Najbolji XenForo hosting: tko je najbolji za vašu web lokaciju? [Ažurirano: 2020]

Usporedite XenForo hosting

Možete stvoriti angažiranu internetsku zajednicu s XenForo forumima. Ali ako želite izbjeći sporu, nepouzdanu stranicu, morate pažljivo odabrati svog domaćina.


XenForo zahtijeva standardni LAMP stack, koji je najčešće postavljanje web poslužitelja. Aplikaciju možete instalirati putem upravljačke ploče. Neki će domaćini instalirati softver za vas. Trčanje XenForo na zajedničkom poslužitelju u početku je u redu, ali ako vam forum raste, možda ćete htjeti nadograditi na VPS ili namjenski.

Kasnije će biti detaljnije u ovom postu o našim preporučenim domaćinima, ali evo pregleda najboljih 5 za XenForo hosting prema ocjenama korisnika:

 1. SiteGround
  – Jednostavna instalacija, besplatni CDN i podrška 24 sata dnevno
 2. A2 hosting
 3. LiquidWeb
 4. Interserver
 5. RoseHosting

Kako smo izabrali najbolje domaćine za XenForo?

Odabrali smo domaćine s velikom produktivnošću i solidnom podrškom koja će vam brzo pomoći ako imate bilo kakvih problema. Tražili smo domaćine koji su omogućili jednostavnu instalaciju XenForo i besplatne sigurnosne kopije. Zatim smo odabrali domaćine s najboljim recenzijama kupaca.

XenForo hosting

Iako su mnogi korisnici upoznati s forumima s interneta, koncept postoji već duže vrijeme. Stariji ljudi možda su upoznati s lokalnim sustavima oglasnih ploča (BBS) koji su bili popularni od 1980-ih do ranih 1990-ih, ili Usenetom. XenForo je jedna od najnovijih inkarnacija sustava koja korisnicima omogućuje izgradnju zajednica jedan po jedan.

Što je XenForo?

XenForo je PHP program temeljen na hostingu za zajednice koji je osmišljen za razmještanje na udaljenom web poslužitelju. Slično je s ostalim internetskim forumima kao što su phpBB, vBulletin, YaBB i Simple Machines Forum. XenForo je vlasnički proizvod, gdje je nekoliko drugih popularnih programa za hosting softvera otvorenog koda.

Zašto XenForo?

XenForo se izdvaja od ostalih programa po svom ugrađenom sustavu nagrađivanja. To omogućava korisnicima da zarade bodove za dobar doprinos, poput korisnih postova. Na primjer, korisnici mogu primiti nagrade za postizanje određenog broja postova. To dodaje element gamifikacije web forumima. Ideja iza ovoga je da nagrade potiču zajednicu. Forum nije dobar ako na njemu nitko ne piše, a ako ostanu dovoljno motivirani, korisnici foruma će ga spriječiti da postane grad duhova.

Značajke

XenForo nudi niz korisnih značajki.

trofeje

Kao što je već spomenuto, glavna značajka XenForo-a je njegov sustav nagrađivanja. Nagrade se nazivaju “trofeji” i mogu se prilagoditi putem upravljačke ploče softvera. Oni mogu uključivati ​​dobivanje određenog broja lajkova u postu ili objavljivanje određenog broja poruka.

Upozorenja

Korisnici mogu primati upozorenja vezana uz događaje poput odgovaranja na njihove postove

Add-Ons

Iako je XenForo vlasnički program, postoji puno dodataka pomoću kojih korisnici mogu prilagoditi svoju instalaciju.

Stream nedavne aktivnosti

XenForo ima nedavnu struju aktivnosti za korisnike. To pokazuje stvari poput novih postova i odgovora. Korisnici mogu prilagoditi svoje tokove. Programeri mogu kreirati i vlastite dodatke.

Prilagođavanje

Korisnici mogu promijeniti način na koji XenForo izgleda s odabirom boja. To olakšava tvrtki forum koji odgovara forumu boja tvrtke. Također je moguće koristiti HTML i CSS kao i stilski uređivač svojstava za preciznije prilagođavanje teme foruma.

SEO

XenForo također ima integriranu SEO funkcionalnost. Ovo bi moglo biti korisno za tvrtke koje pružaju podršku putem foruma. Kupci mogu pronaći službene podatke pretraživanjem problema. Svoj će problem pronaći kao jedan od glavnih rezultata pretraživanja riješen u niti na forumu.

licenciranje

Osnovna licenca uključuje jednu godinu podrške za ulaznice. Tvrtka ima na raspolaganju nekoliko nadogradnji. Oni uključuju uklanjanje XenForo marke, instaliranje na poslužitelj, aplikaciju za medijsku galeriju, upravitelja resursa i poboljšanu pretragu..

Hosting XenForo

XenForo radi na poslužiteljima na kojima su instalirani PHP i MySQL. Odnosno, većina LAMP (Linux, Apache, MySQL, PHP) poslužitelja. To mu daje potencijalno široku bazu korisnika. Instalacija se sastoji od izdvajanja datoteka u pravi direktorij i kretanja do web-temeljene konfiguracije. Sva konfiguracija za XenForo događa se preko upravljačke ploče.

Što je XenForo For?

Svojom nagradnom značajkom, XenForo se čini najprikladnijim za vlasnike foruma koji žele zaista izgraditi zajednicu. Trofeji nagrađuju česte i korisne priloge. Ovo softver čini korisnim za tvrtke koje koriste svoj forum kako bi pružile podršku, povećavajući svoje službene operacije za korisnike. Također bi se moglo svidjeti igračkim forumima, jer su tamošnji korisnici na forumima jednako konkurentni kao i oni u igrama.

Nedostaci

Nedostatak je vlasničke prirode XenForo-a. Tvrtka se natječe s nekim vrlo popularnim alternativama otvorenog koda, poput phpBB. XenForo se također implementira u PHP, sam po sebi vrlo popularan jezik otvorenog koda. Tehnički pametniji operatori foruma možda bi prvo trebali razmotriti pokretački forum foruma s otvorenim kodom jer je moguće prilagoditi ponašanje bez potrebe za dodatnom funkcionalnošću. S druge strane, administratori koji su pritisnuti vremenom mogu shvatiti da je vlasničko rješenje lakše instalirati i imati bolje mogućnosti podrške od otvorenog programa. S druge strane, podrška zajednice programima otvorenog koda, uključujući forume, može biti iznenađujuće dobra jer programeri često sudjeluju.

Alternativa XenForo

Postoji nekoliko alternativa XenForo-u. Kao što je spomenuto ranije, phpBB je vrlo popularan pokretački forum foruma otvorenog koda, kao i MyBB. Još jedna popularna komercijalna opcija je vBulletin. Ako vam je ugodno s softverom otvorenog koda i ne treba vam mnogo u načinu podrške, razmislite o jednoj od besplatnih opcija. Ovi programi također imaju ogromne ekosustave dodataka za odabir, što im omogućuje kôd otvorenog koda.

Poanta

XenForo je solidna opcija za administratore foruma koji trebaju brzo ustati i pokrenuti te žele izgraditi sjajnu zajednicu. Svojim jedinstvenim značajkama nagrađivanja, svidjet će se onima koji žele da njihovi forumi pruže korisničku podršku i izgraditi drugarstvo.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map