Prilagođena MX Snimka hosting usporedba: Pronašli smo domaćine koje ćete LJUBITI (a neke ćete mrziti).

Usporedite prilagođeni hosting MX zapisa

Zapisi prilagođene razmjene pošte (MX) dolaze s uvjerljivim prednostima – odaberite svog klijenta e-pošte i upravljajte velikim količinama poruka. Većina web-hostinga pruža prilagođene MX zapise prilagođene osobama, ali neki su pouzdaniji od drugih.


Dajte prednost domaćinima koji vam omogućuju jednostavne mogućnosti prilagođavanja s upravljačke ploče, visoko radno vrijeme poslužitelja i podršku 24/7.

O svakom domaćinu ćemo detaljno razgovarati kasnije u ovom postu; Međutim, ako se žuri, najboljih 5 domaćina Custom MX Recordsa su:

 1. Hostpapa
  – Proračunske cijene i lako uređivanje MX-a s cPanela
 2. Hostgator
 3. LiquidWeb
 4. Awardspace
 5. Ploča za prodavače

Kako smo izabrali najbolje hostove za vlastiti MX zapis?

Analizirali smo domaćine koji vam omogućavaju da prilagodite svoje MX zapise. Zatim smo ušli u uži plan planova za hosting koji nude jednostavno uređivanje MX-a s vaše nadzorne ploče, jamstvo produženja rada poslužitelja i ugrađenu vrhunsku uslugu e-pošte..

Kako bismo odredili najbolje tvrtke za snimanje prilagođenih MX-a, ovaj smo popis uspoređivali s povratnim informacijama stvarnih kupaca.

Usporedite prilagođeni MX hosting

usporedite hosting mx zapisa hostinga

Što su prilagođeni MX zapisi?

Prilagođeni MX zapisi koriste se za određivanje usmjeravanja poruka e-pošte, a od posebne su koristi onima koji imaju svoje web mjesto kod jednog pružatelja usluga, ali e-poštu od drugog..

Također pružaju suvišan i učinkovit sustav filtriranja pošte koji pomaže u poboljšanju zadržavanja poruka i smanjenju neželjene pošte obradom tisuća poruka odjednom na više poslužitelja.

Što rade prilagođeni MX zapisi?

Prilagođeni MX zapisi omogućuju vlasniku web mjesta da prima e-poštu na poslužitelju pošte koji nije povezan s web hostingom.

MX (Mail Exchanger) zapisi su zapis DNS resursa koji određuje koji poslužitelj e-pošte treba koristiti za poruke e-pošte poslane na određenu domenu. Oni također mogu odrediti više domena i postavki.

MX zapisi prema zadanom šalju e-poštu na isti poslužitelj na kojem se nalazi web lokacija domene. Ali to nije potrebno.

Tko koristi prilagođene MX zapise?

Prilagođeni MX zapisi koriste se za određivanje usmjeravanja poruka e-pošte, a od posebne su koristi onima koji imaju svoje web mjesto kod jednog pružatelja usluga, ali e-poštu od drugog..

koristi prilagođene mxrecords

Ovo bi bilo potrebno bez obzira koristite li svoj poslužitelj e-pošte kod drugog davatelja usluga hostinga (ili na vlastitim računalima) ili koristite sustav e-pošte treće strane, poput Google Appsa (Gmail) ili Zoho Mail s vlastitim prilagođenim domena.

Kako rade vlastiti MX zapisi?

Jeste li ikad razmišljali o tome što se događa kad pošaljete e-poštu? Kako doći do namjeravanog primatelja?

kako rade mxrecords

Kad je poruka e-pošte poslana, poslužitelj e-pošte koji šalje pošiljatelj ili agent za prijenos pošte (MTA) pita primaočev sustav naziva domena (DNS) za MX zapise svake domene i koristi te podatke za kontrolu putanje vaše poruke i dobivanje e-adresa na pravu adresu e-pošte.

Kako MX Records utječe na korištenje poslužitelja

MX zapisi određuju poslužitelje pošte koji se koriste, kao i njihov relativni prioritet.

Dodjeljivanje više poslužitelja s različitim prioritetima slično je postavljanju više telefonskih brojeva. Ako vas netko ne može kontaktirati na vašoj ćeliji, može vam pokušati kod kuće, pa u uredu, i tako dalje.

MX zapisi djeluju na gotovo isti način.

Primarni razlozi za određivanje više MX poslužitelja i dodijeljivanje različitih prioriteta svakom su uravnoteženje opterećenja i redundantnost.

Na primjer, evo Googleovih MX zapisa:

Prioritet
Poslužitelj pošte
1ASPMX.L.GOOGLE.COM.
5ALT1.ASPMX.L.GOOGLE.COM.
5alt2.aspmx.l.google.com.
10ALT3.ASPMX.L.GOOGLE.COM.
10ALT4.ASPMX.L.GOOGLE.COM.

Uz to možete dodijeliti zaseban poslužitelj e-pošte bilo kojem određenom poddomeni.

kupon za web hosting

Tražite mnogo na hostingu MX zapisa?
HostPapa omogućuje jednostavno uređivanje MX-a s cPanela. Sada naši čitatelji mogu dobiti posebne cijene na svoje planove. Koristite ovu vezu za popust
i uštedite velike.

Učitavanje uravnoteženja s MX Records

Ako u svojim MX zapisima odredite više poslužitelja pošte i dodijelite im isti prioritet, agenti za poštu koji vam šalju poštu nasumično će odabrati jedan od njih.

Ovaj nasumični odabir automatski distribuira dolaznu poštu na nekoliko vaših poslužitelja e-pošte, smanjujući vjerojatnost da će bilo koji od njih biti preopterećen i propasti.

Primanje rezervne pošte

Ako odredite jedan ili više MX zapisa domene kao niži prioritet (napomena: veći “preferencijalni brojevi” označavaju niži stvarni prioritet), pokušati će se samo u slučaju da poslužitelj s višim prioritetom ne uspije.

To vam omogućuje da odredite jedan poslužitelj kao primarni poslužitelj e-pošte, a drugi kao sigurnosnu kopiju.

Ne planirajte neuspjeh

Ako su vam više poslužitelja e-pošte jednako sposobno dostavljati poštu i nema stvarnog razloga preferirati jedan nad drugim, općenito je loša ideja odrediti jedan kao primarni, a drugi kao sekundarni.

Ovo je loše upravljanje resursima jer se postavljate za slučaj neuspjeha u slučaju velike količine.

Umjesto toga, učini ovo

Pod pretpostavkom da oba poslužitelja mogu i dobivaju poštu u vašu poštansku poštu, puno je bolja strategija dodijeliti im isti prioritet i omogućiti automatsko uravnoteženje opterećenja. Vaše će korisničko iskustvo biti isto, a potencijal propadanja bit će mnogo manji.

Korištenje jednog od poslužitelja kao sigurnosnog kopiranja ima smisla samo ako postoji neki razlog da je manje sposoban izravno vam primati poštu – na primjer, ako biste trebali ručno otpustiti poštu s vašeg primarnog poslužitelja da biste vidjeli poruke u pristigloj pošti.

Tko treba koristiti prilagođene MX zapise?

Ako ste poput većine kupaca web hostinga, dobre su šanse da je i pružatelj usluga web hostinga dobavljač usluge e-pošte.

Korisnici velikih razmjera poruka

Međutim, mnoge se tvrtke, bilo zbog svoje veličine, bilo zbog poslovnog modela, oslanjaju na velike razmjene poruka. Drugi mogu zahtijevati veću redundantnost (to jest, više poslužitelja) kako bi se smanjila kašnjenja i poboljšale šanse da će poruka biti isporučena.

U oba ova slučaja odvojeni poslužitelj e-pošte (ponekad i kod drugog hostinga tvrtke) često je poslovni zahtjev.

Treba li koristiti prilagođene MX zapise?

Ako je to slučaj s vašom web stranicom ili jednostavno želite poboljšati performanse pošte, morat ćete imati mogućnost prilagođavanja zapisa o razmjeni pošte (MX).

Kako prilagoditi svoje MX zapise

Prilagodba MX Recordsa obično je vrlo jednostavna. Oni su obično dostupni za uređivanje u dijelu upravitelja domena na upravljačkoj ploči, obično u blizini vaših poslužitelja imena.

Potražite zapise o nazivima domena

Ako imate svoj hosting račun i registraciju svoje domene u dvije različite tvrtke, uredit ćete svoje MX zapise s tvrtkom koja rukuje registracijom vašeg imena domene i DNS postavkama, a ne s web hostingom.

Zapisi MX dio su zapisa DNS-a vaše domene, tako da ako ne možete pronaći način uređivanja svojih MX zapisa, pokušajte potražiti zapise s nazivima vaše domene. Obično su svi na istom mjestu.

Hosting prilagođenih MX zapisa

Većina korisnika nikada neće morati rekonfigurirati zapise MX domene, ali ako to učinite, uglavnom se podržava kao standardna usluga s domaćinom i ne bi trebalo utjecati na cijene plana. Budući da se broj dostupnih poslužitelja i sheme prioriteta razlikuju, uvijek provjerite kod svog domaćina za sve pojedinosti.

Značajke traženja domaćina ako vam trebaju prilagođeni MX zapisi

Kada tražite plan hostinga koji omogućuje prilagođene MX zapise, preporučio bih vam potražiti ove besplatne značajke poredane od najvažnijih do najmanje važnih:

 1. Jednostavan cPanel koji omogućava uređivanje zapisa MX
 2. Namjenska IP adresa
 3. Visoko jamstvo za produženo vrijeme poslužitelja
 4. 24/7 podrška
 5. SSD diskovni prostor (za brzinu i pouzdanost)
 6. Ugrađena vrhunska usluga e-pošte (za praktičnost)

Za i protiv korištenja MX zapisa

Za i protiv prilagođenih MX zapisa

Niste sigurni da li vam trebaju prilagođeni MX zapisi? Raščlanimo najčešće prednosti i nedostatke.

Prednosti prilagođenih zapisa MX:

 • Imate veću kontrolu nad upravljanjem e-poštom (možete odabrati koga će klijent koristiti).
 • Ako to učinite dobro, možete obraditi veliku količinu e-pošte bolje od mnogih domaćina.
 • Izbjegavate ograničenja adresa e-pošte koja postavljaju domaćini.

Slabosti prilagođenih MX zapisa:

 • To je dodatni korak u postavljanju vaše web lokacije i može biti varljivo ako niste tehničar.
 • Domaćini mogu imati bolje poslužitelje e-pošte od dobavljača e-pošte trećih strana.
 • Većina prilagođenih poslužitelja e-pošte ima dodatni trošak za plaćanje.

Top 3 domaćini za MX Records

Mogućnost prilagođavanja DNS MX unosa na nazivu domene standardna je značajka dostupna na većini domaćina, tako da imate široku lepezu izbora.

domaćini za mxrecords

No, postoje određeni domaćini koji ih čine lakšim od drugih ili imaju druge značajke ili se sinergiraju s prilagođenim upravljanjem poštom.

Evo mojih top 3 preporuke.

Tekuća mreža

Nastavak rada servera i dalje je presudni faktor koji treba potražiti kod domaćina. Ako se vaš poslužitelj pokvari, povećava se i mogućnost pretraživanja MX zapisa.

Tekući web jedan je od rijetkih domaćina koji nudi 100% garanciju produženja energije.

Uz to što imaju vrhunsku tehnologiju poslužitelja, svi njihovi planovi barem se dijelom upravljaju, što znači da vode računa o ažuriranjima i sigurnosnim ranjivostima kako bi vaš poslužitelj bio zdrav.

Tekuća snimka web stranice

Uz to, visoko obučena podrška dostupna je 24 sata dnevno. Napokon, dobivate i namjensku IP adresu.

Jedina mana je cijena koja je veća od većine ostalih hosting kompanija.

Domaćin tata

Host Papa je sjevernoamerički domaćin koji nudi standardni cPanel sa svim svojim računima za upravljanje vašim poslužiteljem i domenama.

Oni nude i zajednički hosting i VPS hosting.

Snimka početne stranice domaćina Papa

CPanel olakšava uređivanje MX ili CNAME zapisa.

Velika prednost Hosta Papa su vrlo niske cijene.

Izvedba nije vrhunska, ali je još uvijek dovoljno dobra za većinu malih poduzeća i ima 99,9% jamstva za produženo vrijeme.

Brinkster

Brinkster je domaćin koji pada negdje na sredini ta dva prethodna domaćina.

Oni nude sve, od zajedničkog hostinga do namjenskih poslužitelja, a sve po konkurentnim cijenama.

Oni su jedan od rijetkih domaćina koji nudi i Linux i Windows hosting, što može biti važno za vaše web stranice.

Snimka zaslona početne stranice Brinkstera

|

Uz to, Brinkster nudi vlastitu premium e-mail uslugu.

Ako tražite snažnije opcije upravljanja računima e-pošte, ovo bi mogao biti pravi izbor za vas.

Iskoristićete pogodnost upravljanja obje usluge na jednom mjestu.

kupon za web hosting

Tražite ozbiljan prilagođeni MX hosting?
Tekući web vrlo je uspješan u našim testovima brzine. Sada možete uštedjeti do 50% na njihovim planovima visokih performansi. Koristite ovu vezu za popust
da se dogovori.

Ostale značajke u E-pošti

 • Prosljeđivanje e-pošte
 • POP3
 • IMAP
 • SMTP
 • webmail
 • Popisi za slanje mailova
 • phpList
 • Poštar
 • SquirrelMail

Prilagođeni MX bilježi često postavljana pitanja

 • S 10 riječi ili manje, što je MX zapis?

  Zapis domene usmjerava e-poštu na određeni poslužitelj e-pošte.

 • Je li razmjenjivač pošte ista stvar kao i poslužitelj e-pošte?

  Da. Svi pojmovi razmjenjivač pošte, poslužitelj za prijenos pošte, poslužitelj e-pošte i MX domaćin odnose se na istu stvar: poslužitelj sa softverom koji omogućuje poslužitelju primanje e-pošte. Zapis razmjene pošte (MX) dodaje se domeni kako bi se pošta usmjerila na tu domenu na određeni poslužitelj pošte.

 • Gdje mogu pronaći adrese koje koristim za prilagođene MX zapise?

  Davatelj usluga e-pošte koji ćete koristiti za primanje e-pošte pružit će adrese za vaše prilagođene MX zapise. Obično ih možete pronaći ako pristupite dokumentaciji baze podataka davatelja e-pošte.

 • Gdje mogu dodati prilagođene MX zapise?

  U svoju domenu dodati ćete prilagođene MX adrese kao MX zapise. Da biste to učinili, pristupite računu na kojem ste kupili ime vaše domene – to može biti vaš pružatelj usluga hostinga ili zasebni registar imena domena – pronađite DNS uređivač i dodajte adrese tako da obavezno koristite “MX” kao vrstu zapisa.

 • Što je TTL?

  Kada dodate MX zapise u svoju domenu, vidjet ćete da morate navesti TTL ili “Time to Live” vrijednost. Ova vrijednost koristi se za slanje poslužitelja DNS-ovih domena koliko često provjeravaju postojeća ažuriranja za MX zapise. U mnogim se slučajevima koristi 3600 sekundi ili 1 sat, ali neki DNS davatelji mogu zahtijevati da koristite dulji interval poput 4 sata ili čak dnevno. Sve dok svoje MX zapise ne mijenjate vrlo često, ne biste se trebali previše zabrinjavati zbog ove vrijednosti. No ako predviđate da se MX zapisi često mijenjaju, niža vrijednost će osigurati da se promjene MX zapisa brže šire po DNS sustavu.

 • Zašto bi me briga što je vrijednost TTL-a?

  Recimo da za svoje MX zapise koristite TTL vrijednost od jednog tjedna. Stvari idu odlično, ali šest mjeseci kasnije pojavljuje se neka vrsta kerfufflea i morate brzo promijeniti davatelje usluga e-pošte, tako da ažurirate svoje MX zapise i čekate, čekate i čekate. Nažalost, budući da ste koristili tako dugu vrijednost TTL-a, mogao bi proći tjedan dana prije nego što se novi MX zapisi šire u DNS sustavu, a tijekom tog intervala e-mail će i dalje slati vašem starom davatelju usluga e-pošte. Drugim riječima, vrijednosti TTL su važne kada trebate promijeniti svoje MX zapise.

 • Koja je vrijednost prioriteta povezana s MX zapisom?

  Ako odredite više prilagođenih zapisa MX, prioritet određuje koji će se zapis koristiti kao zadani poslužitelj pošte. Zamislite prioritet kao mjesto u redu. Zapis s najnižom vrijednošću, obično s 1, nalazi se na prednjem dijelu crte i ima najveći prioritet. To vam omogućuje da odredite hijerarhiju poslužitelja pošte u slučaju da primarni poslužitelj e-pošte ne uspije ili vam omogućava da odredite više MX zapisa s istim prioritetom, tako da se opterećenje e-pošte ravnomjerno raspoređuje između svih poslužitelja..

 • Moram li koristiti vrijednosti prioriteta koje mi je pružio davatelj e-pošte?

  Recimo da vam davatelj e-pošte daje tri adrese koje ćete koristiti kao MX zapise s prioritetima 1, 5 i 10. Mislite za sebe: “Pa, samo ću ih 1 koristiti za učitavanje računarskih poslužitelja.” Loša ideja. Kada vam davatelji usluga e-pošte kažu da koristite određene prioritete, postoji dobra šansa da su rezervni poslužitelji dizajnirani samo za držanje pošte u redu dok se primarni poslužitelj ne vrati na mrežu. Koristite prioritete koje vam davatelj e-pošte kaže da trebate koristiti.

 • Kada mogu koristiti isti prioritet za sve MX zapise?

  Samo kada vaš pružatelj usluga e-pošte kaže da možete. Alternativno, ako postavljate vlastite poslužitelje pošte, slobodni ste ih konfigurirati na bilo koji način, a upotreba istog prioriteta jedan je način da se uravnoteži opterećenje između poslužitelja..

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map