Najbolji WHMCS hosting: tko je najbolji za vašu web lokaciju? [Ažurirano: 2020]

Usporedite WHMCS hosting

Ako ste prodavač web hostinga, WHMCS vam može znatno olakšati život. Ali nije svaki pružatelj usluga hostinga pravi za to. U ovom ćemo članku objasniti WHMCS i preporučiti ga najboljim hosting tvrtkama.


Neki dijeljeni računi distributera za hosting uključuju WHMCS. Ako nije uključen, WHMCS se također može instalirati korisnikom sve dok imate VPS ili namjenski poslužitelj. Da biste instalirali WHMCS PHP 5.2 ili noviju, na poslužitelj mora biti instaliran MySQL verzija 4.1 ili novije, a ionCube.

Kasnije ćemo u ovom članku dati detaljnu raščlambu svakog domaćina koji preporučujemo, ali ako se žuri, evo najboljih 5 domaćina WHMCS-a:

 1. A2 hosting
  – Sjajne značajke na planovima veletrgovačkih distributera, uključujući eNom, WHM upravljačku ploču i do 100 računa
 2. InMotion hosting
 3. Hostpapa
 4. Hostgator
 5. GreenGeeks

Kako smo izabrali najbolje domaćine za WHMCS?

Nakon pregleda preko 1.500 hosting planova, odabrali smo domaćine koji nude WHMCS na VPS-u ili namjenskim poslužiteljima. Zatim smo ušli u uži izbor za one koji omogućuju prave MySQL i ionCube naočale.

Konačno smo provjerili popis u odnosu na našu bazu podataka s preko milijun riječi originalnih pregleda kupaca kako bismo identificirali 10 najboljih računala za WHMCS.

Što je WHMCS hosting

Ako ćete postati hosting prodavač, najvažnije je nego ikad prije nabaviti pravog osnovnog domaćina. U ovom ću članku pregledati WHMCS i objasniti kako pronaći pravog domaćina.

Usporedite WHMCS hosting

Što je WHMCS?

Prodavanje web hostinga izvrstan je način za podršku postojećem poslu ili pokretanje novog pothvata koji nudi web prostor radi zarade. Kako vaše poslovanje s preprodavačima raste, postat će sve teže i teže upravljati svime ručno, a automatizacija postaje bitan dio posla.

WHMCS je alat koji automatizira vitalne procese i povezuje sve zadatke koje trebate obaviti.

Može se koristiti i za druge tvrtke u kojima je potrebna naplata i podrška.

Što je Reseller Hosting?

Ukratko, razjasnimo što je hosting distributera prije nego što istražimo jedan od najpopularnijih alata za upravljanje računima prodavača.

Načini stvaranja hostinga za preprodavače

Ako osoba želi stvoriti hosting tvrtku, ima nekoliko izbora. Jedan je uložiti u (obično prilično skup) hardver kako bi se stvorila mreža poslužitelja dovoljna za podršku web lokacijama i podacima povezanim sa svim njihovim hosting klijentima.

Drugi mnogo ekonomičniji način za ulazak u hosting industriju je kroz model preprodavača. Umjesto da nabavljate vlastiti hosting hardver, u osnovi iznajmljujete infrastrukturu druge tvrtke, a zatim je preprodajete svojim klijentima.

Prednosti hostinga preprodavača

Model hostinga preprodavača, dakle, nudi brojne pogodnosti za pametne digitalne poduzetnike. To je i prirodno prikladno za web programere kojima je potrebno prikladno mjesto za hostiranje klijentovih web mjesta za daljnji pristup, administraciju i održavanje u budućnosti..

 • Prihod za poduzetnike
 • Povećana kontrola i fleksibilnost za web programere
 • Nema velikih troškova postavljanja
 • Sposobnost usredotočenja na korisničku uslugu
 • Mogućnosti marke.

Povijest WHMCS

Povijest WHMCS

WHMCS Povijest putem Whoishostingthis.com

WHMCS je objavljen 2005. kako bi se preprodavačima pomoglo u pojednostavljivanju zadataka administracije hostinga. Aplikaciju je razvio isti tim koji čini cPanel i Web Hosting Manager (WHM), alate s kojima će mnogi preprodavači biti upoznati prije početka svog pothvata za prodaju..

Što znači WHMCS??

WHMCS označava cjelovito rješenje Web Host Manager-a, iako ga gotovo nikad nećete spomenuti pod tim naslovom, jer se skraćenica koristi većinu vremena.

Njegov naziv odražava činjenicu da je u početku dizajniran za upotrebu s WHM i cPanel, iako je taj zahtjev sada uklonjen i radi s različitim upravljačkim pločama i uslugama.

WHMCS funkcije

WHMCS funkcije

WHMCS funkcionira preko Whoishostingthis.com

U početku su WHMCS kombinirali dvije funkcije: izdavanje računa i tehničku podršku za web hosting.

Sada WHMCS podržava niz industrija, kao i hosting, nudeći potpuno upravljanje klijentima. Njegov fokus je i dalje na upravljanju administracijom, i tu ćete pronaći većinu njegove funkcionalnosti.

 1. Operacije na upravljačkoj ploči
 2. Prihvaćanje plaćanja
 3. Generiranje računa i procjena klijenta
 4. Postavljanje i obustava računa klijenta
 5. Obavljanje podrške za klijente i funkcije društvenih medija.

Rad na upravljačkoj ploči

Korisnici mogu povezati WHMCS na upravljačke ploče uključujući WHM, cPanel, Plesk, XPanel i Helm, njihove VPS i druge kritične usluge potrebne za njihovo poslovanje s hostingom.

Prihvaćanje plaćanja

Također mogu vršiti plaćanja putem vrtoglavog broja pristupnika; Podržani su PayPal, 2Checkout, Google, Amazon, Skrill, PayPoint, Nochex i drugi priznati brendovi, kao i mnogi mali davatelji usluga – i plaćanja putem bankovnog prijenosa..

Izrada procjena i faktura

WHMCS generira procjene i račune u više valuta i omogućava vam naplatu jednokratno ili ponavljajući. Možete prikupiti bilo koji broj vrsta podataka pomoću prilagođenih polja, kreirati promocije i kodove kupona i dopustiti korisnicima da dodaju stavke u košaricu prije nego što se odjave.

Postavljanje i obustava računa

Nakon što korisnik uplati, WHMCS pokreće postavljanje računa i može obustaviti račune ako uplata ne bude primljena. Također ima izvrsnu proporcionalnu funkciju koja sinkronizira sve datume naplate.

WHMCS se također integrira s mnogim servisima i web hosting dodacima, tako da ih preprodavci mogu upotrijebiti za prodaju dodatnih dodataka na vrhu hosting planova. Na primjer, možete preprodavati SSL certifikate, nazive domena i usluge sigurnosnog kopiranja u oblaku.

Funkcije podrške i društvenih medija

Što se tiče podrške, WHMCS obrađuje vaše najave, feedove društvenih medija, bazu znanja i sustav izdavanja karata. Područje službe za pomoć iznenađujuće je dobro s obzirom na to da nije glavni fokus ovog alata.

Razlike između WHMCS, WHM i cPanela

Početnike često zbunjuju razlike između WHMCS i WHM (WebHost Manager), cPanela i sličnog softvera.

Evo nekoliko ključnih razlika između softverskih opcija:

SoftwareWHMCSWHMcPanel
TipSoftver za naplatuGlavni softver za upravljanjeUpravljačka ploča krajnjeg korisnika
KorisnikProdavač web hostingaProdavač web hostingaKrajnji korisnik / klijent
FunkcijaUpravlja funkcijama naplate i podrškeObavlja administrativne zadatke za hosting računa na poslužiteljuKlijentsko sučelje za upravljanje vlastitim hosting računom

Prilagođavanje

WHMCS je dizajniran tako da bude tematski prilagođen tako da se stapa s ostatkom vaše poslovne web stranice. Možete preuzeti predloške za promjenu izgleda i osjećaja i uklanjanje značajki koje ne namjeravate koristiti.

Ako želite potpuno integrirati WHMCS sa svojom web stranicom, moguće je uskladiti i izgled i funkcionalnost. Od podešavanja CSS-a do API-ja, otvorene su vam sve mogućnosti, pod uvjetom da imate vještinu za uređivanje koda.

Upotreba dodataka

Tu je i sustav dodataka. Moduli se mogu instalirati za proširenje onoga što WHMCS može učiniti. Programeri mogu stvoriti vlastite module i pridonijeti ih rastućoj knjižnici. WHMCS se integrira s više od 150 različitih usluga putem ovih modula, tako da mora postojati kombinacija koja odgovara načinu na koji prodajete web hosting.

cijena

Morat ćete platiti licencu za upotrebu WHMCS-a. Postoje tri načina za to:

 1. Kupi pretplatu, tako da u osnovi iznajmljuješ WHMCS onoliko dugo koliko ti treba
 2. Kupite ga odmah
 3. Kupite licencu svog davatelja web hostinga.

Sve opcije uključuju sekundarni ključ koji se može koristiti za testiranje poslužitelja, u osnovi omogućava vam pokretanje žive kopije i postupne kopije.

Ažuriranja u tijeku

Imajte na umu da kupnja softvera ne daje vam pravo na stalno ažuriranje koje privlači dodatni trošak. Morat ćete dodatno platiti za uklanjanje veze “Powered by WHMCS” pri dnu stranice; ovo je bitno ako želite potpuno uklopiti WHMCS sa predloškom vaše web stranice.

Zahtjevi za WHMCS

Sistemski zahtjevi WHMCS

Zahtjevi za WHMCS putem Whoishostingthis.com

Postoji nekoliko minimalnih sistemskih zahtjeva da bi se pokrenuo WHMCS 7.0 i noviji:

 • PHP verzija 5.6.0
 • Ograničenje PHP memorije: 64MB
 • Proširenje baze podataka PHP-a: PDO
 • PHP proširenja: Curl sa SSL, GD2 knjižnica slika, JSON podrška, XML
 • Verzija MySQL: 5.2.0
 • Ioncube utovarivači: 6.0.2 ili noviji

WHMCS se može instalirati na većinu web hosting paketa, mada će vam očito biti potreban najmanje račun preprodavača. Za većinu kupaca virtualni privatni poslužitelj (VPS) ima smisla, jer je teško izolirati web lokacije svojih klijenata od drugih web lokacija na zajedničkom poslužitelju.

WHMCS se može izvoditi na Linux ili Windows poslužiteljima s PHP verzijom 5.2 ili novijom. Trebat će vam MySQL verzija 5.2.0 ili novija, te instalirani i konfigurirani utovarivači ionCube.

WHMCS i WordPress

WHMCS i WordPress

WHMCS i WordPress putem Whoishostingthis.com

Prije toga, ako želite koristiti WHMCS za automatizaciju poslovanja s preprodavačima, ali i koristiti WordPress kao platformu vašeg web mjesta, integracija bi mogla biti problem.

Najpopularniji svjetski sustav upravljanja sadržajem prikladan je način za izradu lijepih, funkcionalnih web stranica. U većini je svrha WordPress dobro kodiran temelj na kojem možete graditi web mjesto.

Mogući problemi s WordPressom

Međutim, WHMCS se malo razlikuje od većine funkcionalnih platformi. Osmišljeno je za upravljanje vašim klijentima preprodavača na automatski i neovisni način. Nije stvoren posebno za integraciju u WordPress, pa kao rezultat može biti potrebno malo više truda da biste postigli glatku integraciju koju želite i trebate..

WordPress funkcionalnost

Dodaci poput WHMPress može pomoći u premošćivanju tehnološkog jaza između WHMCS i WordPressa. WHMPress pomaže poboljšati performanse vaše web stranice predmemoriranjem podataka kao što je vaš cjenik. Također vam pomaže da objavite detalje plana, grafikone cijena, veze i gumbe za narudžbu.

WHMCS prijateljske teme

Pored toga, dostupan je niz tema koje su posebno kodirane za integraciju s WHMCS. Međutim, programeri tema često odustaju od nišnih tematskih projekata poput WHMCS / WordPress integracije, stoga je važno pročitati ažurirane recenzije o takvim temama prije nego što ih instalirate na web mjesto uživo i nadati se najboljem.

U idealnom slučaju trebali biste postaviti duplikat testnog mjesta na lokalnoj WordPress instalaciji i razraditi sve pojedinosti njegove konfiguracije prije prenošenja na vašu live domenu. To će pomoći u smanjivanju sukoba i problema.

Moja prva 3 domaćina

WHMCS top3 domaćini

WHMCS najbolji domaćini putem Whoishostingthis.com

InMotion hosting

Među našim WHMCS hosting tvrtkama, posebno nam se sviđa InMotion hosting. InMotion, bogat hosting hosting usluga, izvrstan je izbor za prodavače. Cijene za njegova tri plana preprodavača su konkurentne i dolaze s neograničenim računima e-pošte.

Uživat ćete i u svakodnevnoj korisničkoj podršci i u odabiru Linux ili Windows poslužitelja. Paket vrhunskih prodavača sadrži prostor na disku od 260 GB i 6 TB prostora za pohranu.

Inmotion hosting WHMCS

Hosting inmocija WHMCS putem Whoishostingthis.com

A2 hosting

Ako vam je potrebna preciznija kontrola funkcija vašeg plana, A2 hosting je solidan izbor.

Nudeći četiri plana za Linux i Windows temeljene na planovima, A2 omogućava preprodavaču veći stupanj kontrole nad glavnim značajkama kao što su propusnost i pohrana. Tri najbolje razine dolaze s besplatnim pristupom WHMCS. Glavni planovi uključuju do 200 GB prostora za pohranu, a ograničenje prijenosa od 2000 GB uz podršku za do 100 računa.

Određeni računi dolaze s besplatnim eNom računom prodavača, besplatnim SSL-om & SSD i pristup WHM upravljačkoj ploči.

a2 hosting WHMCS

A2 hosting WHMCS putem Whoishostingthis.com

Domaćin tata

Naša je mogućnost trećeg izbora Domaćin tata. Njihovi prodajni paketi dolaze s podrškom za WHMCS i WHM upravljačku ploču.

Gornji paket također ima propusnost do 1,4 TB, zajedno s 200 GB prostora za pohranu. Svi prodajni paketi podržavaju neograničene web stranice i adrese e-pošte, 24 -7 tehničku podršku i 99,9% jamstvo da se unaprijed.

Oni također nude bijele poslužitelje naziva etiketa koji vam omogućuju izgradnju vlastite marke.

Hostpapa hosting WHMCS

Hostpapa Hosting WHMCS putem Whoishostingthis.com

Točke za pamćenje

Odabir hosting tvrtke s omogućenom WHMCS ne razlikuje se puno od odabira bilo kojeg dobavljača hosting hostinga.

Pažljivo istražite postojeće davatelje usluga, posebno u pogledu značajki preprodavača. Usporedite ove značajke sa svojim vlastitim ciljevima i planovima za vašu novu preprodavačku tvrtku.

Nakon što uđete u uži izbor, suzite ga podrškom tvrtke i integracijom WHMCS-a. Zaokružili smo našu preferiranu grupu pružatelja usluga hostinga koji ovdje nude i WHMCS za račune preprodavača.

Morat ćete uzeti u obzir:

 • Koliko klijenata opravdano vjerujete da ih možete privući u kratkom vremenu
 • Koje cjenovne bodove želite ponuditi svojim kupcima
 • Vaš proračun i rezultirajuće profitne marže
 • Integracija i podrška hosting tvrtke za WHMCS
 • Posvećenost tvrtke hosting prema WHMCS.

Ostale značajke upravljačkih ploča

 • ISPConfig
 • Kloxo
 • Webmin
 • Plesk
 • cPanel
 • vDeck
 • ClientExec

Često postavljana pitanja WHMCS

 • Što je WHMCS?

  WHMCS je kratica za cjelovito rješenje upravitelja web hostinga. To je alat za naplatu, podršku i upravljanje kupcima kreiran za hosting prodavača, koji je 2005. godine razvio isti tim odgovoran za cPanel i WHM (Web Hosting Manager). Iako je prije svega bio dizajniran za hosting prodavača, razvijen je za podršku upravljanja kupcima iu ostalim industrijama.

 • Što WHMCS radi?

  WHMCS se može koristiti kao samostalni portal za klijente ili integrirati u vaše web mjesto. Kupci se mogu prijaviti na portal kako bi se prijavili za hosting, upravljali svojim računima, izvršavali plaćanja i zatražili podršku.

  Pomoću WHMCS možete postaviti ponavljajuća plaćanja i automatski obustaviti uslugu ako uplata nije primljena. Na raspolaganju je i alat za pomoć i mogu se koristiti za upravljanje bazom znanja i ulaznicama za podršku. Uz to, na raspolaganju su dodaci za proširenje značajki.

 • Koji gateway-ovi plaćanja podržavaju WHMCS?

  WHMCS podržava preko 50 različitih pristupnika za plaćanje, uključujući Paypal, Amazon SimplePay, Authorize.net, 2Checkout, TrustCommerce i mnoge druge. Na raspolaganju su i moduli za dodavanje drugih pristupnika plaćanja, poput Stripe.

 • Mogu li kupci kupiti i druge stvari, osim hostinga preko WHMCS-a?

  Da, WHMCS podržava preko 20 registara domena, uključujući NameCheap, ResellerClub, PlanetDomain i druge. Svojim klijentima možete ponuditi SSL certifikate od Enom, ResellerClub i GlobalSign. Vaši kupci mogu registrirati, prenijeti i obnoviti svoje domene, kao i promijeniti poslužitelje imena, ažurirati WHOIS podatke, zaključati ili otključati domene i još mnogo toga.

 • Moram li koristiti cPanel s WHMCS?

  Dok je WHMCS prvi put dizajniran za upotrebu sa cPanelom, on se proširio na podršku mnogih drugih popularnih upravljačkih ploča, uključujući Plesk.

 • Možete li prilagoditi izgled WHMCS klijentskog portala?

  Da, izgled možete u potpunosti prilagoditi vašem brandu. Na raspolaganju su različite predloške za preuzimanje ili možete stvoriti vlastite. Mnoge web stranice trećih strana prodaju premium predloške za WHMCS. Morat ćete platiti nešto višu naknadu za licencu da biste se riješili veze “koju pokreće WHMCS”.

  Osim toga, WHMCS ima API, kao i akcijske kuke, tako da možete komunicirati s kodom za daljnju automatizaciju. Programeri mogu kreirati vlastite dodatke.

 • Koji su dodaci dostupni za proširenje značajki WHMCS?

  WHMCS podržava biblioteku od stotina dodataka raznih programera. Dodaju veliku raznolikost funkcionalnosti. Neki od najpopularnijih dodataka dodaju opcije poreza na dodanu vrijednost za EU fakture, omogućuju kupcima da se prijave za besplatna suđenja ili automatski integriraju Google Analytics praćenje ili račune na društvenim mrežama.

 • Je li WHMCS besplatan?

  Ne. Za upotrebu WHMCS-a potrebna je licenca. Možete preuzeti jednokratnu naknadu za preuzimanje softvera, ali podrška i ažuriranja softvera uključeni su samo ograničeno vrijeme. Možete platiti za proširenje podrške i ažuriranja na godišnjoj osnovi. Druga je mogućnost platiti pretplatu, što će uključivati ​​buduće nadogradnje softvera.

 • Koji su zahtjevi poslužitelja hostinga za WHMCS?

  WHMCS softver može se instalirati na većinu poslužitelja koji ispunjavaju minimalne standardne zahtjeve, ali bit će potreban račun za hosting prodavača. VPS račun virtualnog privatnog poslužitelja olakšat će izoliranje računa računa hostinga vašeg klijenta nego korištenje zajedničkog poslužitelja.

 • Može li se WHMCS koristiti i za druge industrije osim za hosting?

  Da. WHMCS možete koristiti i za prodaju drugih proizvoda. WHMCS nudi mogućnost upravljanja zalihama, mogućnostima proizvoda i prilagođenim poljima te preuzimanje distribucije tako da možete prodavati softver, e-knjige i druge digitalne proizvode. Uz to, dostupni su dodaci za proširivanje funkcionalnosti prodaje drugih proizvoda i usluga.

 • Koje cikluse naplate mogu ponuditi svojim kupcima WHMCS-om?

  Možete postaviti jednokratne naplate kao i mjesečne, tromjesečne, polugodišnje, godišnje i dvogodišnje (svake dvije godine) faze naplate. Možete i prilagoditi račun kupca za djelomične cikluse.

 • Što moji kupci mogu učiniti na području portala za klijente?

  Kupci se mogu prijaviti za ažuriranje svojih osobnih podataka, promjenu lozinke, pregled narudžbe i povijesti plaćanja, nadogradnje kupnje, otkazivanje zahtjeva i upravljanje domenama.

 • Hoće li WHMCS automatizirati posao preprodaje hostinga?

  Da, WHMCS nudi potpunu automatizaciju dugotrajnih zadataka poput otvaranja hosting računa nakon kupnje, obustave računa ili dodatnih naknada za kašnjenje u plaćanju, resetiranja korisničkih lozinki, sigurnosnih kopija baze podataka za vaše kupce, registracije domena i obnove i još mnogo toga.

 • Kako se WHMCS uspoređuje s Blestom?

  I Blesta i WHMCS vrlo su popularni alati za upravljanje hosting trgovcima, s mnogo zagovornika za svakog.

  Smatra se da je Blesta jednostavnija, s relativno ograničenom funkcionalnošću, jer nema sve dodatke za WHMCS. Međutim, Blesta kôd može se mijenjati kako bi podržao bilo koju funkcionalnost koja vam je potrebna, a on ima dobro dokumentiran API za programere.

 • Kako se WHMCS uspoređuje s HostBill-om?

  HostBill je još jedna popularna aplikacija za upravljanje, podršku i naplatu klijenta za hosting prodavača. Za razliku od dizajna obrasca za narudžbu WHMCS, on nudi mnogo obrazaca za vaše narudžbe.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map