Najbolji webDAV hosting: tko je najbolji za vašu web lokaciju? [Ažurirano: 2020]

Usporedite WebDAV hosting

Web Distributed Authoring and Versioning (WebDAV) je proširenje HTML-a kako bi se datoteke mogle prenijeti na poslužitelj. Ova je mogućnost obično dio upravljačke ploče računala, ali ne nude je svi domaćini.


Domaćini koji nude WebDAV obično postavljaju ograničenja za ono što se može pohraniti na poslužitelj. Obavezno potvrdite da namjeravana upotreba nije u skladu s pravilima vašeg davatelja usluga hostinga.

U nastavku ćemo pronaći više detalja, ali ako samo želite znati od koga dobiti WebDAV hosting, evo naših 5 najboljih izbora:

 1. A2 hosting
  – Brzo i stabilno zajedničko gostovanje s WebDAV-om
 2. LiquidWeb
 3. Mrežna rješenja
 4. WebFaction
 5. 123-reg.co.uk

Kako smo odabrali najbolje domaćine za WebDAV?

Sastavili smo popis domaćina koji su pružali WebDAV zajedno s najboljim pravilima. Zatim smo ih rangirali prema našim tisućama stručnih i korisničkih pregleda kako bi pronašli top 10 domaćina WebDAV.

Usporedite WebDAV hosting

Zašto koristiti Webdav?

Što ćete naučiti

Jeste li se ikad zapitali kako je Internet tako intuitivan i izradiv za ljudsku upotrebu? Pa, to je zbog njegove interaktivnosti. Na ovoj stranici ćete saznati o najboljim planovima hostinga koje možete odabrati od kada postavljanje prioriteta funkcionalnosti WebDAV.

Iako je WebDAV ključni sastojak interaktivnosti, nije jedini. Dalje ću vas poučiti o njegovoj povijesti i ostalim pozitivnim elementima (i negacijama).

Nadalje, također ćete saznati više zašto poslužitelj koji podržava WebDAV module može biti koristan kao webmaster.

Što je WebDAV?

Web distribuirano autorstvo i verzija (WebDAV) jedna je od tehnologija koja učini web interaktivnim. Razvijena početkom 90-ih i finalizirana 2007. godine, tehnologija je stvorena za proširivanje HTTP-a i za web “pisač”, što znači da ljudi koji pregledavaju stranice također mogu kreirati sadržaj za njih.

To uključuje dijeljenje datoteka – a ključna tehnologija za internetsku suradnju.

Na što se koristi WebDav?

WebDAV nije odgovoran za sav interaktivni sadržaj, ali sigurno je bio prvi korak u tom smjeru. Tehnički, WebDAV je proširenje HTTP protokola koje koristimo za pregledavanje web stranica, a takođe je to i otvoreni standard.

Alternativa FTP-u

Filezilla za FTP Filezilla je popularno, besplatno FTP rješenje.

WebDAV se također smatra čvrstom alternativom za prijenos i rukovanje datotekama. Ako često radite s datotekama i pristupom datotekama, bit ćete svjesni nekih ograničenja FTP-a. Pa, WebDAV nudi nekoliko perks što će ga učiniti održivom alternativom.

Tamo su broj razloga zašto postojeći korisnici ovo često spominju – evo nekoliko kako bismo vam dali ideju:

 • Zaobilazeći vatrozidove
 • Brži prijenosi datoteka
 • GZIP Rukovanje
 • Ovjera
 • Djelomični prijenosi i prijenosi

Zaobilazeći vatrozidove

WebDAV djeluje na vezu protokola za kontrolu prijenosa, drugim riječima, TCP. Zbog ove TCP veze, to je jednostavnije za konfiguriranje zaobići vatrozid, zajedno s prorektima i NAT-ovima.

Dok koristite FTP, poznato je da podatkovni kanal često uzrokuje probleme tijekom postavljanja.

Brži prijenosi datoteka

Slično kao i gornje pretpostavke zbog TCP-a, manji prijenos datoteka brži je s WebDAV-om. Datoteke ne moraju imati pojedinačnu vezu podataka, što čini postupak brže i jednostavnije.

GZIP Rukovanje

GNU Zip popularan je format datoteke. Kompresija GZIP-a smatra se standardnom za HTTP, no ne i za FTP. Stoga će svatko tko se bori sa pitanjima GZIP-a rado to znati WebDAV to doista podržava.

Ovjera

Mnoge metode provjere autentičnosti na HTTP-u ustvari nisu podržane ili definirane u FTP-u, što je šteta. Budući da je teško dobiti podršku za neke od ovih popularnih metoda provjere autentičnosti poput Kerberosa, WebDAV uklanja daljnji korak za nas.

Djelomični prijenosi i prijenosi

WebDAV u potpunosti podržava djelomične prijenose. Na FTP-u djelomični prijenos datoteka uopće nije moguć. Drugim riječima, kada prenosite skup podataka, prepisivanje se ne može izvršiti usred prijenosa.

Kratka povijest WebDAV-a

WebDAV razvio je World Wide Web Consortium – organizacija koja je razvijala koncept samog Weba. WebDAV dizajniran je tako da Internet učini “čitaj / piši” medij, tako da čitatelji mogu mijenjati sadržaj na web poslužiteljima i konzumirati ga.

Početak WebDava

Projekt je započeo 1996., a razvoj je trajao više od jednog desetljeća. I Linux i Microsoft poslužitelji su ga usvojili; Linux s Apacheom, a Microsoft putem IIS. Pokrenuo ga je Jim Whitehead, danas poznati doktor doktorata sa UC Irvine.

Apple je zainteresiran za WebDAV i koristi se za podupiranje većine svojih tehnologija dijeljenja datoteka. WebDAV je tehnologija koja vam omogućuje, primjerice, otvaranje iWork dokumenata na vašem iPadu.

Kako djeluje WebDAV

Kako djeluje WebDAV

Sve su implementacije na temelju upotrebe virtualnog diska, pruža vam prikladan način za pohranu datoteka na daljinu. Kad se vaše računalo pokrene, možete se povezati s diskom ili montirati pogon.

Kako WebDav djeluje s različitim operativnim sustavima

Svaki operativni sustav s WebDAV-om radi malo drugačije.

 • Na Linuxu, korisnici mogu ugraditi WebDAV udjel kao da se radi o lokalnom disku. Mnogi pružatelji usluga hostinga nude ovu značajku.
 • U sustavu Windows, možete koristiti WebDAV za mapiranje mrežnog pogona na vaše računalo.
 • Na Macu, WebDAV omogućuje korisnicima dijeljenje datoteka putem weba i na vlastitoj kućnoj ili uredskoj mreži. Na primjer, WebDAV stoji iza dijeljenja mrežnih datoteka u iWorku. Također podržava iCal dijeljenje kalendara.

Također možete pohranjivanje datoteka pomoću povuci-i-spusti u vašem web pregledniku, ovisno o alatima koje pruža vaš domaćin.

Tehničke prednosti WebDAV

Tehničke prednosti WebDAV-a

WebDAV nudi nekoliko ključnih značajki koje web sadržaj čine interaktivnim, baš kao i obični datotečni sustav. Upravo su ove prednosti WebDav i dalje je popularan kod nekih korisnika.

Koje su glavne značajke WebDAV-a?

Dakle, pogledajmo zašto je WebDAV često preferirana metoda rukovanja datotekama od strane korisnika na webu:

 • Dopusti kopiranje sadržaja i premještanje na web poslužitelj;
 • Olakšati pohranu velikih datoteka;
 • Automatsko spremanje podataka o verziji u datoteku;
 • Postavljanje dozvola za pristup datoteci;
 • Dopustite korisnicima da zaključaju datoteke za uređivanje, koje sprječava više korisnika da uređuju isti sadržaj;
 • Značajka automatskog otključavanja na sprječavaju korisnike da ne ostavljaju aktivne zaključaje iza;
 • Interakciju i pretraživanje XML metapodataka za bilo koju datoteku;
 • Skupno uređivanje sadržaja kao što su HTML, slikovne datoteke, mediji i skripte;
 • Povežite se s podacima putem vatrozida bez složenosti potrebne za upotrebu FTP-a.

Neke od tih „prednosti“ za vas možda nisu ni uticaj odluke. Odvojite vrijeme i posavjetujte se sa svojim unutarnjim mislima (ili programerima) ako postoje. Nadalje, provjerite ima li frikcijskih nedostatka značajki koje bi mogle utjecati na vaš izbor hosting plana.

WebDAV podrška

Pronalaženje domaćina s podrškom za WebDAV

WebDAV ima mnogo računa za web hosting, a vaš operativni sustav će ga izvorno podržavati, tako da je stvarno jednostavan za korištenje. Međutim, postoje nekoliko značajki koje biste trebali posebno potražiti kada pokušavate pronaći najboljeg domaćina za WebDav.

Koji domaćin nudi najbolje značajke za WebDAV?

Idemo usporedite 3 najbolja domaćina s WebDAV-om, preporučujemo, u obliku osnovnih faktora. Nadalje na donjoj stranici temeljito pokrivamo svakog davatelja usluga.

Značajke domaćina za WebDAVA2 HostingWebFactionLiquidWeb
Telefonska podrškaDaNeDa
Live chatDaNeDa
Podrška dokumenataDaDa jako dobroograničen
Instalacija jednim klikomDaNeNe
P&Aktivna zajednicaDaDaDa

Ako želite skočiti ravno na analizu pružatelja usluga hostinga, sada je vrijedno pomaknuti se do dna stranice. Prije nego što to učinite, možda biste željeli nastaviti sisati korisne savjete koje sam sastavio.

Pitanja koja treba razmotriti

Štoviše, ovdje su nekoliko stvari koje treba razmotriti o potencijalnom domaćinu:

 1. Da li domaćin nudi podršku WebDAV?
 2. Ispunjava li vaše potrebe za pohranom?
 3. Je li pristupačna za ono što vam treba?
 4. Da li domaćin nudi instalaciju u 1 kliku?
 5. Imaju li solidnu bazu znanja u kojoj možete pronaći informacije?

Kad se osjećate kao da ste pronašli domaćina ili skup domaćina koji mogu funkcionirati, postavite gore navedena pitanja. Shvaćanje da ste naišli na zaobilazni blok puta ne samo da frustrira već gubit vrijeme i ponekad skupo.

cPanel & WebDAV

Web Disk u cPanelu Pronalaženje web diska je prilično lako u cPanelu.

U računima za hosting cPanel WebDAV se naziva Web Disk i dostupan je već desetak godina putem upravljačke ploče. Ne podržavaju ga svi domaćini, ali mnogi ga nude kao standard čak i na najosnovnijim zajedničkim hosting planovima.

Trčanje putem cPanela

Kad se prijavite u cPanel i krenete na Web Disk, možete odabrati svoj operativni sustav. cPanel automatski generira datoteku za postavljanje koji možete preuzeti na svoje računalo. Dvaput kliknite ovu datoteku i bit će udjel WebDAV automatski stvorena na vašem računalu.

Zatim možete povući datoteke izravno u taj dio i one će se odmah kopirati u vaš web hosting prostor. Imajte na umu da vaše datoteke nisu javno vidljive jer WebDAV pohranjuje datoteke odvojeno na vašu web stranicu.

Da li vaš domaćin podržava WebDAV?

Kao što je spomenuto, WebDAV najčešće se naziva Web Disk na vašoj upravljačkoj ploči. Ponekad ne možete spomenuti WebDAV ili Web Disk na prodajnom web mjestu domaćina, ali češće od toga nije oglašeni na nekoj odredišnoj stranici.

Traženje podrške za WebDAV

Stoga preporučujemo pretraživanje ‘imena hosta + web diska’ ili ‘imena domaćina + WebDAV’ na bilo kojoj web lokaciji hosta koja bi vas mogla zanimati. Ova metoda funkcionira za gotovo sve zbog Google-ovog neprekidnog poboljšanja algoritma, ali u slučajevima upita za podršku je čak više korisno.

Korisnici Googlea mogu potražite spominjanja pomoću pretraživanja web lokacije webDAV-a. Na primjer, pretraživanje: “www.a2hosting.com WebDAV” brzo će spomenuti WebDAV.

Potrebe za pohranu WebDAV

Dionice WebDAV troše dragocjene resurse za hosting, pa pripazite na količinu koju prenosite jer će vrlo velike datoteke povećati pohranu i propusnost. Za najbolju sigurnost potražite domaćina koji će to učiniti izradite sigurnosnu kopiju sadržaja mape WebDAV.

Razmislite o lakoći stvaranja pristupa WebDAV-u

Što se tiče stvaranja pristupa WebDAV-a i prolaska procesa provjere autentičnosti, kreirat ćete WebDAV aplikaciju, a zatim prijeći na korak stvaranja korisnika.

WebFaction ima detaljnu dokumentaciju za odobriti i ukloniti pristup određenim korisnicima, ali to je malo složenije od osnovnog gumba aplikacije koji smo vidjeli po volji LiquidWeb-a.

Kvaliteta podrške od WebDAV hosting tvrtki

WebDAV razgovor uživo s A2 hostingom Live chat s A2 hostingom umjereno je jednostavan za pristup i upotrebu.

S obzirom da WebDAV služi svrsi mnogim vrstama organizacija, i početnicima i naprednim korisnicima koji će se htjeti isprobati. Rješavanje problema s nečim poput WebDAV-a može se pretvoriti u pravi teret koji želite izbjeći.

Kako domaćin nudi podršku?

Bez obzira na razinu vaše vještine, ključno je pronaći tvrtku za hosting koja ne nudi samo WebDAV alate, već također zna kako riješiti probleme u tom području. sjajna ekipa podrške je zlatna u svakom slučaju prilikom odabira plana hostinga, ali u ovom slučaju to je najvažnije.

Najbolje je kada možete razgovarati s nekim tko je dobro dostupan u svakom trenutku. Da biste odmah riješili problem, umjesto da vam kažem popis uputa, mnogo je korisnije.

Za i protiv WebDAV-a

Za i protiv WebDAV-a

Kao i kod svake tehnologije, tu je i prednosti i slabosti upotrebe WebDAV-a. Na primjer, u usporedbi s FTP-om ili SMB-om, WebDAV se pokreće malo sporije. Međutim, WebDAV ipak nudi dodatne sposobnosti izvan samo prijenosa datoteka.

Slijedi brzi pregled razloga zbog kojih ne smijete ili ne želite razmotriti upotrebu WebDAV-a.

prozodija

 • Zanima vas sigurnija metoda prijenosa datoteka jer FTP nije siguran.
 • WebDAV ne zahtijeva otvaranje više portova za prijenos datoteke.
 • Zaključavanje datoteke uobičajeno je kod WebDAV-a, dok druge metode nemaju tu značajku.
 • Želite preslikati svoju pohranu kao mrežni pogon koristeći sustave poput Windows, Mac i Linux.
 • Vi želite svojim korisnicima surađivati ​​uređivanjem i upravljanjem datoteke na poslužitelju.

kontra

 • Tražite najučinkovitiji način prijenosa datoteka. To bi se učinilo korištenjem FTP-a.
 • Neki domaćini uopće ne podržavaju WebDAV.
 • Poznato je da je WebDAV takav prilično spor u odnosu na druge alternative. Takođe nije najbolje kad je u pitanju upotreba memorije.

Daljnja razmatranja WebDAV-a

Microsoft je bio uključen u razvoj WebDAV standarda, ali njegov Windows operativni sustav ima slabu podršku za protokol. Za nekoliko korisnika koji i dalje koriste Vistu postoji patch koji možete instalirati, ali nadogradnja na noviju verziju je bolja opcija.

U sustavu Windows 7 najbolje je koristiti aplikaciju treće strane, a ne Windows Explorer.

Neki korisnici navode da spremanje na WebDAV pogon nije uvijek pouzdano na Windows-u. Iz tog razloga je najbolje da spremite lokalno, a zatim kopirajte konačne verzije preko vašeg WebDAV udjela.

Domaćini WebDAV - Top 3

Top 3 domaćini za WebDAV

Iako domaćini vole 1&1, 123-reg i StartLogic imaju podršku za WebDAV. Sleteli smo na tri vrhunska domaćina zbog njihove korisničke podrške, specifične WebDAV dokumentacije, cijene i jednostavnosti korištenja za WebDAV kupce.

A2 hosting

A2 hosting za WebDAV A2 hosting za WebDAV.

A2 hosting stvara okruženje najprikladnije za uspostavljanje WebDAV direktorija putem svog WebDAV modula desno na upravljačkoj ploči. Ova opcija web hostinga čini većinu posla kada je u pitanju stvaranje sustava za dijeljenje i prijenos datoteka.

Također je izuzetno jeftin zbog dobivene vrijednosti. Na primjer, korisnička podrška je snažna i upravljačka ploča se ističe. Nadalje, VPS hosting osigurava solidnu brzinu, sigurnosti, i a okruženje prilagođeno programerima.

Cijene plana hosting usluga

A2 hosting pruža odredišnu stranicu WebDAV s cijenama za one hosting račune i neke vrijedne informacije o tome kako započeti s vlastitim WebDAV poslužiteljem. Rješenje WebDAV zapakirano je kao zasebna značajka, tako da ga možete imati za zajedničko hosting ili bilo što moćnije od toga (poput VPS-a ili namjenskog poslužitelja).

Nakon instalacije, možete pristupiti svojim web diskovima iz operativnog sustava trenutno upotrebljavate Na primjer, A2 hosting podržava web diskove putem Linuxa, Microsofta, Applea i još mnogo toga. Omogućuje čak i objavljivanje kalendara za sve korisnike koji imaju pristup.

podrška

A2 hosting je jedan od naših omiljenih domaćina WebDAV hostinga jer njegova dokumentacija za tu temu iznosi više od jedne ili dvije stranice. U Dodatku, korisnička podrška pruža se 24/7 putem telefona, e-pošte i velike baze podataka gdje korisnik može pretraživati ​​ključne riječi poput “Web Disk” i “WebDAV”.

Iako je lijepo vidjeti blog na većini web lokacija tih domaćina, ne možemo zamisliti da oni pričaju puno o web diskovima, jer je to više ljudi koji slušaju kada se prijavljuju za hosting.

Instalacija WebDAV-a na A2 hostingu

Što se tiče instalacije, A2 hosting nudi rješenje jednim klikom, što je upravo ono što tražite. Sve što trebate učiniti je pronađite ikonu web diska na upravljačkoj ploči i prođite kroz korake za instalaciju

WebFaction

WebFaction hosting za WebDAV WebFaction hosting za WebDAV.

WebFaction je naš drugi izbor hostinga, uglavnom zato što pokreće siguran pristup vašim webDAV mapama bez gnjavaže s pozivom u tim za podršku. Sigurno da tim za podršku zna o čemu se radi, ali o njima detaljna dokumentacija na mreži je najbolje što sam vidio.

cijena & Vrijednost

Planovi cijena web hostinga počinju malo više od prosjeka, ali još uvijek su smatra niskobudžetnim pružateljem usluga.

A vi dobijate mnogo više u tim paketima, poput konfiguriranih poslužitelja, napredne sigurnosti, sigurnosnih kopija i upravljačkih ploča prilagođenih programerima..

podrška

Web frakcija pruža većinu korisničke podrške putem sustava prodaje ulaznica. Predstavnici su pouzdani, ali ne biste trebali očekivati ​​da ćete razgovarati s bilo kime na telefonu ili na sustavu za razgovor uživo. Postoji aktivna zajednica P&Područje / foruma, kako bi vam moglo pomoći u vezi s vašim pitanjima o WebDAV-u.

Međutim, najcrnije informacije objavljene o webDAV aplikaciji WebFaction nalaze se u dokumentacijskom centru. Sve što trebate učiniti je utipkajte odgovarajuću ključnu riječ da biste stavili na odgovarajuće dokumente.

Implementacija WebDAV na WebFaction

Korisnici su znali konfigurirati oblake kalendara, zajedno s drugim operacijama dijeljenja medija jednostavnom WebDAV implementacijom.

WebDAV protokol se izvodi putem WebDAV aplikacije na upravljačkoj ploči WebFaction. Možete birati između dvije mogućnosti: jedan koji radi kao standardni program i drugi koji se smatra aplikacijom za simlink.

Glavna razlika je u tome što standardni program kreira vlastiti direktorij, dok opcija symlink zahtijeva da odaberete mjesto direktorija. Prva je većini ljudi lakša, ali napredni će webmasteri možda htjeti odabrati gdje se direktorij nalazi. Ukratko, više o fleksibilnosti kada je u pitanju WebDAV.

LiquidWeb

LiquidWeb za WebDAV LiquidWeb hosting za WebDAV.

LiquidWeb još uvijek vrijedi paziti na WebDAV, ali dokumentacija na mreži ozbiljno nedostaje. Rečeno je da je korisnička podrška vani, a možete birati između namjenskih poslužitelja, cloud VPS-a kojim upravlja WordPress ili naprednijih hosting rješenja.

Vrijednost & cijena

Kao i kod većine domaćina, cijene LiquidWeb-a variraju ovisno o vašim potrebama. Paketi hosting paketa kreću se između 60 američkih dolara mjesečno za hosting u oblaku i do nekoliko stotina dolara mjesečno za performanse hostinga WooCommerce.

Međutim visoka razina podrške ono što nudi, čini njihovim cijenama veliku vrijednost, čak i ako nije najjeftinija opcija.

podrška & izvršenje

Implementacija WebDAV-a na LiquidWeb malo je složenija jer hosting tvrtka ne objavljuje puno dokumentacije o tome kako koristiti WebDAV. Međutim, LiquidWeb određuje da su korisnici obično iskoristite WebDAV za sigurnosne kopije.

Kao primjer, webmaster može odlučiti pohraniti sigurnosne kopije web mjesta na zasebno mjesto, samo u slučaju da se nešto dogodi s datotekama web mjesta.

Korisnik LiquidWeb mogao je odabrati udaljeni poslužitelj putem WebDAV, FTP ili S3 objektne memorije. Općenito, LiquidWeb podržava WebDAV, ali možda ćete morati razgovarati s predstavnikom službe za podršku da biste započeli i radili.

Baza znanja tekućeg weba

LiquidWeb ima samo jedan ili dva dokumenta podrške koji opisuju informacije o ovim web diskovima, ali tvrtka podržava podršku postavljanju klijenta i direktorija WebDAV.

Stoga je dobro znati da LiquidWeb ima podršku za telefon, sustav za prodaju ulaznica, e-poštu i modul za razgovor uživo.

Ova ruta će vas usmjeriti u pravom smjeru kao Poznati su stručnjaci za korisničku podršku, i oni vas najvjerojatnije mogu postaviti ako postavite WebDAV. Baza znanja iz LiquidWeb-a je prilično impresivna, ali kao što je prethodno navedeno, nemate mnogo rezultata koji se odnose na Web diskove.

Ostale značajke u Alati

 • Drush
 • RapidWeaver
 • Proširenja za FrontPage
 • OpenVZ
 • Mantis
 • Visual Studio .NET
 • Dreamweaver

WebDAV često postavljana pitanja

 • Što je WebDAV?

  WebDAV je dizajniran kako bi web stranice učinio interaktivnijim. Omogućuje korisnicima da učitavaju datoteke na web mjesto, uređuju sadržaj stranica i uređuju podatke.

 • Sadrže li svi domaćini WebDAV?

  Ne. Neki domaćini imaju problema s autorskim pravima i upotrebom resursa. Na upravljačkoj ploči provjerite spominje li se WebDAV ili Web Disk.

 • Trebam li koristiti WebDAV za pohranu datoteka na mreži?

  Ako vam domaćin omogućuje upotrebu WebDAV-a, on može pružiti prikladno mjesto za pohranu velikih datoteka. Ali ako ste težak korisnik, pohrana u oblaku je vjerojatno sigurnija oklada. Prekomjerna upotreba WebDAV može prekršiti Uvjete pružanja usluge vašeg domaćina, što bi moglo rezultirati nepotpunom internetskom mrežom. Uz to, neke metode povezivanja s WebDAV-om izlažu vaše korisničko ime i lozinku za cPanel, što predstavlja sigurnosni rizik.

 • Kako mogu uključiti WebDAV u web mjesto ili aplikaciju?

  WebDAV je proširenje HTTP-a pa možete koristiti bilo koji HTTP API za dodavanje WebDAV podrške za vaše web mjesto ili aplikaciju. Postoje WebDAV API-i i za druge protokole.

 • Kako mogu stvoriti udjel WebDAV?

  Na upravljačkoj ploči hostinga potražite postavke WebDAV ili Web Disk. Datoteke možete povući i ispustiti izravno u ovo područje da biste ih prenijeli.

  Ako želite instalirati virtualni pogon, možete upotrijebiti dijaloški okvir Poveži se s poslužiteljem u Mac OS X pretraživaču. Na Windows računalu posjetite svoju upravljačku ploču cPanel i upotrijebite skriptu koja vam je potrebna za postavljanje veze.

 • Kako se WebDAV uspoređuje s uslugama pohrane u oblaku?

  WebDAV je svestraniji od oblaka za pohranu. Na primjer, može se koristiti za sinkronizaciju podataka. Usluge pohrane u oblaku također imaju veće ograničenje resursa, iako to ovisi o pravilima vašeg domaćina.

 • Kako mogu pregledati datoteke na WebDAV poslužitelju?

  Možete koristiti svoju upravljačku ploču hostinga, razne alate naredbenog retka, pretraživač ili istraživač datoteka na računalu ili aplikaciju za radnu površinu.

 • Kako posao može koristiti WebDAV?

  WebDAV omogućuje ljudima da prenose, uređuju i surađuju na datotekama s bilo kojeg mjesta, što je najčešći slučaj upotrebe. No, pametno je procijeniti značajke i rizike WebDAV-a zajedno s vlasničkim alatom za suradnju u oblaku.

 • Mogu li pretvoriti ne-WebDAV aplikaciju u aplikaciju WebDAV?

  Da. Aplikacija se može programirati tako da je iskoristi.

 • Postoje li alternative za WebDAV?

  Da. Glavne alternative su FTP i AtomPub.

 • Je li WebDAV još uvijek u razvoju?

  WebDEV protokol se više ne razvija, ali postoje neke varijacije i proširenja.

 • Pruža li WebDAV upravljanje dokumentima?

  Ne, WebDAV je u osnovi udaljeni datotečni sustav s nekim dodatnim značajkama. Da biste povećali skup značajki, treba biti dio veće aplikacije.

 • Kako se WebDAV uspoređuje s FTP-om?

  WebDAV radi preko HTTP-a, pa pruža niz prednosti u odnosu na FTP. Oni uključuju provjeru autentičnosti, šifriranje, podršku za proxy, predmemoriranje i djelomične prijenos datoteka.

 • Što je RFC 4917?

  RFC 4917 je službeni protokol. Dovršen je 2007. godine.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map