASP.NET (i sve stvari povezane s .NET Framework-om) vlasničke Microsoftove ponude, dobivate sigurnost da su alati i rješenja strogo testirani.

To je naopako u usporedbi s korištenjem besplatnih ili otvorenih alata – plaćate ono što koristite, ali sigurno dobivate ono za što plaćate (ako ne i više).

24/7 Podrška = Mir uma

Microsoft podržava vaše razvojne alate, ali možda biste željeli provjeriti i razinu podrške koju nudi vaš web domaćin kada je u pitanju vaš hosting paket i infrastruktura na kojoj se web stranica i web aplikacije nalaze.

Kada se pojave problemi, možda ćete trebati potražiti pomoć Microsofta i vašeg web domaćina, stoga je važno da odaberete domaćina koji nudi kvalitetnu tehničku podršku i korisničku uslugu..

Iako to ni u kom slučaju nije neophodno, mogli biste razmotriti snažno favoriziranje web-domaćina koji nude podršku koja radi non-stop.

To znači da možete kontaktirati nekoga, čak i ako vidite tehnički problem u neprimjerenom vremenu.

najbolje-vb-net-c-oštra-hosting

Nekoliko preporuka za VB.NET hosting

Microsoftovi proizvodi često se koriste pa nećete imati problema s pronalaskom domaćina koji zadovoljava vaše potrebe.

Neki su domaćini sigurno bolji od drugih.

Slijedi popis tvrtki koje preporučujem da proučite dok tražite najbolji plan za svoje potrebe.

A2 hosting

Kada je riječ o hostingu za vaše .NET i ASP.NET web stranice i web aplikacije, klimnem glavom A2 hosting.

Ova hosting tvrtka koja nastoji ponuditi proizvode prilagođene programerima nudi sve što je potrebno za postavljanje i pokretanje po vrlo povoljnim cijenama.

Opcije hostinga za A2 Hosting dostupne su na zajedničkoj, preprodavačkoj i VPS razini (i očito, ako odaberete namjenski poslužitelj, možete instalirati Windows Server kao svoj operativni sustav).

Ako se odlučite za zajednički plan hostinga, preporučujemo proljeće za A2-ove turbo poslužitelje višeg ranga, koji će vam osigurati dodatne resurse kako biste osigurali što bolje funkcioniranje vaših web aplikacija i web stranica..

a2 hosting vb-net

No s više premium opcija, kao što su VPS i namjenski poslužitelji, lako možete konfigurirati okruženje koje vam je potrebno za sve vaše .NET projekte.

Ovisno o tehničkoj razini vašeg tima (ili širini pojasa koji imaju za upravljanje vašim projektima), možete kupiti dodatne usluge savjetovanja od A2 tima.

Međutim, čak i ako nemate, tim za podršku A2 je izvrstan i naći ćete korisnu osobu spremnu odgovoriti na vaša pitanja ili vam pomoći 24 sata u vezi sa zadatkom.

Web usluge Amazon (AWS)

Amazon, uobičajeno poznat kao Everything Store, također posjeduje uspješan posao koji nudi web povezana rješenja.

Iako su proizvodi koje nudi usmjereni prema hardcore programerima i stoga dolaze sa strmim krivuljama učenja kad je u pitanju kako koristiti različite ponude, moramo dati tvrtki klimu kad je u pitanju .NET hosting.

Amazon nudi novim AWS računima mogućnost besplatnog testiranja svojih proizvoda (iako biste trebali provjeriti primjenjuju li se na vas malo ograničenja koja postavljaju na takve testne račune).

Nakon što vaše web stranice i web aplikacije premjestite u proizvodno okruženje, dobivate model s isplativim troškovima.

aws vb-net

U osnovi, to znači da dobivate hosting u oblaku po vrlo ekonomičnoj cijeni.

Ne morate plaćati resurse koje ne koristite, ali ako ikad primijetite porast prometa ili upotrebe resursa, lako možete povećati vrijednost da biste udovoljili potražnji. Budući da je AWS tako velika tvrtka, malo je vjerojatno da ćete ikada pogoditi maksimum resursa svojstven planu web hostinga.

Osim značajki hostinga koje ste očekivali, Amazon nudi i nekoliko značajki koje su dizajnirane za olakšavanje procesa postavljanja, konfiguracije i upravljanja..

Na primjer, prethodno smo razgovarali o proširivanju Visual Studio – AWS nudi Visual Studio Toolkit koji možete preuzeti i koristiti.

Amazon je također svjetski lider u službi za korisnike, tako da ako ikada naiđete na bilo kakve probleme ili imate pitanja, komentare ili nedoumice, nećete imati problema kontaktirati s inženjerom za podršku..

Nadalje, AWS ima nekoliko najboljih tehničkih dokumenata na internetu, tako da ćete vjerojatno naći sve što je potrebno već napisano.

Hostek

Hostek je manja web hosting tvrtka koja nudi vaše tradicionalne mogućnosti web hostinga, uključujući zajedničke, preprodavače, VPS i namjenske planove. Tamo gdje tvrtka sjaji su svoje specijalizirane mogućnosti hostinga.

Tvrtka je posebno poznata po ColdFusion (Java razvojnom okruženju temeljenom na Javi) i ASP.NET hostingu.

Kada je u pitanju hosting sa sustavom Windows ili ASP.NET, Hostek nudi opcije na zajedničkoj, preprodavačkoj, VPS i namjenskim razinama.

Unutar svake vrste hostinga imate nekoliko planova iz kojih možete birati. Općenito govoreći, nemate toliko fleksibilnosti kada je riječ o povećanju ili smanjivanju veličine kao što biste to učinili s Amazonovim web uslugama, ali dobivate jednostavnije i korisničko sučelje.

hostek vb-net

Nadalje, Hostek je web hosting tvrtka u stilu butika. To se oštro razlikuje s Amazonom – dok AWS nudi vrhunsku uslugu, vjerojatnije je da ćete s Hostekom dobiti personaliziranu uslugu..

Takve ponude uključuju pomoć u postavljanju, pomoć u migraciji i tako dalje.

Pristup vašem okruženju Hostek i upravljanje web stranicom prilično je jednostavan, jer tvrtka svim pretplatnicima nudi udaljeni pristup radnoj površini (a odatle možete koristiti PowerShell ili naredbenu liniju za daljnju kontrolu).

Uz to, ako ste zainteresirani za konzultantske usluge za pitanja koja ne spadaju u opseg podrške, vjerojatnije je da ćete naći mogućnost koja odgovara vašim potrebama po cijeni koju možete priuštiti s Hostekom nego s AWS-om.

Ako otkrijete nakon što ste kupili hosting da Hostek nije prava opcija za vas, Hostek nudi djelomičnu garanciju povrata novca od 30 dana.

Dakle, otkazi tijekom ovog razdoblja znače da ćete dobiti naknadu za postavljanje računa i sve neiskorištene bonuse za hosting.

plavetnilo

Konačno, ne možemo proći bez spominjanja Microsoftove vlastite platforme za hosting u oblaku, Azure.

Vrlo je sličan AWS-u, pa ako vam AWS izgleda zanimljiv, ali ne zadovoljava u potpunosti vaše potrebe, razmislite o tome kako pogledate platformu Azure.

Možete započeti besplatno, a zatim se povećavati kako web stranica raste.

Pros VB.NET i C # podržani hosting

 • Budući da su svi proizvodi, alati i usluge koje koristite su vlasništvo Microsoftove ponude, dobivate vrhunsku podršku Microsoftovih pružatelja usluga.
 • Znat ćete da je ono što koristite strogo je testirao tim inženjera posvećen takvim zadacima.
 • .NET Framework je moćan, fleksibilan i može se koristiti za izgradnju prilično bilo koje vrste web stranica ili web aplikacija koje želite
 • .NET Framework (zajedno s većinom svih Microsoftovih proizvoda) vrlo se često koristi pa su dostupni mnogi resursi, dokumentacija i zajednice
 • ASP.NET hosting je uobičajena ponuda. Iako su mogućnosti temeljene na Linuxu zasigurno obilnije, nećete imati problema s pronalaženjem više opcija web hostinga

Slabosti VB.NET-a i C # podržanih hostinga

 • ASP.NET hosting obično košta više od hostinga koji se temelji na Linuxu, čak i kad je sve ostalo jednako (hardver, raspodjela resursa i tako dalje)
 • .NET Framework može biti složen – osim dva jezika visoke razine, imate i tri različita ASP.NET okvira, kao i pristup brojnim resursima koje možete koristiti za svoje web stranice i aplikacije

Sažetak

Microsoftov .NET Framework omogućava vam da brzo, lako i sigurno izrađujete snažne, robusne aplikacije, a pomoću ASP.NET-a svoj posao možete pretvoriti u web stranice i web aplikacije s lakoćom. Kad je u pitanju hosting, tražit ćete opciju koja podržava ASP.NET, a s obzirom na prirodu projekata koji intenzivno troše resurse, vjerojatno će vam trebati VPS plan ili namjenski poslužitelj.

Na svu sreću, obično se nudi hosting sa sustavom Windows, pa imate puno mogućnosti iz kojih možete birati.

Resursi

 • Službena kuća .NET Framework-a na internetu, uključuje potpunu dokumentaciju
 • Microsoft nudi .NET udžbenik u pregledniku
 • Dot Net Perls je sjajna stranica za referentne članke koji se odnose na jezik

Ostale značajke u jezicima i okvirima

 • ASP.NET
 • .NET Framework
 • Laravel
 • PHP
 • Ruby na šine
 • Perl
 • Django
 • Piton
 • Strana poslužitelja uključuje
 • Java
 • Hladna fuzija
 • ASP
 • CodeIgniter
 • CakePHP
 • node.js
 • Symfony
 • PHP 5
 • PHP 7
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map